eşimin ailesi bize kalmaya gelşyorlar, stres yaptım :(

Bence neden karşı tarafı yoklayarak daranıyorsunuzz ki ya da nasıl anlşaılır diye endişe ediyorsunuz?Sonuçta karşınızdaki eşinizin annesi,o evde sizin anneniz ne ise kayınvalideniz de odur.Sonuçta siz artık akrabasınız.O ev de sadece senin evin değil.Belkikadın oğlunun özlediği yemekler vardır yapmak isteyecektir,ya da senin elinden bir bardak çay içmek mutlu edecektir.Ama bence önemli olan kendi annen ya da kendi akrabalarından arkadaşlarından biri geldiğinde nasıl daranırsan öyle davran.Yani kendin ol.Kendinmiş gibi davran.Onların nasıl hissedeceğine senin davranışların karar ermez.Karşındaki insan hata armaya geldiysesen mükemmel olsan da bulacaktır.Hata görmeye değil sizi görmeye geldiyse yaptıgın herşeyden memnun kalacaklardır.Belli ki şanslılar.Senin gibi ince düşünen bir gelinleri var.

Ama şunu unutma,senin annenler geldiğinde sen eşinin onlara nasıl davranmasını istersen o samimiyette davran.Biribirinzeolan seginizden,mutluluğunuzdan mutlu olmaya gelmişlerdir.Öyle günler önceden yemkeler depolamna da gerek yok bence.Geldikleir gün ağırlayacakları kadar yemek yap.Bir gün dışarıda yemeğe götürürsünüz hem onlara değişiklik olur.

Birgün gezilebilecek yerler varsa kaldıgnız yerde gezdirmiş olurSUNUZ.Kocanın özeldiği anne yemeği varsa bir öğün için oğlunuz çok özlemiş diyerek ya da eşin istesin o yemeği yapın beraber yardım edersin hem kadına vakiyt geçer hem sen yorulmamış olursun.Sohbet konusu da durmadan konuşacak değilsiniz ya karşındaki de varsay ki komşun,bi arkadaşının annesi.Genel muhabbet yaparsın.Bence kendin ol.Ayrıca 1 hafta çok uzun bir süre değil normaldir,oğlullarının evi.

alış cnm bunlara erkeğin ailesi pat diye gelir kızın aileside rahatsız etmeyelim der.Saygıda kusur etme ama çokda samimi olma kendi evlerinde değilde oğullarının evinde olduklarını unutmasınlar...

canım önerilerin için gerçekten çok teşekkür ederim. sorun şu ki, ben kendi annem de gelse, ablalarım da gelse misafir gibi davranırım, misafir olarak görürüm. yıllardır ailemden uzak yaşıyorum, bu ayrılık beni de eşimi de biraz bağımsızlaştırmış. aman girsin yapsın canım modunda olamıyorum, eşim de muhtemelen öyle olacak. incinmesinler diye rahat olmaya çallışıcam onu da yüzüme gözüme bulaştırır mıyım diye çaıkcası çekiniyorum. rahat biri değilim yani. evime kim gelirse gelsin misafir olarak görüyorum. kendim de gitsem öyle çok sokulamam, çekinirim. yapacağım en fazla şey çay servisine yardım etmek, bulaşıkları yıkamak vs. onu da otur derlerse, herhalde rahatsız ettim der otururum. ailelerden uzak yaşamak insanları çok değiştiriyor canım ama dünyada tek ikimiz yokuz, kaybettiğimiz unuttuğumuz bir çok şeyi yeniden öğrenmek zorundayız

şu zamana kadar aramızda hiç sorun yaşanmadı. inşallah gelip evlerine döndüklerinde de ben onlardan, onlar da benden razı olmaya devam ederiz. ben çok fazla yakın olayım derdinde değilim, aman beni kızları bilsinler derdinde de değilim. birbirimize saygılı, özenli olmaya devam edelim başka beklentim yok. inşallah güzel geçer
, teşekkür ederim canım :)

alış cnm bunlara erkeğin ailesi pat diye gelir kızın aileside rahatsız etmeyelim der.Saygıda kusur etme ama çokda samimi olma kendi evlerinde değilde oğullarının evinde olduklarını unutmasınlar...

yok canım ya pat diye gelmediler, biz davet ettik. süresini onlar kendileri belirledi :)

bende iki haftalık evliydim görümcem geldi bir ay kaldı.

hep yalvarırdım gelin bize kalın diye.

yeni evliler kendi düzenlerini kurarlar,oturturlar ,evliliğe alışırlar ,birbirlerine alışırlar.benim cicim ayları yada yeni evliler tabiri ile düşüncem bu.

