eşimin ailesi !! rica etsem bakar mısınız ?

Bir pazarcı atasözü der ki: Yiyin hanımlar kocanızın paralarını yoksa ya 2.hanım ya ailesi onlara kalmasın
geçen sosyete pazarında görmüştüm adamlar haklı

Bencede hata etmişsin kendini sıktığın düşündüğün için. Söyle bunlar bunlar eksik şu alıncak bu alıncak diye. Evine dönsün azcık. Ailesine tabiiki versin anasıdır babasıdır ama bu artık farklı yöne gitmiş. Rahmetli babaannemin çok güzel bi sözü vardı evlendiğinde atıyorum kocandan 2 kaşık iste birini kır bidaha aldır yoksa evini görmez demişti haklıymış valla. Kocayı borca sokmak lazım.

Almanyada öyle bir yasa var. Burdaki insanların korkulu rüyası.

Eğer çocuğun geliri belirli bir sinirdan yüksekse ve annesi veya babasi belirli bir sinirin altinda ise söke söke aliyorlar nafakayi.
Hatda dava acmaya gerek bile yok. Yaşlılar yardim talebinde bulunduğunda cocuklarinin geliri kontrol edilir.

Demekki bu yasa Türkiyedede sızmış.

Almanyada zaten vicdana birakilsa yaşlılar yoldaki taşları yerdi.
Ama anne babaya nafaka burda cok normal yani.
Almanlar hep der... 18ine kadar ben sana, gerisinde sen bana...

Bu zamana kadar susmakla hata etmişsin. Deli oluyorum böyle hazıra konan aile ve akraba sürülerinden. Eşimi al karşına konuş çok rahatsız olduğunu dile getir ama kararlı ol bu konuda. Yaptırım uygula eşine gerekirse. Çoluğunun çocuğunun rızkını yedirtme pişman olursun ilerde benden söylemesi.

eşiniz de biraz uğraşmak istemiyor belli
parayı ödemek işine geliyor sizin maaşa güveniyor
biraz da benim çalışmama güveniyor olabilir . ama yok bundan sonra kasmıycam kendimi.. onun babası haytalık yapacak diye ben kendimi almak istediklerimden mahrum bırakmıycam

yok canım kısmıycam kendimi.. geçen diyor ki bikaç ay daha kısmamız lazım kendimizi... babasına zırt pırt para göndermemiş olsa kısmış olucaz zaten.. ben de karar verdim , benim kısmamla bişey olduğu yok, hayta babaya gidiyor para.. bari ben kendime harcıyım.. benim ailem bi kere bile para istemedi daha bizden. tmm gönderilir de bu kadar da değil

ben de afedersin kendimi yırtıyorum. ay başı gelsin halıları yıkatmaya verelim diye 20 gündür erteliyorum. peehh .. boşuna ertelemişim adam babasına yolladı, ben kalakaldım

Canım benimde eşim ailesine destek oluyor ancak bende oluyorum. Bizde karşılıklı ve bir yere kadar. Niye destek oluyorum biliyormusun çünkü babam tutumsuz. 70 bin tl lik emekli parasını 3 ayda yiyip bitirecek kadar tutumsuz. Onun bu tutumsuzluğu kardeşlerinden yeme alışkanlığı yüzünden kardeşim yurt dışına gidemiyordu ben destek oldum kardeşime borç içinde iken.Diyeceğim o ki o adam düzelmez dışardan yemeye alışmış çünkü. Babam bile olsa acımam rızkımızı yedi çünkü. Zamanında destek oldum pişman oldum. Artık olmuyorum. Sende müsade ettirme eşine.

haklısın canım bizimki de bu yaşa kadar böyle gitmiş, artık değişmez ama ben buna çözüm bulucam. kendim yiyerek

Ayy çok zor bir durum. bu yasaya cok sasirdim ben de ilk kez böylece duymus oldum. Ama esiniz nafakayi vermezse bu sefer de nafaka davasi acan adam nafakasini ödemiyor diye sikayet eder. Bence ölene kadar pek kurtulusunuz yok. Keske hic geri dondurmeselermis. Insani katil eder boyle anne babalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…