- Konu Sahibi tatlicadi140
-
Bence sen çok büyütmüşsün hiç değilse kirada otueemuyorsun oğulalrına bir ev verebilmişler. 950+500 tl borcu ödemişsin ne olur benim gibi her ay 600 lira kira ödemiyrsunki
şaka mı yapıyorsun ev varken oğlunu oturtmayacakta kimi oturtacak kira alsın bari
Bence siz yanlış düşünüyorsunuz zaten herşey istediği gibi olmuş.ne var yani ev verdikten sonra mobilya perde parası ödemek.
Bana ev alıcaz seni kirada oturtmayacağız dediklri halde biz söz vermedik diyorlar. Bunun yanında arkadaşın perde+halı lafını etmesi komik geldi bana. Kira derdi yok ya.Daha ne olsun allah aşkına üstlerine düşen en büyük görevi yapmışlar. Benim ne zaman ev alacağım bile beeli değil alabilecek miyim o bile belli değil. Nolur tüm evin masrafı dayama dööşeme her şeyi onlar yapmış olsa evleri olduktan sonra ne olur yani.
Ben öle bişi demedim ki bir daha oku lütfen. Problem yapma sıkma canını dedim benim gibi kira derdin yok dedim.
Tabiki evi varken oğlunu oturtcak ödeyeceği operde halı parasını takmasın diyorum hiç değilse kira derdi yok.
Kira olmadıktan sonra ne olmuş onları ödese. Tamam kabul ediyorum yaptıkları hoş değil ama huzu kaçrımaya değecek bir para değil. Benim gibi kira derdin yok onun için takma diyorum. LÜtfen cümleleri daha dikkatli okuyuz.
Orası öyle ama can sıkmamk mümkün değil gibi...
Yapmayıp yapıldı gibi gösterilmesi çok çirkin gerçekten ama huzur bozmaya değmez tabi eşinle iyi olduktan sonra
Bakın işte kendiniz söylüyorsunuz ev alacağız demişler ama sözlerini tutmamışlar baştan bunu söylemeselerdi sizde bu şekilde üzülmemiş olurdunuz.aynı şekilde arkadaşın ailesi de 'biz ev veriyoruz ancak bunun dışında bir şey yapamayacağız ne istiyorlarsa ne gerekiyorsa kendileri alıp ödesinler'şeklinde bir konuşma yapsaydı kimse üzülmezdi.onlarda yine alınan halı-perde vb borçları öderlerdi ama baştan konuşulduğu için kimse üzülmezdi huzursuzluk çıkmazdı.
Ha bir de onlar bir iğne almazken babacığım emekli haliyle kredi çekip bizim üstümüze düşen ne varsa aldı ama eşimin ailesi o varlığın içinde gönüllerinden kopup da bari bişeyin taksitini de biz ödeyelim demediler..
Babam hala kredi ödüyor emekli haliyle..
Allah bildiği gibi yapsın..
Ama iyi ki de eşimle evlendim..
Rabbim nazarlardan saklasın bizi..
arkadaşlar benim derdim sadece halı-perde değil.keşke öyle olsaydı bir halı perde ödenirdibenim evimde onlara ait tek bir iğne yok.üstelik dedim ya en çok zoruma giden şey herşeyi yapıcaz diyip bizi beklentiye sokup yapmamaları.hadi yapmıyorsun bare zamanında söyle ödeyemicez diyede bizde o toplu bir şekilde borç ödeyeceğimiz yerde yavaş yavaş öderdik.üstelik dün akşam gittim yine yemeğimi yedikten sonra eşimle beraber yüzümüze bile bakmadı kayınvalidem tek kelime söylemedi.sanki biz suçluymuşuz gibi biz birşey yapmışız gibi surat astı aslında buda daha çok zoruma gitti.ben bunu hakedecek gerçekten hiçbirşey yapmadım
Artık anne babalardaki anlayış bu herhalde ..
