- 23 Nisan 2022
- 705
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.058
- 43
- 34
- Konu Sahibi Adaadalardan
-
Ailesine tepki vermesin.Konuşabiliyo olmak bile yeterli zaten en azından durumu paylaşabiliyosun ve paylaşırken suçlanmıyosun ve uzun süren suratlar çekmiyosunEşim de farkında her şeyin. Dalga geçerek bahsediyorum ona, susuyor, savunamıyor haliyle. Ama bunun için ailesine tepki vermez tabii ki. Herkesin kendi tercihi sonuçta, onlar öyle davranmak istiyorsa değiştirmeye çalışmayız. Bana kötü davranmadıkları için tepki vermesini de beklemiyorum zaten.
Bence hem eşiniz hem erkek kardeşi saçmalıyor. Birisi göz göre göre ezdiriyor birisi ezdirmeyeceğim diye saçmasapan triplere giriyor. Yok annesi gelininden çantasını istemiş de oğlu sinirle dur ben veririm demiş. Deli mi ne?Elitm çalışıyo, ben çalışmıyorum ama bu demek değil ki ben elinde ırgat olucam zaten bol çeşit kahvaltı, yemek hazırlıyorum. Çayını kahvesini veriyorum çalışmıyorum diye eziyet edercesine talepte bulunması hakkı değil diye düşünüyorum.
Onun eşi çizgisini çekti sorun benim eşimden kaynaklı ama ona da ne desem ben kötü oluyorum.
O yüzden ona söylemeden çizgi çekmek istedim
Arkadaşımla konuşuyormuş gibi hissettim. Aynı dertten muzdarip bir arkadaşım var, kayınvalidesi evinde tek bir şey yapmaz yardım amaçlı ve sürekli sürekli bir şeyler yapmasını ister ama diğer geline gidince her şeyi o yapıyor. Arkadaşım ilk gördüğünde şoktan şoka girmişti. Nasıl nasıl diye.
Tek cevabı var. Eş
Arkadaşımın eşi de arkadaşımda çok pasif, eltisi ve eşi asla kendini ezdirmeyen (kız evlilik aşamasında burunlarından getirdi her şeyi) insanlar. Kayınvalidesi tek kelime edemez çünkü oğlu pasif değil.
Sorunun çözümü eşinizde, inşallah her şey istediğiniz gibi olur bir an önce.
İşte beni kırdı derken mahçup tavır sergilersen zaten seni ezmeye yer ararlar net olman ve kararından dönmemen lazım konuşurken mimiklerin ses tonun bile karşındakinin tavrını etkiler sen aman laf etmesin aman art niyetli der diye susarsan yıllarını heba edersin, Ama dediğim gibi başından beri böyleyse sonradan bunları değiştirmek çok zor oluyoÇok ağlamıştım ya yeni evliydim.
Nasıl çözülür bi bilsem hangi cümleyle suçlu olmadan konuşulur.
Bu durum beni biraz kırdı desem sen yanlış anlamışsın annem asla öyle bişey yapmaz der uzatırsam hooop art niyetlisinler
Bir de surat mı asacak, her şey bariz ortada zaten. Hep takılırım ona, sizinkiler adamına göre muameleyi pek sever falan diye. Ya da ileride elden ayaktan düştüklerinde hangi oğluna, gelinine daha çok hürmet ettilerse onlardan hürmet beklesinler vs. Ağzını açıp bir şey diyemez, çünkü haklıyım.Ailesine tepki vermesin.Konuşabiliyo olmak bile yeterli zaten en azından durumu paylaşabiliyosun ve paylaşırken suçlanmıyosun ve uzun süren suratlar çekmiyosun
Bu benim içinde yeterli olurdu.
Bence sevgiden geliyo bu tavır seven eş böyle davranır.
Koşullu seven benim eşim gibi
Eltimin eşi beni bile takipte eşi fazla mı iş yaptı veya annesine ben az mı hizmet ettimBence hem eşiniz hem erkek kardeşi saçmalıyor. Birisi göz göre göre ezdiriyor birisi ezdirmeyeceğim diye saçmasapan triplere giriyor. Yok annesi gelininden çantasını istemiş de oğlu sinirle dur ben veririm demiş. Deli mi ne?
