Eşimin ailesi ile başım dertte

Ben KV demle 14 yıllık evliyim ilk günden aklının gıdık olduğunu anladım anormal biriydi ama herkes yaşlı buda böyle diye kabul eder.cocuklarida gayet deli oldugunu biliyor ama annemiz ayağına yatoyor ama tuhaf birçok huyu vardı çok çok iyi biliyor işlerine gelmiyor tabi anne anne diye formalite geziyorlar di.15 yıldan beri aynı bu sekil değişik huyalr tavırlar çok gördüm.artik baktım bu kadın hiçbir şekilde anlamayacak kendi davulunu çalıyor.onal görüşmeyi kesmekte buldum son üç yıldır hiçbir şekilde evine gidip konuşmadım.hicbir şekilde.esim çocuklarla gidip annesini ziyaret etti .benim çocuklarım büyük biraz oturup gelirlerdi.ayni köyün içinde düşünün giderdim iki evleri var ben yukarı çıkmadım onalr çıkardı görüşmedim KV demle komsualrla bahçeyle uğraştım ona slm bile vermedim.neuse geçen sene vefat etti kvdem hemde koyde bizde aşağı evdeydik orda kalıyoruz.cenazeye çıktım herşeye yardım ettim görevimi yerone getirdim ayrıldım yukarı evden.hic pişman değilim çünkü birgün insanlık görmedim o kadından.tek taraflı saygı ve iletişimle olmuyor bunalr .ben de olup göçüp gideceğim hakkımı helal etmiyorum.koudeki herkesle atam iyi bir bu kadınla iyi olmadı dusunin herkes sevdide bir bu sevemedi.ne oldu oldun geçtin gitti hayat kısa durayım susayım demedin kim guddun.acayip kinciydi.
En kötüsü kincilik işte benimkide kincidir hemen küser birisiyle küstü mü sende küseceksin sebebe gerek yoktur. Herşeyi yapar söyler ama dediğiniz gibi biz ne diyelim onun huyu o der susar çocukları gerçi evlatlarına bile küsebilen birisi. Çok zor şeyler dediğiniz gibi ölümlü dünya ne olur ki sınırı aşan olaylar olmadıktan sonra huzur verseler huzur bulsalar yada hiç mi oluru yok o insanla anlaşma şansın hiç görüşme konuşma ama kötüde olma. En iyisini yapmışsınız görüşmemekle eğer çocuğum derdini anlatabilecek yaşta olsa gitmek istese gönderirdim ama çok küçük. Hiç ölmücek hiç hasta olmucak sanıyolar.

Benimki normal değil ki onunla şuan görüşmek istememem bile ona batıyor rahatsız ediyor söyleyemiyor gelmesin zaten ben ona naptım ki diye geziyormuş fakat yakında neden nefes alıyor almasın diye olay çıkartacak

Cocugunu gozunden ayırma beraber gidin gerekırse esınde bı yerden sonra gorur herseyı dıye dusunuyorum
Umarım görür hep böyle giderse nasıl olur bilemiyorum. Ben gidersem gördüğü an fenalaşır muhtemelen gelmesin diyormuş sanki çok gitmek için can atıyorum. onun amacı ben olmadan bebeğim gitsin son görüştüğümüz zamanlarda ben onun olduğu yerden çıkcam o öyle sevecekmiş bebeğimi ben bakıyormuşum rahatsız oluyormuş

Afedersiniz merak ettim, sosyete mensubu musunuz? Gerçekten merak ettiğim için sordum. Yani kayınvalideniz hani böyle çok çevresi olan bir kadın mı? Normalde gelinler fellik fellik kaçar kayınvalideyle takılmamak gezmemek için. Bana göre eltiyle ister bal börek olsun ister davet davet gezsinler hiç umurumda olmaz. Çocuğumla çıkar gezerim. Koyarım bebek arabasına gider bir yerde çay kahve içerim mis gibi.

Kayınvalidenin karakterine gelince; geneli böyle bunların. Ben yıllardır buraya üyeyim %10'u geçmez düzgün, halden anlayan kayınvalide. O kadar çok kayınvalideden bahsetmişsiniz ki sanki 24 saatiniz bu kadınla geçiyor. Sizin kendi anneniz aileniz yok mu, niye bu kadınla bu kadar muhattap oluyorsunuz? Ben sizi de hatalı buldum. Kayınvalideyle yatıp kayınvalideyle kalkmayın. Ne düşünürse düşünsün ne söylerse söylesin. Sizi çağırmıyorsa çağırmasın, çağırılmayı beklemeyin. Belki eltinizin karakteri daha yatkındır, kayınvalideyle kafaları uyuyordur.

