• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi,cimrilik,para ve gebeliğim.

Lazkizii54

Miray Ecrin ❤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
1.026
571
38
27
Merhaba arkadaşlar benim gerçekten bir derdim var. Daha nişanlıyken evlilik öncesi bi gebeliğim oluştu nikahıma 15 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Düğünüm temmuzda olacaktı allahın izniyle ama gebeliğim bütün planları alt üst etti aldırmak istemediğimiz için düğünden vazgeçtik sade bi nikahla evimize çıkacağız. Neyse benim ailem bana yardım etmeyeceğini söyledi böyle bi durum olduğu için. Ev kurmak için 30 bine ihtiyacımız vardı bu paranın 3 katı falan eşimin ailesinde mevcut birikmiş paraları var yani. Ama asıl sorun şu o paradan geri ödemeli olsa da eşime vermiyorlar. Veremeyiz vadeli hesapta faizi bozamayız diyorlar. Hamileliği de biliyor keyfi istemediğimizi de biliyorlar ama yine de para vermeye yanaşmıyorlar. Benim önceden biriktirdiğim 5bin ve takılarım var ama yetmiyor işte. Eşimin maaşı iyi ama 30bini bir anda verecek gücümüz yok. Ailesi de yanaşmıyor. Sizce ne yapmalıyım bir kez daha istemek yüzsüzlük olmaz mı? Ben eşime isteme diyorum ama bebeğimiz için istemek zorundayız diyor. Ve şuan böyle cimrilik yapan ilerde de yapmaz mı sizce? Ya ilerde de böyle şeyler yaparlarsa diye tereddütteyim açıkçası.

S
Eşya konusundaysa ihtiyacınız taksitle satılıyor kalanı içinde kredi çekin kimseye el açmamak en doğrusu olur
Sadece o değil aslında eşimin evi var ama kirada neymiş sözleşmesi bitmemişmiş şuanda geçemezmişiz falan kardeşlerinin daireleri de boşta ama geçirmiyorlar işte eşime karşı hep bir soğuklar çoğu şeyi ondan saklarlar omun mutlu olmasını istemezler sömürürler falan

Iyi de kimse hamilesin diye size bir şey yapmak zorunda değil.

Kimse çocuğuna 30 bin eline saymak zorunda da değil.

O çocuğu yaparken siz düşünecektiniz bunları, anneniz babanız yada kayın aileniz çocuğu düşünecek değil.

Eşinin maaşı varsa kredi çeksin, taksitli eşya alın falan

Kimseye el açmamak en ıyidir.

Esin de ailesinin pesinde dolaşacağına ev onunsa alsın ve ailesinin ne mal olduğunu görsün ders alsın.

Bide merak ettim. Nikâh ne zaman? Aileniz yardım etmem diyorsa yani nikâha falan gelmeyecekler mi? Anlamadim orasini

O çocuğu yaparken siz düşünecektiniz bunları, anneniz babanız yada kayın aileniz çocuğu düşünecek değil.

Esin de ailesinin pesinde dolaşacağına ev onunsa alsın ve ailesinin ne mal olduğunu görsün ders alsın.
Babası vefat etti 3 kardeşler canım eşim durup dururken paralarını istemiyor o kendi hakkı olan parayı istiyor o para zaten düğünde kullanılacaktı düğün yapmıyorum evimi kuracağım diyor. Yani birinin biriktirdiği parayı değil kendi hakkını ve evini istiyor. Kredi o kadar yüksek çıkmadı ne yazıkki kaldı ki banka kartından başka birşey de kullanmıyor

Bide merak ettim. Nikâh ne zaman? Aileniz yardım etmem diyorsa yani nikâha falan gelmeyecekler mi? Anlamadim orasini
Çocuğumu yaparken düşünmedim evet ama onun canından da vazgeçmedim yani

Böyle günde yanınızda olmayan aileye güvenmeyin ve de size de güvenmemelerini açık açık
söyleyerek yaşayın.
Genç yaşta bu yükün altına girdiniz madem göğüsleyecek kadar da cesur olun.
Çalışacaksınız borç, taksit ödeyeceksiniz bir kaç yıl.
Yapacak bir şey yok.

Çocuğumu yaparken düşünmedim evet ama onun canından da vazgeçmedim yani
Nasıl Yani?
Yaparken dusunmeyip, istemediğin an canından vazgeçme hakkın olduğunu mu sanıyorsun yoksa?

Ay nasil vazgeçmedin, bütün alkışlar sana o zaman.

Bu yazdigin hiç olmadı bence

Eşinizin her ay düzenli bir maaşı varsa kredi çekin , kimseye muhtaç olmayın , heleki bebeğinizi kimseye muhtaç etmeyin . Borçlar zamanla ödenir unutulur, ama bu sebeplerden o insanlardan yardım isteyip laf duyup kendinizi strese sokmayın

Ca
Böyle günde yanınızda olmayan aileye güvenmeyin ve de size de güvenmemelerini açık açık
söyleyerek yaşayın.
Genç yaşta bu yükün altına girdiniz madem göğüsleyecek kadar da cesur olun.
Çalışacaksınız borç, taksit ödeyeceksiniz bir kaç yıl.
Yapacak bir şey yok.
ablacım zaten öyle yapıyoruz ama hakkı olan parayı ve evi vermiyorlar sorun bu zaten.

Nasıl Yani?
Yaparken dusunmeyip, istemediğin an canından vazgeçme hakkın olduğunu mu sanıyorsun yoksa?

Ay nasil vazgeçmedin, bütün alkışlar sana o zaman.

Bu yazdigin hiç olmadı bence
Yapan insan çok var ama onlardan olmadım demek istedim,zora gelince kaçmadım yani aman okulum var hayatımı yaşayacağım diyip kıymadım. Yanlış anladın sanırım.

Eşinizin her ay düzenli bir maaşı varsa kredi çekin , kimseye muhtaç olmayın , heleki bebeğinizi kimseye muhtaç etmeyin . Borçlar zamanla ödenir unutulur, ama bu sebeplerden o insanlardan yardım isteyip laf duyup kendinizi strese sokmayın
Aynen öyle yapacağız ama işte hakkı olanı alamaması eşimin de zoruna gidiyor.

Back
X