Eşimin ailesi ve ayrımcılık

Ailesine tepki vermesin.Konuşabiliyo olmak bile yeterli zaten en azından durumu paylaşabiliyosun ve paylaşırken suçlanmıyosun ve uzun süren suratlar çekmiyosun
Bu benim içinde yeterli olurdu.
Bence sevgiden geliyo bu tavır seven eş böyle davranır.
Koşullu seven benim eşim gibi

Bence hem eşiniz hem erkek kardeşi saçmalıyor. Birisi göz göre göre ezdiriyor birisi ezdirmeyeceğim diye saçmasapan triplere giriyor. Yok annesi gelininden çantasını istemiş de oğlu sinirle dur ben veririm demiş. Deli mi ne?
Eşim benden istenen bir şeye böyle karışsa ben an da bozulurum hayırdır çocuk muyum da koruyorsun kendince diye. Ama elti bınu istiyor galiba.

o şok anı peki
Bende ilk gördüğümde eve gelene kadar ruh gibiydim.
E bu aile gayet esneyebiliyomuş dedim.
Onların kültüründe olmazsa olmazlar var sanıyodum o vakte kadar
Eşten sebep ama eşten ümidi çoktan kestim.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

İşte beni kırdı derken mahçup tavır sergilersen zaten seni ezmeye yer ararlar net olman ve kararından dönmemen lazım konuşurken mimiklerin ses tonun bile karşındakinin tavrını etkiler sen aman laf etmesin aman art niyetli der diye susarsan yıllarını heba edersin, Ama dediğim gibi başından beri böyleyse sonradan bunları değiştirmek çok zor oluyo

Bir de surat mı asacak, her şey bariz ortada zaten. Hep takılırım ona, sizinkiler adamına göre muameleyi pek sever falan diye. Ya da ileride elden ayaktan düştüklerinde hangi oğluna, gelinine daha çok hürmet ettilerse onlardan hürmet beklesinler vs. Ağzını açıp bir şey diyemez, çünkü haklıyım. Eltimi de çok severim ayrıca. Onunla da anlatır güleriz. Bu halleri oldum olası komik gelmiştir bana.

Eltimin eşi beni bile takipte eşi fazla mı iş yaptı veya annesine ben az mı hizmet ettim
Üfff saçma sapan ya hepsinin başı da eşim işte
Eltim memnun el üzerinde tutuluyo
Bi hareket yaptı yapmasa tutulsun derdim de
Üff o olay çok karışık anlatsam şok olursunuz belki başka zaman başlık açarım
Onun hakkında iyi konuşamıcam

Kesinlikle bende eşimin suçlu olduğunu düşünüyorum ve söylediklerinize katılıyorum.
Ama açıkca konuşunca suçlu hep benim hep.
Sorunlu ilan edilirim net

Evet bir sorununuz var. Esiniz. Size günlerce surat asabilen, sizin iyiliginizi görmezden gelip annesinin onayini kazanmaya cabalayan kücük bir cocuk gibi. Ben esimi sever sayarim ama oda biliyorki ben kendimi kimse icin ezmem ve ezdirmem de. Siz de kendinizi ezmeyin. Cocuk gibi trip atmasindan da korkmayin. Bir insan size sevgisini böyle sartli verecekse vermesin. Suclanmaktan korkmayin. Kendinizi koruyamamaktan korkun

Mutfaktan içeri girip oturuyor çay demle diyor:)
" mutfakta değil mıydın ? " derim ben
Tutamam kendimi
Onu dersem büyük olay olur :/ yeniden olay yaşamak veya kaçak dövüşenlere açık dövüşmek istemiyorum.

Bu ayrımcılık etliden değil eşinizden kaynaklanıyor, diğer oğlunun eşinin arkasında olduğunu bildiğinden bir şey diyemiyor sizin de eşiniz annesinin arkasında olduğunu bildiğinden rahat, ben kartlarının açık oynamasından tarafım her zaman ama eşinizle sıkıntı çıkmasın istiyorsanız şaka altında laf sokacaksınız , benim kaynanamda kimsenin yüzüne bir şey deneyen arkasından her lafı söyleyen çok dedikodu yapan biri o laflardan hep bizim küulagımaza geldi 3 etliyiz , ben ve en küçük eltim duymamazlıktan geldik , ortanca eltimin kocası annesine bayağı sert çıkınca kesti onun dedikodusunu bize devam etti ama küçüğü bana , beni ona kötülüyor (biz de birbirimize söylüyoruz) 5 sene sonunda küçük patlattı bayağı bende onun arkasında durdum eşim ve eşine karşı eltimi destekledim onun hakkında konuşamaz artık , iş eşte bitiyor aslında ama sizde iş başa düştü , anne yaptığının belki farkında değilsin ama ben böyle hissediyorum dşye başlayabilşrsiniz

Eşinin ailesine çizgiyi çekecek olan bence eşin değil sen olmalısın canım. Bunu da en güzel çalışarak yapabilirsin. Çalışma olanağın var ise çalış derim gerçekten bunun çok faydasını görürsün. Çevremden gözlemlediğim Çalışınca erkeğin ve ailesinin kadına yaklaşımı daha farklı olur. Umarım eşin çalışmana karşı çıkmaz.

Çalıştım daha önce bir de o yüzden surat yedim ayrıca o zamanda hiç bişey değişmedi.
Yani konu çalışmakla alakalı değil
Bu eşin tutumuyla alakalı bi durum
Ama eş kişisiyle başa çıkamadım ve yaşanan bu durumu kayınvalidenin tarzıyla ona nasıl en uygun dille söyeleybilirim diye sordum.

