Eşimin ailesi herşeyi bize aldırdılar,hiç birşeyi ödemediler

bence ailelerin alma gibi bir zorunluluklair yok
hic bir sey almayadabilirler
evlenirken o sorumlulugu kabul edemiyorsaniz evlenmeyecekseniz
burda yanlis olan yaparim deyip borcu size yikmalari
yoksa yapmak zorunda degillerdi tabi
ama iyi tarafindan bakin en azindan ev vermisler size kira odemiyorsunuz
ogullarina ev vermisler madem de odeyebiliyorsunuz ddiger taksitleri dert etmeyin
en azindan kendi paraniz kendi maliniz daha da guzel bence

benim anlamadigim sey neden aileler cocuklarina aldiklari esyalarla hava atarlar hic anlamam cok sacma bence özellikle erkek tarafi yapiyo bunu herkes üstüne düsüne kesesine göre yapmali
yapamiyosada söylemeliki insanlarda ona göre hareket etsinler

Artık anne babalardaki anlayış bu herhalde ..
Yazdıklarını okuyunca şaşırmadım bende yaşadım bu tür durumları..
çoğu kişi yaşıyor bu tür durumları sinirkenmekte haklısın ama soğukkanlı olmalısın eşinlede hiç kavga etme bence eşininde yapacağı birşey yok gibi..Zorla ödedikten sonra hiç ödemesinler daha iyi..
Artık yemekleri ayırın çalışsanda yap yemeğini derim ben emsafenide koyarsın yapacak başka şey yok gibi

benimde bir arkadaşım temmuzda evleniyor, oğlanın ailesi çok çok zengin 8 evleri var hepsinden kira alıyorlar, evlerden birini vermeyi geçtim, kızda çalışıyor kazanıyor diye herşeyi kızla oğlan aldı, düğünede gerek yok demişler ve nikah yapacaklar düşünsenize...ya bunlar nasıl evlat sahibi olmuşlar neden olmuşlar ozaman ya bu durumlarda yanında olmayacaksan ne zaman olajaksın yani
ama fakir olanlarında gönlü zengin oluyo herşeylerinden kısıp sana birşey yapmak istiyorlar hayat bu ya para para nereye götüreceksin onları valla çok sinirleniyorum bu durumlara

şaka mı yapıyorsun ev varken oğlunu oturtmayacakta kimi oturtacak kira alsın bari

Ben öle bişi demedim ki bir daha oku lütfen. Problem yapma sıkma canını dedim benim gibi kira derdin yok dedim.

Tabiki evi varken oğlunu oturtcak ödeyeceği operde halı parasını takmasın diyorum hiç değilse kira derdi yok.

Kira olmadıktan sonra ne olmuş onları ödese. Tamam kabul ediyorum yaptıkları hoş değil ama huzu kaçrımaya değecek bir para değil. Benim gibi kira derdin yok onun için takma diyorum. LÜtfen cümleleri daha dikkatli okuyuz.

Bakın işte kendiniz söylüyorsunuz ev alacağız demişler ama sözlerini tutmamışlar baştan bunu söylemeselerdi sizde bu şekilde üzülmemiş olurdunuz.aynı şekilde arkadaşın ailesi de 'biz ev veriyoruz ancak bunun dışında bir şey yapamayacağız ne istiyorlarsa ne gerekiyorsa kendileri alıp ödesinler'şeklinde bir konuşma yapsaydı kimse üzülmezdi.onlarda yine alınan halı-perde vb borçları öderlerdi ama baştan konuşulduğu için kimse üzülmezdi huzursuzluk çıkmazdı.

