Eşimin ailesi bizi sömürüyor

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
Merhaba arkadaşlar,benim derdim de eşimin ailesi,kibar efendi insanlar ama çok açıkgözler
eşimin de benimde işlerimiz gelirimiz iyi çok şükür,nişanlanırken eşim büyük nişan yapmayalım ailem altın takamaz dedi tamam dedi,sonra kayınvalidem biz size evlenirken destek olamayız dedi ona da tamam dedim ama eşimin 2 tane arabası vardı birinin kredi borcu devam ediyor birini de 2.el almış o zaman arabalardan birini satalım dedim bu sefer itiraz ettiler biz destek oluruz dediler fakat destek dedikleri akrabalarından borç bulmuşlar,yazık eşim de hep destek olmuş özellikle görümceme bakmış
şimdi ben hem düğün,ev,eşya borcu ödicem hemde 2 arabadan biri kendilerde kalacakmış birinin kredi borcunu ödemeye devam edicem
ben kız tarafı erkeke tarafı demiyorum üstüme düşeni yaoarım diyorum ama
sizin fikirlerinize ihtiyacım var

nişanlının da durumu iyiyse neden yardım bekliyorsunuz.almayın kimseden borç,kendiniz yapabilecek durumdasınız zaten:34:

peki esinizin ailesinin ekonomik durumu nasil gercekten size destek olamayacak durumdalar mi? eger oyleyse bisey beklemek anormal olur ama en azindan araba lukslerinden vazgecip satmalari ve sizin borcunuzun bir kismini kapatmalari lazim

peki esinizin ailesinin ekonomik durumu nasil gercekten size destek olamayacak durumdalar mi? eger oyleyse bisey beklemek anormal olur ama en azindan araba lukslerinden vazgecip satmalari ve sizin borcunuzun bir kismini kapatmalari lazim

durumları iyi,ama biz oğlumuzu okuttuk emek verdik havasındalar
sizce direk onlarla mı konuşayım yoksa düğüne kadar bekleyip eşimle mi halledeyim
benim sinirlendiğim iki arabayı da eşim almış ama kendilerinin gibi davranıyorlar

Son düzenleme:
Tabiiki büyütüp bakmışlar, okutmuşlar ; havasına girmelerine gerek yok ki.

''ben ödeyeceğim deyip durmuşsunuz, eşinizle durumunuz iyi işte birlikte ödeyeceksiniz.

Ne kadar çok para mevzularını dile getiriyor insanlar.

Bıkmadım bıkmayacağım demekten; '' eşimle herşeyi tek başımıza yaptık, ailesi destek olmadı, şimdide paramıza ortak oluyorlar '' tarzındaki cümlelere tahammul edemiyorum.

Bu zihniyette büyütülmemeli kadınlar ve erkekler.

Ailelerimiz bize destek olsa da olmasa da biz onlara destek olmalıyız. Bakmak kelimesi geçmemeli aklımızdan.

Bu kadar kalbimiz delik olmasın ya Allah aşkına.

''Görümceme bakmış '' demişsiniz ; tabiiki destek olacak, o bir kadın ve eşiniz erkek.

Bizde böyledir özelllikle kızkardeş, evlensede ömür boyu ailesinin omuzu eksik olmaz o kızın omuzundan.

Sizin ailenizde eşinizin aileside hiç destek olmamışlarsa bile ki mecbur değiller, sizler her zaman onların yanında olmalısınız.

Hayat bu, bu kadar kısa bir hayatta bunları konuşmaya bile değmez. Onlar bizim tek karşılıksız sevgilerimiz; ailelerimiz.

''Kibar iyi insanlar ama açıkgözlülüler '' bakış açınızı değiştirirseniz mutlu olursunuz, böyle bakmaya devam eder,
eşinize bu düşüncelerinizi aktarırsanız ilk başta destek görür, zaman geçtikçe '' ah'' dedirtirsiniz.

durumları iyi,ama biz oğlumuzu okuttuk emek verdik havasındalar
sizce direk onlarla mı konuşayım yoksa düğüne kadar bekleyip eşimle mi halledeyim
benim sinirlendiğim iki arabayı da eşim almış ama kendilerinin gibi davranıyorlar

Ha işte birde evlenmeden iki arabayı eşinizin aldığını düşünüyorsunuz..

