Eşimin Ailesi Tarafından Önemsenmemek...

Evet ben de bunu anlamalarını istiyorum. Benim de bir hayatım, sorumluluklarım ve müsait olup olmama durumum var. Hiçbir şey olmasa bile insan bazen psikolojik olarak da müsait olmayabiliyor.

burda güzel bir davet var, eşine süpriz yapılıyor belliki...bunda art niyet arıyacak ne var...izinmi alacaklar gelin hanımdan...

Bu müsaitlik durumunu izin olarak algılıyorsanız evet izin alacaklar o zaman. Sonuçta eşin değil eltinin müsait olması beklenmiş. Size göre bu durum normal yani.

Bu müsaitlik durumunu izin olarak algılıyorsanız evet izin alacaklar o zaman. Sonuçta eşin değil eltinin müsait olması beklenmiş. Size göre bu durum normal yani.
aynı şeyi elti değil, kız kardeşi yapsa hiç bir sorun olmazdı sanırım...müsait lik ne olabilirki...uçakmı yapıyor...

Sizin yerinizde olsam kv mi arar anne neden sürekli bana danışmadan plan yapıyorsunuz, eltimin kocası mı benim kocam ki bana değil ona soruyorsunuz derdim. Eşinize de doğum günü icin süprizi ilk siz yapsanız daha iyi. Aslında önce aileyle sonra da dogum günü olan günde esinizle basbasa kutlamanız güzel olur ancak ailesi sürekli size danışmadan plan yapıyorsa artık bir dur demeniz lazım.
En fazla size bozulup sizi çağırmadan kocanızı çağırırlar sizsiz ona süpriz yaparlar ama siz de bu haftasonu için bir plan yapın kocanızı göndermeyin. Onlar kutlamadan da bir sürpriz yapın derim. Nasıl davranırlarsa öyle karşılık alırlar. Alttan alıp ayıp olmasın dedikçe sinir hastası oluyor insan.

Bu dogum gunu meselesi sacma ama benim size baska bir sozum var kabul ederseniz. Beni onemsemediler diye sizlanmayi birakin onlara odaklanmayin cevre yapin, samimi arkadaslar, gezin tozun, calisiyorsaniz kariyerinizi yukseltin, enerjinizi yukseltin, pozitif olun. Kenarda onemsenmeyi beklemeyin. Cikin sahneye ve sahnenin tozunu attirin.

sızın zaten bır aılenız var esınızın aılesının sevgısıne ıhtıyacınız yok kı :) esınızden dolayı akraba oldunuz okadar ve sız ıstedıgınız kadar gorusursunuz
sızı aradıgında esımın dogum gunu ıcın bızım planımız var sız kutlamak ıstıyorsanız akrabaları olarak tabıkı kutlayalım ama erken kalkarız bız karı koca bas basa planlar yaptık cunku hatırınız kırılmasın dıye ugrarız derdınız
oturur yemegınızı yer kalkardınız mis gibi :)
sıkıntı edecek bırsey yok aslında

Bu yapılan saygısızlık. Ben olsam gitmem. Bu şekilde yaptıkları her emrivakiyi reddederim. Kendileri çalıp söylesinler. Olayın gidişatı şöyle olmalı. Siz kayınvalidenizle konuşursunuz organizasyonu yaparsınız. Gelen gelir gelmeyen gelmez. Eltiniz ve eşi müsait değilse bildirir kendi inisiyatifinizle planda değişiklik yaparsınız ya da yapmazsınız.

Ben olsam gider bi güzel eglenirdim en azından eşim için yapıyorlar ama söz konusu başka bişey olduğunda gelmeleri veya bizi cagirmalari o zaman müsait değiliz derdim ama tabi ciddi sorunlar yaşamış olmam lazım yoksa kv eltimi daha çok ariyo soruyo diye yapmazdım bunu yani eğer yasadiklariniz sadece bunlarsa sinir olmak için pek bi neden yok ben olsam aksine tam doğum gününde plan yapmalarına sinirlenirdim çünkü ben esiyim ve o gün için benimle olmalı o gün bana Özel artık başkalarının plan yapması çirkin olur o yüzden erken kutlamak istemeleri normal geldi

Oğlumun/kızımın doğum günü olsa ve sürpriz yapmak istesem, gelinimi/damadımı arar şöyle şöyle yapsak ya sen de istersen derim. Elti ne alaka çözemedim. Belki kayınvalidenin aklında böyle bir şey vardı, diğer geline bahsetti ve eltinde seni aradı ama her halükârda sana şöyle yapacağız demek yerine, sence nasıl olur demeliydiler.