Eşim benden istenen bir şeye böyle karışsa ben an da bozulurum hayırdır çocuk muyum da koruyorsun kendince diye. Ama elti bınu istiyor galiba.
Kesinlikle bende eşimin suçlu olduğunu düşünüyorum ve söylediklerinize katılıyorum.
Ama açıkca konuşunca suçlu hep benim hep.
Sorunlu ilan edilirim net
Onu dersem büyük olay olur :/ yeniden olay yaşamak veya kaçak dövüşenlere açık dövüşmek istemiyorum.Mutfaktan içeri girip oturuyor çay demle diyor:)
" mutfakta değil mıydın ? " derim ben
Tutamam kendimi
Bu ayrımcılık etliden değil eşinizden kaynaklanıyor, diğer oğlunun eşinin arkasında olduğunu bildiğinden bir şey diyemiyor sizin de eşiniz annesinin arkasında olduğunu bildiğinden rahat, ben kartlarının açık oynamasından tarafım her zaman ama eşinizle sıkıntı çıkmasın istiyorsanız şaka altında laf sokacaksınız , benim kaynanamda kimsenin yüzüne bir şey deneyen arkasından her lafı söyleyen çok dedikodu yapan biri o laflardan hep bizim küulagımaza geldi 3 etliyiz , ben ve en küçük eltim duymamazlıktan geldik , ortanca eltimin kocası annesine bayağı sert çıkınca kesti onun dedikodusunu bize devam etti ama küçüğü bana , beni ona kötülüyor (biz de birbirimize söylüyoruz) 5 sene sonunda küçük patlattı bayağı bende onun arkasında durdum eşim ve eşine karşı eltimi destekledim onun hakkında konuşamaz artık , iş eşte bitiyor aslında ama sizde iş başa düştü , anne yaptığının belki farkında değilsin ama ben böyle hissediyorum dşye başlayabilşrsinizKayınvalidem eltime gidince tabakta kaldırıyo, çayını da almaya gidiyo, işte buyurmuyo bugün yemekte peçete onlardan taraftaydı isterken sesi içine kaçtı resmen.
Pazar gününden itibaren bende kalmaya başlıcak.
Bana gelince ketılın yanına gider, yeşil çayını ayarını ayarlar, su kaynamış olsa bile içeri gelip kızım hadi çayımı demle der.
Yani masadan giderken tabak kaldırmaymış vs bi yana dursun buyuru üzerine buyuru.
Tatlı dille yapar ve eşime beni çok sevdiğini söyler.(sevmiyo eziyetten haz alıyo)
Eltimde tabak,çanak yıkar.
Bende oğlunun sevdiği yemeği yapıcak olsun kahvaltı bulaşığından sonra oturayım hadi başlayalım oturur onu ister, bunu ister, gider, gelir doğratır, beklersin, ardını temzilersin oturursun yine hadi o nerde, bunu ver şunu yap (tatlı dille) Bi şekilde bişey bulur.10 tencere batırır sırf bana iş çıksın diye.Ay kızım kusura bakma der...
Sonra da ay kızım çok yoruldun çayını iç.
Fırsat mı verdin???
Eşimin yanında oy kızım, canım kızım,nasıl tatlı, nasıl güzel gibi metiyeler ama nasıl samimiyetsiz.
Tenhasını ben biliyorum çünkü.
Kayınvalide eltimden çantasını istediğinde eşi “sen otur ben verirm”dedi ve çalımla verdi.
Evliliğin başından itibaren asla ezdirmedi.
Benimkine bişey desem art niyetli vs’yim
O yüzden eşimle muhatap olmak istemiyorum ama kayınvalideme de bu yaptığı ayrımcılığı uygun bi dille nasıl söyleyebilirim bilmiyorum.
Saygımı bozmadan, hatta tatlı dille onun araya sokuşturduğu gibi sokulturup söylemek istiyorum ne demeliyim?