Aynı şeyleri ben de yaşadım, eşya borcuna filan neden karşılamadılar diye kızmıyorum
ama öyle abuk subuk masrafları bile bize yıkmışlar ki, ona şaşıyorum bazen.
Ben de aynen sizin gibi 1 lira borçla evlenmedim, hatta cebimde fazlasıyla paramla evlendim.
Öyle zengin bir aileden de gelmiyorum, durumumuz kayınvalidemlerden daha iyi değil en azından.
Başımda babam yok, bir annem var.
Herşeyimi kendim çalışarak yaptım, karşı tarafta tık yok.
Bir de hiç unutmam, evlendikten 2 hafta sonra (aynı şehirlerde oturmuyoruz kayınvalideyle),
güya burada işleri varmış, yanlarında yakın arkadaşlarını da alıp bize kalmaya geldiler.
Yanında ki arkadaşı da demez mi, herşeyiniz çok güzel, şimdiki gençlerin herşeyi tam, böyle tam olunca,
oturup birbirinizi yemezsiniz inş, iyi geçinin filan.
Sanki herşeyi hazır aldılar da bize, ben de diyememişim orda merak etmeyin herşeyimiz borç,
birbirimizi yemeğe pek fırsatımız olmaz diye.
Ben bu konulara başta pek takılmıyordum, sıkıntı da yapmadım, ama sonradan tavırlarını görünce,
benim içinde sıkıntı olmaya başladı.
Sınırlarınızı korumaktan başka yapacak birşey yok, bana onu yapmadınız, bunu yapmadınız, diye hesap sormanın anlamı yok.
[

Son düzenleme:

Orası öyle ama can sıkmamk mümkün değil gibi...
Yapmayıp yapıldı gibi gösterilmesi çok çirkin gerçekten ama huzur bozmaya değmez tabi eşinle iyi olduktan sonra

Orası öyle ama can sıkmamk mümkün değil gibi...
Yapmayıp yapıldı gibi gösterilmesi çok çirkin gerçekten ama huzur bozmaya değmez tabi eşinle iyi olduktan sonra

İçimi dökesim geldi yine,

Bana söz vediler ve yapmadılar ona da takılmaıştım ama kızlarını evi arabası olana vermişler ve ben kiramı ödemeye para bulamadığım günlerde ne dideiler biliyor musun? "Damat kızımı rahat ettrsin " sen aldığın geline bakabiliymusun karşı tarafatn istiyosun yapsın etsin diye dahası görümcem karşıma geçip evimvar arabam var araba istedim felan herşeyi onlardan bekliyorlar bunları gordükten sonra ben depresyone gridim

Ama iim şimdi ALlah'a havale ettim takmıyrum onun için arkadaşta takmasın değmez huzur kaçırmaya hele belli bir miktar için hiç değmez kabul ediyorum hış değil ama yapılacak bişi yok

Hepsini Allah'a havale ettim. Bende görsünler herşeyi bana gıpta etsinler

arkadaşlar benim derdim sadece halı-perde değil.keşke öyle olsaydı bir halı perde ödenirdibenim evimde onlara ait tek bir iğne yok.üstelik dedim ya en çok zoruma giden şey herşeyi yapıcaz diyip bizi beklentiye sokup yapmamaları.hadi yapmıyorsun bare zamanında söyle ödeyemicez diyede bizde o toplu bir şekilde borç ödeyeceğimiz yerde yavaş yavaş öderdik.üstelik dün akşam gittim yine yemeğimi yedikten sonra eşimle beraber yüzümüze bile bakmadı kayınvalidem tek kelime söylemedi.sanki biz suçluymuşuz gibi biz birşey yapmışız gibi surat astı aslında buda daha çok zoruma gitti.ben bunu hakedecek gerçekten hiçbirşey yapmadım

aynen canım benimde ailem herşeyi yaptıılar babacım yatakodamı nakit aldı annem çeyizlerimi ödedi bir kuruş borç bırakmadılar bana kim ne yaparsa herkesin kendi şanıdır dedi babam ben bir kez evlat evlendircem ne kendime nede kızıma laf söyletmem demişti.şimdi bunları düşündükçe kendi babacığıma üzülüyorum.adam benim yüzümden ne kadar paralar harcadı öyle çok zengin bir ailenin kızıda değildim üstelik.şimdiki aklım olsaydı madem eşimin tarafı hiçbirşey yapmadı kendi babacığımada yaptırmazdım o adamı o kadar sıkıntıya sokmazdım kendi alacaklarımıda ben alıp öderdim.insan düşününce kendi ailesi için üzülüyor.ama yinede bende diyorum ki iyiki eşimle evlenmişim sağolsun beni hiç ezdirmedi ezdirmiyorda ama oda annesiyle benim aramda kalıyor işteeee:neden böyle olmak zorunda kiiiiii

Takma arkadaşım takma kızı alıncaya kadar hrşeyi söylüyorlar köprüyü geçene kadar ondan sonraso yok.

