Banada gelmişlerdi yeni evliyken 10 gün falan kalmışlardı. O günde anlamadım 12 yıllık evliyim hala anlamadım niye gelinip 1 hafta 10 gün kalınır. Aradaki mesafe otobüsle 4 saatti. Hadi arada yol var gel 3 gün kal git. Ne gereksiz geliyor bana bunlar.Bırak yeni evlileri rahat,özlet kendini . Gelip kalıncaksa oğlun - kızın gelsin yada davet etsin. Hiç sevmiyorum inanın böyle şeyleri. Sonra ne mesafe kalıyor , problemler çıkıyor hop saygıda bitiveriyor.
1 hafta uzun bir süre değil ama 1 aylık evliyken gelinmesi biraz erken olmuş yinede eşine birşey söyleme.yolun başında kocanın tepkisini çekme evine gelen her misafire davrandığın gibi davran saygılı ve güleryüzlü ol konuşacak konular mutlaka olur stres yapma
işte canım beni geren şey bu. misafire davrandığım gibi mi davranıcam? şimdi ben misafire ellerini hiç bi şeye sürdürtmem. dolabımı açsa rahatsız olurum, sürekli koştururum. duş alacak olurlar koştur koştur havlusunu yetiştiririm, menüyü sorarım ama yardım tekliflerini kabul etmem vs. böyle davranırsam onlara batar mı acaba diye tedirginim(( çok rahat biri değilim, rahat olsam bu sefer onlar kendilerinde onu yap, bunu yap, öyle olmaz böyle olur demeye hak görürler mi diye düşünüyorum. misafir gibi davranmak çözümse en iyi şekilde ağırlarım daaaa işte onlara ters gelir mi?????
kızlar henüz 1 aylık evliyim. eşimin ailesi ilk olarak evimize gelip, bir hafta kadar kalacaklarmış. evimizi ilk olarak görecekler. yeni evliyiz, bir hafta sizce de uzun bir zaman değil mi? eşim ailemi de davet etti, ama ailem daha kalacağımız zamanlar çok olur oğlum deyip kısa bir ziyaret yapmayı planladıklarını söyledi. eşim biraz şaşırdı. neden gelmek istemiyorlar falan diye sordu. yeni evliyiz ya, hem eve hem birbirimize alışalım diyedir herhalde dedim. k.validemle k.pederimden hiç bir şikayetim yok. ama yine de tedirginim, nasıl davranacağım, nasıl ağırlayacağım bir telaş yaptımbunu alışkanlık haline getirmelerinden de açıkcası endişeliyim, onları kırmaktan da çekiniyorum. aramızda mesafe olarak 3 saat var. bu işler böyle mi oluyor? biz onlara, onlar bize zırt pırt gidilecek mi yani?
işte canım beni geren şey bu. misafire davrandığım gibi mi davranıcam? şimdi ben misafire ellerini hiç bi şeye sürdürtmem. dolabımı açsa rahatsız olurum, sürekli koştururum. duş alacak olurlar koştur koştur havlusunu yetiştiririm, menüyü sorarım ama yardım tekliflerini kabul etmem vs. böyle davranırsam onlara batar mı acaba diye tedirginim(( çok rahat biri değilim, rahat olsam bu sefer onlar kendilerinde onu yap, bunu yap, öyle olmaz böyle olur demeye hak görürler mi diye düşünüyorum. misafir gibi davranmak çözümse en iyi şekilde ağırlarım daaaa işte onlara ters gelir mi?????
