Eşimin ailesi ile sorunlar yaşıyorum..Bana fikir verir misiniz ?

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Eşimle ilgili sorunlarım var. Sorunda malesef eşimin ailesi. Şimdi size yaşadıklarımı anlatmaya
kalksam malesef saatlerce sürer. Özetle eşimin ailesi çıkarını çok seven maddi manevi hiç bir
şekilde yardımcı olmayan insanlar. Örnek eşim 1 yıl işsiz kaldı destek olmayı geçtim. Arama
tenezzülünde bile bulunmadılar onlardan yardım istiycez diye. Evimize 2 defa hırsız girdi. Düğün
borçları içinde kıvrandık ama malesef hiçbirinde ne maddi ne manevi desteklerini görmedik. Ben
bu insanları kesinlikle görmek istemiyorum. Ayrı şehirlerdeyiz ama çok yakınız 1 saat falan aramız
bayramdan bayrama gidiyorum yanlarına ama zorla sanki idama gider gibi. O denli nefret ediyorum. Arada eşim olmasa bırakın evine gitmeyi yüzlerine bakmam bakılacakta insan değiller
zaten. Ya ameliyat oldum geçen yıl gelmediler, geçen hafta bebegimi kalbi durdu operasyon
geçirdim gene gelme zahmetinde bulunmadılar. Şu anda değil onları görmek seslerini bile duymak
istemiyorum. Eşimin kardeşide şehirdışında çalışıyordu 1 senedir falan görüşmediler ama tabi yüz
yüze telefonla hergün görüşüyorlar şimdi eşim tutturdu ailemin yanına gidicem kardeşimi görücem diye ben hiç birşekilde gitmek isemiyorum onlar benim en kötü günümde yanımda olmadılar neden ben yanlarına gideyim gitmek istemiyorum hemde ne kardeşini görcez diye.
Eşimde normalde iyi biridir. Elinden geldigi kadar bana yardımcı olmaya çalışır, istediğim bişey
olsa almak için ugraşır iyi biridir yani ama söz konusu ailesi olunca gözü dönüyor ne laf söyletir
neden yanlışlarını görür. Bu konuda hatta kendisinden şiddet görmüşlügüm bile vardır. Şimdi tutturdu bu hafta gidicem ailemi kardeşimi görücem diye kavga ettik gelmessen gelme bende tek
giderim diyor 5 yıldan beri eşim hiç oraya tek gitmedi. Bende ne halin varsa gör dedim. Ama onun tek başına oraya gitmesi dogrumu bilmiyorum. Eger giderse beni bırakıp ben hayatta ölseler
gitmem oraya o kadar şnadım. Eşim tek gitse bütün ailesi orda hakkında ne düşünecekler.
Bir kere bu olay başlarsa hep böyle gider bir daha gitmem yüzlerinede bakmam. Sırf böyle
saçma bişey için kardeşini görmek için gitmek istemiyorum. Ki ben ölümlerden döndüm kendileri
tenezzül etmediler. Geceden beri uyumadı işin içinden çıkamadım lütfen yardım edin ne yapmalıyım. Eşim mutlu olsun diye kendime haksızlık yaparak gitmelimiyim yoksa gitmemelimiyim. Okuyan herkese teşekkürler.

Bence git.Mesafeni koru.Misafir gibi otur kalk gel..
Eğer gitmezsen eşinin doldurulma ihtimali var unutma.Kendilerini acındırıp gelememelerine bahaneler uydurabilirler.Sende fesat gelin olarak kalıverirsin

Düğün masraflarına katılmamak, işsiz kalınca arayıp sormamak falan unutulabilecek şeyler.. Sizde kalsın büyüklük, diyebilirdim..
Ama ameliyatıma gelmeyen, dahası bebeğimi kaybetmek gibi en acı bir günümde desteğini esirgeyen insanların evine ben olsam gitmem..
Ne kadar alttan alırsanız, o kadar tepenize çıkma ihtimalleri var. Tavrımı koyardım ben olsam. Gitmezdim. Hatalarını anlayıp, onlar gelsin önce. Eğer anlamaz ve gelmezlerse, siz d eonları görmeden yaşayabilirsiniz diye düşünüyorum.. Ezdirmeyin kendinizi, sizin de beklentileriniz var. Sadece onların değil..