Tanımış oldun onları .Ama işe iyi yanından bak benim gibi kira derdin yok beni örnek al benden kötüleri de varmış de. Bana ev sözü verdiklri halde sz vermedik dediler. Dahası damat kızımı rahat ettirsn oldu. Herşeyi o taraftan beklyiorlar ama kendş kzıları için ama gelin aman onlardan bişi istemesin

ayırdım canım evimi yemeğimi ama sanırım bunada çok bozulmuş olmalı ki kayınvalidem söyledim ya dün akşam gittik yarım saat oturalım dedik yüzümüze bakıp tek kelime konuşmadı bile dikti gözlerini televizyona gitmemizi bekledi resmen eşimde sinir oldu kalktıp hemen nasıl düzelecek bilmiyorum sonuçta altlı üstlü oturuyoruz uzakta olsa görmezsin ama bu şekilde hergün görüyorum

Ahh canım onu hiç sorma ben de bilseydim babama hiçbirşey aldırmazdım,adamcağız kredi çekti de yaptı,hala da borç ödüyor..

Eşimin ailesinin yanında babam çok gönlü zengin çok kalendermiş ay..

Ben de ona kızıyorum madem vaktinde söyleyin de biz de bu kadar açılmayalım,herşeyi tam tekmil yapmayalım,yavaş yavaş alalım.Hesabımızı bilelim..

Benim eşimin babaannesi de bize ev aldı diye yapmadılar herhalde hiçbirşey..

Ama bu ödediğimiz borçlarla zaten ben kredi çekerek bir daire sahibi olurdum..

Yani o kadar yüklü bir borç ödedik diyeyim,siz anlayın artık..

aynı şey bizdede var canım benim görümcem var damat biraz üzdümü görümcem biraz paramız yok dedi kayınvalidem yastık yorgan yatıyor üzüntüden yataklara düşüyor.ama bize geldimi hiçbirşey yok hadi benim hatırım yok diyelim eşiminde hatırı yok üstelik eşim gerçekten çok iyi her işlerine koşar herşeylerini yapar kimseden görmediklerini görür ondan bendende ama bize gelince böyleee malesefff seni çok iyi anlıyorum

Canım hiç üzülme eşimle aranı da bozma..

Farkında olmadan ekmeğimize yağ sürdüler,evet belki iki sene sıkıntı çektik ama ömrü billah minnet etmekten kurtuldum..

Zira benim kayınpederimin ekmeği yenmez,insanın boğazına dizer,kan kusturur..

O yüzden yapsalar bizim için daha kötü olacaktı..

Kayınvaliden kendi saygısını yitiriyor,başka hiçbirşey olacağı yok..

ben büyütecek bişey göremedim,sonuçta size alınmış şeyler,onlar ödememişse siz de çalışıyomuşsunuz kiranız da yok .Ödersiniz kmseye minnet etmeden.Hem de onların size laf söleyecek yüzleri olmaz.Her zaman mesafeden yanayım.

bizde canımbizde ev verseler ne olacak dökülüyordu bir ev parası evin içine tadilat yaptık yanına birde düğün borcu al sana sıfır ev alacak.bırak eşyaları düğünü bile eşimle biz yaptık ya deli oluyorum.sonra kalkıp herşeyde düğün yaptık borca girdik diyorlar.ben onların alacağı birçok şeyi kendim alıp annemlere kayınvalidemler bunları aldım dedim nişanlıyken o kadar korudum onları hiç sesimi çıkarmadım ilk kez tavır koydum benden kötüsü olmdı işte

Artık takmıyorum ama Allah'a havale ettim bende görsünler.

Görüyorlarda zaten. İnşallah nasip olursa birgün evim olursa çok istiyorum ben o gün karşısına geçip diyeceğimi bilirim. O günü sabırsızlıkla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…