Esimin ailesi ve akrabalari

Anaya babaya kardese yardimi anlarim da butun memleketi doyurmaya da yuh diyecegim affiniza siginarak. Kesinlikle herseyin bir olcusu olmali. Esiniz abartmis

Bır de kesınlıkle yanlıs anlasılmasın ama esım ordan okuyup gelıp ıyı bır ısı olan tek kısı akrabalarının ıcınde ve sanırım kendıne oyle bır gorev belırlemıs :(

Evet ben hıcbır seye karısmıyorum karısamıyorum evlılıgımızııb basında soyledım bıraz ama baktım huzursuzluk olacak bırsey demedım.

Dedıgın o kadar dogru ki mesela ablası kendi kayınvalıdesiyle gorusmuyor esiyle ayrılma noktasına geldı nedeni de esı annesıne bırkac kere oyle 200-300 tl gıbı para vermıs.. ama ablasının oturdugu evın yarısının nakıt parasını esım vermıs.

direk söyleyedebilirsin bu sorunu ama anlayacak gibi görünmüy ne yazıkki.
madem hazır eviniz var, eşine bir tanede kradi ile alalım ilerde ne olur ne olmaz gibi bişeyler söyleyip ev kredisine bağla bence.

direk söyleyedebilirsin bu sorunu ama anlayacak gibi görünmüy ne yazıkki.
madem hazır eviniz var, eşine bir tanede kradi ile alalım ilerde ne olur ne olmaz gibi bişeyler söyleyip ev kredisine bağla bence.

Sanırım en dogrusu bu olacak ama halıyle tabı esımde hıc nakıt yoktur, nasıl olur bılemıyorum, pesınatı ben verebılırım ustune kredı alabılırız bu durumda

Canım mesela aidat, su, elektrik, dogalgaz onda otomatik odemede, evlendıgımızde ılk bırkac ay bendeydı cunku bu ev benım oldugu ıcın oturmuyorsum burda annemın evındeydım ama bos olsa da fatura gelıyordu.

Demek ki fazla fazla yetiyor bir de başkasına kira yardımı yaptığına göre.Allah daha çok versin ama önce kendi çekirdek ailesi için değerlendirsin.
Araba mı alsanız acaba?İlla borca sokucam ben bu adamı:KK70:

Demek ki fazla fazla yetiyor bir de başkasına kira yardımı yaptığına göre.Allah daha çok versin ama önce kendi çekirdek ailesi için değerlendirsin.
Araba mı alsanız acaba?İlla borca sokucam ben bu adamı:KK70:

Canım aslında ıkımızın de arabası var, ama benımkı kazası felan oldu cok yıprandı 80.000 km ye geldı. Arabaya verılen paraya da cok acıyorum yanı cunku su ankı yetıyor ama sanırım ılk basta en mantıklı cozum bu.

ev harcamalarini bolusun.
sende annene ver madem emeklilik birikimini sana verdi. sende ver. biriktirsin senin icin. kabul etmezse benim icin biriktirirmisin dersin. baban da yokmus. destek destektir. yarin cocuklariniza harcarsiniz.

Nakit olan paranızla arabanızın modelini yükseltin. Evin peşinatı için bireysel kredi alın. Hem bireysel kredi hem ev kredisi ödeyin. Evlilikte edinilen mallar ortak olduğu için o da kredilere ortak olsun bir zahmet. Zaten sayenizde kira ödemiyor.

Hıc karısmaz cunku bana hep herkesın parası kendı ğarası sen de ıstedıgın yere harcayabılırsın dıyor.

E tamam işte karışmayacaksa yap bunları. Bu anlattıklarına göre eşinin maaşı 25-20 bin civarı. Git aylık kirası 5000 tl civarı bi ev, ona göre eşyalar ve sosyal hayat yaşa. Madem eşinin durumu var sen de ona göre bi hayat yaşa. Aşkım 2 karat tektaşa ihtiyacım var falan de harcat. Biriktirmesine izin verilmiyorsa da sen ye yani.

