Eşimin Ailesi Tarafından Önemsenmemek...

Işte böyle ufak konular için aile dağiliyor
Isterseniz benim konuma bakin,yeni actim.
Bizdede durum tam tersi ben gelinlerimizden değer görmüyorum

Siz çok iyi bir kaim valide olacaksınız bence :)

e ne güzel iste- bahane hazir. sizi yormak istemiyoruz- esimin dogumgününü basbasa kutlamak istiyoruz. ertesi hafta KVye ugrariz de ve kapat. burda esininizin taviri önemli olan. eger agizbirligi yapiyorsa hic gitmeye gerek yok. aileci bir insansa sorun esinizde

Kv de elti de birisinin oglu birisin kocasinin kardesi esiniz icin bir surpriz dogumgunu dusunmusler ne guzel abartmayin kiskanclik yapmayin gidin bence

Çok iyi niyetli olsalardı alırlardı pastalarını, zile basıp sürpriiiz derlerdi maksat doğum günü kutlamaksa....

Kv de elti de birisinin oglu birisin kocasinin kardesi esiniz icin bir surpriz dogumgunu dusunmusler ne guzel abartmayin kiskanclik yapmayin gidin bence

Şöyle olsa. Kv beni arasa dese ki kızım oğlumun 3 hafta sonra doğum günü var. Ben yemek hazırlayacağım siz de uygunsanız haftasonu gelince de sürpriz yapıp doğum gününü kutlayalım hep birlikte amenna.
Ama elti arayıp kayınvalidem yemek yapacak, geçen hafta ben müsait değildim diye bu haftaya kaldı, siz de ne yapın edin kendinizi bu haftaya ayarlayın da orada doğum günü de kutlayalım diyince benim için bu kıskançlık değil bana yapılan bir terbiyesizliktir. Benim algım bu şekilde.

Aslında sorun tam da bu önemsemedikleri için kayınvalidenin yemek davetinde aradan çıkaralım diyorlar. Üstelik bu daveti de kendi uygunluklarına göre ayarlıyorlar.
Ama sizin icin daha iyi bu durum. Tam gununde planlasalar haklisiniz. Siradan bir kv yemek gununde ekstra bir pasta ile kutlanacak hepsi bu. Siz tam gununde kendi organizasyonunuzu yapabileceksiniz. Daha guzel. Kendi evleri kendi davetleri. Bosverin. Ha derseniz ki gitmek istemiyorum okey gitmeyebilirsiniz. Ama onemsenmiyorum demeyin. Onemsenmemek boyle olmaz

bence abartıyorsunuz.
gelselerdi bu sefer de gelip beni yordular derdiniz.
doğum gününü gününde sizde planlasalardı başbaşa kutlayamıyoruz derdiniz.
tam tersi size fırsat oluşturuyorlar.
kalabalık kutlamayı kendileri hallediyor, başbaşa olanını size bırakıyorlar.
bence kötü niyet yok, siz istediğiniz gibi değerlendiriyorsunuz.

ben bu değer bekleme değer verme sorunlarını anlamıyorum herkes konaklarda yaşayan köklü aile tribinde. kıymetlimisss gibi yok efendim ailemiz aman efendim ailemiz. ya siz artık bir aile oldunuz. pasif olmayın eşinizin doğum gününde bir zahmet evinizde yemek hazırlayın herkesi davet edin ama insanlarla dalaşmayarak. canım ben gününde olsun istiyorum sizle de başka zaman yeriz diyebilirsin. çok abartılıyor böyle konular çok içerleniliyor. herkes kendi hayatını yaşıyor kendine göre plan yapıyor yapamayan da böyle pasif düşüyor beni hesaba almıyorlar diye ağlıyor. kendi planını kendin yap canım en azından senle ilgili olan konularda sonra kimseyle çatışmazsın.

giderdim. Eşimin doğum günü haftasındada ona gerçek bir süpriz hazırlayıp kimseyide davet etmezdim. Bebekten önce Başbaşa geçireceğinzi son doğum günü. İyi değerlendirin

Cidden önemsenmiyorum. Bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama. Belki de evliliğimiz boyunca sürekli önemsenmemiş olmam bana şimdi de bunu düşündürtüyor. Herşey yolunda giderken böyle bir davet olsa ben de sizin gibi sorun yok diye düşünebilirdim ama 6 yılda belki anca 6. yemek davetiyse, her operasyonumda hastanede tek başıma yattıysam, diğer iki gelini şehir dışından ısrarla yatılı davet ederken benim ailemden bir kişiyi bile çay içmeye davet etmedilerse, evlat edinme isteğime "elalemin p...ini alamazsın, eltine söyledik size de doğursun diye ama ben uğraşamam dedi" diye saçma sapan yorumlar yaptılarsa ben nasıl önemsendiğimi düşüneyim ki.

Bakin diger meseleler icin demiyorum zaten,mutlaka var sıkıntilariniz belli ama alakasiz bir konu uzerinde duruyorsunuz. İnanin onemsenmeseniz kimse sizi yemege cagirmaz,mecbur degiller zira. Ben 5 senedir evliyim. Gorumcem 3 senedir evli. Bir defa evlerini gormedim,cagirmadilar. Bir bardak sularini icmedim bu 5 yilda. İste onemsenmemek boyle bakin bu olay uzerinde durmaya bile degmez,belki hassas bir donemdesiniz aliniyor olabilirsiniz, diger konular akliniza geliyor da olabilir ama bu daveti normal bir yemek daveti olarak degerlendirin. Bebeginiz gelmeden onceki son dogum gununuzu de tam gununde basbasa esinizle kutlayin mis gibi.

Hafif kinayeli bir ses tonuyla "Keşke plan yapmadan önce bana da bir danışsaydınız" demediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…