(Çay vermek vs dert değil, sürekli bişey bulup asla oturmayayım istiyo daha önce açıkca söyledim olay büyüdü)
Eşinin ailesine çizgiyi çekecek olan bence eşin değil sen olmalısın canım. Bunu da en güzel çalışarak yapabilirsin. Çalışma olanağın var ise çalış derim gerçekten bunun çok faydasını görürsün. Çevremden gözlemlediğim Çalışınca erkeğin ve ailesinin kadına yaklaşımı daha farklı olur. Umarım eşin çalışmana karşı çıkmaz.Elitm çalışıyo, ben çalışmıyorum ama bu demek değil ki ben elinde ırgat olucam zaten bol çeşit kahvaltı, yemek hazırlıyorum. Çayını kahvesini veriyorum çalışmıyorum diye eziyet edercesine talepte bulunması hakkı değil diye düşünüyorum.
Onun eşi çizgisini çekti sorun benim eşimden kaynaklı ama ona da ne desem ben kötü oluyorum.
O yüzden ona söylemeden çizgi çekmek istedim
Çalıştım daha önce bir de o yüzden surat yedim ayrıca o zamanda hiç bişey değişmedi.Eşinin ailesine çizgiyi çekecek olan bence eşin değil sen olmalısın canım. Bunu da en güzel çalışarak yapabilirsin. Çalışma olanağın var ise çalış derim gerçekten bunun çok faydasını görürsün. Çevremden gözlemlediğim Çalışınca erkeğin ve ailesinin kadına yaklaşımı daha farklı olur. Umarım eşin çalışmana karşı çıkmaz.
Adam sana bu yüzden surat asıp tartışacaksa size pek de değer vermiyor demektir. Başa çıkacaksın, hem eşinle hem de ailesiyle. O konuşuyorsa sen daha çok konuşacaksın. Yoksa sizdeki bu devran hep böyle gider.Çalıştım daha önce bir de o yüzden surat yedim ayrıca o zamanda hiç bişey değişmedi.
Yani konu çalışmakla alakalı değil
Bu eşin tutumuyla alakalı bi durum
Ama eş kişisiyle başa çıkamadım ve yaşanan bu durumu kayınvalidenin tarzıyla ona nasıl en uygun dille söyeleybilirim diye sordum.
Nasıl surat yediniz? Elti çalıştığına göre kadınların çalışmasında problem yok. Siz bütün gün işteyken mecbur kendi yapacak her şeyi. Eşiniz ve annesinin eziyetini terbiyesizliğini çekeceğinize, yorgun düşüp bir de sinir harbi yaşayacağınıza bir işe girseniz daha iyi değil mi? Valla mesleğim olmasa bile akşama kadar reyon dizerim kasiyerlik yaparım daha iyi. Üstelik elime para da geçer. Eşinizin size tiksinerek bakması sevgi ve saygısının olmadığını gösteriyor.Çalıştım daha önce bir de o yüzden surat yedim ayrıca o zamanda hiç bişey değişmedi.
Yani konu çalışmakla alakalı değil
Bu eşin tutumuyla alakalı bi durum
Ama eş kişisiyle başa çıkamadım ve yaşanan bu durumu kayınvalidenin tarzıyla ona nasıl en uygun dille söyeleybilirim diye sordum.
Biraz duymamazliktan gel Bence, mesela bi sey istedi duymamis gibi yap.Çok hastalıklı değil mi ?
Haz alıyo kık kık gülüyo enerjisi hiç bitmez bu arada 10 bin adımı tamamlamak için evin içinde yürür.
O sırada kahvaltıyı hazırlarım bir tabak dahi götürmez.
Buyurur bi şekilde bişey bulur
Dövüşmesiniz...15 gün kendinize zihinsel bir meşgale bulsanız en azından zihin olarak kendinizi meşgul tutarak oyalansanız daha az görüp daha az duyarsınız kayınvalidenizin yaptıklarını diye düşünüyorum.Yoksa çok samimi olarak söylüyorum yılda hepi topu 15 gün birlikte vakit geçirip ..oğluna yemek yaparken "çok tencere bulaşığı çıkardı,çayı demlemedi vs." diye şikayetlenmek de artık kayınvalidesinin her yaptığını eleştirmeye hazır kusur arayan gelin konumuna getiriyor sizi.Onu dersem büyük olay olur :/ yeniden olay yaşamak veya kaçak dövüşenlere açık dövüşmek istemiyorum.
