Eşimle ilgili sorunlarım var. Sorunda malesef eşimin ailesi. Şimdi size yaşadıklarımı anlatmaya
kalksam malesef saatlerce sürer. Özetle eşimin ailesi çıkarını çok seven maddi manevi hiç bir
şekilde yardımcı olmayan insanlar. Örnek eşim 1 yıl işsiz kaldı destek olmayı geçtim. Arama
tenezzülünde bile bulunmadılar onlardan yardım istiycez diye. Evimize 2 defa hırsız girdi. Düğün
borçları içinde kıvrandık ama malesef hiçbirinde ne maddi ne manevi desteklerini görmedik. Ben
bu insanları kesinlikle görmek istemiyorum. Ayrı şehirlerdeyiz ama çok yakınız 1 saat falan aramız
bayramdan bayrama gidiyorum yanlarına ama zorla sanki idama gider gibi. O denli nefret ediyorum. Arada eşim olmasa bırakın evine gitmeyi yüzlerine bakmam bakılacakta insan değiller
zaten. Ya ameliyat oldum geçen yıl gelmediler, geçen hafta bebegimi kalbi durdu operasyon
geçirdim gene gelme zahmetinde bulunmadılar. Şu anda değil onları görmek seslerini bile duymak
istemiyorum. Eşimin kardeşide şehirdışında çalışıyordu 1 senedir falan görüşmediler ama tabi yüz
yüze telefonla hergün görüşüyorlar şimdi eşim tutturdu ailemin yanına gidicem kardeşimi görücem diye ben hiç birşekilde gitmek isemiyorum onlar benim en kötü günümde yanımda olmadılar neden ben yanlarına gideyim gitmek istemiyorum hemde ne kardeşini görcez diye.
Eşimde normalde iyi biridir. Elinden geldigi kadar bana yardımcı olmaya çalışır, istediğim bişey
olsa almak için ugraşır iyi biridir yani ama söz konusu ailesi olunca gözü dönüyor ne laf söyletir
neden yanlışlarını görür. Bu konuda hatta kendisinden şiddet görmüşlügüm bile vardır. Şimdi tutturdu bu hafta gidicem ailemi kardeşimi görücem diye kavga ettik gelmessen gelme bende tek
giderim diyor 5 yıldan beri eşim hiç oraya tek gitmedi. Bende ne halin varsa gör dedim. Ama onun tek başına oraya gitmesi dogrumu bilmiyorum. Eger giderse beni bırakıp ben hayatta ölseler
gitmem oraya o kadar şnadım. Eşim tek gitse bütün ailesi orda hakkında ne düşünecekler.
Bir kere bu olay başlarsa hep böyle gider bir daha gitmem yüzlerinede bakmam. Sırf böyle
saçma bişey için kardeşini görmek için gitmek istemiyorum. Ki ben ölümlerden döndüm kendileri
tenezzül etmediler. Geceden beri uyumadı işin içinden çıkamadım lütfen yardım edin ne yapmalıyım. Eşim mutlu olsun diye kendime haksızlık yaparak gitmelimiyim yoksa gitmemelimiyim. Okuyan herkese teşekkürler.
Düğün masraflarına katılmamak, işsiz kalınca arayıp sormamak falan unutulabilecek şeyler.. Sizde kalsın büyüklük, diyebilirdim..
Ama ameliyatıma gelmeyen, dahası bebeğimi kaybetmek gibi en acı bir günümde desteğini esirgeyen insanların evine ben olsam gitmem..