Ha bu kadar geliri olan adamın da ailesine ettiği yardımlara ben olsam karışmam ancak kuzendir amcadır olmaz yani.

E tamam işte karışmayacaksa yap bunları. Bu anlattıklarına göre eşinin maaşı 25-20 bin civarı. Git aylık kirası 5000 tl civarı bi ev, ona göre eşyalar ve sosyal hayat yaşa. Madem eşinin durumu var sen de ona göre bi hayat yaşa. Aşkım 2 karat tektaşa ihtiyacım var falan de harcat. Biriktirmesine izin verilmiyorsa da sen ye yani.

Ha bu kadar geliri olan adamın da ailesine ettiği yardımlara ben olsam karışmam ancak kuzendir amcadır olmaz yani.

Hıc karısmaz. Maası dedıgınız rakam kadar degıl ama yakın. Ve 15 senedır ıs hayatında ama kendı evi yok sadce earabası vardı tanıstıgımızda, cunku hep aılesıne yapmıs senelerce ben sorun etmedım.

Dedıgınız gıbı daha ıyı bır muhıtte ona gore bır yasam kurulabılır. Ama ıste bılemıyorum hıc boyle seyler soyleyebılen bırı bıle degılım.

Aılesıne yardımlarına zaten karısmadım ama esım karısmadıkca sankı ıyıce dozu arttırdı.

Aılesıne yardımlarına zaten karısmadım ama esım karısmadıkca sankı ıyıce dozu arttırdı.

Evet. sorun burda başlayacak gibi. siz bir şey demedikçe ki kira falan da vermiyor. çoğu şeyi de siz ödüyorsunuz. dozu arttıracak.

Benden maasımı ıstemedı hıc zaten, basında ben oyle olacak sanmıstım yanı ortaya koyacagız ama o ortaya koyarsak maasıma karısma hakkın olur dedı ben de senınkıne karısmıyorum dedı
öyle bir halse sokacaksınız ki
evin tüm masraflarını hatta kendi masraflarınızı da ondan temin edeceksiniz

sizin para hop kenara
hem eve hem ailesine yetişebilecek durumda mı

Evlilik hayati iki kisilik yasamak paylasmaktir. Esiniz size sormadan nasil her ay yardim sozu veriyor? İstanbul pahali zor bir sehir, kiralari cok yuksek. Artik gaddarca dusunuyorum, herkes ayagini yorganina gore uzatsin kimse kimseyi beslemek zorunda degil..

Benim size önerim eşinizle her ay maaşlarınızdan eşit miktarda ayırarak birikim yapmanız.Örneğin 5 bin eşin koysun 5 bin sen koy ya altın alın ya da dolar ancak bir şekilde ikinizin ortak hesabında para biriksin.Bunu da çocuğumuz için birikim yapmamız lazım şeklinde açıklayın.Sonra evin bana kalırsa tüm ödemelerini eşinin karşılaması gerek,sen kartından kıyafet vs alışverişi yapıyosan onları ödemelisin ancak kartları bile eşin ödemeli.Ancak ailesine yaptığı yardımı da diyelim ki her ay max 2 bin lira verebilirsin diye sınırlayın.Yoksa bunun sonu gelmez ama ailesine hiç yardım etmemesi de olmaz belli ki muhtaçlar eşinin parasına yardımı tamamen kes deme ama miktarını sınırla.

A asli0282 arkadaşım sırf senin konuna yorum yapmak için ne çaba sarf ettim bir bilsen:) zaten arkadaşlar verilecek tavsiyelerin çoğunu vermişler. Şimdi gelelim benim tavsiyeme. Iyi kötü geçimini sağlarken bir anda işsiz ve beş parasız kalmış birinin tavsiyesidir bu he :olamaz:her fırsatta altın,ziynet eşyası falan al. Ve bunları eşinizin ulaşamayacağı bir şekilde saklayın. 1 yıl önce bana deseler asla eşimden gizli yapmam diyeceğim bir tavsiye bu. Ama hayat öyle şeyler çıkarıyor ki insanın karşısına yapmam dediğini bile yapıyor. Bu birikenleri ilerde ister çocuğunuza harcar,isterseniz eşinize sıkıştığında verirsiniz. Allah korusun ama eşiniz işini kaybetse falan sanmıyorum ki o akrabalardan destek görsün. Allah yardımcınız olsun,yazdıklarından ne kadar naif biri olduğunuz anlaşılıyor zaten ama bazen ses çıkarmak gerekiyor işte.

