• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi ile ne yapıcam

Yukarıda yorumda kavun kokusu kavun kokusu da ifade etmiş, ki çok doğru söylemiş.

Gelseler, ''Yeni evliyiz, sürekli burdalar'' diye konu açardınız. Gelmezler, ''neden gelmiyorlar?'' derler.

Şimdi sevgili konu sahibesi,

Sen eşinle gelir ve giderlerini az çok biliyordun, biliyordun ki evlendin. Çalışmıyorum demişsin, başkalarından bir şey beklemek yerine kendi beklentilerini kendin tamamlamayı bekleyebilirsin. Neticede evlenen insanlar aklı selim, geçinebilkecek potansiyelde insanlardır. Kim, niye sorsun ki ne lazım diye... Şahsen bana da kimse sormadı, sorsun da istemem. Ne münasebet. Varsa sorun oturur eşinle konuşursun, tutumlu olma yolunda mı gidilir başka bir çözüm mü bulunur karar verirsiniz. Sen artık eşinle bir ailesin, birbirinizle el ele vereceksiniz, başkalarından bir şey beklemek biraz şımarıkça...

Herkesin sevgisini dışa vuruşu farklıdır, herkes mıç mıç olamaz, neden başka kv ve kp'lerle karşılaştırıyorsunuz ki kendinizi? İyilerle kıyaslamak yerine üzüleceğinize, kötülerle kıyaslayın. BDV'de şöyle bir gezin, neler göreceksiniz.

Beni kayınvalidem arar ben arasam bile, utanıp meşgule atar ben ararım. Bu saatten sonra arama sorma sırası bizde. Ha, sana saygısızlığı yok, kavga gürültü hakareti yok adamın. Böyle seviyorsa böyle kalsın, herkes söylemiş zaten mesafe her zaman iyidir.

Sürekli çağırdım gelmediler demişsin, bunu oturup dert etmişsin. Gelmek isterlerse gelirler, sen nezaketen söylemişsin. Gerisi onların takdiri.

Daha 5 aylık evlisin, otur tadını çıkart. Oturup dert aramışsın kendine bunu bulmuşsun... Gereksiz yere.

Clar- Clar- çok haklısnız ancak mesela annem bizi düşünür önümüz kış der kışlık hazırlık yapar bize verir ama onun annesiyle ne zaman telefonda görüşsem hiç size de şunu hazırladım hani gelin kızım alın demez böyle olunca onunla konuşmak bile içimden gelmiyor

Clar- Clar- çok haklısnız ancak mesela annem bizi düşünür önümüz kış der kışlık hazırlık yapar bize verir ama onun annesiyle ne zaman telefonda görüşsem hiç size de şunu hazırladım hani gelin kızım alın demez böyle olunca onunla konuşmak bile içimden gelmiyor
Benim de kendi annem kışlık hazırlamaz. Kayınvalidem hazırlar verir. Annem kurban bayramında et vermeyi bile teklif etmedi. Yapısı böyle! Ben öyle kabul ettim. Ne yapsın eşim annem böyle bir anne diye anneme tepki mi alsın? Eşin zaten annesinin bu yönlerinin farkındadır ve üzülüyordur. Bence sen de insanlardan beklentiye girmekten vazgeç. Kendi annenle kıyaslamak sana bir şey kazandırmaz. İnsanlar ailesini kendisi seçmiyor

Ben eşinin ailesinde sıkıntı göremedim canım fazla alınganlık yapıyosun KP aramasın zaten durduk yere napıyosun diye arayaını görmedim zaten ben Kadın nazikçe ifade etmiş kocasını daha ne olsun
Gelseler ayrı gelmeseler ayrı dert dimi
Ki sormazlar ama geldikce veririler diyosun abartmayın yahu bu kadar

Anneme her gittiğimde ellerim dolu dolu poşetlerle eve gönderir beni , o bana her geldiğinde de aynı şekilde eli her zaman dolu gelmiştir.. Ama kayınvalidem tam tersi evimize eli dolu hiç hatırlamıyorum geldiğini veya onlara gittiğimizde de biz istemezsek (reçel,turşu,kışlık konserve vs.) asla vermemiştir ki bugun şu reçeli yaptım bugün şu turşuyu yaptım memleketten bilmem kaç kilo şu geldi bu geldi der der ama biricik oğluna ve kızı gibi gördüğü gelinine vermez.
Gerçekten arkadaşların da dediği gibi beklenti içinde olmamak gerek galiba beklentiler insanı yoruyor.. :KK42:

T Tevafukk çok haklısıınız insanların yapısını değiştiremiyoruz benim annem de mesela alır satar eşime hani üst olsun baş olsun illa senin kaynanagil de yapsın diye alıp satmaz içinden geldiği için alır satar eşim o yönden çok şanslı çünkü annem gerçekten çok seviyor eşimi ama ben onun ailesinden böyle bir yakınlık göremediğim için haliyle beni sevmediklerini düşünüyorum bir de ben anneme daha yakınım eşimin ailesine uzak aramız acaba ondan mı?

