- Konu Sahibi pamukkksekerrr
-
ben de afedersin kendimi yırtıyorum. ay başı gelsin halıları yıkatmaya verelim diye 20 gündür erteliyorum. peehh .. boşuna ertelemişim adam babasına yolladı, ben kalakaldım
Boyle sacma dava konusu olur mu hanimefendi? Baska bir is vardir bence esinizde soylemiyor size..ben işsizim çalışmıyorum da çocuğum çalıştığı halde hali vakti yerinde olduğu halde bana yardım nafakası göndermiyor diyor
Bence de parayi vermek istiyor esine de bahane olarak bu durumu veriyor olavilir yani babasina vermek istemiyorsa bile ailesine vermek istiyor ugrassa evine zamaninda bakmadigindan ailesiyle ilgilenmediginden kendisine ayri ev actigindan dunya kadar şey bulunureşiniz de biraz uğraşmak istemiyor belli
parayı ödemek işine geliyor sizin maaşa güveniyor
Ayy resmen saç bas yolduran bir karar bu doğurup sokaga atan analar çocuğunun üstünde sigara söndüren babalar biraz durumunu düzelten çocuklarını bir de böyle uzsunlerHatta Yargıtay bir kararında bu konu ile şöyle der:
“Yardım nafakası, zarurete düşen hısmın yaşamını sürdürebilmesi için zorunlu yardım isteğidir. Yardım nafakası isteyenin kusuru ile yardıma muhtaç duruma düşmüş olması, yükümlüyü borcundan kurtarmamaktadır. Aile bağlarının herhangi bir nedenle zayıflamış olması da yükümlülüğü ortadan kaldıran bir neden olarak düzenlenmemiştir. Yardım nafakasının koşulları objektiftir ve bu koşulların gerçekleşmesi halinde nafaka borcu doğmaktadır. Davacı 70 yaşlarında, nafaka yükümlüsü oğul refah içerisindedir. Aile bağları babanın kusuru ile zayıflamıştır. Ne var ki, Medeni Kanun’un 2. maddesindeki dürüstlük kuralı, bu koşullarda davalı oğlun nafaka yükümlülüğünü ortadan kaldıran bir neden olarak kabul edilmemelidir. Oğlun, yardıma muhtaç duruma gelmiş olan babasına karşı asgari yaşama giderlerini karşılama borcu, dürüstlük kuralı gereği ortadan kaldırılamaz. Aksini gerektirir. Zira, altsoyun (oğlun) üstsoya(babaya) karşı yardım yükümlülüğü ile üstsoyun altsoya karşı olan yardım yükümlülüğünün ahlaki, geleneksel ve toplumsal nedenleri farklıdır.”
Ama yaşlılar icin olan maaşı da alıyormuş devlettenm gene de bakmak zorunda mıymış bence o kural bu kp ye uymuyor.Arkadaşlar evet öyle bir kanun hükmü var medeni kanun madde 364
kişi yoksulluğa düşen altsoyu ve üstsoyuna ve kardeşlere yardım etmek zorunda
yardım nafakası diye geçer
Kp aşırı kurnazmış ya
özellikle araştırıp bulmuş bunu kullanmış ne pislik insanlar var
Aynisini sende ona yap ailene para gonder nasilms anlasin hatta ailen istemiosa git ne eksigi varsa almerhaba hanımlar. 1 buçuk yıllık evliyiz. eşimle aramız çok iyi fakat bazen ailesinin yaptıkları ya da benim eşimin ailesi için yaptıkları mı diyeyim beni çileden çıkarmaya başladı fakat sesimi çıkarmadım bu güne kadar.
bu arada eşim 3 kardeş. 2 ablası var.şöyle ki kp, eşim küçüklüğünden beri ailesine hiç düşkün olmamış, çok ilgilenmemiş. sorumsuz bi adam yani. annesi tam tersi.. adam yıllardır (!) çalışmadığından her ay eşim para göndermiş biz evlenene kadar. bunu biliyordum zaten. daha biz evlenmeden önce kp eşimin gönderdiği paraları biriktirip kv yi terk etmiş ( sebebini kimse anlayamadı, anlaşamıyorlarmış sözde ) ve kendine bir motor alıp bi gün dolaşırken kaza yapmış, hastanede kaldı bacağı kırılmış falan. eşim de sen evlatlarını ne durumlara düşürüyosun, ben kendine bakman için gönderdiğim parayla motor almışsın, ne yapacaksın bu yaşta motoru, annemin yanından neden ayrıldın ? diye birsürü laf söylemiş. tabi artık tak etmiş bütün evlatlara bu sorumsuz babanın yaptıkları.. eşim de demiş böyle yapacaksan para göndermiycem diye.. 1-2 ay sonra eşimi mahkemeye veriyor ve eşimin işyerine tebligat geliyor ..avukat masrafı aylık gönderdiği para kat kat misliyle çıkıyor eşimden neyse sonra güç bela 3 kardeş kp kv nin yanına gelmesi için ikna ettiler. kp geldi.. biz o zamn yeni evlendik.
kp bundan 4-5 ay önce gene hiçbişey söylemeden evden ayrılıyor ve bi kaç gün sonra aynı ilçede kira tuttuğunu öğreniyoruz ve eşimden ekstra para istiyor. ( bu arada annesine de 2 ayda bir falan para gönderiyoruz ayrıca, bi de kv çalışıyor yaz zamanlarında ).