Son olarak 5 aylık bir bebeği göndermekle büyük hata hatta cahillik yapıyorsunuz. Yaşlanmış, bebek bakmayı unutmuş, sizin reflekslerinize sahip değil artık. Acıkmıştır deyip bir şey yedirmeye kalkabilir. 5 aylık bebek yatakta dönebilir, yatırıp sağını solunu desteklemeyi unutabilir. Eski kafa insanlar "alışsın, tadını bilsin, canı ister" diye her şeyi yedirebiliyorlar bebeğe. Sonra çok pişman olursunuz. Tamam babası da yanındaymış ama, kocanız annesine dur yapma bırak yedirme diyebilir mi?

Kayinvalide beni gezdirsin bi yerlere gotursun diyen birinden cok da müspet sikayetler gelecegini sanmiyorum. Ki zaten oyle cok somut bi sorun da anlatamamissiniz. Cocuga "hadi büyü de senle de kahve icelim" vs demek zaten abartilacak bir sey degil. Biz de kendi cocugumuza severken boyle seyler söylüyoruz. Bilemedim. Ilk cumlelerinizden sonra ben size tarafsiz bakip da hakli goremedim, abarti seziyorum

Evet çok çevresi olan birisiydi kimse kalmadı küse küse :) hamileliğimde yaşattığı sıkıntılardan sonra asla bir arada vakit geçirmemek için uğraştım zaten sorunlar bebeğim dünyaya geldikten sonra patlak vermeye başladı. Kendisi devamlı emzirme mama ver derdi kafasına göre davranır sevcem diye oturtur düzgünce uyarırım bozulurdu bişeyde söyleyemiyordu eşime bebeğim konusunda bana öyle oturtma dedi gibi haklı olduğuma inandığı için. Sorunda orda zaten ben eşimin yapma anne verme anne diyebileceğine inanmıyorum ki bundan önceki göndermelerimde isteyerek olmadı resmen kapının önünde dk saydım bekledim lohusa psikolojisi mi bilmiyorum şuanda asla göndermek istemiyorum. Kayınvalidemle görüşmeme kararı aldığımda evime huzur gelmişti aylardır herşey çok güzeldi kavgamız yoktu fakat onlar benim hemen özür dilememi beklediler bense görüşmediğim için mi bilmiyorum benim 4 günde bir evimde huzursuzluk çıkartıyor bende kendisine yada kayınvalide problemleri yaşamaya meraklı değilim ki kim ister huzuru kaçsın çıkmaza sokulsun.

Kayinvalide beni gezdirsin bi yerlere gotursun diyen birinden cok da müspet sikayetler gelecegini sanmiyorum. Ki zaten oyle cok somut bi sorun da anlatamamissiniz. Cocuga "hadi büyü de senle de kahve icelim" vs demek zaten abartilacak bir sey degil. Biz de kendi cocugumuza severken boyle seyler söylüyoruz. Bilemedim. Ilk cumlelerinizden sonra ben size tarafsiz bakip da hakli goremedim, abarti seziyorum
Doğrudur tabi belki ben abartıyorumdur doğum yaptığım gece emzirme sana alışmasın demesi de belki iyi niyetliydi ben abarttım. Eltimin oğluna doğduğu günden itibaren emziğe alışsın diye reçelinden kahvesine kadar verdiği için belkide ben çok takıldım. Ben kv beni gezdirsin istemedim ki ne kadar çok yanlış anlaşılmışım bazen olması gereken şeyler vardır bir yer vardır herkes oradadır ama siz hiç bir sebep olmadığı halde yoksunuzdur evinize bebek görmeye kimse getirilmez kendi evinde habersiz ağırlanır mesela getirmesin tabikide benim için daha iyi yeni doğum yapmışım bebeğimle vakit geçirmek dinlenmek daha iyi benim için ama olması gereken olmayıp ortaya çıkınca da bi şekilde olay bende patlıyorsa tabikide sorun yaratırım.

