Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

Arkadaslar neden yardimci olmak yerine konu sahibi arkadasin uzerine gidiyorsunuz? Sizden yardim almak icin konu acmis bir insana yardimci olmak yerine bu uzerine uzerine gidis neden. Ayrica acik ve modern kelimelerini birbirinden ayri olarak yani aralarina virgul koyarak kullandigini soylemis ama maalesef verilen cevaplarin hepsi okunmadigindan dikkate alinamamis.

Sanırım aşiret gelinisin yada ona yakın bir durum, kalabalıktan yola çıkarak.. Ama artık mecbursun onlarla olmaya, onlar ailen seninde sen istesende istemesende. Çocuklarının akrabaları olacaklar düşün, bir nevi onların içinde büyüyecek baba etkisini düşünürsek. Sen daha şimdiden bence bunlara takma ve aşmaya çalış, keza ileride çocukların olunca bu düşünce yapınla korkarım çok daha büyük sıkıntılar yaşayacaksın.. Onlar yanlış değil sende doğru! Sadece farklısınız ve o sana ayak uyduruyorsa sende sevdiğin adam için ayak uydurmak zorundasın, evlilik sevgililik gibi değil malesef..

Bütün meseleleri konu sahibi arkadaşa yüklemişsiniz; kendisi onları değiştireceğim demiyor, onlara saygısızlık yaptım demiyor, ben onları öyle tanımamıştım demiyor ki, bunca tepkiyi anlamadım açıkçası. Kimse kimseyi çok sevmek, çok beğenmek zorunda değil; gelindir diye geçmişini, alıştığı yaşam tarzını silmek, unutmak, herşeyi kabul etmek zorunda da değil. Saygısızlık yapmaması, karşıdaki ailenin iyi taraflarını görmesi önemli ama sıkılma, kendini oraya ait hissetmeme hakkı da var, bu forumda herkes ne ideal gelinmiş...

Bence Türkiye'de çiftlerin bir çoğu fazla giriyorlar ailelerin içine, 2 gün orada 1 gün şurada... Daha kendi ilişkilerinin temellerini keşfedememiş, beraber yaşamaya bile alışmamış 2 genç bir orada bir burada, bir o ailede bir bu ailede (bir onun lafıyla bir bunun lafıyla) şaşkına dönüyorlar. Sonrasında bir dolu kavga, gürültü, haddi hududu kalmamış bir sürü sorunlu ilişki... Şaşırıyorum bu kadar genç ve aşkla evlenmiş insanların nasıl bu girdapların içine sürüklendiğine. Bir başbaşa kalın, bir çift olun, ailelerle elbette yavaş yavaş koordine olursunuz... ama yok ilk günden dipdibe hurra ailelere...

bu söyledklerini genelde erkekler anlamıyorlar ve aileleri şaşrtıcı şeklde evlendkten sonra etkiliyor erkekleri. biz olalım, çift olalım dedikçe erkek ben ailemi atamam moduna giriyor ve dile de getiriyor.
ve çok da güzel ifade etmişsin yeni eşlerin durumlarını. biz eskidik artık 9 ay oldu ama hala kavga gürültü eşimn ailesine karşı hassaslığı sona ermedi. nasıl yapacağımı şaşırıyourm artık.....

onu sahibi arkadaş yüklendiğimi düşünmüyorum 5 senelik evliyim bu yeni evlilere birileri doğruyu söylemeli eşinin ailesini istemiyorsanız kimsesiz kişilerler evlenmelisiniz aksi takdirde gecede oğlu için 10 kere kalkmış bir kadını oğlundan ayıramassınız konu sahibi bunları planlıyor bizde doğruyu söylüyoruz benim gelin olduğum evi görse birde karışıyolar ama mecbursun kavga mı edeceksin mutlu olmak için fedakarlık lazım..

biz bayanların yaptığı en büyük hata evlenince düzelir,kendime çekrim nasılsa, kapıyı kapayınca ikimiz kalıyoruz hiçbir sorunumuz olmaz düşüncesi sanırım,

keşke en baştan ailenize uygun bir evlilik yapsaydınız , keşke demenin faydası olmuycana göre onlara gittiğinizde kısa süre katlanmaktan başka çareniz yok , herkesin aile yapısı farklı belki onlarda sizin ve aileniz için olumsuz şeyler düşünüyorlardır

