Eşimin ailesi ve kültür farkı!!yardım

Eski konunu hatırladım,yorum yazmıştım.Evlenmişsin,hayırlı olsun.

Eşinin ailesini hiçbir zaman gözardı edemezsin.Sen görüşmesen bile eşin görüşecek.
İnşallah evladın olunca,onun babaannesi-dedesi olacaklar vs...

Bu kadar uyamıyor ve rahatsız oluyorsan,gidiş gelişleri minimuma indirmeyi deneyebilirsin.
Haftada bir ideal denmiş ama bana göre fazla mesela.
Daha seyrek gidip daha az oturmayı tavsiye ederim.Bunun için,eşinle açıkça ama çok dikkatli bir konuşma yapabilirsin.

Bu arada eşinin tarafına koyacağın kısıtlamayı,kendi ailene de koymalısın.
Eşim benim ailemi seviyor diye düşünüyorsun ama bu durumda onun da sizinkilerle fazla uyuştuğunu sanmıyorum.
Ayrıca,onun ailesine gitmeyip sizinkilere sürekli gitmek hem haksızlık olur hem eşinin kıyas yapmasına sebep olur.

Mesela son yazdığın cümledeki gece 1 de gidip yatıya kalmaları filan artık kısma zamanıdır bence:)

okurken gulmekten koptum neden dersen eger aynıı ben ve nısanlımı anlatmıssın.hele o 30 kısının masadan kalkma ve her evlerıne gttıgımızde mevlıt havasında gecırıp basortu dagıtıp yasın okumaları yokmu saatlerce .....ya elhamdulıllah bızde ınanclıyız ama daha ıkı aıle bırbırını tanımıyo bıle dogru duzgun evlerıne her gıdısımızde basortu takıp dua okunmasıı anlamsız

Bende evlendigimde sizin gibiydim. Esimin ailesi dini butun islami dorugunda yasayan insanlarken ben dap dar pantalon tisort falan gezen bir insandim. Esim baslarda sizinki gibi hos goruyodu ama zamanla isler degisti . . Simdi bakiyorum esimin ailesine adapte olup onlara uyum sagladigimi farkettim. Siz esinizin simdi ses cikarmadigina bakmayin ilerde degisebilir fikri.

Madem eşin iyi biri, sana karşı falsosu yok, sabırlı olacaksın canım..
Zor gibi görünüyor ama ailesini de atamazsın adamın..
Ne yapalım onlar da öyle, sohbet etmeye- o 1-2 saati de hoş geçirmeye çalış.. :)

Siz evlendikten sonramı tanıdınız bu aileyi?
Evlenmeden önce çokmu farklılardı?
O zaman kaldırabileceğinizi düşündüyseniz şimdi neden kaldıramıyorsunuz?

Bu arada hala kalkmak kaldımı? diyen arkadaşa sesleniyorum.
Bende hala kalkıyorum, çünkü bu saygıdır, önceden saygı neyse şimdide aynı.
Küçükte gelse karşılamak için kalkarım, büyükte gelse kalkarım, bu insanlara karşı verilen değerin göstrgesidir bence...

kusura bakmayın kınamak haddim değil resmen eşinizin ailesini küçümsemişsiniz sizin için hayat sadece eşinizden ibaret ailesi yok öylemi böyle yapa yapa aile ilişkileri kopuyor gel bizimle kal demiyorlar kapan demiyorlar her hangi bir baskı tek derdiniz ailesiyle birkaç saat geçirmek ben her zaman şöyle düşünürüm birgün sizinle olmaktan hoşlanmayan çocuklarınız olucak o zman ne düşünecek siniz gerçekten kırılmayın anlam veremiyorum sizin gibi düşünenlere eşinin ailesi buya ne olursa olsun böyle konuşmaya hakkınız yok insanlar emek vermiş yokluk çekmiş belkide bugünlere getirmiş yanlarında bir kaç saat oturmak sizi rahatsız ediyor bu arada bende çekirdek ailede büyük şehirde büyümüş kalabalık herşeye karışan insanların içine gelin geldim hoşgörülü olmaya çalışıyorum sizede tavsiyem hoşgörülü olmanız..

