Esimin ailesi ve akrabalari

Herkese iyi aksamlar.

Arkadaslar, benim derdim esimin tum ailesiyle ilgili.

Esim universitede Istanbulu kazanarak kasabasindan gelmis ve neredeyse tum ailenin icinde bunu yapabilen tek kisi, mezun olup is hayati derken 15 yildir is hayatinda ve cok iyi yerlere gelmis. Biz tanistigimizda, maasi cok iyi olmasina ragmen hicbir seyi yoktu cunku o kadar sene icinde sadece ailesini mutlu etmis, ustelik sadece anne baba diil kuzenler amcalar herkes sikisan ondan medet umar olmus. Benim maasim onunkinden biraz fazlaydi ve ben hicbir seyi olmamasini sorun etmedim cunku benim bir evim vardi kendime ait orda otururuz beraber biriktirir herseyi yapariz diye dusundum.

1 sene oldu evleneli. Ama hicbir sey degismedi. Herkes herseyi talep etmeye devam etti. Ve hatta esim su an bekar hayatindan daha az para harciyor cunku kira masrafi bitti.

Bugunde ogrendim ki, bir kuzeni istanbula tasinacakmis memleketten ama burda alacagi ucret asgari ucret, ve esim de onlara destek olma sozu vermis her ay. Cunku kuzeni evli ve cocugu var. Mesela tasinma parasini bile esim veriyor hatta evi o bulmus kaporasini O vermis..

Bana artik cok garip gelmeye basladi bu durumlar. Lutfen disardab sizlerin goruslerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.

Hayatta izin vermem ya o ne öyle kesinlikle acil önlem alın.
Oturun karşınıza konuşun ,bu nedir böyle
Madem öyle başka yere taşının kiraparası ödesin aklı başına gelsin,

hep bunu yazarım
size sormadan kafasına göre işler yapıyorsa maaşınızı eve vermeyin!!!
kesinlikle yapın bunu.. o zaman görelim beyefendiyi :)

Benden maasımı ıstemedı hıc zaten, basında ben oyle olacak sanmıstım yanı ortaya koyacagız ama o ortaya koyarsak maasıma karısma hakkın olur dedı ben de senınkıne karısmıyorum dedı

Sizin eşiniz ne kazanıyor bu kadar para verecek çokmerak ettim doğrusu ama bence bu durumu evlenmeden netleştirmeliydiniz biraz göre göre girmişsiniz işin içine

Canım esım o kadar calıskandı, 15 senede iyi bir fırmanın ust duzey yonetıcılerınden bırı olmus kendı cabalarıyla. Konustuk aslında nısanlıykrn sunu dedı bana, benım hıcbırseyım yok cunku aıleme ve akrabalarıma verdım hep ama artık ıcım rahat bundan sonrası bızım ıcın gıbı bırsey soyledı ben de sozune guvendım kurcalamadım hıc.

Kiraya cikin eve masraf yapmayın. Yada ikimcinev alip maasini baglayin. Bu ne ya. Hayir kurumu saniyor kendini. Akrablarida ne yuzssuz. Gecinemeyeceksen gelmeyeceksin istanbula..
Paran yoksa evlenme yegenden para almak nedir.

Iste amcasının evlenememesıbe butun aıle uzuluyormus, ısı de olmadıgı ıcın ben destek oldum ne olacak kı dıyor bana da.

Bir gün eşini al karşına, bu evden çıkıp yeni bir ev bakmamız lazım, kuzenim çok müşkül durumda, evi ona bırakacağım, her ay da aileme 2000 tl gönderme kararı aldım bilgin olsun de. Sonra gör cümbüşü.. bu sorunu çözmek istiyorsan da ciddi ciddi yap bunu.

Hıc karısmaz cunku bana hep herkesın parası kendı ğarası sen de ıstedıgın yere harcayabılırsın dıyor.

