Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

Benİpek sana katiliyorum arkadaşım.çağdaşlık görüntüde değil beyindedir.eğer eşinin ailesi geri kafali olsaydı bu kız bize göre değil fazla çağdaş! fazla modern bize ayak uydurmaz der eşinin aklini celmeye çalışabilirdi.size ters olan şeyler onların dogrulari kimseyi böyle şeyler için hor göremezsiniz.
ben ne çağdaşim diye geçinenler gördüm, kendilerinde cagdasliktan eser olmayan!...

onlar modern, çağdaş olmayabilir ama nasıl onlar sizi kabul etmişse sizinde en azından eşiniz için onları kabullenmeniz gerekir.

Agzina saglik canim. Onlarda seni aralarina almislar sonucta...hani yuksek kulturlusun ya? Esinle bi derdin yokmus senin ailenede gitmek istiyormus kendi ailesinede.. Haksizlik yok...bu adam agac kovugundanda cikmadi dimi? Bana kalirsa sizinki simarikliktan baska birsey degil, derdin yok dert ariyorsun!

.Alıcağımız eşyaları bile o eve göre almak zorundayız çünkü aşırı bir aile baskısı var ne ben nede nişanlım kendi kararlarımızı vermemize izin verilmiyo.

Orda oturmak istemememin en büyük sebebi,aşırı tutuculuk .3 günlüğüne abisinin yazlıgına gittik siteyi onlar yapmış ve herkese 1 ev verilmiş,yazlıkta bile bütün sülale birlikteler.Diz boyu elbise giydim diye gelinler altıma tayt verdi ve hiçbiyerım açık değildi.Gelinliğim straplez istedim diyede olay çıktı ailesi onların hoş karşılamazmıs onlarda giymemis banada bu tarz laflar söylendi.Bide bana hediye almıslar kapalı elbiseler dizimin altında uzun kollu,direk söylemeyip hediye yoluyla anlatmaya çalısıyolar.Evde
yemek yenirken misafir gelince haremlik selamlık oturuyolar,havuza girilcekse kadın erkek ayrı ayrı giriyo ve sürekli günahtan sevaptan konusup hacılara hocalara gidiyolar.Aşırı bunaldım 3 gün bile yetti! Bir ömür 7 sülaleyle aynı binada yaşamayı düşünemiyorum.Nolur akıl verin ,nişanlımı üzmek kırmak istemiyorum ama ailesiyle iç içe ,her dakka aynı yerdede olamam

daha önceki konunuzdan bir alıntı..
bunu yazdığınızda nişanlıymışsınız.. bu baskıları bilerek evlenmişsiniz siz.
bilerek kabul etmişsiniz..bunu hep yaşayacaksınız. bu yaştan sonra o taraf değişmeyeceğine göre..

Aile o kadar önemli ki...Gerçekten de sadece eşinizle değil ailesi ile evleniyorsunuz..Evlenmeden önce tanımadınız mı eşinizin ailesini...Tavır ve davranışları önceden kestiremezsiniz fakat düşünce farklılarından doğabilecek problemri önceden kestirebilirsiniz..Bu yüzden kızların evlilik yaşı da çok önemli..İlk önce kendi ayakları üzerinde durabilmeli sonra evlilik düşünülmeli..Zaten bunları yapınca yaş 26 -27 oluyor,gayet ideal...

Canim sonucta bu insanlari taniyarak, bilerek evlenmissin. Onlarin kac yillik kulturunu, aile iliskilerini tabii ki degistiremezsin.
Bence esine sakin onlara gitmek istemedigini, sana uymadiklarini filan soyleme. Bunun esini ne kadar kirip uzecegini dusun. Eminim esin de en az senin kadar biliyordur ailelerin arasinda ne kadar fark oldugunu. Sonucta onlar esinin ailesi, ve sanirim kotu niyetli birsey yapmiyorlar, sadece kendi kulturlerini yasiyorlar. Madem sizin aileye de bu kadar yakinsiniz, onun ailesine de olun. Haftada 1 gitmek gayet normal bence. Evet, bana da ters, ben olsam ben de bunalirdim ama idare etmekten, hosgoruyle yaklasmaktan baska yapacak birsey yok bence. Iliskinize comak sokmuyorlarsa, iyi niyetlilerse bu tur meselelerden huzurunuz kacmasin.

aynı esımın aıle yapısına benzıyor aıle yapıları.ama ben sızın anlattıgınız gıbı cok sıkıntı yasamıyorum.ben onlardan farklıyım dıye genellıkle bana ılgı gosterırler dınlerler benı.zaten cok da gorusemıyoruz belkıde ondan kaynaklanıyor.sız sanırım aynı sehırde oturuyorsunuz.ama sızıde anlıyorum ınsan gerılıyor sıkıntılar oluyor.madem esınız cok ıyı sızde katlanmaya calısın ayak uydurmaya calısın sonucda ılerde sızın cocuklarınızda o aılede buyucek.