Doğrudur tabi belki ben abartıyorumdur doğum yaptığım gece emzirme sana alışmasın demesi de belki iyi niyetliydi ben abarttım. Eltimin oğluna doğduğu günden itibaren emziğe alışsın diye reçelinden kahvesine kadar verdiği için belkide ben çok takıldım. Ben kv beni gezdirsin istemedim ki ne kadar çok yanlış anlaşılmışım bazen olması gereken şeyler vardır bir yer vardır herkes oradadır ama siz hiç bir sebep olmadığı halde yoksunuzdur evinize bebek görmeye kimse getirilmez kendi evinde habersiz ağırlanır mesela getirmesin tabikide benim için daha iyi yeni doğum yapmışım bebeğimle vakit geçirmek dinlenmek daha iyi benim için ama olması gereken olmayıp ortaya çıkınca da bi şekilde olay bende patlıyorsa tabikide sorun yaratırım.
Evime bebek gormeye birilerinj getirmeye kalksa kiyamet kopardi herhalde. Kendisini zor kabul ettim. Hala ayni noktadayiz. Gelincilik oynamak icin ölüyorsunuz , o yuzden diger yazdiklariniza da makul bir insanin gözünden bakamiyorum

Afedersiniz merak ettim, sosyete mensubu musunuz? Gerçekten merak ettiğim için sordum. Yani kayınvalideniz hani böyle çok çevresi olan bir kadın mı? Normalde gelinler fellik fellik kaçar kayınvalideyle takılmamak gezmemek için. Bana göre eltiyle ister bal börek olsun ister davet davet gezsinler hiç umurumda olmaz. Çocuğumla çıkar gezerim. Koyarım bebek arabasına gider bir yerde çay kahve içerim mis gibi.

Kayınvalidenin karakterine gelince; geneli böyle bunların. Ben yıllardır buraya üyeyim %10'u geçmez düzgün, halden anlayan kayınvalide. O kadar çok kayınvalideden bahsetmişsiniz ki sanki 24 saatiniz bu kadınla geçiyor. Sizin kendi anneniz aileniz yok mu, niye bu kadınla bu kadar muhattap oluyorsunuz? Ben sizi de hatalı buldum. Kayınvalideyle yatıp kayınvalideyle kalkmayın. Ne düşünürse düşünsün ne söylerse söylesin. Sizi çağırmıyorsa çağırmasın, çağırılmayı beklemeyin. Belki eltinizin karakteri daha yatkındır, kayınvalideyle kafaları uyuyordur.

Son olarak 5 aylık bir bebeği göndermekle büyük hata hatta cahillik yapıyorsunuz. Yaşlanmış, bebek bakmayı unutmuş, sizin reflekslerinize sahip değil artık. Acıkmıştır deyip bir şey yedirmeye kalkabilir. 5 aylık bebek yatakta dönebilir, yatırıp sağını solunu desteklemeyi unutabilir. Eski kafa insanlar "alışsın, tadını bilsin, canı ister" diye her şeyi yedirebiliyorlar bebeğe. Sonra çok pişman olursunuz. Tamam babası da yanındaymış ama, kocanız annesine dur yapma bırak yedirme diyebilir mi?
Evet çok çevresi olan birisiydi kimse kalmadı küse küse :) hamileliğimde yaşattığı sıkıntılardan sonra asla bir arada vakit geçirmemek için uğraştım zaten sorunlar bebeğim dünyaya geldikten sonra patlak vermeye başladı. Kendisi devamlı emzirme mama ver derdi kafasına göre davranır sevcem diye oturtur düzgünce uyarırım bozulurdu bişeyde söyleyemiyordu eşime bebeğim konusunda bana öyle oturtma dedi gibi haklı olduğuma inandığı için. Sorunda orda zaten ben eşimin yapma anne verme anne diyebileceğine inanmıyorum ki bundan önceki göndermelerimde isteyerek olmadı resmen kapının önünde dk saydım bekledim lohusa psikolojisi mi bilmiyorum şuanda asla göndermek istemiyorum. Kayınvalidemle görüşmeme kararı aldığımda evime huzur gelmişti aylardır herşey çok güzeldi kavgamız yoktu fakat onlar benim hemen özür dilememi beklediler bense görüşmediğim için mi bilmiyorum benim 4 günde bir evimde huzursuzluk çıkartıyor bende kendisine yada kayınvalide problemleri yaşamaya meraklı değilim ki kim ister huzuru kaçsın çıkmaza sokulsun.

