eşimin ailesi bize kalmaya gelşyorlar, stres yaptım :(

Banada gelmişlerdi yeni evliyken 10 gün falan kalmışlardı. O günde anlamadım 12 yıllık evliyim hala anlamadım niye gelinip 1 hafta 10 gün kalınır. Aradaki mesafe otobüsle 4 saatti. Hadi arada yol var gel 3 gün kal git. Ne gereksiz geliyor bana bunlar.Bırak yeni evlileri rahat,özlet kendini . Gelip kalıncaksa oğlun - kızın gelsin yada davet etsin. Hiç sevmiyorum inanın böyle şeyleri. Sonra ne mesafe kalıyor , problemler çıkıyor hop saygıda bitiveriyor.

ayy gözümü korkuttunuz :)) kendimiz davet ettik de bir hafta kalın demedik. onlar kendileri şu gün gelir, şu gün döneriz dediler. yani süreyi kendileri tayin etti. ne bileyim canım herhalde çocuklarının evi deyip özeniyorlar

1 hafta uzun bir süre değil ama 1 aylık evliyken gelinmesi biraz erken olmuş yinede eşine birşey söyleme.yolun başında kocanın tepkisini çekme evine gelen her misafire davrandığın gibi davran saygılı ve güleryüzlü ol konuşacak konular mutlaka olur stres yapma

işte canım beni geren şey bu. misafire davrandığım gibi mi davranıcam? şimdi ben misafire ellerini hiç bi şeye sürdürtmem. dolabımı açsa rahatsız olurum, sürekli koştururum. duş alacak olurlar koştur koştur havlusunu yetiştiririm, menüyü sorarım ama yardım tekliflerini kabul etmem vs. böyle davranırsam onlara batar mı acaba diye tedirginim (( çok rahat biri değilim, rahat olsam bu sefer onlar kendilerinde onu yap, bunu yap, öyle olmaz böyle olur demeye hak görürler mi diye düşünüyorum. misafir gibi davranmak çözümse en iyi şekilde ağırlarım daaaa işte onlara ters gelir mi?????

Ters gelirlerse söylerler zaten merak etme. Sen onları el üstünde tutmaya çalış, misafir gibi davran.

Arkadaşım bende 1 aylık evliyken eşimin 2 abisi ve 1 ablası 3 aileyi kendi isteğimizle evimize davet ettik.Turistlik yerde oturuyorum hep beraber tatil yaparız dedim ve harika bir tatil oldu bizim için.Ben evlenmeden önce senin düşündüğün gibi düşünüyodum 4-5 ay kimse gelmesin sakın diyodum ama gereksiz bir takıntıymış eşin zaten senin eşin öyle uzun süreli gelmelere bende razı değilim ama 1 haftadan 10 günden zarar gelmez sakın sıkıntı yapma kendine.

Sen söylersin şu yemekleri yapıcam sever misiniz arasında yemediğiniz birşey var mı gibisinden.Yardım etmek isterse de bence geri çevirme mutfak dolaplarını açıp illa ki birşeyler alacaktır veya sana yardım ederken olacaktır bu.O yüzden buna takma elbette dolaplarını açıcak sonuçta 10 gün herşeyi senden istemeyecek kalkıp kendisi de alacak.Sen dua et de başka dolapları karıştırmasın

aslında bende anneme de kaynanama da iş yaptırmam.herşeye kendim koşarım.ama şimdi düşünüyorum da oğlum evlense gelinimin evine gitsem ben oturamam.illa birşeyler yapmak isterim:44:şimid yapmak istesem ters mi anlaşılırım acaba:26:

neyse canım sen üstüne düşeni yap.onlar gelmeden yemeklerini hazırla,odalarını da hazırla,bence havlularını da odalarına koy ve ne zaman isterlerse banyo yapabileceklerini söyle.böylece peşlerinde koşmamış olursun,ayrıca yardım teklif ederse kaynanan yapsın bence

sevgiliyken süper yaa sanki dünyada bir tek ikimiz vardık. ne zamanki iş resmiyete dökülüyor günaydınnnnnn gerçek dünyaya hoş geldiniz deyip birileri uyandırıyor :) kızlar yardımlarınızla bu işi de atlatıcam inşallah :) tavsiyelere uyuyorum yarın sabah iki günlük yemek hazırlayıp dolaba atıyorum, odalarını, özel ihtiyaçlarını hazırlayıp pdalarına veriyorum. yardım edeyim derse bakıyorum nezakaten soruyor, nezaketen teşekkür ediyorum, baktım gerçekten yardım etmeye hevesli o zaman söylüyorum teşekkürler kızlarr

ben birşeyi anlamıyorum biri bana bu yeni evli kavramını acıklayabılırmı yani 1 aylık evlılıkle 1 yıllık evlılıgın arasında ne fark var bende evlenelı 1 yıl oldu o zaman nasılsam sımdıde aynıyım yani aradakı farkı anlayamadım bendemı gariplık var yenı evlıler 7/24 koklasmıyor ya

