Eşimin Ailesi Tarafından Önemsenmemek...

Sizin eşinizin Doğum günü için elti ne alaka ya bu kadar mı çok seviyormuş kaynını ki haftalar öncesinden doğum günü planlıyor
O gün için evinize yatılı misafir davet edin bi gün öncede haber verin gelemiyoruz diye

Kayınvalideniz neden eşinizin doğum gününü eltinizle planlıyor ki. Madem öyle bir niyeti varsa size sorsaymış ya eltinizi neden aracı ediyor

Büyük ihtimalle kv yemek için önce onları arayıp müsait olup olmadıklarını sorduktan sonra eltim ve kaynım hazır herkes orda toplanmışken (bizim eve gelmeleri gerekmesin diye) doğum günü kutlaması da yapalım demişlerdir. Doğum günü kv fikri değildir ama ortada bir yemek daveti varsa kv'nin araması gerekirdi eltinin değil diye düşünüyorum.

Bu hafta ailecek kutlanır,siz gununde basbasa kutlarsınz diye dusundulur belki?
Hayır elti diye kötu mu belliyor insanlr nedir?
Benim kocamın doğum gununu oturmus dusunmus,ben altında fesatlık aramam sahsen...

Ne beni ne eltimi ne de aile ortamını biliyorsunuz. Sizin yerinizde olsam benim rahatsız olmamın altında fesatlık aramam...

Evet dışarıdan bakınca doğru söylüyorsunuz salıdan haber veriyorlar ama müsait değilimi cevap olarak kabul etmiyorlar.
Ne munasebet! Musaitliginizi de onlar mi belirleyecekmis! Ben su durumda kesinlikle gitmem. Inanin bir kere cizgi cekmezseniz omur boyu boyle gider. Zamaninda ben bekarken boyle bir yakin akrabamiz vardi. Ben tabi o donem calismiyorum da, evdeyim, zirt pirt cagirirdi.Bugun musait degilim desem ne isin var ki derdi. Ah ahh.. ama diger yegenini mesela israrla cagiramazdi cunku kiz sinirlarini iyi cizerdi. Simdi evliyim ve baska sehirdeyim. Gecenlerde ailemin yanina iki gunlugune gelecegimi duymus aradi israrla bekliyoruz dedi. Cok az kalicaz vaktimiz olmayabilir dedim hemen bir sitem hemen bi soylenmeler..Tamam beni seviyorlar ama karsindakinin onceliklerine saygi duymak yok. Mecburen gittik. Ben o sureyi kendi ailemle basbasa gecirmek isterdim. Iste bastan sinirlari cizmeyince boyle oluyor..

Evet bu haftasonu müsaitim doğru. Beni rahatsız eden bütün planlamaların hep bizsiz yapılıp en son bize haber verilmesi ve her zaman böyle olması.
Planları hep karşıdan beklediğiniz için, davet edilmeyi içten içe istediğiniz için olabilir mi?
Siz yapın planları, organizasyonu madem bu kadar kafayı takıyorsunuz, bırakın biraz da eltiniz desin "bütün planları bensiz yapıyorlar" diye.

Plan yapmama fırsat kalmıyor ki ama. Daha 3 hafta var doğum gününe. Geçen yıl da kesin hatırlamıyorum ama 2 ya da 3 hafta önce kutladılar yine.

Bence en rahatı senin yaşamın karışan yok görüşen yok dertsiz başına dert arıyosun gibime geldi. Gelmiyolarmış zaten sana bu iyi sende her davetlerinde müsait oldukca gidersin hem bağ kopmaz hem samimiyet olmaz. Bence hiç takma git kutla biraz oyalanın gelin

Kaldı ki bir yemek daveti varsa eltimin değil ev sahibi olan kv arayıp haber vermesi gerekir diye düşünüyorum.
Eşinizin Doğum gününü size danışmalıyd kv planlarken.
Ve ev sahibi kayınvalideniz 20 senelik kayınvalideniz de olsa ev sahibi o olduğu için, davet için de onun araması icap eder. Bu usül böyledir. Bunu normal karşılayan arkadaşlar için soruyorum. Aynı şeyi gelin yapsa tavrınız aynı mı olurdu? Emin’im yemeğe çağırıp başkasına davet ettirilir mi derdiniz. Bu çok saçma

önemsenmeseniz davet edilmezdiniz...kimi insanlar organize etmeyi sever ve becerir...herkeste bu özellik olmayabilir....

Ne yapar eder bu hafta kutlanmasina izin vermezdim. Uydur bi seyler. Asla asla kabul etme. Esimin dogumgununu niye eltime gore ayarlicam. Herkes yerini bilsin. Siz ne zaman istiyorsaniz o zaman olsun.

K
Aralarında böyle bir mevzu geçmiş olsa bile yemeği ayarlayan kayınvalideniz olduğuna göre onun size uygun olup olmadığınızı sorması gerekirdi. Böyle biraz dışlanmış gibi olmuşsunuz hakikaten de. Sizi yönlendirmek gibi olmasın ama hazır kıta beklemediğinizi göstermeniz iyi olabilir.

Aynı şeyleri yaşamışız. Bu yalandan yanında olma, arayıp hal hatır sormalara deli oluyorum. Ameliyat olursunuz gelmezler. Ameliyat olana kadar aramazlar. Anneniz, babanız ölür, cenazesine bile gelmezler. Ama sizi hep çok severler. Ben bu durumdan dolayı çok üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…