- 12 Aralık 2017
- 3.065
- 3.397
- 63
- Konu Sahibi cesursincap
-
aynı şeyi elti değil, kız kardeşi yapsa hiç bir sorun olmazdı sanırım...müsait lik ne olabilirki...uçakmı yapıyor...
Siz çok iyi bir kaim valide olacaksınız bence :)Anne olmak,oğullarımızın hayatına istediğimiz gibi karışma,gelinimizi dışlayarak plan yapma hakkı vermiyor bize.
'Anayım ben ana' deyip,oğluyla ilgili her şeye müdahale etme isteğini,
ben oğlu olan bir anne olarak anlayamıyorum.
Sözkonusu beyfendi,konu sahibi ile evli.
Beyfendiye bir sürpriz kutlama organize edilecekse,görüşülüp plan yapılacak kişi de
elti değil konu sahibidir.
Böylesi bir organizasyon planında,
elti,dış kapının dış mandalıdır.
Kayınvalidem dahil eşimin tüm ailesini severim,
eltim dahil hiçbiriyle ciddi bir problem yaşamadım bununla birlikte beni dışlayan,
tüm planı kendilerine göre yapıp,benim de uymamı bekleyen bu ikili koalisyona da kuzu kuzu itaat etmezdim.
Herkesin bir kişiliği,duruşu ve gururu olmalı hayatta.
Kvler 'oğlum da oğlum' demeden önce
biraz gelinlerine saygı duymayı öğrensinler.
Sevmeyi demiyorum farkındaysanız,sevgide mecburiyet yoktur,saygıda ise olmak zorunda.
Bu konularda kendi annemi de sürekli frenleye frenleye,çok şükür 'anayım ben ana' diyen anacığım biraz durmasını öğrendi.
Plan yapmama fırsat kalmıyor ki ama. Daha 3 hafta var doğum gününe. Geçen yıl da kesin hatırlamıyorum ama 2 ya da 3 hafta önce kutladılar yine.
Onemsemisler cagirmislar yine yaranamamislar
Haksizsiniz
İkinizden de bahsediyorumÇağırmışlar derken benden mi bahsediyorsunuz eşimden mi?
Evet sürekli bizim uymamız bekleniyor. Geçen yıl da görümcemin evinde kutlamışlardı. Bana bir türlü evimde gönlümce kutlama fırsatı vermiyorlar. Sorsanız beni yormak istemiyorlardır ama gerçek çok ortada sırf benden hoşlanmadıkları için gelmek istemiyorlar. İrili ufaklı geçirdiğim operasyonlarda bile aynı şehrin içinde evime gelmeyip telefonla geçmiş olsun dediler yine beni yormamak için. Onların bana yaptıkları birçok haksızlığı aklımdan çıkaramadığım ve gerçek duygularını bildiğim için ben de her seferinde koyun gibi onlara uymak istemiyorum, çok zoruma gidiyor.
İkinizden de bahsediyorum
Kv de elti de birisinin oglu birisin kocasinin kardesi esiniz icin bir surpriz dogumgunu dusunmusler ne guzel abartmayin kiskanclik yapmayin gidin bence
Ama sizin icin daha iyi bu durum. Tam gununde planlasalar haklisiniz. Siradan bir kv yemek gununde ekstra bir pasta ile kutlanacak hepsi bu. Siz tam gununde kendi organizasyonunuzu yapabileceksiniz. Daha guzel. Kendi evleri kendi davetleri. Bosverin. Ha derseniz ki gitmek istemiyorum okey gitmeyebilirsiniz. Ama onemsenmiyorum demeyin. Onemsenmemek boyle olmazAslında sorun tam da bu önemsemedikleri için kayınvalidenin yemek davetinde aradan çıkaralım diyorlar. Üstelik bu daveti de kendi uygunluklarına göre ayarlıyorlar.