Benden maasımı ıstemedı hıc zaten, basında ben oyle olacak sanmıstım yanı ortaya koyacagız ama o ortaya koyarsak maasıma karısma hakkın olur dedı ben de senınkıne karısmıyorum dedı

Bu gidişle isteyecek yalnız tatlım senin parandan.Çünkü kendininkini dağıtmaktan elinde kalmayacak.Sen de o zaman geldiğinde sakın verme.Ortak gideri sana yıkmaya kalkarsa yapma görsün bakalım iyimiymiş dağıtmak sağa sola.Ben de nasıl sinirlenmişsem durup durup senin konuya atlıyorum.

Kolay
Kendi maasinizi alir almaz anneniz adina bir banka hesabi acip oraya yatiriyorsunuz. Yani o para artik sizin degil.
Sonra harcadim bitti para verir misin diye esinize gidiyorsunuz. Varini yogunu aliyorsunuz. Toplu halde veya parca parca. Mesela;askim kuafore pazara ve kasaba gidecegim deyip 600 lira, arabayi bakima goturecegim deyip 1000 lira,markete gidecegim deyip 500 lira gibi gibi. Zaten size para vermekten cekinen biri degilmis,azar azar yolun ortada kalsin yolunmus tavuk gibi

Kesınlıkle ıstesem veır ve sormaz da paranı ne yaptın o kadar dıye ama ben kendımı ıstemeye alıstırmam lazım bunun ıcın.

okurken butun köymü yardım etmiş eşine ,
bune yaaa artık müdahale etmen lazım , bir an önce eşini borca sok canım

Yok aksıne unıversıtede ıstanbula gelınce burslarla okumus aılesının ondan sonra cok az destegı olmus bız evlenırken de zaten bırakın destegı bana en ufak hedıyelerı bıle olmadı. Ama mesela cocukken annesı amcasının eslerı hep bırlıkte koyde bakmıslar ona, onları soyluyor hep onlar buyuttu benı dıyor

Bazı insanlar ne kadar çok verirsem iyilik yaparsam beni o kadar çok severler diye herseyini ortaya koyuyor eşin vermesinde görsün bakalım ondan kötüsü varmı

Ben bır kere dayanamadım soylemıstım evlılıgımıIn ılk baslarında onlar ıcın sen para gonderdıgın ıcın bu kadar kıymetlısın demıstım de tabıı bana cok kızmıstı sen benım akrabalarımı tanımıyorsun nasıl boyle konusursun felan

Bu gidişle isteyecek yalnız tatlım senin parandan.Çünkü kendininkini dağıtmaktan elinde kalmayacak.Sen de o zaman geldiğinde sakın verme.Ortak gideri sana yıkmaya kalkarsa yapma görsün bakalım iyimiymiş dağıtmak sağa sola.Ben de nasıl sinirlenmişsem durup durup senin konuya atlıyorum.

Canım sımdıye kadar ıstemedı ama ısteyebılır dedıgın gibi. Ortak gıderlerı yıne ortak yapıyoruz gıbı bırsey, market alısverıslerı hep bende mesela, eve gelen haftada bır bir abla var o ablaya ben verıyorum, ama bu konusarak olmadı yanı batan oyle gelıstı oyle kaldı

Herkese iyi aksamlar.

Esim universitede Istanbulu kazanarak kasabasindan gelmis ve neredeyse tum ailenin icinde bunu yapabilen tek kisi, mezun olup is hayati derken 15 yildir is hayatinda ve cok iyi yerlere gelmis. Biz tanistigimizda, maasi cok iyi olmasina ragmen hicbir seyi yoktu cunku o kadar sene icinde sadece ailesini mutlu etmis, ustelik sadece anne baba diil kuzenler amcalar herkes sikisan ondan medet umar olmus. Benim maasim onunkinden biraz fazlaydi ve ben hicbir seyi olmamasini sorun etmedim cunku benim bir evim vardi kendime ait orda otururuz beraber biriktirir herseyi yapariz diye dusundum.

1 sene oldu evleneli. Ama hicbir sey degismedi. Herkes herseyi talep etmeye devam etti. Ve hatta esim su an bekar hayatindan daha az para harciyor cunku kira masrafi bitti.