Şimdiden sahiplenmişsiniz yani.

Tabiiki büyütüp bakmışlar, okutmuşlar ; havasına girmelerine gerek yok ki.

''ben ödeyeceğim deyip durmuşsunuz, eşinizle durumunuz iyi işte birlikte ödeyeceksiniz.

Ne kadar çok para mevzularını dile getiriyor insanlar.

Bıkmadım bıkmayacağım demekten; '' eşimle herşeyi tek başımıza yaptık, ailesi destek olmadı, şimdide paramıza ortak oluyorlar '' tarzındaki cümlelere tahammul edemiyorum.

Bu zihniyette büyütülmemeli kadınlar ve erkekler.

Ailelerimiz bize destek olsa da olmasa da biz onlara destek olmalıyız. Bakmak kelimesi geçmemeli aklımızdan.

Bu kadar kalbimiz delik olmasın ya Allah aşkına.

''Görümceme bakmış '' demişsiniz ; tabiiki destek olacak, o bir kadın ve eşiniz erkek.

Bizde böyledir özelllikle kızkardeş, evlensede ömür boyu ailesinin omuzu eksik olmaz o kızın omuzundan.

Sizin ailenizde eşinizin aileside hiç destek olmamışlarsa bile ki mecbur değiller, sizler her zaman onların yanında olmalısınız.

Hayat bu, bu kadar kısa bir hayatta bunları konuşmaya bile değmez. Onlar bizim tek karşılıksız sevgilerimiz; ailelerimiz.

''Kibar iyi insanlar ama açıkgözlülüler '' bakış açınızı değiştirirseniz mutlu olursunuz, böyle bakmaya devam eder,
eşinize bu düşüncelerinizi aktarırsanız ilk başta destek görür, zaman geçtikçe '' ah'' dedirtirsiniz.

ağzına sağlık valla nekadar güzel söylemişsin kesinlikle katılıyorum sana canım

tanıdığım 3 çocuklu bir aile var.tek maaşla geçindiler.büyük kız okumadı evlendi.tek maaşla oğlunu üniversite de okuttular iş sahibi oldu.oğluna dediler ki,sıkıntıdayız kardeşin de okuyacak ama dardayız bunun için hemen evlenmeyi düşünmezsen seviniriz.çocuk seve seve kabul etti.kız kardeşi de okudu iş sahibi oldu..şimdi bu çocuk yaptığı fedakarlığı kızın başına kakmalı mı yani.:34:

bence bi insan eşinin ailesi hakkında bizi sömürüyolar demesi kötü bi davranış o insanlarki senin eşini büyütmüş beslemiş meslek sahibi etmiş onlarda zamanında ona bi yatırım yapmış yanii niye illaki maddi konularda düşünülüyo anlamıyorum eger ki zaten bu düşünce evlenincede olursa bi gelin böyle düşünürse o evlilik temeli zaten sarsılır su bilmeleri zaten sevleninildiğinde sadece eşinle evlenmiyosun onun ailesiylede evleniyosun sen gurur duymalısınki eşin nekadr iyi bi insan ailesini kız kardesini düşünüyo onu okutmaya çalışıyo herseydfen öncesi o bi abi baba sayılır bi kızın arkasında herzaman biri olmalı ikinizde calışınca zaten üstesinden kalkarsınız herseyin maddiyat bi şekilde halledilir bikaç sene sıkıntı cekersin sadece okadar ama aile temeli şimdiden sarsılırsa vah ki vahhh

Evlilik öncesi kimsenin yardim etmesini beklememek lazim,
ama evlendiken sonra evin riskini aileye yedirmek daha zor.
Dua etde evlilikten sonra sizi sömürtmesinler.