çok güzel söylemişsiniz biz annemizin bir bakışından korkardık şimdi annlerin suratına kapılar çarpılıyor anne sanki arkadaş gibi kavga edilebilir bence saygı herşey den önemli eşine gelince nasıl kapıya gidip öpüyorsun hoş geldin diyorsun bu nedir sevgi saygıdır anne baba kayınvalide kayınpeder onlara da saygılı olunması gerekir odaya girdikleri zaman buyur baba deyip oturmasını sağlamak lazım..

Halamin bir sozu vardi evlendiginde esinin ailesiylede evleniyosun diye. Esinin ailesine katlanmak zorundasin. Onlar esinin parcasi katlanamiyorsan bosanmaktan baska caren yok. Bi soz vardir ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin...

bizde eşimle aynı anlattığın gibiyiz.Benim şansım 16 saat uzakta olmaları.Yoksa evlenmezdim, ne kadar sevsem de yakında olsalar yapamazdım.Sen de az gidip geliceksin başka yapacak bişey yok

konu sahibi arkadaşım, yazmayım dedim ama dayanamadım... ne kadar bencil bi düşünce tarzı bu ya...
eşini yere göğe sığdıramıyosun, senin ailene verdiği değerden bahsediyosun ama iş onun ailesine gelince, yok gerikafalılar, yok yaşam tarzları benim yaşam tarzımdan çok uzak diye eleştiriyosun...
ya arkadaşım, eşinin hatrı yok mu hiç????
kaldı ki ailesi sana karışmıyo, aranızda kötü bi olay geçmemiş, senin tahammül edemediğin tek şey, onları kendinden küçük gördüğün için, zaman geçirmek istemiyosun...
küçük görmüyorum falan deme sakın, başlığından ve kurduğun cümlelerden bu o kadar belli ki...
senin o aileyi başının üstünde taşıman lazım...
anlattığına göre, ne kadar iyi huylu, güzel karakterli insan yetiştirmişler..
o aileyi öyle kabul edeceksin ve gidip gelmekde zorundasınnn...
Allah bilir,çocuğun olduğu zaman, onlardan etkilenir diye, dedesinin evine de göndermezsin sen...
gerikafalılık falan bulaşır mazallah....

okudukça sinirleniyorum açıklar modern öylemi kapalılar modern değil kusura bakmayında eğitimli okuyorum modern ailede yaşadım diyorsunuz kurduğunuz cümlelere bakın demekki aileniz sizi iyi yetiştirememiş insanları inançlarından ötürü geri kafalı yaptınız mükemmel dediğiniz adamın ailesi sizi bir şey yapmadığı halde yerden yere vurdunuz ben şahsen sizden daha mükemmel olduklarını düşündüm..

Son düzenleme:
düşünceye baktığımızda modernlik değil bağnazlık ve cahillik görüyorum ama pardon pardon kılık kıyafetiniz yeter değil mi?

Son düzenleme:
Tahammül edemediğiniz şeyleri okuyunca eşinizin ailesine çok üzüldüm...
Onlar sizi olduğunuz gibi kabullenmiş ve gelin olarak görmüşler...
Ama malesef görüyorumki sizde o anlayış yok..

Bence konu sahibi evliligi sevdigi kisiyle ayri eve cikmak zannetti. Hani universitedeyken bi ayri eve cikma arzusu vardir ya. Gercekte evliligin bu olmadigini gorunce hayal kirikligina ugradi. Eside 1 2 seneye kalmaz degisir yurt disinda yasamis olmasi o ailenin bir parcasi oldugu gercegini degistirmez. Benim kaynim ortaokuldan itibaren 20 yil ailesinden uzak askeriyede okumus yilda bir hafta gormus ailesini ama inanilmaz duskundur.

Son düzenleme:
Mutsuzperi;

Benim de eşimin ailesi ile benim ailem arasında kültür farkı var.
Ben açıgım, eşimin sülalesinde hiç açık yok, hepsi kapalı.
Ben demokrat bir ailede büyüdüm, eşimse tam tersi...
Ve ben bunları bile bile evlendim.Hatta kv'dem en başta beni hiç istemedi...
Fakat ben aileyi degil, eşimi baz aldım. (7 yıl flörtün ardından evlendik)

Eşim ve benim düşünce yapılarımız her ikimizin ailesi ile de farklı.
Fakat kimse kimseyi kırmaz, saygısızlık yapmaz.

Mesela dediğin gibi ben babamın yanında yatarım, uzanırım, biz çok rahat yetiştik,
ama eşim asla uzanmaz babasının yanında.Çocukluktan öyle yetiştirilmiş,
Ben babamın yanında babak bacak üstüne atarım, eşim yapmaz.