Evet sürekli bizim uymamız bekleniyor. Geçen yıl da görümcemin evinde kutlamışlardı. Bana bir türlü evimde gönlümce kutlama fırsatı vermiyorlar. Sorsanız beni yormak istemiyorlardır ama gerçek çok ortada sırf benden hoşlanmadıkları için gelmek istemiyorlar. İrili ufaklı geçirdiğim operasyonlarda bile aynı şehrin içinde evime gelmeyip telefonla geçmiş olsun dediler yine beni yormamak için. Onların bana yaptıkları birçok haksızlığı aklımdan çıkaramadığım ve gerçek duygularını bildiğim için ben de her seferinde koyun gibi onlara uymak istemiyorum, çok zoruma gidiyor.
giderdim. Eşimin doğum günü haftasındada ona gerçek bir süpriz hazırlayıp kimseyide davet etmezdim. Bebekten önce Başbaşa geçireceğinzi son doğum günü. İyi değerlendirinBu durumla ilgili geçmiş konularım var. Hala değişen birşey yok. Sadece hamile olduğum için kv haftada 2 kez arıyor artık bebeği sormak için. Öğle arası ailenin gözbebeği olan eltim aradı. Haftasonu kv hepimizi yemeğe çağırıyormuş ve orada hep birlikteyken eşimin 3 hafta sonra olan doğumgününü kutlamayı düşünüyorlarmış. Geçen haftasonu eltim müsait olmadığı için bu haftasonuna ertelenmiş. Canımı sıkan durum şu ki hep ailenin diğer fertlerine uymamız bekleniyor. Sırf bu durum canımı sıktığı için bu haftasonu müsait değiliz dedim ama henüz geçerli bir neden de bulamadım. Eltim ısrar ediyor bu haftasonu olsun diye. Ben eşimin doğumgünü olan hafta kutlarız dedim ama pek memnun olmadı. Şimdi biliyorum ki bu haftasonu için ısrarlar devam edecek, onları ikna etmem beklenecek. Her zaman aynı şey. Hep onlar çok meşgul de biz boş gezenin boş kalfasıyız gibi bütün planlar yapılıp en son bize haber veriliyor. Bu durumdan çok rahatsızım. Siz olsanız ne yapardınız eşinizin hatrı için bir kez daha onlara mı uyardınız yoksa kendi bildiğiniz de inat mı ederdiniz?
Ama sizin icin daha iyi bu durum. Tam gununde planlasalar haklisiniz. Siradan bir kv yemek gununde ekstra bir pasta ile kutlanacak hepsi bu. Siz tam gununde kendi organizasyonunuzu yapabileceksiniz. Daha guzel. Kendi evleri kendi davetleri. Bosverin. Ha derseniz ki gitmek istemiyorum okey gitmeyebilirsiniz. Ama onemsenmiyorum demeyin. Onemsenmemek boyle olmaz
Bakin diger meseleler icin demiyorum zaten,mutlaka var sıkıntilariniz belli ama alakasiz bir konu uzerinde duruyorsunuz. İnanin onemsenmeseniz kimse sizi yemege cagirmaz,mecbur degiller zira. Ben 5 senedir evliyim. Gorumcem 3 senedir evli. Bir defa evlerini gormedim,cagirmadilar. Bir bardak sularini icmedim bu 5 yilda. İste onemsenmemek boyle bakinCidden önemsenmiyorum. Bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama. Belki de evliliğimiz boyunca sürekli önemsenmemiş olmam bana şimdi de bunu düşündürtüyor. Herşey yolunda giderken böyle bir davet olsa ben de sizin gibi sorun yok diye düşünebilirdim ama 6 yılda belki anca 6. yemek davetiyse, her operasyonumda hastanede tek başıma yattıysam, diğer iki gelini şehir dışından ısrarla yatılı davet ederken benim ailemden bir kişiyi bile çay içmeye davet etmedilerse, evlat edinme isteğime "elalemin p...ini alamazsın, eltine söyledik size de doğursun diye ama ben uğraşamam dedi" diye saçma sapan yorumlar yaptılarsa ben nasıl önemsendiğimi düşüneyim ki.
Hafif kinayeli bir ses tonuyla "Keşke plan yapmadan önce bana da bir danışsaydınız" demediniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?