Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

hanımlar ebiş'e yanıt vermeyin.sonuç iyi değil.müslümanım derken ettiği lafların farkında değil.allah korusun

dün dini içerikli bir konu açıldı kesin orda saydırıyodur yine dedim..
meğer burda saydırıyormuş
konu başlığında kültür farkı yazıyor yorumları ona göre yapsak.....
benim gördüğüm teyze çocuğuyla evlenenler bile kötü oluyolar zamanla
yani aynı kültür aynı yetişme tarzı olanlar bile..
yani marifet insanı insan olarak görüp
o çok beğendiği eşinin hatrına ailesinide sevmeye çalışmak(eğer kendisine kötülükleri yoksa)

madem bu kadar şikayetcisin, buyur biz seni tutmayalım, müslüman olmayan bi ülkede yaşa...
burası türkiye, sen istesende istemesen de bu ülkenin dini islam...
beğenmeyen çeker gider..
ayrıca müslümanım falan diyosun da, senin söylediğin sözler, kabul etmemek, isyan etmek seni dininden çıkarır...
hoş, çıksan da çıkmasan da, pek bişey farketmez ama neyse....

ezilmeye alışanlar yadırgıyor tabii söylediklerimi. siz köle olarak görülmeye devam edin hanımlar bu zihniyet olduğu sürece daha çok konu açılır buralarda dayak yedim hakaret işittim diye..müsmüslüman kocalarınızın köleliğiyle size mutluluklar.

ee bugünün din kurallarını otur sen yaz o zaman....tövbe estağfurullah... ettiğin laflara bak.

teşekkürler ebis. güle güle

güle güle demekle olmaz bu işler kadına değer vermeyen ülkelerde yaşandığında insan dayağa vs.. alışıyormuş demek ki :)

Sen niye her konuya "ezik kadın" muamelesi yapıyorsun? Ne diye kendi tutturduklarını empoze etmeye çalışıyorsun? Konu sahibi kocam ve ailesi onlara uymam için baskı yapıyor demiş mi? Hayır...

Ama sen konu sahibini yarın öbür gün seni değiştirmeye çalışırlar diye fiştekliyorsun. Konu sahibi adaptasyon sorunu yaşıyor ama eşinin ailesi ve kendi ailesini kıyaslarken talihsiz kelimeler kullanıyor. Onlar kapalı biz moderniz diye, bu yüzden tepki aldı...

Konu sahibinin kocası eşinin ailesine de kendi ailesi gibi saygılı davranıyor eşi özlese gecenin 1 i olsa bile gidiyormuş.

Sen; seni ezen kendi ailesine ezdirmeye çalışıyor bas tekmeyi gitsin diyorsun...

Sen ezik değilsin ama bariz kocanı eziyorsun. Bu mu adalet eşitlik. Hiç tanımadığın insanların arasında elimi sallasam ellisi boşarım gider gibi laflarla egonu şişiriyorsun. Evli bir kadına bu lafları etmek eşini böyle aşağılamak yakışır mı?

Konuyu hep İslama bağlayıp kinini kusuyorsun. Sen ancak görmek istediklerini görüyorsun taşın altına bakmıyorsun. Herkes ezik bir sen akıllısın değerlisin. Amiyane tabirle ne ayaksın anlamadım ben. Amacın kadınlara yardımcı olmak mı? ezik gösterip kendi egonu şişirmek mi?

he cnm heee, dayağa alıştık biz ve böyle mutluyuz, oldu mu bunu mu duymak istiosun
için rahatladı mı biraz...

tövbe tövbe. . . okudukça gerçekten şaşırıyorum.herşeyden haber ivar bütün ülkeri gezmiş İngilterenin sağlık konusuna kadar bilgisi var ama insana saygı duymak nasıl olur haber iyok.kendi toprağını,dinini beğenmiyor.neymiş dinde de istemediği beğenmediği şeyler olurmuş vayy arkadaş senin haddine mi kalmış dini yorumlamak..

ben bilirim benim dediğim doğru diyen insanlar yok mu . . .konu sahibine yardım etmeye çalışan insanlari bile sinir edebiliyor bu büyük bir merziyet olsa gerek.

kendi ezilmediğini soruyor birde eşine sormak lazım ezilmeden eşini ezen ailesinin davranışlarını elelştiren bir insanla yaşamak nasıl....

biz dayak yemekten çok memnunuz tabi senin tabirinde..biz sadece saygıyı biliyoruz okadr eğer buda eziklikse ne mutlu bize...

