Afedersiniz merak ettim, sosyete mensubu musunuz? Gerçekten merak ettiğim için sordum. Yani kayınvalideniz hani böyle çok çevresi olan bir kadın mı? Normalde gelinler fellik fellik kaçar kayınvalideyle takılmamak gezmemek için. Bana göre eltiyle ister bal börek olsun ister davet davet gezsinler hiç umurumda olmaz. Çocuğumla çıkar gezerim. Koyarım bebek arabasına gider bir yerde çay kahve içerim mis gibi.
Kayınvalidenin karakterine gelince; geneli böyle bunların. Ben yıllardır buraya üyeyim %10'u geçmez düzgün, halden anlayan kayınvalide. O kadar çok kayınvalideden bahsetmişsiniz ki sanki 24 saatiniz bu kadınla geçiyor. Sizin kendi anneniz aileniz yok mu, niye bu kadınla bu kadar muhattap oluyorsunuz? Ben sizi de hatalı buldum. Kayınvalideyle yatıp kayınvalideyle kalkmayın. Ne düşünürse düşünsün ne söylerse söylesin. Sizi çağırmıyorsa çağırmasın, çağırılmayı beklemeyin. Belki eltinizin karakteri daha yatkındır, kayınvalideyle kafaları uyuyordur.
Son olarak 5 aylık bir bebeği göndermekle büyük hata hatta cahillik yapıyorsunuz. Yaşlanmış, bebek bakmayı unutmuş, sizin reflekslerinize sahip değil artık. Acıkmıştır deyip bir şey yedirmeye kalkabilir. 5 aylık bebek yatakta dönebilir, yatırıp sağını solunu desteklemeyi unutabilir. Eski kafa insanlar "alışsın, tadını bilsin, canı ister" diye her şeyi yedirebiliyorlar bebeğe. Sonra çok pişman olursunuz. Tamam babası da yanındaymış ama, kocanız annesine dur yapma bırak yedirme diyebilir mi?