Eşimin ailesi herşeyi bize aldırdılar,hiç birşeyi ödemediler

tatlicadi140

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
175
0
46
İzmir
selam kızlar söyle anlatmaya başlayayım size.ben 9 aylık evliyim..kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz.
düğün hazırlıkları zamanında bize herşeyi aldırdılar yani aldırdılar derken ben neyi nasıl istiyorsan hep böyle yapıldı.
zaten kayınpederimde beni istemeye geldiklerinde söylemişti herşey kızımızın istediği gibi olacak diye.bende seviniyorum tabi.
neyse biz kız tarafı olarak herşeyin en iyisini en güzelini yaptık üstelik ben çalıştığım için evlendiğimde hiç borç bırakmadım
babacımda sağolsun yatak odasını falan hep nakit alıp bize birşey bırakmadı.ama eşimin ailesi herşeyi bize aldırdırlar ama hiçbir
şeyi ödemediler.hepsini taksitli yaptık.
9 aydır mobilya borcunu ödüyoruz ayda 600 tl elimizden çıkıyor.allaha şükür ödüyoruz ama tabi nede olsa insan zorlanıyor.
neyse dedim ağzımı açmadım mobilya borcu dedim evimiz kira değil dedim sustum.sadece halı ve perdeleri aldı kayınvalidem.
bundan 1.5 ay önce öğrendim ki halı borcunu ödememiş bize bırakmış hadi kalan 500 tl halı borcunu kapattık
asıl bombo şu geçen cumartesi günüde öğrendim ki perde borcunuda ödememiş hiç tam 950 tl borç yapmış perdecide
istiyor borcunu:tabi kim ödeyecek yine biz..evde çıngar çıkardım eşimle çok büyük tartışmalar yaptık.benim ailem nasıl üzerine düşeni
yaptıysa seninkişlerde yapacak dedim.haaa şunuda unutmayayım durumları çok kötü değil kayınvalidemlerin hiçbirşeyden eksik kalmazlar
istedikleri zaman her yere nasıl paralar bulurlar ama bize yok. çalıştığım için yemeği kayınvalidemde yiyorduk tabiki yanlış anlamayın
evin alışverişini yapıyoruz bedavaya getirmiyoruz yani.bu olaydan dolayı yemeğimizi ayırdık 4 gündür eşim olmadan asla aşağıya inmiyorum
mesafemi koydum birde allahım biz ne yaptık ona neden bize tavırlı diyorlarmış gelde kafayı yeme..ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum ama içim daralıyor kızlar herşeyi bize yaptırdılar birde heryerde düğün yaptık diyorlar.takı bile takmadılar nerdeyse bir kuru sete gittim 1 tane bilezik bile yapmadılar
düşündükçe kafayı yicem ben ne yapıcam bunlarlabiraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim kızlar kusura bakmayın

canım sinirlenmekte sonuna kadar haklısın bence,madem hiç bişi almayacaklardı size dürüstçe söyleselerdi sizde ayağınızı yorganınıza göre uzatırdınız.
valla ben senin yerinde olsam kayınvalideme açardım konuyu ve neden böyle yaptıklarını sorardım,insanların yanındada herşeyimizi kendimiz aldık derdim

haklısın canım ama kalkıp söylemek istemiyorum yüzüne.çünkü onlar bana hiçbirşey söylemedikleri için bende daha fazla yüzgöz olmak istemiyorum
ama dediğin gibi herkese söylücem herşeyimizi kendimiz yaptık diye

Canım bence cok iyi yardım etmemeleri...
Eşine aynen şunu söyle "mutluluğumda payı olmayanın hayatımda hissesi yok"
biraz argo gibi ama...
Onlarda ilerde zora düştüklerinde asla senin kapını çalmasınlar boşver
sen eşinle iyi ol...
Yardım edip hep baş kalkıncı olmalarındansa böyle daha iyi..

birde allahım biz ne yaptık ona neden bize tavırlı diyorlarmış gelde kafayı yeme..

birde durup dururken problem çıkartmış gibi davranmazlar mı sinir olma
seni anlamalarını şuan için bekleme
bekar görümcen falan varsa o evlenirken aynı şey kızının başına gelirse ancak seni anlar
sabır sabır yaa sabırrr

