eşimin ailesi yatıya geldiği zaman...

Amaaann, söylesen bir türlü, söylemesen bir türlü. Ne garip insanlar var... Kendi eşyalarını o şekilde kullansan ne yaparlardı acaba. kötükedihüso

Bunların bir de aynı şehirde 45 dk.-1 saat mesafede oldukları halde yatıya gelen modelleri var canım. Haline şükret en azından uzaksınız. Bugün gelirler mi yarın gelirler mi sıkıntın olmuyor.

en hoşlanmadığım şey,yatılı misafir işinden hiç hoşlanmıyorum,1-2 gece kalıp gitse keşke herkes,15 gün de neyin nesi,,,insan utanır biraz,oğlunun evi olabilir ama bir düzen,alışkanlık denen şey var,biraz düşünceli olmalı herkes,

Ima etmekle olmuyo iste, acik acik söyliceksin.. ama esin yokken..
esin herseyden habersiz dertsiz tasasiz, seni sikayetci görürse.. tek suclu sen olursun bi anda..
bide üstüne es derdi eklenir, iyice cikilmaz yola varilir...

oğullarına seni gammazlamıyorlar değil mi..

senin eksiklerini arayıp hiçbirşeylerini beğenmemezlik etmiyorlar..

yaptıklarını beğenmeyip bozup bir daha yapıyorlar mı?

komşulara gidip senden dert yanıp senin onları kıskandığını diyorlar mı???

eşyalarına vurup vurup "bu eşyalar bizim, bu koltuklar bizim, bu yatakodası takımı bizim" diyorlar mı??

yüzüne "şu gelin şöyle becerikli bu gelin böyle güzel" diyip seni alaşağı edip başkaları ile kıyaslıyorlar mı??

seni evde bırakıp kocanla pikniklere veya gezmelere gidip sana nisbet yapıyorlar mı??

mutfakta saatlerce yemek yaptıktan sonra kocana yemeklerini şikayet edip "herşeyi tarife bakarak yapıyor, kızartmadan başka da bişi yok" diyorlar mı??

hepsi koltuklara yığılıp senden iş ve yemek bekleyip eve komşu çağırıp sana hizmet ettiriyorlar mı??

daha neleeeer neler.. ben bunları 10 yıl yaşadım güzelim.. beterin beteri var.. yine de haline şükret. eşini doldurup üstüne salmıyorlar.. aranızı bozmuyorlar. yastığına muskalar koyup yatağınıza ayakkabılarınızın altlarına domuz yağı sürmüyorlar.. ben neleeeer yaşadım ayrılana dek.

15 gün. geçer gider. ben öyle düşünüyorum. eşyalar bozuluyor .. keşke benim de sırf eşyalar bozulaydı.. yuvam bozuldu çoğu da onların suçu...

arkadaşlar hepiniz teker teker haklısınız..bende bundan sonra ima etmiycem direk söyliycem rahatsız olduğum şeyleri..artık 3 senedir sinirlerim yıprandı gerçekten içime atmaktan,benim bile ailem gelmiyo rahatsız ederiz diye en fazla bi hafta kalıp gidiyolar.eşim sabah gidiyo akşam geliyo onun ailesiyle uğraşan benim bütün gün,onlar gelmeden ben plan yapıcam artık,3yıldır evliyim doğru düzgün tatil yapamadım onların yüzünden akannehir

çok doğru söylemişsin bazen etrafımıza bakmıyoruz her sorun bizde var sanıyoruz. seni bayaa yıpratmaya üzmeye çalışmışlar umarım şimdi iyisindir.

onalara herşeyi söyleyi söyleyivermek daha iyi oluyor ama tartışma kaçınılmaz oluyor o zaman da. böyle durumlarda aklıma Hz. Mevlana nın "Her lafa verecek cevabım var ama önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım adammı diye" sözü geliyor. bende söylüyorum ama anlayan kim. geçen sene evimde halıların üzerinde sokakta giydiği terlikle gezdi . niye öbür terliklerden giymedin içerde birsürü terlik var dedim diye suçlu ben oldum. "evlendin evleneli sen kaynana ben gelin oldum " dedi bana :)) güleyim bari senden ala kaynana mı var o zaman koptum bende açtım ağzımı yumdum gözümü daha önceden birikenleri de saydım küstü sonra bana 1 ay falan sonra hediye aldım barıştık. mecburiyetten barışıyurum eşimin ailesi sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz. artık çözdüm işi öyle ilk evlendiğim zamanlar gibi vur ensesine al lokmasını sessiz uslu gelin değilim kızdımmı içimden geleni söylüyorum aleni tartışıyoruz sonra hiçbirşey olmamış gibi kibar kibar konuşuyorum:)) iyi oldu böyle ama yine de bu hafta sonu gelip 1-2 hafta kalmalarına engel olamiycam tabi. aynen seninkiler gibi herşeyi hor kullanırlar ayyyyynısı. off Allah bizlere sabır versin.