Akraba evliliği değilse bu farkı herkes yaşıyor
Bence daha çok yenisiniz , bunları sorun etmeyin
Yeni ayrıldığınız için ailelerle sık görüşme gereği duymuş olabilir eşiniz
İlerde hem onlara alışır, hemde evliliğe alışıp bu kadar sık gitmezsiniz
Ancak düşünceleriniz bir değil diye insanlara ön yargılı daranmayın, evlatlarını uzaklaştımaya çalışmayın lütfen.. Kendi ailenizle ne sıklıkta görüşüyorsanız eşinizin ailesi ile de öyle görüşmeniz lazım..

Hangimizin yetiştirme tarzı eşimizle aynı ki ?
Hangimizin ailesi eşimizin ailesine benziyo ki ?

Ama herşeye rağmen adil olmak gerektiğini düşünüyorum, onlar eşimi ailemde beni bu yaşa kadar getirmiş neticede
Sevgi de eş değer olmasa bile yakın bi oran söz konusuyken saygı da eşit olmak zorunda hissediyorum ben kendimi

Çok açık modern bir aile (bu nedemekse) olduğunuzu bildiğiniz halde neredeyse tamamının örtülü olduğu yaşlı bir anne babasının bulunduğu bir aile olduklarını evlenmeden önce fark etmediniz mi ? Zamanla ailesinden soyutlarsınız diye mi düşündünüz acaba ?

Sizi dışlıyorlar mı ? Küçümsüyorlar mı ? Eğer bu durumlar varsa sizi bir nevi anlarım fakat yazdıklarınızdan sizin onları dışladığınız görünüyor.

"her konusma dini olaylara bağlanıyo ne sevap ne günah bunlar konuşuluyo" bunu beğendim.

onun dışında evlenene kadar pardon dereyi geçene kadar olmamalı bazı şeyler.bunları bilerek evlendiniz.orta bir yol bulacaksınız.her şeyden önemlisi sabırlı olacaksınız.anladığım kadarıyla size bir zararları yok.

eşimin sülalesi topu topu 5 kişiler ama düğün günümü zehir etti 5 kişi.kalabalık demek kötü demek değil ya da tersten çekirdek aile demek iyi demek değil

yazdıklarınızda beni rahatsız eden ; benim ailem açık-modern.

ne zamandır modernlik açık olmakla bağdaştırılıyor anlayamıyorum..

eşinizin ailesi aşiret gibi birşey sanırım. nişanlıyken bunları görmüş olmalısınız.

siz onları kabul etmişsiniz,onlar sizi. ara sıra gidip gönül al,hayatına devam et.

eşini ailesinden koparmaya çalışırsan ters etki yapar.

yazdıklarınızın çoğunu ben kendi ailemde yaşıyorum, odaya baba veya anne yada bir büyük girince ayağa kalkmak, ceketin öünün iliklemek,elini öpmek saygıdan ibarettir ve çokda hoş birşeydir.
iş yerinde bile bir müdürümüz geldiğinde ayağa kalkıp ceketimizi ilikliyoruz o adamlara gösterdiğimiz saygıyı neden babamıza göstermiyelim ki ne kötülük ne sakınca varki anlamadım doğrusu..
bayan erkek ayrı oturup yemek yenmiş olabilir kalabalık olduğundan ayrı oturulmuştur.
inan bana sana onlardan hiç ama hiç zarar gelmez ne kadar kalabalık olurlarsa olsunlar hepsi seni el üstünde tutarlar eşinde öyle tabiiki..
onlar seni kabullenmişler sofralarında sanada yer vermişler bunun kıymetini bil bence.. eşinede onu kıracak söz söyleme ailesi ile ilgili sonuçta bu saatten sonra ne sen nede eşin büyükleri yaşam tarzlarından farklı bir yöne çekemezsiniz...

Yorumları okuyunca güldüm açıkcası..

Baba geldiğinde ayağa kalkmanın neresi kötü herkesin saygı biçimi farklıdır..Kİ bu yapılan genel bir saygıdır..Ben İstanbul doğumluyum ama kökenler Malatya ve bende Malatyanın örf adetleri ile büyüdüm..Bizde de büyüklere saygı gösterilir ayağa kalkılır..Ama eşimin ailesinde gereksiz olarak görünür..Ben eşimin ailesinin yanında bacak bacak üstüne atarak oturamam ama onların genç nesillleri babaanne anneanne lerin yanında bile böyle oturabiliyorlar..

