Eşimin ailesi

Hanımlar merhaba

Yeni evliyim
Eşimin ailesi çok bencil insanlar anne ve babası herşey kendileri nasıl isterlerse o şekilde olsun istiyolar. Sürekli gidelim gelelim sürekli arayım onların yanından bi saniye bile ayrılmayım onlar ne isterse onu yapaşım üzerimizde baskı kurmaya çalışıyolar eşim belki onların bu tavrına alışık tuhafına gitmiyo ama bana çok tuhaf geliyo bu durum.(gerçi eşim onların lafına gitmiyo ama bazen huzursuzluk çıkıyo aramızda onların yüzünden) Bir çok olay oldu onlardan soğumama sebep gidip başkalarına bizi şikayet etmeler vs. Şimdi onlara karşı nasıl davrancağımı bilmiyorum eşimle onların yüZüne sürekli tartışıyoruz bizi yönetmeye çalışıyolar abiside dahil olmak üzere (abisi evli hepimiz aynı yerde oturmamıza rağmen o aslaa ailesiyle ilgilenmez anca lafla ama eşimi yönetmeye çalışıyo ben tahammül edemiyorum ne yapabilirim arkadaşlar eşimin ailesinden çok soğudum ama mecburuz yüz yüze bakmaya ağzıma geleni sayıp dökmek istiyorum ama yapamam biliyorum özellikle olgun düşünen arkadaşlarım yorum yaparsa çok sevinirim (kendimi ezdiren bi insan değilim aramıza evlendikten sonra mesafe de koydum)

Allah kolaylık versin öncelikle sizi çok iyi anlıyorum, evlendiğim günden beri aynı sıkıntıyı çekiyorum. Şu an görüşmüyoruz bakalım hayırlısı, bir küs bir barışık bir uzak bir yapışık gidiyoruz...

6 .5 yıldır evliyim 1 kere eşime ailesini kötülemedim en şuan eşimin yanında olmasının en büyük sebebi bu .
Annesi durmadan beni kötülerke. Ben 1 kelime etmedim neden ?
Ben görüyosam eşimde kör değil ya oda gördü .
Sen mesafeni koy . İlk zamanalr mesafenı ayarlarsan daha sonra rahat edersin .
Kavga ederek değil sizi çağırdılar mı aşkım ? Eşine de aşkım Bugun seninle bişeyler yapmak istiyorum film izleyelim falan filna deyin ..

İlk yıllar aileler yüzünden evliliklerin çoğu bitiyor . İnşallah bu süreci atlatırsınız

Eşimin annesi beni kötülerken ben kendimi savunurdum hep ve adım saygısıza çıkardı. Şimdi asla tek kelime bile etmiyorum. Umarım sizde olduğu gibi eşim görüyordur....

Allah kolaylık versin öncelikle sizi çok iyi anlıyorum, evlendiğim günden beri aynı sıkıntıyı çekiyorum. Şu an görüşmüyoruz bakalım hayırlısı, bir küs bir barışık bir uzak bir yapışık gidiyoruz...
Eşinide mi ailesiyle küsüyo yani oda mı gidip gelmiyo