Önyargılı olmak istemiyorum ama cok iyi davransan bu düsüncesizlik sürekli devam eder düsüncesizlik diyorum cünkü 3 saat uzaktalar ve yeni evlisiniz..Soguk davransan kötü olursun duymadıgın laf kalmaz esinle aran bozulur ki soguk davrancak sebebin yoktur simdilik ama olurda hoslanmadıgın bir laf duyarsan durusunu bozma soguk davranma..Sen sen ol mesafeyi koru canım sonra melek olsalar bile basa cıkılmaz..Arkadasların dedigi gibi düzenine isine mutfagına karısmalarına izin verme.Ne kadar rahat olursan ol fazla samimiyete gerek yok.

canım mesele 7/24 koklaşmak değil :)) henüz evime alışamadım, aileyi henüz tam tanımıyorum gerginliğim o yüzden. bir senede bir çok şey aşılmış olmaz mı canım ? yani en azından tanışma faslı, alışma faslı geride kalmış olur

yok canım ben senın ıcın demıyorum genel dıyorum cok denk geldım böyle konulara yanı yenı evlıyım ıle baslayan ondan sordum dıyorum ya bende degısen birşey yok evlenmeden önce nasılsak sımdıde aynı evlılıgımın ılk gunlerındede aynıydı bende bir garıplık olabılır ama

canım evlilik mutlu gidiyorsa bir yılı da bir ayı da on yılı da farketmez herhalde yaa. bilmiyorum ki yaşayıp göreceğiz :)

ben de hiç anlamıyorum yeni evli kavramını.sonuçta misafirler ve sayılı gün sonra gidecekler,üstelik ne kadarlık evli olunursa olunsun bir arada zaman geçirmedikçe insanlar tanınmaz

ben de hiç anlamıyorum yeni evli kavramını.sonuçta misafirler ve sayılı gün sonra gidecekler,üstelik ne kadarlık evli olunursa olunsun bir arada zaman geçirmedikçe insanlar tanınmaz

:)) ne diyim ki şimdi? yorumuna teşekkür ederim diyeyim bari :))

alıskanlık haline getirmezler ya rahat ol onlarında bi hayatı var sonucta ama bi haftada uzun bi süre gercekten .. yeni evli insanların evinde o kadar kalınmaz bizim kültürümüzde ama onlarda öle değil belliki eşin senin ailenin kısa ziyarette bulunmak istemelerine şaşırdığına göre onlarda öle deil demekki die düşündüm.. saygılı ol ordan oraya koşuşturmk zorunda deilsin.. ama saygılı olmak zorundasn bence.. sıcak davran ..suratsız gelinler pek sevilmez genelde.. annene iş yaptrma muhtemelen bunu gözlemleyecektir..b de benm gördüğüm k..valideler ve k.pederler arabada ön koltuğa otrma takıntıları var bu yüzden kavga eden insanlar biliorm:)

zamanla düzene oturur herhalde canım. evet ön koltuğu verme bazılarına göre saygı belirtisiymiş. duyduğumda çok tuhafıma gitmişti. eşim galiba kafasında bir kıyaslama yaptı, sebebini ısrarla sorunca hmmm deyip şaşırdı. artık ne düşündü bilemiyorum canım. şöyle rahat biri olsam ne güzel olurdu. ben işte güzel olsun, hoş olsun, kimse kırılmasın, yüzler düşmesin vs çırpınırım. relaksss diyorum kendime :) tşk ler canım

bi de bu kadar cırpınma bence sen asıl görev eşine düşüyor.. ortamı sıcak tutup köprü görevi görecek olan o..

bizim 3 yılımız bitti.
yakın olmamıza rağmen eşimin ailesini evlendikten sonra tanıma fırsatım oldu.
sana tavsiyem kendini şartlandırma kasma onların yanında rahat ol.
neticede onlarında artık bir kızısın,eşinin kendi ailene nasıl sıcak davranmasını istiyorsan sende öyle olmalısın.
tabiki saygılı ol ama samimide ol neticede onlarda seni tanımıyor.
sen ne kadar rahat olursan onlarada yansır rahat ederler iyi anlaşırsınız inşallah
neticede kaç yaşında insanlar onlarda temkinli geliyorlar senin evine el kızısın onlara göre nasıl davranacağını bilmiyorlar eşinin ailesi içinde zor.neticede senin evin yeni ev çay falan dökebilirler anlayışlı olmaya çalış.
onların yerinede koy kendini.
iyi insanlardır kötü insanlardır diye yargılamak yerine sen olduğun gibi ol.onlarda senin sevdiğin kişinin ailesi şimdiden kafanda kurgularsan bana ne diyecekler laf sokacaklarmı falan filan diye hem kendini hem eşini üzersin.
araya mesafe koymazsan onlarında atık senin bir ailen annen baban olduğunu hissetirirsen hem sen rahat edersin hemde onlar oğulları için endişe etmezler daha çabuk kabullenirsiniz birbirinizi.

yemekte falan yardımda isteyebilirsin kayınvalidenden anne ben bunu böyle yapıyorum ama siz nasıl seversiniz sen nasıl yapıyorsun falan diye ortam yapabilirsin.
sinemaya falan götürebilirsin.
küçük hediyeler alabilirsin hoşlarına gider.
onların yapmak istedikleri birşey falan vasa sorarsın ortam yapmaya çalış gerisi gelir inşallah.
allah yardımcın olsun inşallah gelin kayınvalide sorunu yaşamadan kaynaşırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…