bence bi insan eşinin ailesi hakkında bizi sömürüyolar demesi kötü bi davranış o insanlarki senin eşini büyütmüş beslemiş meslek sahibi etmiş onlarda zamanında ona bi yatırım yapmış yanii niye illaki maddi konularda düşünülüyo anlamıyorum eger ki zaten bu düşünce evlenincede olursa bi gelin böyle düşünürse o evlilik temeli zaten sarsılır su bilmeleri zaten sevleninildiğinde sadece eşinle evlenmiyosun onun ailesiylede evleniyosun sen gurur duymalısınki eşin nekadr iyi bi insan ailesini kız kardesini düşünüyo onu okutmaya çalışıyo herseydfen öncesi o bi abi baba sayılır bi kızın arkasında herzaman biri olmalı ikinizde calışınca zaten üstesinden kalkarsınız herseyin maddiyat bi şekilde halledilir bikaç sene sıkıntı cekersin sadece okadar ama aile temeli şimdiden sarsılırsa vah ki vahhh

Kesinlikle katılıyorum.. Tuhaf bir düşünce..
Hel daha evlenmeden bu maddi konular akıldaysa '' açıkgöz olarak bakılıyorsa ve ''bakma '' kelimesi geçiyorsa zihinlerde vah ki ne vahh..

Evlilik öncesi kimsenin yardim etmesini beklememek lazim,
ama evlendiken sonra evin riskini aileye yedirmek daha zor.
Dua etde evlilikten sonra sizi sömürtmesinler.

olivia, tabiiki dengeyi sağlamalı eşler..Evinin sorumluluğunu,
eşinin çocuklarının ihtiyaçları görmeyip buna göre davranmamakta çok büyük hata,
zaten etik olmayan bir davranış.

Fakat her destekte eş bunları düşünürse hayat çekilmez olur.

Şimdilik hamdolsun böyle bir durum yok, tam tersi oluyor ama eğer birgün aileme destek olacağım gün gelirse ve bunu yapmazsam utanırım kendimden,
eşim buna karışırsa boşanacak duruma gelirim.

Aynı şekilde ben evimde otururken burada sık kullanılan '' hiç destek olmamış! '' kayınvalidemin buzdolabı boş olursa, parası olmazsa cebinde, eşimin vicdanından şüphe duyarım.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum.. Tuhaf bir düşünce..
Hel daha evlenmeden bu maddi konular akıldaysa '' açıkgöz olarak bakılıyorsa ve ''bakma '' kelimesi geçiyorsa zihinlerde vah ki ne vahh..

olivia, tabiiki dengeyi sağlamalı eşler..Evinin sorumluluğunu,
eşinin çocuklarının ihtiyaçları görmeyip buna göre davranmamakta çok büyük hata,
zaten etik olmayan bir davranış.

Fakat her destekte eş bunları düşünürse hayat çekilmez olur.

Şimdilik hamdolsun böyle bir durum yok, tam tersi oluyor ama eğer birgün aileme destek olacağım gün gelirse ve bunu yapmazsam utanırım kendimden,
eşim buna karışırsa boşanacak duruma gelirim.

Aynı şekilde ben evimde otururken burada sık kullanılan '' hiç destek olmamış! '' kayınvalidemin buzdolabı boş olursa, parası olmazsa cebinde, eşimin vicdanından şüphe duyarım.

aynen bende ölye bizimde çocuklarımız olacak bi gün büyüecekler ya aynı şeyi bizim evlatlarımızda bize yapsa ne olur etme bulma dünyası kardesim bu ne ekersen onu biçersin kaynana kayın peder diye böyle düşünülmez ozaman damat beyde senin ailen hakkında öyle düşünürr.yarın bigün senin ailen kötü duruma düşse sen yardım etmek istesen eşinde aynısını sana der banane kardesim beni sömürüyolar der bunları düşünmek lazım

bende evlenırken kımseden bısey ıstemedık calıstık cabaladık yaptık.hıc bır sey kolay degıl.ben esımın aılesıyle anlasamıyorum konusmuyoruzda zaten.ama esım bana durumları kotu bıle demesıne ızın vermem okadar bakıp buyuttuler dunya malı dunyada kalır.tabıkı bakacak verecek.benı ve cocugumuzu zora sokmadan elınden gelen herseyı yapması ıcın ben destek olurum kocama.somurmek hos olmayan bır benzetme olmus.hem madem yardım etmeye calısıyorlar borc bıle bulmuslar daha ne kı.kusura bakmayın ama gıdıp ondan bundan para ıstemek almak kolay bısey degıl yanı.2 arabanın bırınıde kullansalar ne olur bos bos duracak sonucta.daha evlı bıle degılken boyle dusunuyorsunuz evlenınce ne dusunursunuz allah bılır.

