Bence neden karşı tarafı yoklayarak daranıyorsunuzz ki ya da nasıl anlşaılır diye endişe ediyorsunuz?Sonuçta karşınızdaki eşinizin annesi,o evde sizin anneniz ne ise kayınvalideniz de odur.Sonuçta siz artık akrabasınız.O ev de sadece senin evin değil.Belkikadın oğlunun özlediği yemekler vardır yapmak isteyecektir,ya da senin elinden bir bardak çay içmek mutlu edecektir.Ama bence önemli olan kendi annen ya da kendi akrabalarından arkadaşlarından biri geldiğinde nasıl daranırsan öyle davran.Yani kendin ol.Kendinmiş gibi davran.Onların nasıl hissedeceğine senin davranışların karar ermez.Karşındaki insan hata armaya geldiysesen mükemmel olsan da bulacaktır.Hata görmeye değil sizi görmeye geldiyse yaptıgın herşeyden memnun kalacaklardır.Belli ki şanslılar.Senin gibi ince düşünen bir gelinleri var.
Ama şunu unutma,senin annenler geldiğinde sen eşinin onlara nasıl davranmasını istersen o samimiyette davran.Biribirinzeolan seginizden,mutluluğunuzdan mutlu olmaya gelmişlerdir.Öyle günler önceden yemkeler depolamna da gerek yok bence.Geldikleir gün ağırlayacakları kadar yemek yap.Bir gün dışarıda yemeğe götürürsünüz hem onlara değişiklik olur.
Birgün gezilebilecek yerler varsa kaldıgnız yerde gezdirmiş olurSUNUZ.Kocanın özeldiği anne yemeği varsa bir öğün için oğlunuz çok özlemiş diyerek ya da eşin istesin o yemeği yapın beraber yardım edersin hem kadına vakiyt geçer hem sen yorulmamış olursun.Sohbet konusu da durmadan konuşacak değilsiniz ya karşındaki de varsay ki komşun,bi arkadaşının annesi.Genel muhabbet yaparsın.Bence kendin ol.Ayrıca 1 hafta çok uzun bir süre değil normaldir,oğlullarının evi.
bizim 3 yılımız bitti.
yakın olmamıza rağmen eşimin ailesini evlendikten sonra tanıma fırsatım oldu.
sana tavsiyem kendini şartlandırma kasma onların yanında rahat ol.
neticede onlarında artık bir kızısın,eşinin kendi ailene nasıl sıcak davranmasını istiyorsan sende öyle olmalısın.
tabiki saygılı ol ama samimide ol neticede onlarda seni tanımıyor.
sen ne kadar rahat olursan onlarada yansır rahat ederler iyi anlaşırsınız inşallah
neticede kaç yaşında insanlar onlarda temkinli geliyorlar senin evine el kızısın onlara göre nasıl davranacağını bilmiyorlar eşinin ailesi içinde zor.neticede senin evin yeni ev çay falan dökebilirler anlayışlı olmaya çalış.
onların yerinede koy kendini.
iyi insanlardır kötü insanlardır diye yargılamak yerine sen olduğun gibi ol.onlarda senin sevdiğin kişinin ailesi şimdiden kafanda kurgularsan bana ne diyecekler laf sokacaklarmı falan filan diye hem kendini hem eşini üzersin.
araya mesafe koymazsan onlarında atık senin bir ailen annen baban olduğunu hissetirirsen hem sen rahat edersin hemde onlar oğulları için endişe etmezler daha çabuk kabullenirsiniz birbirinizi.
yemekte falan yardımda isteyebilirsin kayınvalidenden anne ben bunu böyle yapıyorum ama siz nasıl seversiniz sen nasıl yapıyorsun falan diye ortam yapabilirsin.
sinemaya falan götürebilirsin.
küçük hediyeler alabilirsin hoşlarına gider.
onların yapmak istedikleri birşey falan vasa sorarsın ortam yapmaya çalış gerisi gelir inşallah.
allah yardımcın olsun inşallah gelin kayınvalide sorunu yaşamadan kaynaşırsınız
alış cnm bunlara erkeğin ailesi pat diye gelir kızın aileside rahatsız etmeyelim der.Saygıda kusur etme ama çokda samimi olma kendi evlerinde değilde oğullarının evinde olduklarını unutmasınlar...