Eşiniz de kardeşi de iki ayrı uçta.
Eşiniz sizi ezdiriyor diğer kardeş karısı annesine çanta verecek diye tribe giriyor. Ortası yok mu bu işin?
Kayınvalidenin tavrı eşinizden kaynaklı bu çok açık. Sizde onla kötü olmamak için keskin davranıyorsunuz anlaşılan.
Kendisi konuşup anlaşılacak biri mi bilemedim. İstediği şeyleri o an yapmayıp, geçiştirebilirsiniz. Her dediğinde anında kalkıp yapmayın mesela.

Adam sana bu yüzden surat asıp tartışacaksa size pek de değer vermiyor demektir. Başa çıkacaksın, hem eşinle hem de ailesiyle. O konuşuyorsa sen daha çok konuşacaksın. Yoksa sizdeki bu devran hep böyle gider.

Nasıl surat yediniz? Elti çalıştığına göre kadınların çalışmasında problem yok. Siz bütün gün işteyken mecbur kendi yapacak her şeyi. Eşiniz ve annesinin eziyetini terbiyesizliğini çekeceğinize, yorgun düşüp bir de sinir harbi yaşayacağınıza bir işe girseniz daha iyi değil mi? Valla mesleğim olmasa bile akşama kadar reyon dizerim kasiyerlik yaparım daha iyi. Üstelik elime para da geçer. Eşinizin size tiksinerek bakması sevgi ve saygısının olmadığını gösteriyor.

Eltiye gelince bardağını tabağını kaldıran kadın size hizmetçi muamelesi yapıyor. Hadi bir cinnet yaşadınız ve kayınvalideye gerekenleri söyleyip bastırdınız diyelim. Eşiniz annesini savunup size düşman olacak. Ayrılmayı düşünüyorum diyorsunuz, çocuğunuz yoksa ayrılın. Kayınvalide saf dışı edilir görüşülmez, eşiniz kendi gider görür isterse ama gerçek problem eşiniz.

Son olarak, mecburi hizmet gibi oğlunun evinde 1 ay yan gelip yatmaya ne hakkı var bu ailelerin? Bu imkanı vermeyin, en baştan belirtin. Kötü olacaksanız baştan kötü olun. Hep dediğim gibi ilk günden taviz vermeyip gerektiğinde terbiyesizlikse terbiyesizlik deyip kendini ezdirmeyen gelinlere daha çok saygı duyuluyor işte. Sevgili kadınlar, eş kişisine de istemediğiniz kabul etmediğiniz şeyleri ilk günden kesin olarak belirtin. Karşılıklı açık olalım işimize gelmiyorsa da hiç başlamayalım deyin. Aşk sevgi bittiği gibi saygı da kalmıyor. Evlenince düzelmiyor değişmiyor, sevgi her güçlüğü yenmiyor.

Biraz duymamazliktan gel Bence, mesela bi sey istedi duymamis gibi yap.

Onu dersem büyük olay olur :/ yeniden olay yaşamak veya kaçak dövüşenlere açık dövüşmek istemiyorum.
Dövüşmesiniz...15 gün kendinize zihinsel bir meşgale bulsanız en azından zihin olarak kendinizi meşgul tutarak oyalansanız daha az görüp daha az duyarsınız kayınvalidenizin yaptıklarını diye düşünüyorum.Yoksa çok samimi olarak söylüyorum yılda hepi topu 15 gün birlikte vakit geçirip ..oğluna yemek yaparken "çok tencere bulaşığı çıkardı,çayı demlemedi vs." diye şikayetlenmek de artık kayınvalidesinin her yaptığını eleştirmeye hazır kusur arayan gelin konumuna getiriyor sizi.

Mesela sabredin o tencereleri yıkamayın

Benim esimin annesi de çok emir verir
Ama benim kaynana herkese ayni.
Evdeki beraber yaşadığı gelinlere de öyle yılda iki üç kez giden bana da ayni.
Kadınin işi gücü emir vermek.
Ben ilk defa böyle muamale ile karşılaştım şoka uğradım.
Çok uslubsuz davranıyor.
Evime geldi yine aynı getir gotur.
O orda durmasın bu burda durmasin.
O yok mu bu yok mu?
Hep ayakta olayım istiyor.
Evdekilerle yüz göz olmuş biktirmis kullanacak yeni elemana ihtiyaci vardi.
Kafasında beni seçti.
Ama ben yedirmedim kendimi.
Baştan tepki koydum ama kadın laftan anlamıyor alismis.
Geçende de eşime dedi yemek pismis mi git bak diye esim önce duymadı sonra git bak diyorum sana yemeğe bak diye atarlandi esim gitti bakti.
Evdekiler iş günü odalarına kaçıyor buda kimi gorurse ona yapıştırıyor.
Ben de eşime hadi görevini bil git yemeğe bak dedim
Bu hayatta kendine sen aciyacaksin.
Kimsenin kölesi olmayacaksın.

İki ay surat yedim.(Tavır, evde müthiş sessizlik, görünmezlik pelerini gitmişsin öyle düşün)
Diş ağrımın üzerine de aynı şeyleri yaşadım.
Kendi kira gelirim var.
Hobilerim ve etkinliklerim var.
Bir ay kalmaları sorun değil.Kayınvalidenin bana gelince duramaması ama eltinin 2 ay tatinlinde de bayramda gittimizde de yaptıkları
Beni sömürmesin ve ben bunu nasıl söylerim ona bunu sormuştum
Eşimin artısı eksisi çok bu konuda epey hassas bende swvmediğini düşünüyorum ara ara
Ayrıca sorun bu bir ay değil sonrasında devam eden huzursuzluk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…