- 10 Mart 2017
- 461
- 532
- 53
- Konu Sahibi pamukkksekerrr
-
Kp çapkınlık peşinde. Oğlunun parasıyla gününü gün ediyor. Motor falan. Çok kötü bir durum sizin için. Babası olduğu için eşin ister istemez kıramayıp para gönderiyor. Böyle baba olmaz olsun. İnsan evladını böyle zor durumda bırakmamalı. Bir şey deseniz kötü olacaksınız, demeseniz, giden parayı bırak bu şekilde kullanılmak asap bozucu. Allah size peygamber sabrı versin.merhaba hanımlar. 1 buçuk yıllık evliyiz. eşimle aramız çok iyi fakat bazen ailesinin yaptıkları ya da benim eşimin ailesi için yaptıkları mı diyeyim beni çileden çıkarmaya başladı fakat sesimi çıkarmadım bu güne kadar.
bu arada eşim 3 kardeş. 2 ablası var.şöyle ki kp, eşim küçüklüğünden beri ailesine hiç düşkün olmamış, çok ilgilenmemiş. sorumsuz bi adam yani. annesi tam tersi.. adam yıllardır (!) çalışmadığından her ay eşim para göndermiş biz evlenene kadar. bunu biliyordum zaten. daha biz evlenmeden önce kp eşimin gönderdiği paraları biriktirip kv yi terk etmiş ( sebebini kimse anlayamadı, anlaşamıyorlarmış sözde ) ve kendine bir motor alıp bi gün dolaşırken kaza yapmış, hastanede kaldı bacağı kırılmış falan. eşim de sen evlatlarını ne durumlara düşürüyosun, ben kendine bakman için gönderdiğim parayla motor almışsın, ne yapacaksın bu yaşta motoru, annemin yanından neden ayrıldın ? diye birsürü laf söylemiş. tabi artık tak etmiş bütün evlatlara bu sorumsuz babanın yaptıkları.. eşim de demiş böyle yapacaksan para göndermiycem diye.. 1-2 ay sonra eşimi mahkemeye veriyor ve eşimin işyerine tebligat geliyor ..avukat masrafı aylık gönderdiği para kat kat misliyle çıkıyor eşimden neyse sonra güç bela 3 kardeş kp kv nin yanına gelmesi için ikna ettiler. kp geldi.. biz o zamn yeni evlendik.
kp bundan 4-5 ay önce gene hiçbişey söylemeden evden ayrılıyor ve bi kaç gün sonra aynı ilçede kira tuttuğunu öğreniyoruz ve eşimden ekstra para istiyor. ( bu arada annesine de 2 ayda bir falan para gönderiyoruz ayrıca, bi de kv çalışıyor yaz zamanlarında ).
eşim gene gönderiyor. bu ay da hastaneye gidicem bahanesiyle 200 lira daha istiyor. eşim de bana söyledi çıldırdım ama çaktırmadım. dedim ki ablaların ne yapıyor peki babaları için ? hep biz neden gönderiyoruz ki bu kaçıncı dedim sadece.. bu ay gönderemiycem baba ablamdan iste diye söyle dedim. ( dediğim ablasının da dükkanları var, kendi işyerleri yani )) bişey demedi. sonra bi baktım tlfnda konuşuyor, baba ben senin istediğin parayı gönderdim diye...
tek kelime etmedim..ben eksiklerimi almıyorum kaç aydır dişimi sıkıyorum, ev taksidi ve araba taksidi ödüyoruz diye... ama eşim hiç gocunmuyor , düşünmüyor bunu.. alsam alma kesinlikle demez, ama ben tutumlu olmaya çalışıyordum ama hata mı etmişim ?? kendimi bu kadar kısıtladığım için kendime kızıyorum şuan .. tavrım ne olmalı ? ne yapmalıyım kızlar ?