bence açık açık tavrını koy siz kendi evinizde de böylemisin de lafı bir dokundur bakalım bir daha hor kullanıyorlar mı eşyalarını

ya temelli kalsalar. söle sen de anne tavayı böyle bırakma, onu böyle yapma falan de. ben anneme de kaynanama dedim , gene de derim. bence sen de yapmalısın.kibarca söyle

ben olsam evdeki sevdiğim,kıyamadığım her eşyayı kaldırırdım onlar gelmeden.Eskileri koyardım onların yerine.Temizlik konusundada o mahvettikleri yerleride eşime temizletirdim,o da mutlaka bundan sıkılıp söylerdi onlara kirletmeyin buraları diye. Bende açıkaçık rahatsızlıklarımı söyleyebilen bi insan değilim.Çekinirim şunu yapmayın demekten.Eşime söyletiyorum napiim
Örneğin kayınvalidem mutfakta ayaküstü bişey yer ve o yediği şeyin kabuğunu,çekirdeğini falan tezgahın üzerine bırakır gider.Heryere çiğnediği sakızları yapıştırır (en nefret ettiğim şeydirakannehir) acayip sinir olurum.Malum onun ağzından çıkan şeyleri ben temizlicek değilim yani. Bende eşime gösterdim çaktırmdan,o da bilir sevmediğimi".Aşkım ben söylemek istemiyorum,sen hatırlat annene koymasın onları tezgaha" dedim,o da uygun bi dille "anne yapma böyle,hiç sevmiyorum lütfen" dedi.Sonra tabiki kayınvalidem daha dikkatli oldu bu konuda -arada hala yapsa da benneyaptımki

Sanırım yaz aylarında bir nevi tatil için geliyorlar.
Eşinin annesinden akrabalarını getirmemesini tatlı dille rica etsen.
Ya da gelmeyi düşünüp sizi aradıkları zaman evde olmayacağız biz diyebilirsinsempatiksalakcinni

kayınpederimin tuvalet terliklerini ayağında unutup evin ortasına geldikten sonra oraya terliklerini çıkarıvermesine ne dersiniz. insan utanır geri götürür falan dimi b.k gibi orataya koymak ne demek eşime gösterdim çabuk koy yerine onu dedim çaktırmadan. eşim de sanki her şeyi ben abartıyormuşum da hoş görüvermiyormuşum diye konuşuyor. gel de delirmeklava:

Şöyle düşünüp rahatlayın:

Sene 365 gün bunlar geliyor 15 gün.Derin bir nefes alıp dayanmaya çalışın.

Aynı şehirde sürekli görüşmeye nefes dayanmıyor çünkükafamçokkarıştı

Gercekten böyle yapmaları terbiyesizlikmis .. Belli de etmissiniz anlamamazlıga vurmuslar o zaman yemek yaptıkları zaman esyalarınıza zarar mı veriyorlar uyarın mesela bu tava bu sekilde kullanılmaz deyin .. Allah sabır versiin

kesinlikle haklısınız konu sahibi arkadaşımın şükretmesi lazım sene de 15 gün nedir ki
bide aynı şehirde hergün iç içe yaşasaydı heralde çok daha kötü durumda olur
demek ki Allah dağına göre kar veriyor
kusura bakmayın kırmak için söylemiyorum halinizi de anlıyorum
yaptıklarını onaylamıyorum ama sene de 15 gün insan eşinin hatrına katlanabilir yani netice de çok büyük sıkıntılar değil bunlar
yine de herşey gönlünüzce olsuna.s.

beterin beteri var tamam da bu şekildede olmaz ki
yatak odana dalmaları en ayıbı çok kötü ayyy hiç gelemem böyle şeylere halime yatıp kalkıp şükrediyorum anlayışlı eşim ve ailesi olduğu için

aynı problem bende de var.
hatta şu anda evdeler.
kayınvalidem görümcem ve görümcemin 5 yaşındaki kızı.
evimin hali berbat
balkona çıktıkları terliklerle içeri giriyolar halılarım açık renk rezil gibi oldular.
salondaki koltuklarım açık renk illa orda oturuyolar.
bende ne yapacağımı bilmiyorum yani.çok çok zor.

ay yuh be. bunlar da yapılır mı? nasıl atlattın bunu peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…