Bugunde ogrendim ki, bir kuzeni istanbula tasinacakmis memleketten ama burda alacagi ucret asgari ucret, ve esim de onlara destek olma sozu vermis her ay. Cunku kuzeni evli ve cocugu var. Mesela tasinma parasini bile esim veriyor hatta evi o bulmus kaporasini O vermis..

Bana artik cok garip gelmeye basladi bu durumlar. Lutfen disardab sizlerin goruslerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.
Bir de olaya şöyle baksanız; belki de eşiniz bunca insana yardım ettiği için ve dua aldığı için eviniz daha bereketli ve huzurlu. Doğrusu ne eşinizi ne de kendinizi enayi gibi hissetmeyin. Aksine böyle bir eşiniz olduğu için mutlu olun. Kaldı ki adam size benzer şekilde davranıyormuş. Sizden kısıp başkalarına verse haklısınız.
Ben berekete inananırım. Siz verdirmemeyi başardınız diyelim bu sefer eşinizin tüm içsel motivasyonunu ve belki de huzurunuzu bozacaksınız.
Çocuğunuz olduğunda da rızkınız ona göre artar endişe etmeyin.

Canım sımdıye kadar ıstemedı ama ısteyebılır dedıgın gibi. Ortak gıderlerı yıne ortak yapıyoruz gıbı bırsey, market alısverıslerı hep bende mesela, eve gelen haftada bır bir abla var o ablaya ben verıyorum, ama bu konusarak olmadı yanı batan oyle gelıstı oyle kaldı

Hepsini ortak gidere çevir.Kendi özel ihtiyaçların hariç her şeye o da ortak olsun.O da o evde yaşıyor yapsın bakalım.Biraz fazla rahat galiba.Ayıptır sorması neleri karşılıyor evle ilgili?

Herkese iyi aksamlar.

eşler arası para muhabbeti yapılması senin paran benim param derdi olmasını çok yadırgarım ama böyle bir durumda benim param benim evim der eşimi kiraya bile bağlayabilirim heralde.
tek maaşıyla hem evi geçindirip hem ailesini yardım edebiliyorsa buyursun etsin.
Oldukça saçma bir durum ve ne yazıkki sizi yumuşak yüzlü görmüş iyi abartmışlar. kendi köylerinden bir kız alsalardı muhakkak zırnık koklatmazdı onlara :) nedense aklıma geldi.

Hepsini ortak gidere çevir.Kendi özel ihtiyaçların hariç her şeye o da ortak olsun.O da o evde yaşıyor yapsın bakalım.Biraz fazla rahat galiba.Ayıptır sorması neleri karşılıyor evle ilgili?

Canım mesela aidat, su, elektrik, dogalgaz onda otomatik odemede, evlendıgımızde ılk bırkac ay bendeydı cunku bu ev benım oldugu ıcın oturmuyorsum burda annemın evındeydım ama bos olsa da fatura gelıyordu.

eşler arası para muhabbeti yapılması senin paran benim param derdi olmasını çok yadırgarım ama böyle bir durumda benim param benim evim der eşimi kiraya bile bağlayabilirim heralde.
tek maaşıyla hem evi geçindirip hem ailesini yardım edebiliyorsa buyursun etsin.
Oldukça saçma bir durum ve ne yazıkki sizi yumuşak yüzlü görmüş iyi abartmışlar. kendi köylerinden bir kız alsalardı muhakkak zırnık koklatmazdı onlara :) nedense aklıma geldi.

Evet ben hıcbır seye karısmıyorum karısamıyorum evlılıgımızııb basında soyledım bıraz ama baktım huzursuzluk olacak bırsey demedım.

Dedıgın o kadar dogru ki mesela ablası kendi kayınvalıdesiyle gorusmuyor esiyle ayrılma noktasına geldı nedeni de esı annesıne bırkac kere oyle 200-300 tl gıbı para vermıs.. ama ablasının oturdugu evın yarısının nakıt parasını esım vermıs.

Back
X