eşim gene gönderiyor. bu ay da hastaneye gidicem bahanesiyle 200 lira daha istiyor. eşim de bana söyledi çıldırdım ama çaktırmadım. dedim ki ablaların ne yapıyor peki babaları için ? hep biz neden gönderiyoruz ki bu kaçıncı dedim sadece.. bu ay gönderemiycem baba ablamdan iste diye söyle dedim. ( dediğim ablasının da dükkanları var, kendi işyerleri yani )) bişey demedi. sonra bi baktım tlfnda konuşuyor, baba ben senin istediğin parayı gönderdim diye...
tek kelime etmedim..ben eksiklerimi almıyorum kaç aydır dişimi sıkıyorum, ev taksidi ve araba taksidi ödüyoruz diye... ama eşim hiç gocunmuyor , düşünmüyor bunu.. alsam alma kesinlikle demez, ama ben tutumlu olmaya çalışıyordum ama hata mı etmişim ?? kendimi bu kadar kısıtladığım için kendime kızıyorum şuan .. tavrım ne olmalı ? ne yapmalıyım kızlar ?
Ama yaşlılar icin olan maaşı da alıyormuş devlettenm gene de bakmak zorunda mıymış bence o kural bu kp ye uymuyor.
Valla canm ben senin yerinde olsam artık kendimi kısıtlamam belki sen harcama yaparsan eşinde ailesine durumu usulüyle anlatırmerhaba hanımlar. 1 buçuk yıllık evliyiz. eşimle aramız çok iyi fakat bazen ailesinin yaptıkları ya da benim eşimin ailesi için yaptıkları mı diyeyim beni çileden çıkarmaya başladı fakat sesimi çıkarmadım bu güne kadar.
bu arada eşim 3 kardeş. 2 ablası var.şöyle ki kp, eşim küçüklüğünden beri ailesine hiç düşkün olmamış, çok ilgilenmemiş. sorumsuz bi adam yani. annesi tam tersi.. adam yıllardır (!) çalışmadığından her ay eşim para göndermiş biz evlenene kadar. bunu biliyordum zaten. daha biz evlenmeden önce kp eşimin gönderdiği paraları biriktirip kv yi terk etmiş ( sebebini kimse anlayamadı, anlaşamıyorlarmış sözde ) ve kendine bir motor alıp bi gün dolaşırken kaza yapmış, hastanede kaldı bacağı kırılmış falan. eşim de sen evlatlarını ne durumlara düşürüyosun, ben kendine bakman için gönderdiğim parayla motor almışsın, ne yapacaksın bu yaşta motoru, annemin yanından neden ayrıldın ? diye birsürü laf söylemiş. tabi artık tak etmiş bütün evlatlara bu sorumsuz babanın yaptıkları.. eşim de demiş böyle yapacaksan para göndermiycem diye.. 1-2 ay sonra eşimi mahkemeye veriyor ve eşimin işyerine tebligat geliyor ..avukat masrafı aylık gönderdiği para kat kat misliyle çıkıyor eşimden neyse sonra güç bela 3 kardeş kp kv nin yanına gelmesi için ikna ettiler. kp geldi.. biz o zamn yeni evlendik.
kp bundan 4-5 ay önce gene hiçbişey söylemeden evden ayrılıyor ve bi kaç gün sonra aynı ilçede kira tuttuğunu öğreniyoruz ve eşimden ekstra para istiyor. ( bu arada annesine de 2 ayda bir falan para gönderiyoruz ayrıca, bi de kv çalışıyor yaz zamanlarında ).
eşim gene gönderiyor. bu ay da hastaneye gidicem bahanesiyle 200 lira daha istiyor. eşim de bana söyledi çıldırdım ama çaktırmadım. dedim ki ablaların ne yapıyor peki babaları için ? hep biz neden gönderiyoruz ki bu kaçıncı dedim sadece.. bu ay gönderemiycem baba ablamdan iste diye söyle dedim. ( dediğim ablasının da dükkanları var, kendi işyerleri yani )) bişey demedi. sonra bi baktım tlfnda konuşuyor, baba ben senin istediğin parayı gönderdim diye...
tek kelime etmedim..ben eksiklerimi almıyorum kaç aydır dişimi sıkıyorum, ev taksidi ve araba taksidi ödüyoruz diye... ama eşim hiç gocunmuyor , düşünmüyor bunu.. alsam alma kesinlikle demez, ama ben tutumlu olmaya çalışıyordum ama hata mı etmişim ?? kendimi bu kadar kısıtladığım için kendime kızıyorum şuan .. tavrım ne olmalı ? ne yapmalıyım kızlar ?
harcayacaksın bol bol harcayacaksın borca sokacaksın kocanı durmadan taleplerin olacak ,senden kıymetlisi olmayacak paraları başkaları yiyemeyecek.bitti.
Boyle sacma dava konusu olur mu hanimefendi? Baska bir is vardir bence esinizde soylemiyor size..
yok arkadaşlar daha önceki sayfalarda başka bi üye açıkları böyle bi kanun var malesefbence bilmediğiniz bir şey var, hiçbir mahkeme evlat babasına para göndermedi diye onu suçlu çıkarmaz. anlamsız geldi.
almaya başladım canım 2 dir sipariş veriyorum internetten bananesorunlu aileler, eşin de ne yapsın yardım etmeye çalışıyor. işin çok zor yalnız sende kısma harcamalarını ve al konuş, sabredip sabredip birden patlama
Evet yazdiktan sonra bende merak ettim cidden dogru. Ama yaziklar olsun oyle adama. Herkes baba olamiyor demek kiyok arkadaşlar daha önceki sayfalarda başka bi üye açıkları böyle bi kanun var malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?