- 23 Şubat 2010
- 1.405
- 900
- 323
- Konu Sahibi mutsuzperi
-
Bütün meseleleri konu sahibi arkadaşa yüklemişsiniz; kendisi onları değiştireceğim demiyor, onlara saygısızlık yaptım demiyor, ben onları öyle tanımamıştım demiyor ki, bunca tepkiyi anlamadım açıkçası. Kimse kimseyi çok sevmek, çok beğenmek zorunda değil; gelindir diye geçmişini, alıştığı yaşam tarzını silmek, unutmak, herşeyi kabul etmek zorunda da değil. Saygısızlık yapmaması, karşıdaki ailenin iyi taraflarını görmesi önemli ama sıkılma, kendini oraya ait hissetmeme hakkı da var, bu forumda herkes ne ideal gelinmiş...
Bence Türkiye'de çiftlerin bir çoğu fazla giriyorlar ailelerin içine, 2 gün orada 1 gün şurada... Daha kendi ilişkilerinin temellerini keşfedememiş, beraber yaşamaya bile alışmamış 2 genç bir orada bir burada, bir o ailede bir bu ailede (bir onun lafıyla bir bunun lafıyla) şaşkına dönüyorlar. Sonrasında bir dolu kavga, gürültü, haddi hududu kalmamış bir sürü sorunlu ilişki... Şaşırıyorum bu kadar genç ve aşkla evlenmiş insanların nasıl bu girdapların içine sürüklendiğine. Bir başbaşa kalın, bir çift olun, ailelerle elbette yavaş yavaş koordine olursunuz... ama yok ilk günden dipdibe hurra ailelere...
Burda yazılan tepkilere karşılık veriyorum ben açık ve modern kelimelerini eş anlamlı olarak kullamadım ikisini ayrı ayrı söyledim.Aradaki fark şu açık açık yazayım isterseniz derdimi kısaca anlatmak istedim fakat bazı arkadaşlar anlamadı sanırım.Ben kendimi padişah soyundan görmüyorum bulunmaz hint kumasıyım demıyorum kımseyide kucuk gördugum falan yok! Sadece bana farklı gelen bir bakış acısı ve alısık olmadıgım bir aileden bahsediyorum.Bu çağda yaşayıp bu kadar geri kafalı düşünce yapısı bana çok garip geliyo çünkü.Eşimin ailesini tabiiki biliyordum nişanlıyken kötü insanlar değil iyi insanlar ama onlara gidip gelme durumunuz evlenınce belli oluyo malesef ben sadece aynı ortamda sürekli bulunmaktan hoslanmadıgımı yazdım ve fikir almak istedim burdaki arkadaşlardan.
Kızlar merhaba,
Ben 6 aylık evliyim.Sorunum eşimin ailesi ve yaşama biçimleri.Ben 23 yaşında gayet modern bi hayatı olan üniversite son sınıf öğrencisi biriyim.Ailemle arkadaş gibi büyüdüm babam ve annemle aramda çok az yaş farkı var ve bütün ailem gayet açık modern insanlar.Herkesin birbirine saygı duydugu ama özgür düşüncelerini dile getirebildiği bi ortamdan sonra bunun tamamen zıttı olan bir aile ile karşı karşıyayım.
Eşim 6 kardeşin en küçüğü 29 yaşında ailesine göre çok farklı yurt dısında okumus kendi işi olan birisi.Eşimin babası ve annesi benim babanem ve dedem yaşlarında.Büyük ne derse o olur bir aile.40 yaşındaki abisi bile babasının izni olmadan hiçbişey yapamıyo.Evlenene kadar oturcagımz eve bile kendisi karar vermek istediği için eşim iki arada bi derede kaldı ama ben dusuncelerımı soyledım ve bi şekilde istediğim yerde oturmayı basardım.Çok kalabalık yaklasık 1000 kişilik bi sülaleleri var ve hepsi kapalı.Düşüncelerimiz kesinlikle uyumusyo saygısızlık etmemek için susuyorum ama benim hiç haz etmediğim ve katılmadıgım bir kafa yapısı var.Eşim ailesine çok düşkün oldugu için sık gitmek istiyo ama ben en fazla 1 saat dayanabiliyorum.Kendi yaşıtım olan ve kafa yapımın uydugu kimse yok ve kendimi uzaylı gibi hissediyorum.Bazı olaylardan örnek vermek gerekirse;çekirdek aile 30 kişi bi yemek yense masalar yetmiyo kadınlar erkekler ayrı oturuyo,babası gelince herkes ayaga kalkıyo önünü ilikliyo,her konusma dini olaylara bağlanıyo ne sevap ne günah bunlar konuşuluyo.vs...
1 gün onlarla geçirsem kendimi yavaş yavaş o hayata adapte oluyo gbi hiissedip geriliyorum,nasıl sıkılıdıgımı anlatamam kelimelerle,hiç alısmadıgım ve bana cok garip gelen bi hayat oldugu için.Ama eşimle çok iyi anlaşıyoruz onu kırmak istemiyorum aynı şeylerden konusup aynı fikirleri paylaşabiliyoruz,başbaşayken herşey çok güzel ama bu kadar yakın olmak istemiyorum.Bunu onu kırmadan nasıl anlatabilirim?bu yüzden kavga edip tartısmak ıstemiyorum çünkü ben ne istersem yapan ve asla kötülüğü hak etmeyen bir dediğimi iki etmeyen bir insanla evliyim.
Lütfen yardım edin fikir verin,şimdiden teşekkürler.
Sorunum eşimin ailesi ve yaşama biçimleri.Ben 23 yaşında gayet modern bi hayatı olan üniversite son sınıf öğrencisi biriyim.Ailemle arkadaş gibi büyüdüm babam ve annemle aramda çok az yaş farkı var ve bütün ailem gayet açık modern insanlar.Herkesin birbirine saygı duydugu ama özgür düşüncelerini dile getirebildiği bi ortamdan sonra bunun tamamen zıttı olan bir aile ile karşı karşıyayım.
yol yakınan ayrıl canım arkana bakmadan kaç kurtar kendini ne işin var senin tam zıttın ailede?
burada nice konu açıldı burada yarın öbür gün sana ne baskılar yapacaklar haberin varmı ailesiyse ailesi senin de ailen var neden sen uğraşıyorsun bunlarla. evlilikte aileler de denk olmalı yarın türban tak diye zorlamayacaklar seni ne malum varmı garantileri diğerlerinin yaşadıkları sorunları sende yaşayacaksın eminim.
insanların yaşamları farklıdır ama onlarda o yaşama uygun kişiyle evlenmelidirler yok öyle sevdim saydım neler yaşanıyor aileler arasında.
evlenmeden önce nasıl göremedim bunları??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?