üç saatlik yoldan bir hafta kalmak.inanılmaz içim gıcıklandı çok sinir oldum.çok saçma.

bazı arkadaşlar ayrıca bir ay muhabbeti yapmış biliyoruz ki yeni evliler eşlerinde keşfe çıkıyorlar bilmem anlatabildim mi ?

hiç hoş değil.

uzun sayılamz canım. bu kkonuda kız ve erkek aileleri genel olarak aynı şekilde düşünmüyorlar. ayrıca, bu zırt bırt gelip gitmeler de eşinin tavrına bağlı olarak azalır veya artar. daha az önce kaynım aradı bu hafta k.validemi,pederi,eşini çocukları alıp bize geliyorlarmış. evde yatacak yer yok(( peşinden de demesin mi ramazan bayramına 3 gün otelde rezerv. yaptırdım. ben dedim eşime ufak çocukla otobüs o kaar yol gidemeyiz diye, eşim de abisine söyledi. kaynım bizi gelip 6 saatlik yoldan alacak tekrar tatile götürecekmiş. ok dedim. ne diyimm artık takmıyorum ben bunları. haa, bir de yarın bir gün çocuğun olur sen de işe falan gidersen o atraftan kimse de geliiym de çocuğuna 2 gün bakıyım demezz. gezme tatil olunca gelirler. allah yardımcın olun canım. bence panikleme, salin olup eşini tatlı dille kafalamaya çalış

kayınvaliden yemek yapmak isterse yok deme hatta yemek işini ona bırak rahat edersinsofra kurmana kaldırmana yardımcı olacaksa ısrarla hayır deme bırak yapsın.çok resmi davranma.onu yap bunu yap diyebilir bu kadar kafana takma canım annen konuşuyormuş gibi düşün ama evinin düzenine karıştırma birşeye laf ederse gülerek ben böyle seviyorum anne de

canım kaynanayı bırak benim görümcem 3 saatlik yoldan gelip 15 gün yanımda kalırdı hatta senede 2 defa böyle uzun kaldığı olurdu.görümcemi severim ama herşey tadında güzel insan bir yerde bunalıyor ama karşı taraf bunu düşünmeli.gelenede gelme diyemiyorsun ki

Şimdiiiiii :)

Yorumları okudum da ben mi yaşlandım, yoksa şimdiki gençlik mi fena algılayamaya çalıştım,
ama zihnim algıyamadı.
(Bu arada 32 yaşımdayım )

Evinizi ilk defa görecekler,
siz davet etmişsiniz.
Burda sorun yok...

Ancak yorumlardan bazılarında böyle oldum
Kimisi yeni evlilere gidilmez,
kimisi arkadaşa kayınvalideye karşı gardını alacak şekilde öneriler sunmuş,
kimisi de 1 haftayı kafaya takmış.

Arkadaşlar farkında mısınız?
Kayınvalide, kayınpeder oglu ve gelininin evlerini ilk defa görecekler,

Daveti yapanlar yeni evli çift ,
gelmişken de 1 hafta kalalım diyenler kayınpeder, kayınvalide...
Belki de o şehre bile ilk defa gidecekler,
gezilecek yerleri görürüz diye düşünmüşlerdir.
Ya da ne bileyim gelini ev ortamında tanıma ve kendilerini tanıtma amaçlı düşünmüşlerdir.

Yorumlar çok garip geldi.
Sanırım pek bir iyiniyetliyim

Konu sahibi inan ki bir şey yapmana gerek yok.
Sen sadece saygıda kusur etme,
gerisi zaten gelir.
Kendi annene-babana nasıl davranıyorsan öyle davran.

Çünkü bu görüşme ilerleyen yıllarda,
eşinizin ailesiyle biribirinize olan tavırlarınızı belirleyecek...

Son düzenleme:

insan başkasının evinde neden 1,5 ay kalma gereği duyar anlamıyorum. ama pardon başkasının evi değil di mi oğluşlarının evi

teşekkürler yorumunuza. herkesin değişik şeyler söylemesi normal, çünkü herkes kendi tecrübesini aktarıyor. bu görüşmenin önemli olacağının farkındayım, o yüzden böyle heyecan yaptım :)) şimdi eşimle benim törpülememiz gereken yanlarımız da var. belki de bu iyi bir fırsat olacak. eşim doktora için 3 yıl y.dışında kaldı, yanısıra yıllarca akraba çevresinden uzak yaşadı. keza ben de öyle. biz öyle bireyselleşmişiz ki, bir çok şeyi unutmuşuz malesef gelenler yabancı değil, eşim bile bu akşam panikti. ya kaçta yatacağız, kaçta kalkacağız. öyle mi olacak, böyle mi olacak saydı durdu :)) bir baktım panik ben sakinleşti ona destek oluyor :)) hem misafir ağırlama heyecanı, hem önemi, hem kendimizde gördüğümüz eksiklikler, ailelerden uzak yaşamanın hayatımıza kattığı güzellikler ve oluşturduğu erozyonlar vsvs. derdim bir hafta kalmaları falan değil benim. hep düşünürlerse, hep davet beklerlerse yapamayız. çünkü çok yoğun çalışıyoruz. ama bu akşam yaşamadan plan yapmamaya karar verdim :)) kendim olacağım, zaten saygılı, pozitif bir kişiliğim vardır. tek eksiğimiz karı koca olarak rahatımıza fazla düşkünüz. bunu da törpülemek gerek :) bu da sebep olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…