Siz bu sekilde kendi evliliğinize de zamanı gelince zarar verirsiniz, benden söylemesi. Yahu bu ne telaş, evleneli 5 ay olmuş. Genç insanlarsınız evliliğin tadını çıkartın ne bu anne baba telaşı yahu... Herkesi olduğu gibi kabul edip, insanlara belli anlam ve beklentiler yüklemeyin. Yorumlarınızı baştan sona okursanız hep annenizle kayınvalidenizi kıyaslıyorsunuz.

Siz farklı yaşam tarzlarına sahip iki farklı ailesiniz öncelikle bunu unutmayın. Siz kız evladı, eşiniz erkek evladı bunu da unutmayın. Ve son olarak birilerinden birşey duymak, teklif almak ya da aranmak için değil, eşinizle yuva kurmak için evlendiniz. Kimseden birşey beklemeyin. Maddi yada manevi. Madem borcunuz var, girin işe çalışın. Ne bu kayınvalide meselesi anlayamadım. Ben annemi kaybettim 10 ay evvel. Ki annem benim her şeyimdi, kimse bana sorsun, sırtın pek mi sesin diye beklemedim. Bence sizde buna dikkat edin...

arkadasım şakamısın sen kayınbaban senı niye arasın ne gerek var ,

ne kadar uzak o kadar iyi , bunu lafımı biraz eskiyince anlarsın ,

haaa bu arada erkek tarafı hep öyledir hiçbir şeyi düşünmezler bir şeyler hazırlamazlar

10 yıldır evliyim 2 şeyi hazırlamış vermiş tir kv , bir torunu için biride oğlu için ,

çok üzme kendini uzar dur.

bence kp aramaması normal
fazla abartmışsınız
gereksiz yere üzülmeyin
siz evlendiniz artık kendi aileniz var size hala ebeveynlik yapılmasını beklemeyin

Bence cok ince ve fazla düsünüyorsun. Sen bunu anca dizilerde görürsün.Türk toplumunda zor görürsüm ebenin ninenin kayinbabanim gelini aramasi.

Benim esimin aileside sormaz sormadida ihtiyaciniz varmi daha cok isterler.Kayinbabam yok benim. Kayinvalidem 2 3 ayda bi alo der baska ülkede yasiyor ...kiz kardesi evime hic gelmedi daha 5 senelik evliyim.

2 dayisi var bize yakin biri hic gelmedi ve 1 kere gördüm. Halasida cok sever yegenini ama bikere gelmedi evine.
Gelin olarak seviliri herseferinde denir yani anlican onla bi alakasi oldugunu sanmiyorum yapi meselesi.

Kimsedene bi beklentin olmasin geciniyormusun paraniz yetiyormu diye sorulmaz yani..sizin cok ihtiyaciniz varsa gider söylersiniz.

Nasıl bir kıyaslamadır bu?
Yiyecek,giyecek vermediği için mi kayınvalideyle konuşmak içinden gelmiyor?
Benim de annem hiç bir şey vermez,hazırlamaz,demez.
Kayınvalidem resmen yağmur gibi yağdırır evimize.
Herkesin imkanı farklı,durumu farklı,anlayışı farklı.

Nasıl bir kıyaslamadır bu?
Yiyecek,giyecek vermediği için mi kayınvalideyle konuşmak içinden gelmiyor?
Benim de annem hiç bir şey vermez,hazırlamaz,demez.
Kayınvalidem resmen yağmur gibi yağdırır evimize.
Herkesin imkanı farklı,durumu farklı,anlayışı farklı.

Ne güzel ifade etmişsiniz, ama dikkat ederseniz 10 yaşında çocuğun anneden yemek içmek beklediği gibi kayınvalideyi o şekilde görüyor. Herkese verdipi cevaplar standart. Haklısınız, ama kışlık vsrmedi. Haklısınız ama ihtiyacınız var mı birşeye demedi tarzında cevaplar... Anlatamadık :)

Back
X