Aynen söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Diyorum ya insan olarak bile yüzlerine bakılacak
insanlar değiller ama eşim taktımı takıyor. Zaten eşim için bir Allah bir ailesi. Bide gitme sebebimiz
çok saçma kardeşini görmek için. Ama işte sonuçlarının daha kötü olma ihtimali korkutuyor gözümü.

düşüncelerini anlıyorum ama kesınlıkle gitmelisin,,eğer gtmezsen ilerde en ufak birşeyde eşin kafana kakıcak,daha çok üzüleceksin.
eşinin ailesi eşini dolduracak onların elıne fırsat vermıs olucaksın .
ne olursa olsun lütfen git hatta polıtık ol ,,zor biraz ama yapmaya çalış en azından ,

Kesinlikle haklısınız. Ama bunu kendime yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum. Sonuçta aynı
durumda onlar olsalar hasta vs olsalar kalkar giderim herşeyi geçtim yavrumu torunlarını kaybettik
lerinde bile gelmediler.Onlar için ne kadar değersiz oldugumu göre göre gene kalkıp oraya gitmek
agrıma gidiyor.

İpek bu konuda çok haklı. Bence de. Çünkü arkadaşımız da bir anne ve bebeğini kaybetmiş, çok zor günler geçirmiş. O annelik vasfını ortaya koymalı, bence psikolojik baskı ile yenebilir. Şiddete direnebilir. Her gün dalgaların bir kayayı aşındırması gibi, bir kelime ile, ima ile, söz ile, cümle ile aşındırmalı eşini.
Arkadaşım dalgalar, su nasıl kayayı toprağı yerse, sen de dalga gibi ol. Kıyıya vur ve çekil.
Allah yardımcın olsun.

- Şems-i Tebrizi'nin Otuz altıncı Kuralı:
Hileden, desiseden endişe etme.
Eğer birileri sana tuzak kuruyor zarar vermek istiyorsa, Tanrı da onlara tuzak kuruyordur.
Çukur kazanlar o çukura kendileri düşer. Bu sistem karşılıklar esasına göre işler.
Ne bir katre hayır karşılıksız kalır, ne bir katre şer.
O'nun bilgisi dışında yaprak bile kıpırdamaz, Sen sadece buna inan!
- Şems-i Tebrizi'nin Otuzuncu Kuralı:
Başkaları tarafından kınansan, ayıplansan, dedikodun yapılsa hatta iftiraya uğrasan bile, o ağzını açıp da kimse hakkında tek kötü laf etme. Kusur görme. Kusur ört.

Şems-i Tebrizi'nin 40 kuralı bana çok yardımcı oluyor hayatıma dair kararlarda.Senin konunla ilgili bu iki kuralı paylasmak istedim canım ..

Son düzenleme:

Teşekkür ederim ama bu konuda eşime bişey yapamıyorum. Fazlasıyla inat. Yaptıklarının yanlış
oldugunu gelmeleri gerektigini söylüyor. Ama gelmezlerse kendileri bilir diyor zorlayamam diyor.
Onarada herhangi bişey söylemiyor yada kırgın oldugunu hissettirmiyor. Onlarda yapmaya devam
ediyor. İstediğim kadar laf söyliyim imada bulanayım değişen bişey olmuyor.

Seni alkışlıyorum arkadaşım, bu kırk kuralı internette bulabilirmiyim??

Çok haklısın aslında ama öte yandan eşini de kırmamaya çalış.Ben olsam,seni anlıyorum tabii kardeşini görmek hakkın ama ailene kırgınım bu seferlik gelmek istemiyorum derdim.Ama bence eşinin gitmesine engel olma ve ailesini tercih etti gibi bir psikolojiye girme.Aile elbette önemli,insan ailesinin hatalarını görmek istemeyebilir.Baştan beri eşinin biraz daha arabulucu davranması gerekirdi.Belki sen sonradan sinirle "onlar da zor günümde bana gelmediler" demek yerine zamanında sitemle "annenler aramadılar,çok kırıldım,aramalarını beklerdim" gibi birşeyler söyleseydin,eşin ailesini uyarırdı.Belki eşin ailesini korumak,onlara laf söyletmemek için sana tepki gösteriyordur ama içinden sana hak veriyordur.Gitmek zorunda değilsin elbette,hatta araya mesafe koyup sadece bayram ve özel günlerde aramak çözüm olabilir.Eşin bu sefer yalnız gitsin,hiç tavır yapma,hatta ailesine selam söyle,döndüğünde nasıllar,iyiler mi diye sor.Ailesiyle arasına girdiğini düşünmesin yoksa kötü olan sen olursun.