Herkese iyi aksamlar.

Arkadaslar, benim derdim esimin tum ailesiyle ilgili.

Esim universitede Istanbulu kazanarak kasabasindan gelmis ve neredeyse tum ailenin icinde bunu yapabilen tek kisi, mezun olup is hayati derken 15 yildir is hayatinda ve cok iyi yerlere gelmis. Biz tanistigimizda, maasi cok iyi olmasina ragmen hicbir seyi yoktu cunku o kadar sene icinde sadece ailesini mutlu etmis, ustelik sadece anne baba diil kuzenler amcalar herkes sikisan ondan medet umar olmus. Benim maasim onunkinden biraz fazlaydi ve ben hicbir seyi olmamasini sorun etmedim cunku benim bir evim vardi kendime ait orda otururuz beraber biriktirir herseyi yapariz diye dusundum.

1 sene oldu evleneli. Ama hicbir sey degismedi. Herkes herseyi talep etmeye devam etti. Ve hatta esim su an bekar hayatindan daha az para harciyor cunku kira masrafi bitti.

Bugunde ogrendim ki, bir kuzeni istanbula tasinacakmis memleketten ama burda alacagi ucret asgari ucret, ve esim de onlara destek olma sozu vermis her ay. Cunku kuzeni evli ve cocugu var. Mesela tasinma parasini bile esim veriyor hatta evi o bulmus kaporasini O vermis..

Bana artik cok garip gelmeye basladi bu durumlar. Lutfen disardab sizlerin goruslerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.
Evi bir bahaneyle ailene verecen bir tanıdığını oturtabilirsin her ay düzenli aileden birine yardım etcen.. eşinE ayna görevi gorucen sana bakınca kendini kendi yaptıklarını görecek.. Böyle böyle düzelecek belki

Hıc karısmaz. Maası dedıgınız rakam kadar degıl ama yakın. Ve 15 senedır ıs hayatında ama kendı evi yok sadce earabası vardı tanıstıgımızda, cunku hep aılesıne yapmıs senelerce ben sorun etmedım.

Dedıgınız gıbı daha ıyı bır muhıtte ona gore bır yasam kurulabılır. Ama ıste bılemıyorum hıc boyle seyler soyleyebılen bırı bıle degılım.

Anlıyorum bunu diyebilmek benim için de zor olurdu, bi erkekten bi şey istemek ona muhtaçlık gibi. Ama aynı hayatı paylaştığın insanın da geleceğini düşünmeden hareket etmesi insanın canını acıtır.

Çocuk düşünüyormusunuz bilmiyorum ama karşılıklı her ay şu kadar çocuğumuzun geleceği için biriktirelim gelecek ne getirir belli olmaz gibi konuşmalarla yine 3-5 biriktirmesini sağlayabilirsiniz. Yada iyi bir muhitten iyi bir ev kredisi.

Simdi soyle, kiramiz yok, sadece aidat ve faturalar. Onun disinda pek masraf olmuyor ev icin. Yani ben hicbir sey almasam da eve sorun olmadan oder, faturalarimiz aidatimiz da az geliyor
İlk işin bir bahaneyle kiraya çıkmak olsun... kilifini uyduracan... senin ailenin durumu ne

Konunuzu görünce dayanamadım!
Böyle evlilik olmaz
Yarın bebeğiniz olursa onu bırakıp işe giderken bu yapılanlar içinize çoook kötü oturacak
Anladığım kadarıyla ikinizin maaşı da iyi olduğu için sorun etmiyorsunuz ama bu şekilde mutlaka bir gün patlarsınız
Bence eşinize kesin sınır koymanız lazım, huzursuzluk olursa da olur yani siz o ailesine yardım etsin diye mi çalışıyorsunuz

Back
X