Eşim kendi babasının yanında yapmadıklarını benim babamın yanında da yapmaz.
Şimdi o böyle davranırken ben onun babasına onun davrandıgından farklı davranabilir miyim?
Belki evet davranabilirdim, ama yapmadım. Eşimin yapmadıgı şeyi ben yapamam.
Çünkü o insanlar belli ki saygıyı bu şekilde algılıyorlar...

Bak canım, evlilik uyum işidir.
Uyum saglamak demek kendini özünden, inandıgından soyutlamak demek degildir,
saygı çerçevesinde senin kişiliğine, degerlerine müdahale edilmediği sürece çok büyük sorun teşkil etmez.
O nedenle zaten haftada bir defa gittiğiniz aileye, eşinin hatırına katlanacaksın.
Zira sana bir saygısızlıkları olmamış anladıgım kadarıyla.

Son düzenleme:
Hmmm açık ve modernnn doğru açıklar moderndir tabi..
Kapalılar bağnaz olur.
Uff en sevmediğim muhabbet yaa..

Mükemmel olan eşini büyüten onlar ve o iyi kalpliliğini ve saygılı hallerini
o dar kafalı insanlara borçlu arkadaşım..
Hatta artık sen de borçlusun..
İyi bir insan yetiştirip sana eş ettikleri için..

canım eşinin aile yapısı ve konuştuğu konular bana normal geldi. sen büyük biri gelince ayak ayak üstüne mi atıyorsun? bu saygıdır yadırgamana şaşırdım açıkçası. deden yaşında adammış kalk ne olacakki. bende üniv. "Fakat ben aileyi degil, eşimi baz aldım." diye yazmışsın. evlilikte herşey göze alınmalı. adamlar seni aşagılamıyorsa, itip kakmıyorsa sorun olmamalı.
kalabalık bi aile olmaları güzel bişi demekki sevilen insanlar. öp başına koy. hayır yani anlamıyorum ki illa her evlilikte aileyle sorun mu olmalı.
ortam kalabalıksa kadın erkek ayrı yerde yemek yiyebilir.
hanımefendi sizin görgü ve kültür dediğiniz şeye biz afedersin ama terbiyesizlik diyoruz.babanıza davranışınızdan belli. eşinin ailesine yakışmaya bak.
diğer arkadaşlar kusuruma bakmayın ama bu şekilde topik açanlar çogaldı.benin yaşantıma göre yazdım yukardakileri.

Haftada bir gün bir kac saat esinin ailesine tahammülün yoksa, sana hicbir zararlari ve karismamalari yokken, ozaman bu sadece senin sorunun, onlarin degil.
Esini tabiiki cesitli aktivitelerle ailesinden uzak tutmaya calisabilirsin, ama onun ailesini kücük görmeyi birakmalisin acilen.
Onlar dindar insanlarmis, saygiya ve dini konulara önem veriyorlarmis, ne var bunda, keske herkesin esinin ailesiyle problemi bu olsa.
Sana kapan demiyorlar, esini baski altina almiyorlar, ailene karsi bir terbiyesizlikleri yok.

Seni kirmak istemiyorum, yasin daha cok genc ve cok yeni evlisin, ama üniverste okudun, rahat bir ailede büyüdün ve acik giyiniyorsun diye otomatik olarak diger insanlardan daha üstün veya "moderin" olmuyorsun maalesef.

Bir yamyam catal bicak kullanirsa ilerleme kat edip moderin oluyormuki?

Son düzenleme:

Arkadaşlar hepinize katılıyorum, çok güzel ifade etmişsiniz. Ben de anlayamıyorum, açıklık veya kapalılıkla modern olmanın ne alakası var. Konu sahibi için söylemiyorum aslında, genel olarak gördüğüm bir düşünce ve ben gerçekten çok rahatsız oluyorum, bu ayırımın yapılmasına. Ben kapalı değilim ama, çevrem de birçok tesettürlü bayan var ve gayet modern düşünen insanlar.
Cudananın da söylediği gibi düşünce yapıları farklı ama birbirlerine saygı duyuyorsa bu insanlar, bence modernlik budur.
Ailesine, ve özellikle ayırım yapmayıp senin ailene de değer veren bir kişi sana da değer verir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…