bir insanın kültür farkından rahatsız olması için ille de baskı görmesi gerekmez, ayrıca köy hayatını sevmemek, ayak uydurmamak köylüleri aşağılamak da değildir. çalışma şekillerine, emeklerine sonsuz saygı duyuyorum ama,

yer sofrasında oturamıyorum
ortaya konan tabaktaki pilavı kaşıklayamıyorum (kendi ailemle bile aynı tabaktan yiyemem asla)
ortak kullanılan bardaktan su içemiyorum
böcek fobim yüzünden yer yatağında yatamıyorum
tavuklardan da korkuyorum (komik ama gerçek) bahçeye çıkamıyorum
tuvalet avlunun içinde ama evin dışında olduğu için kullanamıyorum, mecbur kaldığımda eşime nöbet tutturuyorum.
her gün duş alma alışkanlığım var, orada yıkanamıyorum, 2 günde saçlarım yağlanıyor, pis gelin modunda geziyorum.

daha bunlar gibi yüzlerce neden yüzünden eşimin ailesinin yanına en fazla 2 yılda bir gidip 1-2 gün kalıyorum.
bu benim onlara saygısızlık ettiğim ya da aşağıladığım anlamına mı geliyor:44:

anlaşıldı bu arkadaşın derdi kendi çok dayak yemiş bizi de kendi gibi görüyor ne yani yabancılarlamı evlenmemiz lazım savunduğu şeylere bak 15 yaşında çocuk dünyaya getiren insanların düzenini mi savunuyorsun sana bir şey demiycem bundan sonra...

fiske yemiş insan değilim ama yiyeni çok gördüm ve nedense hep müslüman ailelerden geliyorlardı 1-2 kere yerli halktan şiddet olayı oldu ama binde bir ki göç faktörü çok önemli..15 yaşında çocuk doğuranlar bizde hiç yok zaten hep pis kaka avrupalılarda var değilmi gerçeklere ne kadar gözünzü kapatmışsınız rezillik bu yani. o düzen dediğiniz ülkelerde çocuklara gayet iyi bakılıyor her türlü ihtiyaçları karşılanıyor haberiniz olsun.

canım yurt dışına gidip de bütün ülkeleri gezmek çok zor birşey değil
ben de öğrenci halimle gittim 7-8 ülke gezdim yaşadım oralarda hiçte kültürümü unutup onlara körü körüne özenmedim
hatta aile yapısı vs açısından çokta eksik bulduğum yönler var
yani demek istediğim iş insanda bitiyo
karakterinde varsa bi eksiklik düzelmiyo demek ki

Ülkemiz artık sağlık konusunda çok çok ileride.. peki sen çok çok iyi biliyorsun da yurt dışında insanların özel sağlık sigortası olmadığı zaman muayene dahi olmadığından haberin var mı? Ailede çocuk doğar doğmaz sağlık sigortası yaptırman lazım. Her şey paralı orada. Ve Amerika’da yaşayan bir tanıdığım var, Türkiye sağlık konusunda çok çok iyi durumda ABD nin bir sürü içinden çıkılmaz kuralları var diyor. Kaldi ki artık dünyada sayılı ameliyatlar burada yapılıyor Akdeniz’e eğ kafanı…Bir sürü Alman vatandaşı buraya geliyor. Sen farklı yaklaşıyorsun olaya. Ona bakarsan geçen Kore’de dede açlıktan torununu yemiş. Buyur sana Hristiyan bir ülke. Ama Dubai zengin Müslüman, oradaki sağlık standardı tavanda…buna ne dersin?

Siz batıyı iyi yonleriyle gormussunuz. Ahlak olarak ne kadar zayıf olduklarının sizin için önemi yok.

Sizin muslumanliginiz iki dudak arasında. Müslüman bir ülkede yolda yürüyen bir kadının poposuna saplak atılmaz ama çok beğendiğiniz avrupada bu son derece normaldir. İslam sizin sandiginizin tam tersine kadını korur. Siz tv de gorduklerinizden ogrenmissiniz dinimizi.
İslamda size uymayan şeyler varsa buyrun başka dine geçin
Sizin için bir mesajınız ile pesinizden koşan 20 erkek olduğu gibi bu zihniyetinize uygun dinlerde mevcut. Tutmayalim sizi

evet aynen öyle yurt dışında özellikle amerikada sağlık hizmetleri çok çok pahalı
sigorta olmadan karşılamak mümkün değil
ve sigortaya ödenen ücretler de çok fazla

ben isveçte yaşadım uzun süredir ama kimse gelip de popoma şaplak atmadı hanımefendi nereden uyduruyorsunuz böyle şeyleri ayrıca islam kadını koruyorsa neden müslüman ülkelerde kadınlar bu kadar geride bir zahmet açıklayın da aydınlanalım.gökyüzünün diğer yarısı isminde bir kitap var islam kadını koruyormu orada daha net görebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…