Eşimin ailesi ve araba konusu...

bence gereksiz yere eşinizle tartışmayın onun yapabileceği hiçbir şey yok sonuçta annesine babasına sizi götüremem nasıl der denmez öyle şey. kaynınız genç aklı havada belli ki eşinizin ailesi onu böyle yetiştirmiş bu saatten sonra da bu huyu değişmez. belki kayınpederiniz net bir şekilde tavrını koyarsa o zaman bekar kaynınız getirip götürür ama yine de ben evli olsam ve eşimin ailesini eşim götürüp getirse çok da sorun etmem sonuçta aile bu ben de kendi annem babamı götürüp getirebilirim veya başka türlü şeyler her neyse dediğim gibi boş yere kendinizi de eşinizi de üzmeyin. eminim eşiniz rahatsızdır bu durumdan ama yapabileceği bir şey olsa yapardı zaten.

Ne kadar küçük şeylere takılıyorsunuz anlamıyorum bunu gerçekten. evli olmanız eşinizin artık onların çocuğu olmadığı anlamına gelmiyor insan anne babasına bu kadar da hizmet etmeyecekse... Neyse...

Gelip götürdüğü senin ailen olsa böyle de takacakmıydın peki
Oda ana baba evladı seninle evlendi diye ailesini ihmal edemez ve kardeşi yapmıyor diye oda yapmasa asıl ayıp onun olurdu Hayırlı evlat olmak zor bu zaman da aynı konu benim abimin eşindede var babamın arabasını kullanıyorlar ama babam çok lazım olduğunda istiyor suç oluyor he bir de babamın e vinde oturup bbamın maaşıyla geçinip kendi maaşıyla gezip tozuyorlar babamın 3 tane daha kızı var ama biz ağzımızı açmıyoruz malesef bazen ailedeki huzuru sağlamak için alttan almak gerekiyor kendi ailende olsa eşinin ailesi de olsa
Bence bu sorun bile değil

abartma bence kötü bi durum yok ortada. kendi ailesine yapıyorsa seninkine de yapar. şimdi bu konudan kavga edersen itici antipatik olursun bırak ailesinin gönlünü yapsın.

Sizler de haklısınız ben aslında ailesine yardımcı olmasına takılmıyorum. Arabaları olmasa yıne sorun etmezdım sanırım. Ama iki ogul varken hep birine yuklenmek zamanla göze batıyor benım açimdan işte. Her konuda boyle olursa siz olsanız sorun yapmaz mısınız gerçekten. Hep biz yaparız sorun degil diğer kardeşler yapmasın dıye düşünür musunuz?

Yani benım açımdan sorun ailesine hizmet etmesi değil. Normalde arabaları varken diğer oğullarına bırakmaları ve bizden beklemeleri. Yoksa zaten gerekli durumlarda ailelere görevimizi hep yapıyoruz. Evlenirken bile kimseye yuk olmadık hep kendimiz aldık herşeyimizi ve hala borç ödüyoruz. Biz kımseden birşey görmezken yıne de herşeyi yapıyorz yapmıyor değiliz. Ama işte boyle adaletsız olunca canım sıkılıyor.

Belki de siz haklısınız fazla buyutuyrum:( En iyisi hiç sorun halıne getirmemek. Eşimin ve benım huzurum için en azından.

Ailesini sırtında tasimiyo ya, arabayla getirip goturuyor alti ustu ne olacak

İnsan anasini babasini her daim gerekirse her yere sirtinda tasir da yine de getirip goturur

Bence ortada sorun edilecek bir sey yok

Kaynın da biraz bencilmis

ben sizi anlıyorum.ailenın zaten hep bır yumuşak başlı enayısı vardır....sizde de eşinize denk gelmiş bu.....sizin canınızı sıkan da bu bence......ama yapacak bir şey yok bizzat tecrübe ıle sabıt olan sıze olur sinirlerınız yıpranır.....zamanla herkes gözünü açar merak etme ye da şöyle dıyeyım aslında herkes her şeyın farkındadır ama evlat işte atsan atılmıyor satsan satılmıyor konumundalar......
emin ol onlarda çocuklarına söylüyorlardır oğlum yapma etme dıye ama nafile.insan sorumsuz olmaya görsün......bu sebepten eşinize kızmayın .....