Mesela sabredin o tencereleri yıkamayınKayınvalidem eltime gidince tabakta kaldırıyo, çayını da almaya gidiyo, işte buyurmuyo bugün yemekte peçete onlardan taraftaydı isterken sesi içine kaçtı resmen.
Pazar gününden itibaren bende kalmaya başlıcak.
Bana gelince ketılın yanına gider, yeşil çayını ayarını ayarlar, su kaynamış olsa bile içeri gelip kızım hadi çayımı demle der.
Yani masadan giderken tabak kaldırmaymış vs bi yana dursun buyuru üzerine buyuru.
Tatlı dille yapar ve eşime beni çok sevdiğini söyler.(sevmiyo eziyetten haz alıyo)
Eltimde tabak,çanak yıkar.
Bende oğlunun sevdiği yemeği yapıcak olsun kahvaltı bulaşığından sonra oturayım hadi başlayalım oturur onu ister, bunu ister, gider, gelir doğratır, beklersin, ardını temzilersin oturursun yine hadi o nerde, bunu ver şunu yap (tatlı dille) Bi şekilde bişey bulur.10 tencere batırır sırf bana iş çıksın diye.Ay kızım kusura bakma der...
Sonra da ay kızım çok yoruldun çayını iç.
Fırsat mı verdin???
Eşimin yanında oy kızım, canım kızım,nasıl tatlı, nasıl güzel gibi metiyeler ama nasıl samimiyetsiz.
Tenhasını ben biliyorum çünkü.
Kayınvalide eltimden çantasını istediğinde eşi “sen otur ben verirm”dedi ve çalımla verdi.
Evliliğin başından itibaren asla ezdirmedi.
Benimkine bişey desem art niyetli vs’yim
O yüzden eşimle muhatap olmak istemiyorum ama kayınvalideme de bu yaptığı ayrımcılığı uygun bi dille nasıl söyleyebilirim bilmiyorum.
Saygımı bozmadan, hatta tatlı dille onun araya sokuşturduğu gibi sokulturup söylemek istiyorum ne demeliyim?
(Çay vermek vs dert değil, sürekli bişey bulup asla oturmayayım istiyo daha önce açıkca söyledim olay büyüdü)
İki ay surat yedim.(Tavır, evde müthiş sessizlik, görünmezlik pelerini gitmişsin öyle düşün)Nasıl surat yediniz? Elti çalıştığına göre kadınların çalışmasında problem yok. Siz bütün gün işteyken mecbur kendi yapacak her şeyi. Eşiniz ve annesinin eziyetini terbiyesizliğini çekeceğinize, yorgun düşüp bir de sinir harbi yaşayacağınıza bir işe girseniz daha iyi değil mi? Valla mesleğim olmasa bile akşama kadar reyon dizerim kasiyerlik yaparım daha iyi. Üstelik elime para da geçer. Eşinizin size tiksinerek bakması sevgi ve saygısının olmadığını gösteriyor.
Eltiye gelince bardağını tabağını kaldıran kadın size hizmetçi muamelesi yapıyor. Hadi bir cinnet yaşadınız ve kayınvalideye gerekenleri söyleyip bastırdınız diyelim. Eşiniz annesini savunup size düşman olacak. Ayrılmayı düşünüyorum diyorsunuz, çocuğunuz yoksa ayrılın. Kayınvalide saf dışı edilir görüşülmez, eşiniz kendi gider görür isterse ama gerçek problem eşiniz.
Son olarak, mecburi hizmet gibi oğlunun evinde 1 ay yan gelip yatmaya ne hakkı var bu ailelerin? Bu imkanı vermeyin, en baştan belirtin. Kötü olacaksanız baştan kötü olun. Hep dediğim gibi ilk günden taviz vermeyip gerektiğinde terbiyesizlikse terbiyesizlik deyip kendini ezdirmeyen gelinlere daha çok saygı duyuluyor işte. Sevgili kadınlar, eş kişisine de istemediğiniz kabul etmediğiniz şeyleri ilk günden kesin olarak belirtin. Karşılıklı açık olalım işimize gelmiyorsa da hiç başlamayalım deyin. Aşk sevgi bittiği gibi saygı da kalmıyor. Evlenince düzelmiyor değişmiyor, sevgi her güçlüğü yenmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?