Zaten evli çiftler arasında; senin ailen benim ailem,ya da maddi kelimeler geçiyorsa o evlilik zamanla sarsılıyor.

Eşin ailesine yardım ederken tabiki de sizden de alıp götürecek.Şöyle düşünün ,tamam eşiniz kendi kazandığından verecek ,ama sizin ailenizin rızkını kesmiş olacak.Siz ailesine yardm etmek zorunda değilsiniz.Kendiniz kadını tutun,ev işlerinizi yaptırın,süslenin püslenin,en azından kendi ihtiyaçlarınızdan kısmamış olursunuz.

Bende burda bana hiç yardım etmediler diye haykıranlardanım ama İnan ki iyi ki yardım etmemişler diyorum.. Herşeyi eşimle ikimiz yaptık düğün ev takı vs. kuruş para gelmedi onlardan.. 2 güne kadar da sıkıntı çekiyordum ama borçlarımız bitti artık benden rahatı mutlusu olamaz ve gururlusu.. Kimseden yardım almadan kendimiz yaptık demek daha güzel biliyormusun.. Kendiniz yapın herşeyii derim ben..

Eşin ailesine yardım ederken tabiki de sizden de alıp götürecek.Şöyle düşünün ,tamam eşiniz kendi kazandığından verecek ,ama sizin ailenizin rızkını kesmiş olacak.Siz ailesine yardm etmek zorunda değilsiniz.Kendiniz kadını tutun,ev işlerinizi yaptırın,süslenin püslenin,en azından kendi ihtiyaçlarınızdan kısmamış olursunuz.

Anne baba söz konusu olduğunda ''rızık kesilme'' diye bir durum olmuyor..B
u kelime , kumara, sigaraya, alkole, çok özür dilerim dışardaki kadınlara, eğlence için alınan borçlara kullanılıyor.

Burada önemli olan evini, hanımını, çocuklarına sorumluluğunu tamamlamadan başka kişilere fazlasıyla destek olmaya çalışmak; yani evdekileri hiçe sayacak kadar.

Ben böyle düşünüyorum.

Araba bana fuzuli geliyor.İlla ki arabalarının olması şart mı?Temel ihtiyaçlarına yardım etse neyse diyeceğim.Isınma,yemek alışverişi gibi.Ama burada bahsedilen araba lükse giriyor kanımca. :// Bu kız kendinden kısacak eşinin evlerine yapması gereken harcamaları ailesine vermesiyle yük onun üzerine binecek.Bu da hiç adil görünmüyor.Onlar zaten yaşlanmış artık,oğlumuz ,gelinimiz daha iyi koşullarda yaşasın varsın biz arabaya binmesek de olur diye düşünmeleri gerek . :/

Son düzenleme:
Araba bana fuzuli geliyor.İlla ki arabalarının olması şart mı?Temel ihtiyaçlarına yardım etse neyse diyeceğim.Isınma,yemek alışverişi gibi.Ama burada bahsedilen araba lükse giriyor kanımca. :// Bu kız kendinden kısacak eşinin evlerine yapması gereken harcamaları ailesine vermesiyle yük onun üzerine binecek.Bu da hiç adil görünmüyor.Onlar zaten yaşlanmış artık,oğlumuz ,gelinimiz daha iyi koşullarda yaşasın varsın biz arabaya binmesek de olur diye düşünmeleri gerek . :/

Bence esas arabaya yşlı insanların ihtiyacı vardır, gençler otobüs dolmuş kullanabilir ancak yaşlı başlı insanlar gelinleri gezsin tozsun diye dolmuşlarda otobüslerde eziyet mi çeksin.

Yaşlı insan arabayı nasıl kullanacak peki ? Şahin'e binsinler o da araba,lüks arabaya neden biniyorlar???

Back
X