gerçekten sizi anlamakta zorluk çekiyorum. nasıl eşinizin ailesinin giyimi, konuşması, oturup kalkması, içeri büyük gelince saygıdan ayağı kalkması ve bunun gibi birçok şeyleri tuhaf geliyorsa belki sizinde giyiminiz, konuşmanız gibi bir çok şey onlara tuhaf geliyordur... size haftada bir gitmek, aynı ortamda bulunmak sıkıcı geliyor olabilir ama hiç düşündünüzmü acaba onlar benden memnunmudur, rahatsız oluyormudur diye??? belki onlarda sizden sıkılıyorlardır.bir düşünsenize ailesi eşinize 'oğlum eşinin bu davranışları bize göre değil, ailemizin yapısına aykırı sen yine gelmene devam et ama eşin ayda yılda bir gelsin hem o sıkılmasın hem biz sıkılmayalım' dediğini düşünsenize bir. siz ne hissedersiniz eşiniz ne hisseder.. bence çok saçma bir düşünce ki sizin o gerkafalı çağdışı dediğiniz insanların böyle birşey söyleyeceğine tahmin etmiyorum.sadece düşünmeniz için örnek vermek istedim... sizi kimse zorla bir yere götürecek değil. gitmek istemiyorsanız eşinize söylersiniz .siz arada bir eşinize eşlik edersiniz giderken.ama eşinizin ailesine düşkün olduğunu düşünürsek böyle birşey söylediğinizde mutlaka kırılacaktır. aranızda problemler bile çıkmaya başlayacaktır...

masallah esinin ailesine,bu zamanda buyuge hala bu kadar saygi varmiymis,gercekten imrendim...aslinda senin icin hayirli olan yasam seklinu sana ogretmeye calisiyorlar...bence sende uy onlara ahiretin kurtulsun

bence eşinizin ailesi geri kafalı falan değil, gayette büyüğün küçüğün bilindiği, olması gereken sekılde büyüklere saygı gosterılen bi aile. istişareden zarar gelmez arkadasım tabiki buyuklerıne danışsınlar. herseye de baba karar veremez tabiki. bende kayınpederıme bırakmam nerde yasayacagımı. istediğim yerde yasarım.

bana konunda bı tek o kısım abes geldi. gerisine bence sende kaptır kendını.. islamı da yasarsın boylelıkle. az bıraz tanırsın. bu kadar önyargılı olma islamıyete...

gecenlerde atv dekı guven bana programını ızlıyorum bı soru cıktı iki yarısmacıda bılemedı, bı tanesı tereddutlu bı sekılde cevap verdı.
soru: muslumanların kabenın etrafında 7 tur dönerek yaptıkları sey?
tavaf ın ne oldugunu, hac ıbadetının noldugunu bıle bılmeyen bı genclık var. Allah sonumuzu hayretsın...

rahat hissetmediğin aileden benimde var benim çekirdek ailemde 25 kişi Allah eksikliklerini göstermesin babam odaya girdiğinde herkes ayağa kalkar bunun için kimse zorlamaz o kendiliğinden yapılır biz haremlik oturmayız ama masya sığmadığımız için ayrı yemek yenir sonra salonta oturulur herkes sayğılıdır bacak bacak üstüne atmayız değil babam abimin yanındada biz memnunuz ama dediğin aynen senin gibi bir gelin geldi abim sevdi istiyorum dedi süsale kapalı değilki aile ama sevdim dedi diye babam açık bir kız kabul etti olur dedi evledi gelinimiz 1 yıl geçmeden başladı siz eğitilmemişsiniz siz geri kafalısınız diye şu an 30 senelik evli abim şu an boşanabilse boşayacak okadar soğumuş ama çocukları var yapamıyor bütün aile ile küs abim çocuklar gelir kendisi gemez ama arkadan laf gönderir ben gitsem bütün aile afedr diye ama gelmez gelemz artık bu satten sonra diyeceğimşu sen onları küçük gördükce onlar da seni istemez aynen bizdeki gibi yapma sende böyle devam edrsen eşini kaybedersin ......

acik-kapali moder yada deyil ne fark eder..en onemlisi saygi deyilmi?insanlik deyilmi? sadece kendini ustun gorenlere aciyorum...kim kimden ustun Allah bilir...ben sasadigim yerde birsuru dinsiz ama moder....hiristiyanlar var son derece moder ama senin bu beyenmedigin seyleri ailesinde yasan birisi.....ama insan saygili elestirmiyor senin yasantin sana benimki bana...benimle konusurken islamda olan bu seylere gipta ediyor ne guel bir din diyor say her zaman sevgiyide getirir edeptendir bunlar illede edep yani....bir katholiek hristiyan bunu biliyor.....bizmuslumaniz dusunun yani

Son düzenleme:
Dert yanacak bir durum yok bence bu soruna çözüm bulamazsınız koca 1000 kişilik aile siz modernsiniz biz onların yanında kültürümüz farklı diye değişecek halleri yok. Bunları en baştan görüp evliliğe öyle karar vermek en mantıklısıdır.