annesi babasıdır tabikide götürüp getirecek evlendi diye hiçbişe yapamayacak mı bide yani sizin eşiniz rahatsız olmadıktan sonra bu durum sizi neden rahatsız ediyor ki sanki sırtınızda götürüyorsunuz birde şunu unutmayın ki allah kimseyi evladıyla uğraştırmasın onlar küçük oğullarına söz geçiremiyor getirtemiyor ve eşinizde onlar huzursuz olmasın canları sıkılmasın diye alıp getiriyor götürüyor ne kadar güzel birşey onlar duası yeter eşinize evladı tabikide yapacak gerekirse arabasını verecek adamlar çocuklarına söz geçiremiyor diye yürüyerek mi gidip gelsinler allah hiç kimseyi evladı ile terbiye etmesin (amin)

Yani arkadaşlar eşimin kardeşi o kadar kötü biri değil. Hatta ben çok severim sessizdir sakın kendı halındedir. Ama kaygısızdır. Bu demek değil ki asi herşeye hkarşı gelen hiç laf dinlemeyen biri değil yani. Benim anlatımımdan oyle anlaşılmış sanırım ama ona isteseler söz dinletirler yani. Kendi önemli şeylerinde söz dinletiyorlar yeri gelince.

Ama bu konuda üstelemiyorlar işte kardeşin arkadaşlarıyla geziyormuş gelmeyecekmiş diyorlar ama eşim olmasa mecbur kalsalar öyle bir getirtirler ki. Yanı onlar da önemsemiyor gibi düşündüğüm için rahatsız oldum artık. Yanı abinin işi varmış gelmiyor diye kesin konuşsalar zaten gelmek zorunda kalacak. Ama çözüm var gösteriyorlar hep. O da son telefon konuşmalarında oyle dedi zaten 'ya anne ya arkadaşlarla oturuyoz abim götürsün'. Kv de de üstelemedi yani kapattı gülerek böyle dedi diye bize anlattı. Kp de olur mu oyle hep rahatsız ediyoz dedi. Ama açıkça küçük ogluna dese ki abin gelemiyo dese mecbur gelecek yani.

bazen insanın 40 tane evladı olsa 1 tanesine daha fazla nazı geçer. yani hemen her ailede vardır böyle bir durum. demek ki anne-babası o evlada minnet etmek istemiyorlar, eşinizi ve sizi daha samimi görüyorlar. zaten 5-10 dakikalık yol demişsiniz, bunun için huzurunuzu kaçırmaya değmez. bir gün o kardeş de olgunlaşacak mutlaka, o devralacak belki birçok şeyi.. şimdi kavga çıkarıp da ileride pişman olmayın. zaten bebeğiniz olunca mecburen kardeşe de iş düşecek :34:

Bu insanlar eşinin annesi babası ya dünyaya gelme sebepleri.. Değil arabada taşımak, 50 yıl onları sırtında taşısa yine haklarını ödeyemez.. O anne 9 ay gık demeden kocanı karnında taşımış.. Yedirmiş içirmiş büyütüp adam edip sana koca etmiş.. Tekerlekleri mi eskiyecek arabanın???
Kendi üzerine düşün, evladının sana 10 dakikalık yol için, karısı istemiyor diye "kusura bakma anne götürüp getiremem arabanız yoksa evime gelmeyin" dese nasıl hissederdin?

Son düzenleme:
Arkadaşım ben seni anlayabiliyorum ama biraz görmezden gelmeye çalışacaksın başka yolu yok..kp küçük oğlunu fazla serbest bırakmış bu hep artık böyle gider..bizimde kv görümceler arabamızı yük arabası niyetine kullandı gel buraya bizi al,gezmeye gidicez,size geleceğiz,güne gideceğiz, çocuk yürümüyor gel..insan kendini enayi gibi hissediyor..en sonunda arabayı sattıkta kurtulduk..
Ama yinede anne babası için birşey deme boşver yapsın görevini..