Arkadaşım, ben de aynısı olmasa da hemen hemen bu tehlikeli bölgelerden geçtim. Eşinin burcu nedir acaba sakıncası yoksa??

Yaptıklarını görme unut ve gitmi diyorsunuz?

Yaptıklarını görme unut ve gitmi diyorsunuz?

evet ben olsam öyle yapardım canım..Onlar yaptıklarından utansınlar..Bu dünya geçici tatlışım,biraz maneviyatı düşünerek hareket edersek inan hiçbişi kaybetmeyeceğiz aksine kazanan biz olacağız.Nacizane fikrim bu yönde.

ya inanın içimde zerre kadar gitme istegi yok. sevmek bir yana nefret kelimesi bile az kalır
onlara hissettigim duyguların yanında. Bende çok sey istemedim sonucta kötü günümde yanımda
olduklarını hissettirsinler. Bunu bile yapmaktan aciz insanlar hiç bişeyden utanmazlar.

Yok arkadaş kesinlikle onu demiyor. Korkma diyor, olacaklardan korkma. Allahtan izinsiz yaprak kımıldamaz, sineğin kanadı oynamaz, sana tuzak kuruluyorsa, Allah da tuzak kuranlara tuzak kuruyor demek istiyor. Korkma. O inatsa sen de inatsın. Ama biz kadınların kadife eldivenli demir yumrukları olduğunu sakın unutma. . Hani meşhur bir dizide seni asaletimle döverim diyorlar ya, sen de hem psikolojik baskı yapacaksın.
Ha, eğer bir B planı lazımsa, o da şu kayınvalden illa yalnız kalacaktır. Sen de atağa geçip bir bir herşeyi yüzüne vuracaksın. Ama yalnız olmasına dikkat et. Sakın hakaret etme. Bir de mutlaka yalnız yakala. Söyleyeceğini söyle. O da oğluna şikayet edecektir seni. Hemen masum kız olup ben söylemedim, benim haddime mi düşmüş, ben demem. Ama gördüğünüz gibi bana yaptıklarını kendi ağzı ile itiraf ediyor, o da evlat sahibi, o da gelin oldu, o da evlilik sorunlarını biliyor, ben ana diyorum ona, o bana neler yapıyor, ben de evlat değilmiyim de.

Akrep burcu erkekleri zor olur ama imkansız değil. Akrep erkekleri inat hissederse daha inat olurlar. O yüzden bunu demek istemezdim ama sinsi sinsi hareket edeceksin. ben anlattım beni anlamıyor demekle olmaz.Onların en yumuşak, en güleryüzlü en cömert anlarını kollayacaksın. Çok sert, çok dayanıklı, aynı zamanda en yumuşak ve ağır derecede romantik adamlardır. Devamlı anlatacaksın. Bağırıp çağırmayla, ağlamakla asla çözemezsin. Bence yalnızken on günlük ağla, onun karşısında dik dur. Zayıf yerini anladığı anda oradan saldıracaktır. Maalesef, evlilikler işte böyle savaş meydanına dönüyor bu kaynanalar yüzünden.

''Eşim mutlu olsun diye kendime haksızlık yaparak gitmelimiyim yoksa gitmemelimiyim. Okuyan herkese teşekkürler.''

selam:)
bence gitme sen,eşin madem gitmek istiyor,kendisi gidebilir..
inceldiği yerden kopsun sana değer vermeyen o aileyle ilişkin..inan rahat da edersin ilerleyen zamanlar için..
eşin yalnız giderse ne düşünürler diye sormuşsun.. sen mi düşünüceksin,eşin düşünsün..
aslında böyle davranan adamların pasaportunu toptan vericeksin ellerine,ömür boyunca kalsınlar vazgeçemedikleri ailelerinin yanında..
bunu isterler mi? hayır!
ama karısını ezdirmeye,evet!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…