Anlatmak istediğim herkesin saygı beklentisi farklıdır..Sizin ailenize normal gelmeyebilir ama onlarda öyle ise saygı göstermek gerekir elbette..

Günahı sevabı konuşmak kötü değil eftaldir..Haramdan günahtan sakınılması gerektiğini hatırlatmak hatırlamak emin olun iyidir..

Türk örf ve adetlerine göre büyüklerin sayılması, onlara itibar edilmesi gayet normal
çağdaşlıkla açık olmayı bağdaştırmanıza anlam veremedim doğrusu
ne güzel eşiniz size ve ailenize değer veriyor
eşinize göre de sizin yaşantınız ters belki ama bana ve aileme saygıda kusur etmiyor, kırmıyor, değer veriyor demişiniz
eğer o bunu yapıyorsa sizde onun ailesine katlanmak zorundasınız

Yasin küçük ve bence cok abartıyorsun. Haftada bir gitmek cok da degil bana gore.

Onların oğluyla evlisin, onları hor göremezsin de onlardan yüzde yüz kopamazsin da.

Hatta bana su garip geldi; benim ailen önemsemez gidip gelmeleri: istedigi zaman aramalı insan. Onlar da bize gelmezler anlayislilardir. Ailenin gelmesi ne zamandan beti anlayissizlik oluyor?

kültür farkı birçok ailede az yada çok var eşinin ailesi sizin hayatınıza karışmıyorlarsa eşini sana karşı doldurup sizi huzursuz etmiyorlarsa neden onlardan rahatsız oluyorsun ki.eşin senin aileni sayıp kabul etmişse sende onun ailesini kabullenmelisin canım evlilik böyle birşeydir zaten farklı iki insanın ve kültürün birleşmesidir arada saygı varsa soğuk durma eşim çok iyi mutluyum diyorsun boşuna eşinle huzursuz olma

aynılarını yazmayayım katılıyorum kesinlikle
anneannemin bir lafı vardır

bal peteğini kovandan alıp çıkamazsın kızım arılar vızıl vızıl peşinden gelirler
yani bal kaymak eşinle evlenmeyi düşünürken ben bu 1000 kişilik aileyi unuttrurum mu dedin
modern açık ailene uygun bi,r aile bulsaydın keşke... o cahil kapalı eski kafalı ailede mağaradan bir gelin bulsalardı ya

Burda yazılan tepkilere karşılık veriyorum ben açık ve modern kelimelerini eş anlamlı olarak kullamadım ikisini ayrı ayrı söyledim.Aradaki fark şu açık açık yazayım isterseniz derdimi kısaca anlatmak istedim fakat bazı arkadaşlar anlamadı sanırım.Ben kendimi padişah soyundan görmüyorum bulunmaz hint kumasıyım demıyorum kımseyide kucuk gördugum falan yok! Sadece bana farklı gelen bir bakış acısı ve alısık olmadıgım bir aileden bahsediyorum.Bu çağda yaşayıp bu kadar geri kafalı düşünce yapısı bana çok garip geliyo çünkü.Eşimin ailesini tabiiki biliyordum nişanlıyken kötü insanlar değil iyi insanlar ama onlara gidip gelme durumunuz evlenınce belli oluyo malesef ben sadece aynı ortamda sürekli bulunmaktan hoslanmadıgımı yazdım ve fikir almak istedim burdaki arkadaşlardan.

nasıl yani evlenince onları ziyarete gideceğinizi bilmiyormuydunuz
siz kendi ailenizi nasıl görmek isterseniz eşiniz de aynı şekilde isteyecektir tabi aileside..
sürekli aynı ortamda bulunuyorum dediğinizde haftada bir görüşüyormuşsunuz beraber yaşamıyorsunuz..
bir gün çocuğunuz olursa size yılda bir kezmi gelmesini istersiniz..
herşeyi bilip kabullenmişsiniz şimdi şikayet etmeniz yersiz bence

Ama sonuçta sana bir zarar vermemişler eşini doldurup aranızı açmamışlar hiçbir olumsuz durum yaşatmamışlar şükretmek yerine sızlanmanız rabbimin gücüne gitmez inşallah

Gerikafalılık dediğiniz olguyu onların yaşamlarıyla ve alışkanlıklarıyla eşleştirirken, onların arasında büyüyüp de gene o 'gerikafalı' olarak tabir ettiğiniz insanların yetiştirdikleri eşinizi 'Tam benim istediğim gibi modern ve kültürlü' diye tanımlamanız büyük bir ironi değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…