ben seni anladim ama bunun çozumu yok gibi
yat kak dua et kayinin okulu bitirip i$ bulsun evlensin araba alsin :)
anca o zaman kurtulursun:1:

e$inlede bu yuzden kavga etme,insan anne babasina hayir dememeli
kayinin diyor ama e$in demek istemiyor demekki, ve dogru olan e$inin yaptigi

bence yanlış düşünüyorsun eşinin annesi babasını size gelirken giderken arabayla götürmesi çok normal. hatta bir yerlere giderkende hepberaber sizin arabayla gidilmeside çok normal...
ama eger kv den her gitttigi yere eşinide beni eve bırak diye telefon açarsa orda bir yanlışlık var. hani 1, 2 bilemezsin 3 alırsın ama bunu alışkanlık haline getirirse yumuşak bir şekilde eşine izah edersin. dönemeyeceği yer varsa gitmesin ozaman

benim eşimle de bir iki kere böyle durum olmuştu.sonra fark ettim ki diğer kardeşi böyle hayırsız ama eşim her işe koşuyor yardım ediyor dedim ki ben eşimi böyle olduğu için seviyorum zaten kardeşi gibi arkadaşlarıyla gezip tozup ailesini ihmal etse onunla evlenmezdim.biraz can sıkıcı evet eşinle akşam otururken yanından kalkıp gitmesi hele yeni evliyken ama eşin böyle yapıyor unutma senin evladında ilerde inşallah eşin gibi sizin üzerinize titrer.

takılacak bi durum değil bu bana görede...
10 dk.lık yol hem araba var eşinde...
değmez huzur bozmaya...

Büyükşehirlerin birinde olsa 2-3 saat trafikte kalsa gene anlamam da hadi anlarım diyelim.

Hep söylediğimi gene söyleyeyim, "evlenince evlattıktan istifa edilmiyor" O yüzden şu stresli dünyada böylesine basit şeyler için ne kendi canınızı sıkın, ne de eşinizin.

Ki üstelik kayınvalide mahçup oluyormuş zaten.

Bilmiyorum ya iki taraflı zaten benim düşüncelerim de. Bir yanım diyor ki anne babaya herşey yapmalıyız bir yanım da diyor kı neden bizden böyle istiyorlar kendi arabalarını keyıf için diğer oglu kullanırken.

Yanı benım çocugum olsa ben zaten ondan birşey isteyemem ki. Normalde de kımseden bırrsey ıstemem gerekirse saatlerce yururum ama biri bana teklıf etmedıkce benı götür demem. Sanırım kemdım boyle oldugum için karşı tarafın istemesi de tuhaf geliyor bana.

Yanı uzak şehirde arkadaş düğünü var mesela emri vaki ile kv diyorki ....nın düğününe ben de gelecem benı de götürürsünz. Oysakı bız zaten her düğüne beraber gitmek zorunda kalıyoruz başbaşa gittiğimiz çok az ortam var eşimle ben de sıkıldım bu durumdan doğal olarak. Barı uzaktakı arkadaş düğününe de gelecem diye emri vakı yapmasın. Eşime de dedim bu şekilde ve ben gelmeyecegım o düğüne annenle ikiniz gidin benım butun hevesım kursagımda kalıyor başbaşa olamıyoruz dedim. O da o zaman ben de otobüsle tek başıma giderim dedi beni öptü hak verdi. Yani ona da üzülüyorum arada kalıyor diye boyle konularda ama benım canım da sıkılıyor sonuçta heveslerim var yenı evlıyım karışmasınlar istiyorum biz alışana kadar.

Yine de yapacak birşey yok sanırım dediğiniz gibi görmezden gelmek zorundayım boyle şeyleri. Ama birikip birikip sinir hastası olmaktan korkuyorum artık içime ata ata.

daha evliliğin çok başındasın. böyle bir konuyu dert etme!!. eşine sen anneni babanı götürme diye kavga edersen yada laf edersen sana inat daha çok yapar. erkekler evlense de anne babasına laf ettirmez. durumdan rahatsız olsa bile böyle bir şeyi sen söylesen sen suçlu olursuun malesef... birde eşinin yerine kendini koy sen anneni babanı size gelmek isteseler ama gelemeseler alıp getirir götürmezmiydin?? böyle birşeyi sakın takmayın kafanıza eşinizlede aranızı boşuna bozmayın. kötü siz olursunuz...

Back
X