- Konu Sahibi mutsuzperi
-
hanımlar ebiş'e yanıt vermeyin.sonuç iyi değil.müslümanım derken ettiği lafların farkında değil.allah korusun
ben müslümanım kimse kimseye din öğretmeye kalkmasın ama ben dini kendi tekellerinde gören kadınlara her şey, yasaklatıp her haltı yemeye kendilerine hak görenlere karşıyım ayrıca dinde bana uygun olmayan şeyler varsa onlara da karşıyım miras meselesi olsun diğer konular olsun dinde kadınlara uymayan çok nokta var bugüne bağlanamayacak..
eskiden kızlar diri diri gömülüyorlarmış islam kurtarmış masalı hep anlatılır ama bugüne bakarsanız bugün yokmu öyle şeyler zannediyorsunuz müslüman ülkelerde recm olsun bebek yaşta evlendirilenler olsun hep müslüman ülkelerde görülüyor ben bunlara karşıyım siz çok mutlusunuz herhalde dinimizin böyle karalanmasından ki oturup bir de ahkam kesiyorsunuz. din bir tek sizin elinzde sanki başkaları bilemez öğrenemez bizim aklımız yok sanki.
kadınların yaşamakta en fazla zorlandıkları ülkeler müslüman nüfuslu ülkelerse eğer ben buna karşı çıkarım siz tabii türkiye gibi hem islamın hem modernizmin birarada olduğu ülkede yaşıyorsunuz zannediyorsunuz ki bir iranda bir arabistanda da kadınlar sizin gibi oysa onlar size nasıl özeniyor bilseniz bu sözlerin hiçbirini söylemezdiniz....
ingiltereden örnek verdin ben de o zaman şunu sorayım ingiltere çocuk sağlığı ve haklarda nerede o övdüğün müslüman ülkeler nerede?
çocuk suçluluğunda ingiltere nerede dğer ülkeler nerede?
yeterli beslenmede ingiliz çocuklarıyla diğer ülke çocukları hangi sıralarda?
bunları öğren o zaman anlarsın hangi ülkelerde çocuklar daha sağlıklı yetişiyormuş görürsün.
ben müslümanım kimse kimseye din öğretmeye kalkmasın ama ben dini kendi tekellerinde gören kadınlara her şey, yasaklatıp her haltı yemeye kendilerine hak görenlere karşıyım ayrıca dinde bana uygun olmayan şeyler varsa onlara da karşıyım miras meselesi olsun diğer konular olsun dinde kadınlara uymayan çok nokta var bugüne bağlanamayacak..
eskiden kızlar diri diri gömülüyorlarmış islam kurtarmış masalı hep anlatılır ama bugüne bakarsanız bugün yokmu öyle şeyler zannediyorsunuz müslüman ülkelerde recm olsun bebek yaşta evlendirilenler olsun hep müslüman ülkelerde görülüyor ben bunlara karşıyım siz çok mutlusunuz herhalde dinimizin böyle karalanmasından ki oturup bir de ahkam kesiyorsunuz. din bir tek sizin elinzde sanki başkaları bilemez öğrenemez bizim aklımız yok sanki.
kadınların yaşamakta en fazla zorlandıkları ülkeler müslüman nüfuslu ülkelerse eğer ben buna karşı çıkarım siz tabii türkiye gibi hem islamın hem modernizmin birarada olduğu ülkede yaşıyorsunuz zannediyorsunuz ki bir iranda bir arabistanda da kadınlar sizin gibi oysa onlar size nasıl özeniyor bilseniz bu sözlerin hiçbirini söylemezdiniz....
ezilmeye alışanlar yadırgıyor tabii söylediklerimi. siz köle olarak görülmeye devam edin hanımlar bu zihniyet olduğu sürece daha çok konu açılır buralarda dayak yedim hakaret işittim diye..müsmüslüman kocalarınızın köleliğiyle size mutluluklar.
teşekkürler ebis. güle güle
güle güle demekle olmaz bu işler kadına değer vermeyen ülkelerde yaşandığında insan dayağa vs.. alışıyormuş demek ki :)
tövbe tövbe. . . okudukça gerçekten şaşırıyorum.herşeyden haber ivar bütün ülkeri gezmiş İngilterenin sağlık konusuna kadar bilgisi var ama insana saygı duymak nasıl olur haber iyok.kendi toprağını,dinini beğenmiyor.neymiş dinde de istemediği beğenmediği şeyler olurmuş vayy arkadaş senin haddine mi kalmış dini yorumlamak..
ben bilirim benim dediğim doğru diyen insanlar yok mu . . .konu sahibine yardım etmeye çalışan insanlari bile sinir edebiliyor bu büyük bir merziyet olsa gerek.
kendi ezilmediğini soruyor birde eşine sormak lazım ezilmeden eşini ezen ailesinin davranışlarını elelştiren bir insanla yaşamak nasıl....
biz dayak yemekten çok memnunuz tabi senin tabirinde..biz sadece saygıyı biliyoruz okadr eğer buda eziklikse ne mutlu bize...
ingiltereden örnek verdin ben de o zaman şunu sorayım ingiltere çocuk sağlığı ve haklarda nerede o övdüğün müslüman ülkeler nerede?
çocuk suçluluğunda ingiltere nerede dğer ülkeler nerede?
yeterli beslenmede ingiliz çocuklarıyla diğer ülke çocukları hangi sıralarda?
bunları öğren o zaman anlarsın hangi ülkelerde çocuklar daha sağlıklı yetişiyormuş görürsün.
ben batıyı da diğer ülkeleri de net olarak görmüş birisiyim o yüzden bu kadar net söylüyorum evet başka ülkelerde de genç yaşta anne olanlar var ama böyle anlarda anneler dışlanmıyor ciddi destek ve bakım sağlanıyor recm edilip sokağa terkedilmiyorlar yani binde bir örnek onlar ki batı ülkelerinin göç aldıklarını unutmayın suçların büyük çoğunluğu göçmenlerce işleniyor.
Ülkemiz artık sağlık konusunda çok çok ileride.. peki sen çok çok iyi biliyorsun da yurt dışında insanların özel sağlık sigortası olmadığı zaman muayene dahi olmadığından haberin var mı? Ailede çocuk doğar doğmaz sağlık sigortası yaptırman lazım. Her şey paralı orada. Ve Amerikada yaşayan bir tanıdığım var, Türkiye sağlık konusunda çok çok iyi durumda ABD nin bir sürü içinden çıkılmaz kuralları var diyor. Kaldi ki artık dünyada sayılı ameliyatlar burada yapılıyor Akdenize eğ kafanı Bir sürü Alman vatandaşı buraya geliyor. Sen farklı yaklaşıyorsun olaya. Ona bakarsan geçen Korede dede açlıktan torununu yemiş. Buyur sana Hristiyan bir ülke. Ama Dubai zengin Müslüman, oradaki sağlık standardı tavanda buna ne dersin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?