Yazdıklarını okuyunca şaşırmadım bende yaşadım bu tür durumları..
çoğu kişi yaşıyor bu tür durumları sinirkenmekte haklısın ama soğukkanlı olmalısın eşinlede hiç kavga etme bence eşininde yapacağı birşey yok gibi..Zorla ödedikten sonra hiç ödemesinler daha iyi..
Artık yemekleri ayırın çalışsanda yap yemeğini derim ben emsafenide koyarsın yapacak başka şey yok gibi
aynen canım benimde ailem herşeyi yaptıılar babacım yatakodamı nakit aldı annem çeyizlerimi ödedi bir kuruş borç bırakmadılar bana kim ne yaparsa herkesin kendi şanıdır dedi babam ben bir kez evlat evlendircem ne kendime nede kızıma laf söyletmem demişti.şimdi bunları düşündükçe kendi babacığıma üzülüyorum.adam benim yüzümden ne kadar paralar harcadı öyle çok zengin bir ailenin kızıda değildim üstelik.şimdiki aklım olsaydı madem eşimin tarafı hiçbirşey yapmadı kendi babacığımada yaptırmazdım o adamı o kadar sıkıntıya sokmazdım kendi alacaklarımıda ben alıp öderdim.insan düşününce kendi ailesi için üzülüyor.ama yinede bende diyorum ki iyiki eşimle evlenmişim sağolsun beni hiç ezdirmedi ezdirmiyorda ama oda annesiyle benim aramda kalıyor işteeee:neden böyle olmak zorunda kiiiiii
Takma arkadaşım takma kızı alıncaya kadar hrşeyi söylüyorlar köprüyü geçene kadar ondan sonraso yok.
Tanımış oldun onları .Ama işe iyi yanından bak benim gibi kira derdin yok beni örnek al benden kötüleri de varmış de. Bana ev sözü verdiklri halde sz vermedik dediler. Dahası damat kızımı rahat ettirsn oldu. Herşeyi o taraftan beklyiorlar ama kendş kzıları için ama gelin aman onlardan bişi istemesin
ayırdım canım evimi yemeğimi ama sanırım bunada çok bozulmuş olmalı ki kayınvalidem söyledim ya dün akşam gittik yarım saat oturalım dedik yüzümüze bakıp tek kelime konuşmadı bile dikti gözlerini televizyona gitmemizi bekledi resmen eşimde sinir oldu kalktıp hemen nasıl düzelecek bilmiyorum sonuçta altlı üstlü oturuyoruz uzakta olsa görmezsin ama bu şekilde hergün görüyorum
Ahh canım onu hiç sorma ben de bilseydim babama hiçbirşey aldırmazdım,adamcağız kredi çekti de yaptı,hala da borç ödüyor..
Eşimin ailesinin yanında babam çok gönlü zengin çok kalendermiş ay..
Ben de ona kızıyorum madem vaktinde söyleyin de biz de bu kadar açılmayalım,herşeyi tam tekmil yapmayalım,yavaş yavaş alalım.Hesabımızı bilelim..
Benim eşimin babaannesi de bize ev aldı diye yapmadılar herhalde hiçbirşey..
Ama bu ödediğimiz borçlarla zaten ben kredi çekerek bir daire sahibi olurdum..
Yani o kadar yüklü bir borç ödedik diyeyim,siz anlayın artık..
aynı şey bizdede var canım benim görümcem var damat biraz üzdümü görümcem biraz paramız yok dedi kayınvalidem yastık yorgan yatıyor üzüntüden yataklara düşüyor.ama bize geldimi hiçbirşey yok hadi benim hatırım yok diyelim eşiminde hatırı yok üstelik eşim gerçekten çok iyi her işlerine koşar herşeylerini yapar kimseden görmediklerini görür ondan bendende ama bize gelince böyleee malesefff seni çok iyi anlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?