Şaşırmadımm . .. Aynı şeyi kayınvalidem bizede yaptı . .Bi baktım halı borcu Bi baktım ondan bundan alınmış para .Mobilyalar taksitle alındı zaten. .
Bende çalıştım ödedim hepsini . . Kayınvalidem yinede herkesin yanında ben oğluma düğün yaptım herşeyi eksiksiz der .Bende kimse bana düğün yapmadı herşeyi biz karşıladık derim .Susar

malesef bekar çocuğu yok hepsini evlendirdi son olarak bizdikzaten beni anlamalarını beklemiyorum asla
ama bundan sonra herşey farklı olacak. Onlar hiçbirşey yapmamış gibi oldu bende durduk yerde sorun çıkarmış gibi
oldum gerçektenama iyilikten maraz doğarmış bunu birkez daha anladım.ben bu güne kadar yapılan hiçbir haklısızlığa
cevap vermedim.bizde erkek tarafı kızın dolabımı doldurur düğünden önce biz düğün sabahı uyandık evde bir bardak
içecek su bile bulamamıştık onları bile kendimiz aldık ama tabiki sorduklarında oğlan evlendirdik diye böbürlenmesini bilirler

ahhh ahhh yok mu o kayınvalideler yok mu hepsi onların başının altından çıkar.. ya acı biraz çocuğun sonuçta...olan senin sinirlerine ve aile huzuruna olur.. benim kayınanneciimin ayaklarının suyunu içiiim ben yaaa

tatlicadi üzülüp sinirlenme birde olumlu tarafından bak yarın birgün bir sorun çıktığında biz sana bunu şunu yaptık demeye hakları yok zaten hiç birzaman olamaz sonuçta herşeyinizi kendiniz almış oldunuz.boşyere üzülmeyin araya sınır koymanız da oldukça iyi bir fikir nemutlu sizeki kendi yağınızda kavruluyosunuz .bundan sonrada konuşanın ağzınınpayını verin . önemli olan eşinizle anlaşabilmeniz.

yaptıkları büyük terbiyesizlik..haklısın sen...bi perde bi halıyı ödemeyeceklerse neden çocuk evlendiriyorlar..?

Benim ablamda aynı durum oldu canım. Hiç bir şeyini almadılar. Bütün borcu bunlara yıktılar. Üstelik düğünde taktıkları bilezikleri, ertesi gün geri aldılar. Onlarda çevreye düğün yaptık diye övünüyorlar. Halbuki bütün borçları bunların üstüne yıktılar. Hatta en büyük terbiyesizliklerinden biride, evinde halın yok ben alırım diyen kayınvalidesi, halıyı almış getirmiş, borcunuda bizimkilerin üstüne yazdırmış. Yine bizimkiler ödedi..
Allah böyle insanların şerrinden korusun bizi..

Çevrene söylemekten çekinme, düğün borcunu biz ödüyoruz, herşeyi biz yapıyoruz de. Onlar utansınlar canım.

Canım böyle bir konu ben açacaktım ama sen benden önce davrandın:))

Ben de 2 sene önce evlendim eşimin ailesi bizim evimize bir çöp dahi almadı..

Öyle de bir kargaşaya getirdiler ki herşeyi onlar yapmış göründü ama bizim eşimle 2 sene borç ödemekten anamız ağladı..

Hani yok olsa derim ki ne yapalım sana da yok bana da yok ama trilyonlara varan servetleri var,kayınvalidemin 90 tane bileziği ve 4,5 kiloya yakın altını var ama zırnık koklatmıyorlar..

Bazı konularda bazı arkadaşlar "ana baba niye yapsın herkes kendi ayakları üzerinde dursun" kabilinden laflar etti ama ben buna hiç katılmıyorum..

Ne yani eşimin ailesi yoksul olsaydı,evlerinin kirasını ödeyemeyecek durumda olsaydı "biz artık bağımsız kendi ayakları üzerinde duran insanlarız,ne halleri varsa görsünler" mi diyecektik?..

Benim kızdığım yapmamaları değil varken yapmamaları..

Borç gırtlağa dayanmışken,arabaya koyacak benzin yokken,minibüse binecek para bulamıyorken bile beş kuruş yardım etmediler..

Bir görümcem var o da aynı durumda ona da asla yardım etmezler..

Borçları haziran itibariyle biriktirdik şimdi araba almak için para biriktiriyoruz,bir de kredi çekeceğiz..