Merhaba,
3 senelik evliyim. 5 aylık bebeğim var. Eşimin annesi ile nişanlıyken çok iyi anlaştığımızı düşünüyordum fakat gözüm açılmaya başladıkça canım da yanmaya başladı. Kv asla beni bir yere götürmez birilerini bana getirmez kimseyle tanıştırmaz öyle bir tip ama sorsan beni çok sevdiğini söyleyip duruyormus eşime. Suratından geçilmez canının istemediği bişey olsun hemen küser surat asar sana bişey söylemez eşimi arar şikayet eder. Beni tek bulduğu zamanlarda bana farklı konuşur eşime farklı çok uzun süre sessiz kaldım ama istemsizce hep eşime söylenmeye başladım bu süreçte oda her defasında abartıyor olabilir misin annem seni çok seviyor der kapatmaya çalışırdı. doğum yaptıktan sonra kv bana emzirme milletede emzirsin diye gezindi bende geçmişte olanlar o süreçte yaptığı dengesizlik iki yüzlülüklerden dolayı soğuma oldu ve belli etmeye başladım ama asla laf söylemedim terbiyesizlik yapmadım maalesef hep eşime söylendim bu süreçteki en büyük hatam ama eşim tabi hep annesini savunan cevaplar verdi. Bi sğre sonra kv hiç bi sebep yokken benimle konuşmamaya başladı bu uzun bi süre böyle gitti bir süre sonra bende konuşmamaya başladım aynı ortamdayız ama yok gibi davranıyoruz baktık oluru yok gitmeme kararı aldık bu arada çocuğumunda yüzüne bakmadı neymiş benden bakışlarımdan rahatsız oluyormuş sebebi bu. Devamlı sana çikolata vercem sana şeker vercem kahve içircem az kaldı deyip gezerdi bende gülerek saçmalama ne gerek var çok küçük onun öyle şeylere uzun sğre ihtiyacı yok derdim kızardı. Dahası da var öyle uzun ki neyse Bende bu süreçte bebeğimi iki kez gönderdim birdaha göndermedim şimdi her yaptığım bi şekilde olay oluyor devamlı eşim aranıyor ben şikayet ediliyorum hiç boş yok kesinlikle birdaha mecburiyet olmadıkça bir araya gelmicem ama bebeğimi babasıyla göndermelimiyim bebeğimi göndermeyerek eşimi zor durumda mı bırakıyorum napmam lazım hiç bilmiyorum tarafsız düşünceye ihtiyacım var. Eşimde annesinin yaptığı herşeyin farkında olduğunu ama değiştiremeyeceğini söylüyor ama bir kez olsun beni savunacak tek bişeyde söylememiştir çekinir oda ayrı bir sorun ne yapmam lazım akıl verir misiniz ?
Kesınlıkle tek gondemryon ben erken doğum yapmıştım dıkıslerimi aldırmaya godınce kv ve kap kızıma mandalına suyu emdırmıs hemde 10 günlük ve 35 haftalık doğmuştu suan 3 yaşında anca anca yalnız bırakıyorum. Bu konuşmama süresi de önceden yatan bırseyler varmış ıcınde demekki onu çıkarmış bence bosverın esınız gıtsın . Bebegınız de büyüdüğün de gınderırsınız yada ayda bor beraber gıdın 1 saat kalın gelın ama asla tek gondemryın öyle dıyorlarsa verırler bebeğe bırseyler

bazen olması gereken şeyler vardır bir yer vardır herkes oradadır ama siz hiç bir sebep olmadığı halde yoksunuzdur evinize bebek görmeye kimse getirilmez kendi evinde habersiz ağırlanır mesela
Bebek görmeye gelen gelsin gelmeyen gelmesin. Lohusalık bitip bebek biraz ele avuca gelince misafir gelebilir. Sizi değil kayınvalidenizi arayan da oraya gitsin otursun ne güzel işte. Hem siz ikram hazırlık derdine düşmemiş oluyorsunuz. Bir yerde konusu olup niye gelmedin gitmedin diye soranlara kayınvalidem uygun görmemiş haberim olmadı deyin o uğraşsın milletin ağzıyla. Kayınvalide kadar çevresi de tuhaf. İnsan sormaz mı, bebek hayırlamaya geldik bebek nerede diye?

Yalnız şu var; bebek görmeye gelen hediye de getirir. Bunları size veriyor mu kayınvalide?

Benim olmadığım yere bebeğim gidemez, beni görmekten rahatsız olan bebeğimi de görmesin. Ki anasını sevmeyen danasini da sevmez. Sizi huzursuz etmek için istiyor. Ya siz de gidin ya göndermeyin.

Bebek görmeye gelen gelsin gelmeyen gelmesin. Lohusalık bitip bebek biraz ele avuca gelince misafir gelebilir. Sizi değil kayınvalidenizi arayan da oraya gitsin otursun ne güzel işte. Hem siz ikram hazırlık derdine düşmemiş oluyorsunuz. Bir yerde konusu olup niye gelmedin gitmedin diye soranlara kayınvalidem uygun görmemiş haberim olmadı deyin o uğraşsın milletin ağzıyla. Kayınvalide kadar çevresi de tuhaf. İnsan sormaz mı, bebek hayırlamaya geldik bebek nerede diye?