Nasıl yani mahkemeye veriyor. O keyif yapacak diye oğlunun para yollamak zorunluluğu mu var. Yuh bu nasıl baba. Çocuğunu mahkemeye veriyor. Tam bir kaşık suda boğmalık.eşim annesini terk edip gönderdiği paralarla motor aldığından dolayı kızıyor, para göndermiycem diyor 1-2 ay göndermeyince mahkemeye veriyor
sağol canım ben de internetten eksiklerimi aldım az önce napayımKp çapkınlık peşinde. Oğlunun parasıyla gününü gün ediyor. Motor falan. Çok kötü bir durum sizin için. Babası olduğu için eşin ister istemez kıramayıp para gönderiyor. Böyle baba olmaz olsun. İnsan evladını böyle zor durumda bırakmamalı. Bir şey deseniz kötü olacaksınız, demeseniz, giden parayı bırak bu şekilde kullanılmak asap bozucu. Allah size peygamber sabrı versin.
evet ben de sinir oluyorum ablasının dükkanları var ama hep piyangodan biz çıkıyoruz sinir bozucuSadece bu çocuğa dava açmak için de bir madde olmalı o zaman, böyle bir yasa varsa tüm kardeşleri bağlıyo değil mi, sinir oldum şu an, her renk tamam fıstık yeşili mi kaldı derler ya sanki memlekette herşey tamam bi bu problem
o konuya değinerek hiç bişey yapmadım az önce de yapmadım. dedim şu şu eksiğim vardı onları alıcam tmm dedi ben de aldım. o konuyu gündeme getirsem ben kötü olucam. böyle olunca tartışma da olmıcakSen istediğini alırsın da canım bu seferde vay maddi sıkıntı bilmem ne der surat asılır cinsel isteksizlik vs sen uğraşacan gene
soran oldu mu okuyarak geliyorum ne alaka?eşim annesini terk edip gönderdiği paralarla motor aldığından dolayı kızıyor, para göndermiycem diyor 1-2 ay göndermeyince mahkemeye veriyor
Yemeyenin malını yerler işte... Hiç tutumlu olcam diye uğraşma canının istediği her şeyi al.merhaba hanımlar. 1 buçuk yıllık evliyiz. eşimle aramız çok iyi fakat bazen ailesinin yaptıkları ya da benim eşimin ailesi için yaptıkları mı diyeyim beni çileden çıkarmaya başladı fakat sesimi çıkarmadım bu güne kadar.
bu arada eşim 3 kardeş. 2 ablası var.şöyle ki kp, eşim küçüklüğünden beri ailesine hiç düşkün olmamış, çok ilgilenmemiş. sorumsuz bi adam yani. annesi tam tersi.. adam yıllardır (!) çalışmadığından her ay eşim para göndermiş biz evlenene kadar. bunu biliyordum zaten. daha biz evlenmeden önce kp eşimin gönderdiği paraları biriktirip kv yi terk etmiş ( sebebini kimse anlayamadı, anlaşamıyorlarmış sözde ) ve kendine bir motor alıp bi gün dolaşırken kaza yapmış, hastanede kaldı bacağı kırılmış falan. eşim de sen evlatlarını ne durumlara düşürüyosun, ben kendine bakman için gönderdiğim parayla motor almışsın, ne yapacaksın bu yaşta motoru, annemin yanından neden ayrıldın ? diye birsürü laf söylemiş. tabi artık tak etmiş bütün evlatlara bu sorumsuz babanın yaptıkları.. eşim de demiş böyle yapacaksan para göndermiycem diye.. 1-2 ay sonra eşimi mahkemeye veriyor ve eşimin işyerine tebligat geliyor ..avukat masrafı aylık gönderdiği para kat kat misliyle çıkıyor eşimden neyse sonra güç bela 3 kardeş kp kv nin yanına gelmesi için ikna ettiler. kp geldi.. biz o zamn yeni evlendik.
kp bundan 4-5 ay önce gene hiçbişey söylemeden evden ayrılıyor ve bi kaç gün sonra aynı ilçede kira tuttuğunu öğreniyoruz ve eşimden ekstra para istiyor. ( bu arada annesine de 2 ayda bir falan para gönderiyoruz ayrıca, bi de kv çalışıyor yaz zamanlarında ).
eşim gene gönderiyor. bu ay da hastaneye gidicem bahanesiyle 200 lira daha istiyor. eşim de bana söyledi çıldırdım ama çaktırmadım. dedim ki ablaların ne yapıyor peki babaları için ? hep biz neden gönderiyoruz ki bu kaçıncı dedim sadece.. bu ay gönderemiycem baba ablamdan iste diye söyle dedim. ( dediğim ablasının da dükkanları var, kendi işyerleri yani )) bişey demedi. sonra bi baktım tlfnda konuşuyor, baba ben senin istediğin parayı gönderdim diye...
