Eşimin ailesi ile sorunlarım

Sen de kayınpeder gibisin, bir açığını bulmayagör ; hemen insanı o noktadan vuruyorsun. belki ben de ‘yeter artık ben de insanım’ noktasına şimdi gelmiş ve bir yol arıyorumdur? Sen senelerce psikolojik şiddet görmüş müvekkiline senin kendine saygın yok diyip hoşçakal mı diyorsun? Düşünsen bile demezsin çünkü işin ucunda para var tabi. Bana gelip iki yüzlülük yapma, senin ilk yazdığın andan itibaren amacın iyice aşağı çekmek, yardımcı olmak değil. Ha o başlarına ağrı girip ezilmiyorlar kısmına gelince; senin de bir gün kendini karanlıktan çıkarmaya gücün yetmediğinde lütfen bu gaddar tavırlarını hatırla ve ne oldum deme ne olacağım de. Psikoloji öyle bir şey ki birden alaşağı eder seni, farkına bile varamazsın.

Konu sahibinin davranışlarını tasvip etmiyorum kesinlikle. Düşüncelerim de konu sahibinin yaptığı yorumlardan uzak. Fakat dikkatimi çekti birkaç yorumdur sürekli ezik vb ifadeleri kullanıyorsunuz yorumlarınızda.
Sebep olarak konu sahibinin kendisine yapılan saygısızlığa razı gelmesini göstermissiniz. Kendisine saygı duyması gerektiğini düşündüğünüz birine sürekli ezik vb ithamlarda bulunmak doğru mu sizce?

Doguramadin mi oha ya kp e bak sen.. kendisi kac kez dogurmus ki sana oyle soyleyebiliyor?

Kocan nerde bunlar olurken buarada?

O kadar pasif bir eşiniz var ki siz napsanz faydasız... asıl bunları size yaşatan eşiniz ..

Sen niye bu kadar öfkelisin ben anlayamadım? Herkes düzgünce öneri tavsiye veriyor sen iyice aşağı çekme peşindesin. Kadın cinayetlerine kurban gidenlere de hak ettiler diyorsundur sen Allah bilir
Açıyorum cidden çocuğuna, şiddet görüp evden ayrılan kadınlar en çok çocuklarını düşünüp ayrılıyorlar.
Ben şiddet görmüş kadınların vekilliğini yaparken para almıyorum. Sana ay yazık, mağdur olmuşsun demeyen herkes kayinpederin gibi geliyor . Sana olan şey psikolojik şiddet değil, bildiğin ezik bulmuşlar ediyorlar. Psikolojik şiddet olsa duramazsın. Ya bu klavyedeki pehlivanlığını kayinpederine ve kocana göstersene ayılıp bayılacağina. Ya sanki her gün dayak yiyip aç bırakıyorlar, alt tarafı laf ediyorlar sen cevap veremediğin için ayılıp bayılıyorsun. İnan dayaktan bayılan kadınlar bile senden daha çok değer veriyorlar kendilerine. Ya gerçekten burda bunları yazacağına çık kayinpederinin karşısına. Napar kocan boşar mi?

Çünkü gerçek bu, kendine saygi duymayan insana , sayfalarca tavsiye vermişler, sizce bu tavsiyelerin 1 tanesini bile yapacak mı?

Konu sahibinin kayınpederi gibi davranıyor. Kadın zaten halinden memnun değil bir de bu kadar yerin dibine sokmaya ne gerek var anlamıyorum. ben de kızdım konu sahibine yazacağımı yazdım ama bu kadarı abartılı

Konu sahibine göre böyle konuştuğunuzda vicdansız oluyorsunuz . Ona vah yazık herkes bı şeyler çekiyor bacım olsun idare et kocanı da seviyormuşsun huzurun bozulmasın yazmalisiniz

Çünkü gerçek bu, kendine saygi duymayan insana , sayfalarca tavsiye vermişler, sizce bu tavsiyelerin 1 tanesini bile yapacak mı?
Yapmadığı takdirde bir ömür bu hayatı kendi çekecek. Zaten konu sahibi içinde bulunduğu durumu sağlıklı şekilde muhakeme edemiyor.
Kendisine saygı duyması gerekir bu konuda size katılıyorum. Bütün bu olanlara ciddi şekilde bir tepki vermesi konusunda da katılıyorum zaten size. Ama bunları dile getirirken bence çok sert bir dille yazıyorsunuz. Niyetiniz iyi olabilir fakat bu yazı dili karşınızdakini kamçılamak yerine bazen maalesef kişinin kendisine olan az miktardaki güveni de olumsuz etkileyebilir.