bazilari ne yaparsaniz yapin anlamazlar, ben burada politikligi dogru bulmuyorum cunku yakin oturuyorlar, bir gun bahane bulup gitmediniz, ikinci gun de bahane bulup gitmediniz, ucuncu gun ne yapacaksiniz, yine sorun olacak yine. esniz de onlara laf geciremeyecegini bildigi icin sizle ugrasmayi tercih edecek. olan size olacak.
iyi dinle yeni gelin arkadas :
bi kere sen hepsinden deli olacaksin, sartlarini ortaya koy, esine soyle seni muhattap etmesin, basaramayabilir mecburen iş sana düşecek, hakarete vs. varmadan tabiki kesin ve net bir dille neden onlarin istedigi gibi olmadigini soyluyceksin, konuyu uzatip kavgaya simdilik gerek yok, herkesin bir duzeni var diyip kapatcaksin konuyu.senden cekinecekler bir kere amaa
arkandan dunya dedikodu yapcaklar, duyacaksin, yeri gelince kullanirsin.onlarin akrabalarina iyi davran yaptiklari dedikodu kendilerine patlasin.( esimin butun akrabalari beni cok severler, neredeyse sadece benle konusurlar ortamda ikramlar, sen seversinler.,)
diger ve son koz ise senin ailen ve akrabalarin da ayni sehirdeyseniz onlarla da duzenli goruseceksin, hatta daha cok goruseceksiniz, sizi bos birakmiycaklar, evlendik diye kimsenin sulalesinin ipotekli mali degiliz.
arkadaslar bana kizacak belki ama kuru kuru sikayet yerine, psikolojik olarak etkileme yontemini tavsiye ederim, aile bireylerinin birbirleriyle olan iliskileri, kisilik analizlerini falan yap.erkekler hic biseyi incelemez aile bireylerini melek zannediyor olabilir, ilk baslarda kabul etmek istemese de zamanla her seyi gorecek ve hayatta kendisini en cok seven kisinin sen olduguna inanacaktir.evet guc savasiysa bu bir guc savasidir onlar baslatti iyi oynayan kazanir :)

Yorumunuz harika zira yakın oturan insanlarda habire bahane bulmak işlemiyor, dediğiniz gibi 2. 3. günden sonra olay çıkartıyorlar. Ben bunu yıllardır yaşadım...

Eşinide mi ailesiyle küsüyo yani oda mı gidip gelmiyo

Benle gidip gelmiyor en azından, tek gidiyor mu bilmiyorum...Haftasonları hep beraberizdir, hafta içi de evler yanyana eve gelmeden uğrar isterse ama ben asla karışmam sormam...Tabi ki ailesi gidecek görecek yeterki beni kötülemesinler ama ağızlarına kelepçe vurulmuyor sonuçta...

Ben de hiç ağzımı açmıyorum bakalım nereye kadar gidecek böyle...

Eşimin annesi beni kötülerken ben kendimi savunurdum hep ve adım saygısıza çıkardı. Şimdi asla tek kelime bile etmiyorum. Umarım sizde olduğu gibi eşim görüyordur....
Görmüyosa zaten o işte iş vardır .
1 kere kendımı savunmadım kimseye çünkü hiçbirşey yapmadım . Eşimin aileside bana saygısız der sustugum için ne yapsak yaranamayız sussakta konussakta :deli:

Görmüyosa zaten o işte iş vardır .
1 kere kendımı savunmadım kimseye çünkü hiçbirşey yapmadım . Eşimin aileside bana saygısız der sustugum için ne yapsak yaranamayız sussakta konussakta :deli:

Aynen ne yapsan yaranamazsın zira onlar kusur bulmak ister, kaşının üstünde gözün olsa kusur olur zira gelinsin :)

Ama tek tesellim, bana ne yaptıysa kv kızından buluyor...Görümcem de kv nin aynısı, ben kimse çeksin istemem ama o da onlar gibi düşündüğü için kendi başına da geliyor. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste oluyor...

• Beğen
Reactions: H E
Benle gidip gelmiyor en azından, tek gidiyor mu bilmiyorum...Haftasonları hep beraberizdir, hafta içi de evler yanyana eve gelmeden uğrar isterse ama ben asla karışmam sormam...Tabi ki ailesi gidecek görecek yeterki beni kötülemesinler ama ağızlarına kelepçe vurulmuyor sonuçta...

Ben de hiç ağzımı açmıyorum bakalım nereye kadar gidecek böyle...
Bizim evlerde yakın sürekli oraya gitmekten bıktım her hafta gitmek nedir ya ben sürekli o tedirginlikle yaşıyorum resmen ya biz ya onlar genelde biz gidiyoruz . Ama artık ayrı gitme kararı aldı yani o tek gidicek ailesine ben tek tabi iki haftada bir falan beraber gideriz heralde
Gidince hizmetçi gibi davranılıyo lafa gelince aman kızım sen otur deniyo aradan iki hafta geçiyo eşim bana biraz yardımcı olsan anneme iyi olur aslında falan diyo

Back
X