Son düzenleme:
Yine bir ötekileştirme, bir ayrım yapma durumuyla karşı karşıyayız. Türkiyenin sorunu bu zaten, yıllardır açık-kapalı kadın tartışması yapıyoruz. Ve olay yok yere yine buralara gelmiş ne yazık kiKimse tüm kapalı olanlar bağnazdır, modern değildir diyemez ama aynı şekilde kimse açık insanlar saygısızdır, dini güzel yaşayamadıkları için saygıdan-sevgiden nhaberleri yok diyemez.
Arkadaş gayet açık bir şekilde hiç alışkın olmadığı bu aileyi anlatmış, hiç alışkın olmadığı içinde doğal olarak bir huzursuzluk bir rahatsızlık olmuş içinde. Bu gayet normal, kimse kimseyi aşağılamamış yani. Ama kompleksli insanlar tarafından farklı yerlere çekilmiş konu, yazık.

konu sahibi gibi dusunenleri hic anlamiyorum,
cagdaslik modernlik nedir ne demek Allah askina
baskalarina on yargili davranip kucuk gormek mi kendinizle bile celisiyorsunuz,
ya soyle bi dusunun esini anlata anlata bitiremiyorsunuz sizin sayenizde mi oldu bunlar.
yetistigi ortam geregi cok saygili davraniyor.
bence saygisiz seviyesizce konusan insanlardan korkun.
lutfen iyi taraflarini dusunun bu devirde boyle dusunceli bi esiniz var milletinki bayram gunu bile aramiyor esinin ailesini
iyi taraflarini dusunun inanin ki mutlu olucaksiniz.

Alışmadığın bir kültür seni sıkmış olabilir, daha çok yeni evlisin, haklı olabilirsin

Ama bence alışmayı denemelisin, görüşleri sana uymayabilir ama saygı duyarak onlarla kaynaşabilirsin

Çok memnun olduğun eşini onların yetiştirdiğini hiç unutma, sana ve ailene gösterdiği saygıyı o ailenin içinde öğrendi eşin.

Şimdi ilk zamanlar sürekli gidiliyordur ama zamanla hayat meşgalesi çoğaldıkça iki üç haftada bire denk gelir zaten. Eşine bunlardan bahsedip gönlünü kırma, zaten anlattığın gibi biriyse durumun farkındadır ama dillendirilmesi onu incitebilir. Sonuçta görerek,bilerek evlendin şimdi aileyi beğenmemek eşine farklı şeyler düşündürebilir. Boşuna huzurunu kaçırma derim.

Konu sahibini savunanlar yazının bu kısmını idrak edemediler sanırım...
Resmen eşinin ailesini kendi ailesinin o üstün(!) meziyetlerinden yoksun görüyor..
Bu küçümsemek değil de nedir Allah aşkına!
Ne zamandan beri büyüklere saygılı olmak, ailecek bi arada olmak, birlikte otururken dedikodu yapmak yerine Allah kelamı konuşmak çağdışılık oldu?!
Kusura bakmayın ama bu meziyetlere sahip bi aileye gelin olmuşsunuz, onların yetiştirmiş olduğu mükemmel bi eşe sahipsiniz, bence oturup kalkıp şükretmelisiniz.
Allah yüzünüze gülmüş.

Son düzenleme:
bu kadar tepeden bakma insanlara konu sahibi....
yaradanınız aynı,gireceğiniz yerde.

Allah yapmıyor bu ayrımı size mı düştü?
hayır bi de övüne övüne açık olmayı modern olmanın simgesi görmüyor musunuz deli oluyorum.
siz modernliğin ucundan bile geçemezsiniz bu zihniyetle.

sinirlendiğim noktayı geçip konuya yorum yapmak gerekirse;

o küçümsediğiniz aile sizin seçtiğiniz hayat arkadaşınızı maddi-manevi besleyerek büyüten insanlar.

o zaman eşinizide sevmeyin?

eşinizi seviyorsanız,onu yetiştiren aileye saygı duymak zorundasınız.

yol yakınan ayrıl canım arkana bakmadan kaç kurtar kendini ne işin var senin tam zıttın ailede?
burada nice konu açıldı burada yarın öbür gün sana ne baskılar yapacaklar haberin varmı ailesiyse ailesi senin de ailen var neden sen uğraşıyorsun bunlarla. evlilikte aileler de denk olmalı yarın türban tak diye zorlamayacaklar seni ne malum varmı garantileri diğerlerinin yaşadıkları sorunları sende yaşayacaksın eminim.
insanların yaşamları farklıdır ama onlarda o yaşama uygun kişiyle evlenmelidirler yok öyle sevdim saydım neler yaşanıyor aileler arasında.

evlenmeden önce nasıl göremedim bunları??

Ciddi olamazsın Yuh yaniii..!!
Konu sahibi, kapalı insanlar neden geri kafalı oluyor sizin gözünüzde??
Nedenini merak ettim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…