tek kelime etmedim..ben eksiklerimi almıyorum kaç aydır dişimi sıkıyorum, ev taksidi ve araba taksidi ödüyoruz diye... ama eşim hiç gocunmuyor , düşünmüyor bunu.. alsam alma kesinlikle demez, ama ben tutumlu olmaya çalışıyordum ama hata mı etmişim ?? kendimi bu kadar kısıtladığım için kendime kızıyorum şuan .. tavrım ne olmalı ? ne yapmalıyım kızlar ?
ben işsizim çalışmıyorum da çocuğum çalıştığı halde hali vakti yerinde olduğu halde bana yardım nafakası göndermiyor diyoryine anlamamışsınız
mahkemeye hangi gerekçe ile veriyor babası
yani açarken ne diyerek veriyor
bu biz evlenmeden önce olmuş .eşim bana böyle anlattı ama başka bieşy olduğunu sanmıyorum.
böyle bi madde varmış işte çocuğu babaya bakmak zorundaymış .. baba çalışmayıp kafasına göre günün gün etsin , oğlu bakmak zorunda, tırtt.. bu nasl madde yasoran oldu mu okuyarak geliyorum ne alaka?
mahkemeye verilecek sebep değil ki bu..
Arkadaşlar evet öyle bir kanun hükmü var medeni kanun madde 364
kişi yoksulluğa düşen altsoyu ve üstsoyuna ve kardeşlere yardım etmek zorunda
yardım nafakası diye geçer
Kp aşırı kurnazmış ya
özellikle araştırıp bulmuş bunu kullanmış ne pislik insanlar var
evet iyi bi rest çekmeli artık babasına . yarınbi gün bebek olacak, biz burda lojmanda kalıyoruz, burdan gidince kendi evimize geçicez. eşya alıncak, falan filan. azıcık vicdan varsa istemez dicem de o da yok. o zmn eşim de üstünden atsın kaç yıldır ben veriyorum şimdi de ablam versin diyeYani bu durumda yapılacak en mantıklı şey gelirleri ayırmak çocuk olunca zaten masrafta artacak mahkemeye de verse oralı olmayın
böyle bi madde varmış işte çocuğu babaya bakmak zorundaymış .. baba çalışmayıp kafasına göre günün gün etsin , oğlu bakmak zorunda, tırtt.. bu nasl madde ya
Harcayacaksın. Masraf yaratacaksın para eşinin kazandığı para senin rızkın eger cocugun varsa onun rızkı. Allah bu yüzden erkegi güçlü yaratmış.
Ben bu evlendikten sonra ailesine para gönderen erkeklerden tiksiniyorum haaa bir ihtiyaç dogar tabiki ailesi varını yoğunu koyar ortaya kim olsa yapar. Ama bu enayilik.
Harcamalar yap. Koafore git kiyafet al.
Yani ne bilim harcamalarını kısma. Hayir hayırlı bir iş için harcasalar içim yanmayacak sen ye en azından parayı. Baska bir çözüm yok.
Ben esime en başında konustum olaki ilerde para istenir destek ol felan. Benim rızam olmadan verirsen hakkım helal degil dedim.
Bilmiyorum destek oluyormu olmuyormu ama boyle birsey yakalamadım en azından.
Ailelerde bi çocuklarının uzerinden ellerinu cekmiyorlar hele ki maddi anlamda.
Hic dogru degil.
Kimi daha cocuguna verir destek olur kimi de cocugunu sömürür.
Geneli yiyici ama üzülme dedigim gibi tek çare senin yemen. Kurslara git dil dans entruman... evine üzerine başına biseyler al.
Bireysel emeklilik yaptır. Eger calismuyor5 isen.
Koafore git ipek kirpik tattır cilt bakımı yaptır epilasyona git.
Dolgu dudakoooo daha sayayım mi ye işte
Yani oğul babaya her türlü yardım etmek zorunda ama baba oğula değil, gelenekler de böyle diyo yasa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?