Eşimin ailesi bizi sömürüyor

Aklım almıyor ama yinede missplayful, sömürmek niyetiyle para ister mi insan evladından ?Bunu belkide idrak edemiyorum.

Ne bileyim destek olmamıştır evlenince çünkü erkek ya da kadın kendi kuracaktır kendi dünyalarını.

Ama evlatlara bu zamana kadar bakmış kişileri yok saymak ya da varlıklarından rahatsız olmak nasıl olur ?

Var canim var ne analar babalar var . Yardim etmek zorunda degiller ama cocugu evladi zor durumdaysa dahda zor duruma sokmamali anlayisli olmali.Ben dedigim gibi kalbi temiz olana ihtiyaci olana fesat olmayana yardim ederim. Ama param yokkene ben zor duruma duseceksem aileme bakamayacaksam ve ailem beni para icin zorluyorsa ben birsey yapamam. Ne yazik ki boyle ailelerde var. Damat versin gelin versin gibi sanki son aileye giren kisi herkese para vermekle yukumluymus kredi cekmek borc kapamak ve bilimum seyleri yapmak zorundaymis gibi... Cok zor birsey degil insan sagduyusu ile davranip sapla samani ayirt edebilir.

Son düzenleme:
şimdide düğünde takılacak para ve altınlara göz dikmişler,şimdiden bana anlatıyorlar,düğünü yapan biziz ama paralar onlara kalacak ama...

Son düzenleme:
yazılanları bir coğunu okudum. baya bir güldüm.. konuyu acan arkadaşa yuklenenler ben guldurdu. bu arkadaşlar ya bekar ya eşlerinin ailesi hadlerini bilip işlerine karışmıyorlar yada en baştan eşlerinin ailesinin ağzının payını vermişler ağız acamıtorlar. ama ben yine en iyisin düşünüyüm bu arkadaşlar baya iyi niyetliler. bunu bana kimse inandıramaz ; eşinin ailesi senin huzurunu bozacak ve sen kayıtsız kalacaksın. ha tamam belki birşey diyemezsın ama içinde kopan fırtınalar seni senden alır. neyse arkadaşım sanada gelince evlenmeden eşinin ailesiyle bu konularda bukadar yüz göz olma derim. bırak eşin halletsin mucadele etmeyi öğrensin. karışma sen. anlıyorum sen başkalarında belkide ailende gördüğünü onun ailesininde yapmasını istiyorsun. anlattıklarına göre biraz sömürü var işin içinde. sen isteklerini söyle cekil kenara okadar da yüz verme nişanlına. evlenince hep senin fedakar olmanı beklicek. sen cekil ya aileler halletsin yada nişanlın. ha olmadı onların dediği gibi oldu sonunda. boşveeerrr en iyisi kendiniz cabalayıp elde etmeniz. benim eşimin ailesi bize ev aldı düğün yaptı. ama şimdi sürekli başımıza kakıyorlar. en ufak birşeyde cıkın evden biz aldık diyorlar. bunları duymaktansa biraz sıkıntı cekip dayan..

ben gerçekten bunu anlamıyorum. gelin alırken biz yardım edemeyiz de sonra oğlunun iki arabasından birini al o hala borç ödesin. insan der ki oğlum ne yapacaksın iki arabayı sat birini borcunu arcını öde düzenini kur. bence nişanlınla güzel bi şekilde konuş. beni yanlış anlama ama ailen seni hiç düşünmüyor mu de. farz etki bişey oldu sen çalışamayacaksın evlendikten sonra. hamile kaldın diyelim çalışmaman gerek üstelik. sen zaten elimden geleni yaparım demişsin. tamam nişanlının ailesi ama açık sözlülükle herşeyi konus. bugün bu yarın ne çıkar karşına.

ben gerçekten bunu anlamıyorum. gelin alırken biz yardım edemeyiz de sonra oğlunun iki arabasından birini al o hala borç ödesin. insan der ki oğlum ne yapacaksın iki arabayı sat birini borcunu arcını öde düzenini kur. bence nişanlınla güzel bi şekilde konuş. beni yanlış anlama ama ailen seni hiç düşünmüyor mu de. farz etki bişey oldu sen çalışamayacaksın evlendikten sonra. hamile kaldın diyelim çalışmaman gerek üstelik. sen zaten elimden geleni yaparım demişsin. tamam nişanlının ailesi ama açık sözlülükle herşeyi konus. bugün bu yarın ne çıkar karşına.

Kesinlikle katiliyorum. Arkadai korkutmamk icin pek bisey demek istemedim ama gidisat belli

bazı arkadaşlar çok iyi niyetli,sağ duyulu empati kurarak yaklaşmışlar konuya fakat bekara karı boşamak kolaydır misali aynı durumda olmadan atıp tutmak kolay..yeni bir ev kurmak o kadar kolay değil,kapı kolundan tutunda rendenize kadar herşeyi düşünerek herşeye para harcayarak hayata borçla başlıyorsunuz ve 1 yıl geçmeden her ay eksiyle devam ediyorsunuz.kim ne alırsa kendi çocuğu için alır.eşinin durumu iyiyse bırak borçları o ödesin sen sadece katkıda bulun derim

Back
X