Merhabalar;
Öncelikle sizi anlıyor ve sımsıkı sarılıyorum. Lütfen ağlayın. Ağlamamak için kendinizi tutmayın.
Yaşadığınız duygu durumu anksiyete bozukluğu gibi duruyor. Temelinde çocukken yaşadığınız bir travma olabilir. Kayınpederinizin manipülatif hareketleri de bunu açığa çıkarmış olabilir.
Herşeyden önce neden hep "eleştirilmeme, yargılanmama, sevilme, iyi olma" Hali içindesiniz buna bakılmalı. O nedenle bir terapist mutlaka şart.
Herkes eşinizi suçlamış. Elbette ona düşen görevler mevcut ama manipülasyonla büyümüş birinden doğru tepkileri vermesini bekleyemezsiniz. Bu tavırları içselleştirmiş, normalleştirmiş olabilir.
Çalışıp- çalışmamak, hayatında bir değişikliğe gidip gitmemek bunlar hep senin tercihlerin ama kendi oğluna acımayan torununa hiç acımaz. Bunu asla unutmayın. Ruh sağlığı yerinde olmayan biri ile aynı apartmanda bir çocuk yetiştireceksiniz. Annesine, babasına bu şekilde davranıldığını görecek. Sizce bu nasıl bir çocuk olur?
Önce size olan saygısını yitirir, evde otorite olarak dedeyi gördüğü, en güçlü onu bildiği için dedesi ile daha yakın olmaya, ona yaranmaya çalışır.
Belki bu manipülasyonları o da uğrar, o da eşiniz gibi normalleştirir bu durumu. Daha kötüsü güçlü olmayı bu davranışları referans alarak öğrendiği için ileride eşine, çocuklarına aynı davranışları sergileyebilir.
Ya da belki kuzenin sürekli ondan önde tutulduğunu görerek büyür. Kendini öz saygısını yitirir, kendini değersiz görür.
Çocuğunuz için istediğiniz hayat nedir?
Bugüne kadar yaşanan yaşandı, geri alınamaz, değiştirilemez ama şuandan itibaren önünüzde kocamaaan, upuzunnn bir hayat var. İstediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Eşiniz ile başınıza gelenleri değil, çocuğunuzun başına gelecekleri konuşursanız belki o da daha net adımlar atabilir

Psikolojik şiddet olsa duramazsın ne demek mesela ne yapmam gerekiyor kendimi duvardan duvara mı vurayım? Alt tarafı laf ediyorlar ne demek madem bu kadar basit bi şey neyine bu kadar sinir yapıyorsun? Sana dayak yiyip gelmiş kadınlar yediği ilk dayakta mı geliyor ya da yaşadığı ilk tartışma ilk aşağılanma o son dayak mı oluyor sence? Senin bir avukat olarak bu konulara daha çok hakim olman gerek; defalarca şiddet görüp ya da kavga edip geliyor insanlar sana o zaman onlara da siz eziksiniz, değer vermiyorsunuz kendinize diyip gönder. Hem bana senin yaşadığın psikolojik şiddet değil sen abartıyorsun diyip hem de boşanmadığım, kavga etmediğim için agresifleşiyorsun.. bi karar mı versen, yaşadıklarım ağır mı değil mi? Kendinle çelişiyorsun durmadan.

burada neyi yazıp yazmayacağım seni niye ilgilendiriyor onu da anlamıs değilim, manasız buluyorsan sen cevap verme, git işine gücüne bak ne işin var burada 2 gündür cevap yetiştirmeye çalışıyorsun?

Çok teşekkür ediyorum çok değerli yorumlarınız için . Umarım daha güzel olacak her şey, işe mesafe koyarak görüşmeyerek başlamak istiyorum, zamanla daha da iyileşeceğimi umuyorum

Konu sahibine göre böyle konuştuğunuzda vicdansız oluyorsunuz . Ona vah yazık herkes bı şeyler çekiyor bacım olsun idare et kocanı da seviyormuşsun huzurun bozulmasın yazmalisiniz
Abla sen cidden anlayamıyorsun, ben soruyorum ki nasıl bi tavır sergilemeliyim bundan sonda ne yapayım sen gelip öfke ve nefret kusuyorsun. Çok tuhafsın bir başkasının olayına bu kadar kinlenmek hiç normal değil

Abla sen cidden anlayamıyorsun, ben soruyorum ki nasıl bi tavır sergilemeliyim bundan sonda ne yapayım sen gelip öfke ve nefret kusuyorsun. Çok tuhafsın bir başkasının olayına bu kadar kinlenmek hiç normal değil
Size verilen önerilere yapamam, stresten özür diliyorum diyorsunuz. Yapamam diyen sizsiniz. Yapacağınız şey söylendi siz de yapamam dediniz eee? Banalım dua zinciri mi yapalım kayınpederiniz için mesela.
Söz söylediklerinde özür dilemeyecek sert olacaksınız. sık gitmeyeceksiniz değil hiç gitmeyeceksiniz. Nedeni sorulursa da net bir şekilde nedenini söyleyeceksiniz. Başka yol yok. Peki siz bunların yapabilecek misiniz?

Herif hakaret ediyor, küfür ediyor, kocana ya o ya biz diyor haddini busbutun aşarak, sen bir de ozur mu diliyorsun? Neyden korkuyorsun, eşim için huzur için susuyorum deme, onun doğrusu şu, "arkamda durmayan, babasına pısırık bana erkek(!) olan kocamla gerilip daha fazla soruna maruz kalmamak için susuyorum."
Hangi huzur ayrıca? Sindirmişler iyice, ego tatmini yapıyorlar sırtından.
Doğumuna kadar dili uzanan leş bi kayınpeder, sence kimden buluyor bu yüzü ve cesareti?
Gerçekten merak ediyorum, eşin napıyor tüm bunlar olurken?

Bu tavrı bir de kayinpederine ve kocana gösterebilsen. Ama hayır sen onlardan gider özür dilersin. Herkese açık bir foruma yazan sensin, asil sen git kayinpederinin hakaretlerine ne diyeceğini düşün. Ya gerçekten kocan, ailesini seçer de bosanirim diye korkuyorsun sen.

Tamam sen bana numaranı ver boşanma davası açayım, bu kadar konuştun boşa gitmesin

Konu sahibi burda kimse kocanızdan ayrıldınız diye parti yapmayacak.Bu kadar başarılı özgüvenli bir kadın neden kendini ezdirir?bu hakaretlere nasıl ses çıkarmaz? bir de üstüne özür diler anlamak zor.Eşinizin bu olaylar karşısında misafir gibi durması ise akıllara zarar.Bu olaylar sizi mutsuz ediyorsa önünü kesin,yapmak istemiyorum sonuçları korkutuyor diyorsanız susup oturun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…