1 hafta uzun bir süre değil ama 1 aylık evliyken gelinmesi biraz erken olmuş yinede eşine birşey söyleme.yolun başında kocanın tepkisini çekme evine gelen her misafire davrandığın gibi davran saygılı ve güleryüzlü ol konuşacak konular mutlaka olur stres yapma
ben birşeyi anlamıyorum biri bana bu yeni evli kavramını acıklayabılırmı yani 1 aylık evlılıkle 1 yıllık evlılıgın arasında ne fark var bende evlenelı 1 yıl oldu o zaman nasılsam sımdıde aynıyım yani aradakı farkı anlayamadım bendemı gariplık var yenı evlıler 7/24 koklasmıyor ya
canım mesele 7/24 koklaşmak değil :)) henüz evime alışamadım, aileyi henüz tam tanımıyorum gerginliğim o yüzden. bir senede bir çok şey aşılmış olmaz mı canım ? yani en azından tanışma faslı, alışma faslı geride kalmış olur
yok canım ben senın ıcın demıyorum genel dıyorum cok denk geldım böyle konulara yanı yenı evlıyım ıle baslayan ondan sordum dıyorum ya bende degısen birşey yok evlenmeden önce nasılsak sımdıde aynı evlılıgımın ılk gunlerındede aynıydı bende bir garıplık olabılır ama
ben birşeyi anlamıyorum biri bana bu yeni evli kavramını acıklayabılırmı yani 1 aylık evlılıkle 1 yıllık evlılıgın arasında ne fark var bende evlenelı 1 yıl oldu o zaman nasılsam sımdıde aynıyım yani aradakı farkı anlayamadım bendemı gariplık var yenı evlıler 7/24 koklasmıyor ya
ben de hiç anlamıyorum yeni evli kavramını.sonuçta misafirler ve sayılı gün sonra gidecekler,üstelik ne kadarlık evli olunursa olunsun bir arada zaman geçirmedikçe insanlar tanınmaz
alıskanlık haline getirmezler ya rahat ol onlarında bi hayatı var sonucta ama bi haftada uzun bi süre gercekten .. yeni evli insanların evinde o kadar kalınmaz bizim kültürümüzde ama onlarda öle değil belliki eşin senin ailenin kısa ziyarette bulunmak istemelerine şaşırdığına göre onlarda öle deil demekki die düşündüm.. saygılı ol ordan oraya koşuşturmk zorunda deilsin.. ama saygılı olmak zorundasn bence.. sıcak davran ..suratsız gelinler pek sevilmez geneldekızlar henüz 1 aylık evliyim. eşimin ailesi ilk olarak evimize gelip, bir hafta kadar kalacaklarmış. evimizi ilk olarak görecekler. yeni evliyiz, bir hafta sizce de uzun bir zaman değil mi? eşim ailemi de davet etti, ama ailem daha kalacağımız zamanlar çok olur oğlum deyip kısa bir ziyaret yapmayı planladıklarını söyledi. eşim biraz şaşırdı. neden gelmek istemiyorlar falan diye sordu. yeni evliyiz ya, hem eve hem birbirimize alışalım diyedir herhalde dedim. k.validemle k.pederimden hiç bir şikayetim yok. ama yine de tedirginim, nasıl davranacağım, nasıl ağırlayacağım bir telaş yaptımbunu alışkanlık haline getirmelerinden de açıkcası endişeliyim, onları kırmaktan da çekiniyorum. aramızda mesafe olarak 3 saat var. bu işler böyle mi oluyor? biz onlara, onlar bize zırt pırt gidilecek mi yani?
alıskanlık haline getirmezler ya rahat ol onlarında bi hayatı var sonucta ama bi haftada uzun bi süre gercekten .. yeni evli insanların evinde o kadar kalınmaz bizim kültürümüzde ama onlarda öle değil belliki eşin senin ailenin kısa ziyarette bulunmak istemelerine şaşırdığına göre onlarda öle deil demekki die düşündüm.. saygılı ol ordan oraya koşuşturmk zorunda deilsin.. ama saygılı olmak zorundasn bence.. sıcak davran ..suratsız gelinler pek sevilmez genelde.. annene iş yaptrma muhtemelen bunu gözlemleyecektir..b de benm gördüğüm k..valideler ve k.pederler arabada ön koltuğa otrma takıntıları var bu yüzden kavga eden insanlar biliorm:)
zamanla düzene oturur herhalde canım. evet ön koltuğu verme bazılarına göre saygı belirtisiymiş. duyduğumda çok tuhafıma gitmişti. eşim galiba kafasında bir kıyaslama yaptı, sebebini ısrarla sorunca hmmm deyip şaşırdı. artık ne düşündü bilemiyorum canım. şöyle rahat biri olsam ne güzel olurdu. ben işte güzel olsun, hoş olsun, kimse kırılmasın, yüzler düşmesin vs çırpınırım. relaksss diyorum kendime :) tşk ler canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?