Yalnız şu var; bebek görmeye gelen hediye de getirir. Bunları size veriyor mu kayınvalide?
Evet doğru söylüyorsunuz evet bir kaç hediyeyi göndermiş eşimle

Kesınlıkle tek gondemryon ben erken doğum yapmıştım dıkıslerimi aldırmaya godınce kv ve kap kızıma mandalına suyu emdırmıs hemde 10 günlük ve 35 haftalık doğmuştu suan 3 yaşında anca anca yalnız bırakıyorum. Bu konuşmama süresi de önceden yatan bırseyler varmış ıcınde demekki onu çıkarmış bence bosverın esınız gıtsın . Bebegınız de büyüdüğün de gınderırsınız yada ayda bor beraber gıdın 1 saat kalın gelın ama asla tek gondemryın öyle dıyorlarsa verırler bebeğe bırseyler
Evet bende ondan korkuyorum benim olmadığım yerde rahat rahat istediklerini yapabilecekler sonuçta onlar bu tarz şeylerin kötü olduğunu düşünmüyorlar

Evime bebek gormeye birilerinj getirmeye kalksa kiyamet kopardi herhalde. Kendisini zor kabul ettim. Hala ayni noktadayiz. Gelincilik oynamak icin ölüyorsunuz , o yuzden diger yazdiklariniza da makul bir insanin gözünden bakamiyorum
Haklısınızdır sizin açınızdan bakmaya çalıştığım zaman gelincilik oynama isteğim çokmuş heralde diyebiliyorum sonuçta tarafsız yorumlar almak istemiştim teşekkür ederim :)

Yaptım işte gittim yüzüme bakmadığı halde günlerce üst üste gittim her o kapıdan çıkışta eşimle kavga ettik suçlu oldum neden konuşmamışım diye yüzüme bakmıyor nasıl konuşabilirim ki. Keşke bu zamana kadar her olay da o ses kaydını yapsaydım ama çok geç kaldım. Ona kalsa doğduğu gün şerbet içirmeye kalktı ne var ki kafasında
ne kadarlık bebeğiniz?
göndermeyin bence
zor durumda kaldığınızı düşündüğünüz eşiniz siz üzülürken hiç arkanızda durdu mu? onu düşünün siz üzülürken

mesafe çok mu uzak birde? hiç tek gönderdiniz mi?
göndermediyseniz göndermeyin alıştırmayın

ne kadarlık bebeğiniz?
göndermeyin bence
zor durumda kaldığınızı düşündüğünüz eşiniz siz üzülürken hiç arkanızda durdu mu? onu düşünün siz üzülürken

mesafe çok mu uzak birde? hiç tek gönderdiniz mi?
göndermediyseniz göndermeyin alıştırmayın
5 aylık. Vicdan yapıp bir süre sonra kendimi düşününce neden hep ben suçlu gibi alttan alıyorum üzüleceğim şeyleri sırf o üzülmesin diye yapmaya çalışıyorum neden ailesiyle düzgünce konuşup çözemedi hiç bişeyi diyorum ve istemsizce soğuyorum. Hayır çok yakınız diyebilirim 2 defa eşim için gönderdim ama çoook kısa sürdü sonrasında yaşadığım üzüntüyle bidaha izin vermedim

5 aylık. Vicdan yapıp bir süre sonra kendimi düşününce neden hep ben suçlu gibi alttan alıyorum üzüleceğim şeyleri sırf o üzülmesin diye yapmaya çalışıyorum neden ailesiyle düzgünce konuşup çözemedi hiç bişeyi diyorum ve istemsizce soğuyorum. Hayır çok yakınız diyebilirim 2 defa eşim için gönderdim ama çoook kısa sürdü sonrasında yaşadığım üzüntüyle bidaha izin vermedim
göndermemeye devam edin
annesiyle iş olmayan huzursuzluk çıkaran bebeğini de görmesin
acımasız oldu yorumum ama

Tabikide değil şahsen bende çok mükemmel birisi değilim hatalarım yanlışlarım mutlaka ki oldu ama bizim problemimiz ben düzgün bir şekilde ne söylersem söyleyeyim cevabı bana değil ertesi gün özel eşimi arar abartarak ağlanarak ona verir bak gördün mü brn ona hiç bişey yapmadığım halde bana bunu yaptı bunları söyledi bir daha asla evinize gelmeme kadar gider olay. Yani özetle benimle muhattap olmuyor eşime gidiyor yalan yanlış.
Vallahi sanki benim kvyi anlatmışsın.kendimmi yazdım acaba dedim

Back
X