kızlar henüz 1 aylık evliyim. eşimin ailesi ilk olarak evimize gelip, bir hafta kadar kalacaklarmış. evimizi ilk olarak görecekler. yeni evliyiz, bir hafta sizce de uzun bir zaman değil mi? eşim ailemi de davet etti, ama ailem daha kalacağımız zamanlar çok olur oğlum deyip kısa bir ziyaret yapmayı planladıklarını söyledi. eşim biraz şaşırdı. neden gelmek istemiyorlar falan diye sordu. yeni evliyiz ya, hem eve hem birbirimize alışalım diyedir herhalde dedim. k.validemle k.pederimden hiç bir şikayetim yok. ama yine de tedirginim, nasıl davranacağım, nasıl ağırlayacağım bir telaş yaptımbunu alışkanlık haline getirmelerinden de açıkcası endişeliyim, onları kırmaktan da çekiniyorum. aramızda mesafe olarak 3 saat var. bu işler böyle mi oluyor? biz onlara, onlar bize zırt pırt gidilecek mi yani?
işte canım beni geren şey bu. misafire davrandığım gibi mi davranıcam? şimdi ben misafire ellerini hiç bi şeye sürdürtmem. dolabımı açsa rahatsız olurum, sürekli koştururum. duş alacak olurlar koştur koştur havlusunu yetiştiririm, menüyü sorarım ama yardım tekliflerini kabul etmem vs. böyle davranırsam onlara batar mı acaba diye tedirginim(( çok rahat biri değilim, rahat olsam bu sefer onlar kendilerinde onu yap, bunu yap, öyle olmaz böyle olur demeye hak görürler mi diye düşünüyorum. misafir gibi davranmak çözümse en iyi şekilde ağırlarım daaaa işte onlara ters gelir mi?????
bende iki haftalık evliydim görümcem geldi bir ay kaldı.
hep yalvarırdım gelin bize kalın diye.
yeni evliler kendi düzenlerini kurarlar,oturturlar ,evliliğe alışırlar ,birbirlerine alışırlar.benim cicim ayları yada yeni evliler tabiri ile düşüncem bu.
üç saatlik yoldan bir hafta kalmak.inanılmaz içim gıcıklandı çok sinir oldum.çok saçma.
bazı arkadaşlar ayrıca bir ay muhabbeti yapmış biliyoruz ki yeni evliler eşlerinde keşfe çıkıyorlar bilmem anlatabildim mi ?
hiç hoş değil.
Biz bir aylık evliyken gelip 1 ay kalmışlardı... Şimdi 10 aylık evliyiz, 1,5 ayı geçti kalma süreleri, sakın 10 ay kalmasınlar:) şaka bir yana gerçekten bir aylık evliyken gelip 1 ay kaldılar sen şükret en azından bir hafta merak etme onlar gelince nasıl davranacağını ne yapacağını biliyorsun bilmezsen de eşin sana paşa paşa hatırlatıyor
Şimdiiiiii :)
Yorumları okudum da ben mi yaşlandım, yoksa şimdiki gençlik mi fena algılayamaya çalıştım,
ama zihnim algıyamadı.
(Bu arada 32 yaşımdayım)
Evinizi ilk defa görecekler,
siz davet etmişsiniz.
Burda sorun yok...
Ancak yorumlardan bazılarında böyle oldum
Kimisi yeni evlilere gidilmez,
kimisi arkadaşa kayınvalideye karşı gardını alacak şekilde öneriler sunmuş,
kimisi de 1 haftayı kafaya takmış.
Arkadaşlar farkında mısınız?
Kayınvalide, kayınpeder oglu ve gelininin evlerini ilk defa görecekler,
Daveti yapanlar yeni evli çift ,
gelmişken de 1 hafta kalalım diyenler kayınpeder, kayınvalide...
Belki de o şehre bile ilk defa gidecekler,
gezilecek yerleri görürüz diye düşünmüşlerdir.
Ya da ne bileyim gelini ev ortamında tanıma ve kendilerini tanıtma amaçlı düşünmüşlerdir.
Yorumlar çok garip geldi.
Sanırım pek bir iyiniyetliyim
Konu sahibi inan ki bir şey yapmana gerek yok.
Sen sadece saygıda kusur etme,
gerisi zaten gelir.
Kendi annene-babana nasıl davranıyorsan öyle davran.
Çünkü bu görüşme ilerleyen yıllarda,
eşinizin ailesiyle biribirinize olan tavırlarınızı belirleyecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?