Doğru anladım değil mi, size sormuyorlar direk öyle yapalım diyorlar.

burda güzel bir davet var, eşine süpriz yapılıyor belliki...bunda art niyet arıyacak ne var...izinmi alacaklar gelin hanımdan...

Biz boyle bir sey planlama dusuncesindesindeyiz size uygun olur mu diye insan nezaketen sorar.Plani yaptik biz gelin.Kaynana diye hep onun istedigi mi olacak?

Sende kayninin dogum gununu kendine uygun ayarla :) Plani yap sonra ara eltini sen de gel de. dalga mi geciyorlar ya.

Ne kadar saçma sapan bir davranış tarzı
ama suç eltinde değil ona bu payeyi verenlerde
tabiki gitmeyin anlasınlar kimseyi kukla gibi oynatamayacaklarını

onun eşiyse, diğerininde oğlu, oluyor...
Tamam da oğlu diye eşini çağırmama gibi bir durum olabilir mi doğum gününe? Yani konu sahibini çağırmaları bir lütuf degil.Tam bir kayınvalide bakış açısı , kusura bakmayın :)

onun eşiyse, diğerininde oğlu, oluyor...
Anne olmak,oğullarımızın hayatına istediğimiz gibi karışma,gelinimizi dışlayarak plan yapma hakkı vermiyor bize.
'Anayım ben ana' deyip,oğluyla ilgili her şeye müdahale etme isteğini,
ben oğlu olan bir anne olarak anlayamıyorum.
Sözkonusu beyfendi,konu sahibi ile evli.
Beyfendiye bir sürpriz kutlama organize edilecekse,görüşülüp plan yapılacak kişi de
elti değil konu sahibidir.
Böylesi bir organizasyon planında,
elti,dış kapının dış mandalıdır.
Kayınvalidem dahil eşimin tüm ailesini severim,
eltim dahil hiçbiriyle ciddi bir problem yaşamadım bununla birlikte böyle beni dışlayan,
tüm planı kendilerine göre yapıp,
benim de uymamı bekleyen bir koalisyon kursalardı,onlara kuzu kuzu itaat etmezdim.
Herkesin bir kişiliği,duruşu ve gururu olmalı hayatta.
Kvler 'oğlum da oğlum' demeden önce
biraz gelinlerine saygı duymayı öğrensinler.
Sevmeyi demiyorum farkındaysanız,sevgide mecburiyet yoktur,saygıda ise olmak zorunda.
Bu konularda kendi annemi de sürekli frenleye frenleye,çok şükür 'anayım ben ana' diyen anacığım biraz durmasını öğrendi.

Maddi durumunuz el veriyorsa hemen 2 günlük bir otel ayarlayın, olmadı konser olmadı sinema bileti bilmiyorum ama eşinize hayatım böyle bir durum oldu ama ben bizim için plan yapmıştım diyebilin. diğer türlü eşiniz yanlış anlayabilir, kv arayın anne böyle bir plan yapmışsınız ama x le planımız var siz de bundan sonra bizim ailemiz için plan yapmadan önce bize sorarsınız dersiniz, ince mesajı alacağını umuyorum

İlk önce gidin ne olacak müsaitmişiniz madem, gerçek doğumgününde de kendiniz sürpriz yaparsınız yazacaktım.

Sonra empati yaptım kendimi sizin yerinize koydum, kayınvalidem ile eltimin kocamın doğumgününü planlayıp beni davet ettiklerini düşündüm. Şu an sinirimden yerimde duramıyorum

Kayınvalidemi arayıp bir güzel carlardım herhalde eltim kim oluyormuş ta kocamın doğum günü onun müsaitliğine göre ayarlanıyormuş diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…