Ne kadar alttan alırsanız, o kadar tepenize çıkma ihtimalleri var. Tavrımı koyardım ben olsam. Gitmezdim. Hatalarını anlayıp, onlar gelsin önce. Eğer anlamaz ve gelmezlerse, siz d eonları görmeden yaşayabilirsiniz diye düşünüyorum.. Ezdirmeyin kendinizi, sizin de beklentileriniz var. Sadece onların değil..
düşüncelerini anlıyorum ama kesınlıkle gitmelisin,,eğer gtmezsen ilerde en ufak birşeyde eşin kafana kakıcak,daha çok üzüleceksin.
eşinin ailesi eşini dolduracak onların elıne fırsat vermıs olucaksın .
ne olursa olsun lütfen git hatta polıtık ol ,,zor biraz ama yapmaya çalış en azından ,
İpek bu konuda çok haklı. Bence de. Çünkü arkadaşımız da bir anne ve bebeğini kaybetmiş, çok zor günler geçirmiş. O annelik vasfını ortaya koymalı, bence psikolojik baskı ile yenebilir. Şiddete direnebilir. Her gün dalgaların bir kayayı aşındırması gibi, bir kelime ile, ima ile, söz ile, cümle ile aşındırmalı eşini.
Arkadaşım dalgalar, su nasıl kayayı toprağı yerse, sen de dalga gibi ol. Kıyıya vur ve çekil.
Allah yardımcın olsun.
- Şems-i Tebrizi'nin Otuz altıncı Kuralı:
Hileden, desiseden endişe etme.
Eğer birileri sana tuzak kuruyor zarar vermek istiyorsa, Tanrı da onlara tuzak kuruyordur.
Çukur kazanlar o çukura kendileri düşer. Bu sistem karşılıklar esasına göre işler.
Ne bir katre hayır karşılıksız kalır, ne bir katre şer.
O'nun bilgisi dışında yaprak bile kıpırdamaz, Sen sadece buna inan!
- Şems-i Tebrizi'nin Otuzuncu Kuralı:
Başkaları tarafından kınansan, ayıplansan, dedikodun yapılsa hatta iftiraya uğrasan bile, o ağzını açıp da kimse hakkında tek kötü laf etme. Kusur görme. Kusur ört.
Şems-i Tebrizi'nin 40 kuralı bana çok yardımcı oluyor hayatıma dair kararlarda.Senin konunla ilgili bu iki kuralı paylasmak istedim canım ..
Seni alkışlıyorum arkadaşım, bu kırk kuralı internette bulabilirmiyim??
Teşekkür ederim ama bu konuda eşime bişey yapamıyorum. Fazlasıyla inat. Yaptıklarının yanlış
oldugunu gelmeleri gerektigini söylüyor. Ama gelmezlerse kendileri bilir diyor zorlayamam diyor.
Onarada herhangi bişey söylemiyor yada kırgın oldugunu hissettirmiyor. Onlarda yapmaya devam
ediyor. İstediğim kadar laf söyliyim imada bulanayım değişen bişey olmuyor.
- Şems-i Tebrizi'nin Otuz altıncı Kuralı:
Hileden, desiseden endişe etme.
Eğer birileri sana tuzak kuruyor zarar vermek istiyorsa, Tanrı da onlara tuzak kuruyordur.
Çukur kazanlar o çukura kendileri düşer. Bu sistem karşılıklar esasına göre işler.
Ne bir katre hayır karşılıksız kalır, ne bir katre şer.
O'nun bilgisi dışında yaprak bile kıpırdamaz, Sen sadece buna inan!
- Şems-i Tebrizi'nin Otuzuncu Kuralı:
Başkaları tarafından kınansan, ayıplansan, dedikodun yapılsa hatta iftiraya uğrasan bile, o ağzını açıp da kimse hakkında tek kötü laf etme. Kusur görme. Kusur ört.
Şems-i Tebrizi'nin 40 kuralı bana çok yardımcı oluyor hayatıma dair kararlarda.Senin konunla ilgili bu iki kuralı paylasmak istedim canım ..
Yaptıklarını görme unut ve gitmi diyorsunuz?
Arkadaşım, ben de aynısı olmasa da hemen hemen bu tehlikeli bölgelerden geçtim. Eşinin burcu nedir acaba sakıncası yoksa??
evet ben olsam öyle yapardım canım..Onlar yaptıklarından utansınlar..Bu dünya geçici tatlışım,biraz maneviyatı düşünerek hareket edersek inan hiçbişi kaybetmeyeceğiz aksine kazanan biz olacağız.Nacizane fikrim bu yönde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?