Eş dost krediyle araba alacağımız duysa biryerleriyle güler gerçekten de eşimin ailesi çok çook zengin..

Tüm bunların sebebi kayınvalideyle beraber oturmak istemeyişimiz..

Bu şekilde cezalandırıldık..

Bari borçlar ödenirken evladım,oğlum,kızım,borçlar ne alemde diye bir sorsalardı ama hiç oralı olmadılar.

Her hafta başka yerlere tatile gittiler biz yiyecek ekmek bulamazken.

Muhteşem bir evde oturuyoruz aidatı verirken bile zorlanıyorduk ama Allah'a şükür şimdi bitti borçlar..

2 senelik evliyim salon perdelerimi daha geçen mayısta yaptırabildik onu da bileziklerimizden bodurarak..

Farkında olmadan eşimle bizi daha çok kenetlediler,eşim gerçekleri daha çabuk görmüş oldu..

Belki böylesi daha iyi oldu minnetimiz yok en azından..

Canım hiç üzülme boşver en azından"şunu biz aldık,bunu biz ödedik"gibi lafları olmaz herşeyi kendi emeğinle almanın önemi bambaşka bişey
ilk sıralar biraz zorlanırsınız ama ilerde çok çok rahat edeceğiniz kesin...

Ha bir de onlar bir iğne almazken babacığım emekli haliyle kredi çekip bizim üstümüze düşen ne varsa aldı ama eşimin ailesi o varlığın içinde gönüllerinden kopup da bari bişeyin taksitini de biz ödeyelim demediler..

Babam hala kredi ödüyor emekli haliyle..

Allah bildiği gibi yapsın..

Ama iyi ki de eşimle evlendim..

Rabbim nazarlardan saklasın bizi..

off ya bu kayınvalide kayınpederler neden hep böylee(( bizimkilerde doğrudüzgün bişey yapmadılar bide düğün de takılanları aldılar neymiş düğün yapmışlar borçmuş hepsii 2 kuruş para verdiler ev almış oldular...bi aldıkları buzdolabı varyaniiii.....bu konu vallaa beni çok geriyo..bence sırf bu yüzden kocanla aranı bozma canım..sonuçta onunda ailesi o da üzülüyodur kızıyodur elbette..kayınvalidenlere tabiki taviz verme yaptıklarını anlasınlar..ama saygınıda bozma derim canım..allah yardımcın olsun..bi de aynı yerde olunca daha da zor ((

valla canım bizimkilerde bi düğün yaptılar yani köy düğünü gibi ama görsen sanki 5 yıldızlı otelde yapmışlar ..2 kuruş para verdiler ev almış oldular..yanii insanın içinde kötülük olduğu sürece yapmasada işte böyle abartıp atıp tutuyolar...gösteriş meraklıları

Bence sen çok büyütmüşsün hiç değilse kirada otueemuyorsun oğulalrına bir ev verebilmişler. 950+500 tl borcu ödemişsin ne olur benim gibi her ay 600 lira kira ödemiyrsunki

Bence sen çok büyütmüşsün hiç değilse kirada otueemuyorsun oğulalrına bir ev verebilmişler. 950+500 tl borcu ödemişsin ne olur benim gibi her ay 600 lira kira ödemiyrsunki

Bence yanlış düşünüyorsun bugungunlerdenaralık arkadaşım.ev vermiş olabilirler evet bu büyük bir artı kirada oturmuyorlar ama herşey kızımızın istediği gibi olacak diye söylemeyip yapamayacaklarını baştan söyleselerdi enazından onlarda hayal kırıklığına uğramamış olurlardı.

Bence siz yanlış düşünüyorsunuz zaten herşey istediği gibi olmuş.ne var yani ev verdikten sonra mobilya perde parası ödemek.

Bana ev alıcaz seni kirada oturtmayacağız dediklri halde biz söz vermedik diyorlar. Bunun yanında arkadaşın perde+halı lafını etmesi komik geldi bana. Kira derdi yok ya.Daha ne olsun allah aşkına üstlerine düşen en büyük görevi yapmışlar. Benim ne zaman ev alacağım bile beeli değil alabilecek miyim o bile belli değil. Nolur tüm evin masrafı dayama dööşeme her şeyi onlar yapmış olsa evleri olduktan sonra ne olur yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…