• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

Nin64737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.799
788
73
Merhaba arkadaşlar sizinle bi konu hakkında konuşmak istiyorum çünkü bu durum beni çok rahatsız ediyor ne yapmalıyım veya aslında yapacak hiçbirşey yokmu bilmiyorum.. eşimin ailesiyle alakalı. Eşimin 6 tane teyzesi var ve hepsi hemen hemen aynı karakterde. Birine davetli olunca çok istekli gidemiyorum sanki yabancıymışım gibi hissediyorum kendimi yaklaşık 2 senedir evliyim ama bilmiyorum kendi ailemde gördüğüm aile sıcaklığını onlarda göremiyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor dün yemek yemeye çağırmış teyzesi neyse ama ben sonradan eşlik edebildim onlara çünkü yeni bi meslek üzerine eğitim gördüm bunuda biliyolardı geldiğimde kalabalıktı iyi akşamlar herkese diye gülücükle karşıladığımda onlardan bilmiyorum bi sıcaklık bekliyorum soğuk bişey veriyolar sanki yabancı bi yere gelmişim gibi sanki teyzesine gelmemişim diğer teyzeleride aynı şekilde çok soğuk davraniyolar ama hep böyleler evlendim evleneli yani insan bi der el kızı rahat etsin çünkü ben rahat edemiyorum yemek yedim ama sanki diken üstünde bi iki birşey okadar rahat edemedim hal hatır sormuyolar doğru dürüst yeni birşeye atılmışım nasıl geçtı demiyolar ya ne bilim inanın çok rahatsız olduğum için açtım bu konuyu çok kalabalık bi aile zaten bunlar ben her zaman bi güleç yapıya sahibim insanlara sıcak davranırım sevilim sayılayım isterim ama onlar o sıcaklığı vermeyincede gidesim gelmiyor açıkçası bizdede 2 gelin var ama kesinlikle bizimde ailemiz kaşabalık ama ortam içinde gülücük sacarlar bi sıcaklık verirler insanda normal olarak bi rahat eder ne düşünüyosunuz arkadaşlar bu konuda başta dedim daha yeniyimdir ondan alişirim filan ama alışılcak gibi değil ya sevmiyorum böyle karakterleri

Peki bu teyzeler filan ayni şehirdr mi yaşiyor hepsi? Küçük bir sehirdeler mi yoksa büyükşehir mi?

Buz ailesine gelin gitmişsin 🥶🥶 cnm sülale öyle demek ki zamanla sende onlara alışırsın emin ol .. ama ben de soğuk insan sevmem yapım gereği gülerim ederim şükür kaynanamlar böyle değil ya

Karakterleri öyledir. Biz de ailece çok sıcakkanlıyız, güler yüzlüyüz, samimiyiz, güneyliyiz sonuçta buranın insanı sıcak olur. ama bazı insanlar soğuk ve mesafelidir, bu onların kötü olduğu anlamına gelmez. kötü olsalar sizi istemeseler yemeğe çağırmaz, yok sayarlar. çok kafanıza takmayın bence, böyle kabul edin onları. zaman geçtikçe size daha da ısınırlar.

Buz ailesine gelin gitmişsin 🥶🥶 cnm sülale öyle demek ki zamanla sende onlara alışırsın emin ol .. ama ben de soğuk insan sevmem yapım gereği gülerim ederim şükür kaynanamlar böyle değil ya
Ne güzel canım valla kaynanama bile gittiğimde bi sofra konulsa filan gel otur denilir soğuk bi şekilde yermisin dediğinde ne tepki verirsin ? İnsanın yiyesi bile gelmez mesela öyle şeyler işte soğuklar ya

Karakterleri öyledir. Biz de ailece çok sıcakkanlıyız, güler yüzlüyüz, samimiyiz, güneyliyiz sonuçta buranın insanı sıcak olur. ama bazı insanlar soğuk ve mesafelidir, bu onların kötü olduğu anlamına gelmez. kötü olsalar sizi istemeseler yemeğe çağırmaz, yok sayarlar. çok kafanıza takmayın bence, böyle kabul edin onları. zaman geçtikçe size daha da ısınırlar.
Umarım inşallah

Ne güzel canım valla kaynanama bile gittiğimde bi sofra konulsa filan gel otur denilir soğuk bi şekilde yermisin dediğinde ne tepki verirsin ? İnsanın yiyesi bile gelmez mesela öyle şeyler işte soğuklar ya
Eşin nasıl peki oda öyle değildir inşallah . Ve haklısın cok gitme bence onlara rahat ettirsinler önce ha buz dolabı ha o teyzeleri 🤷🏻‍♀️

Merhaba arkadaşlar sizinle bi konu hakkında konuşmak istiyorum çünkü bu durum beni çok rahatsız ediyor ne yapmalıyım veya aslında yapacak hiçbirşey yokmu bilmiyorum.. eşimin ailesiyle alakalı. Eşimin 6 tane teyzesi var ve hepsi hemen hemen aynı karakterde. Birine davetli olunca çok istekli gidemiyorum sanki yabancıymışım gibi hissediyorum kendimi yaklaşık 2 senedir evliyim ama bilmiyorum kendi ailemde gördüğüm aile sıcaklığını onlarda göremiyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor dün yemek yemeye çağırmış teyzesi neyse ama ben sonradan eşlik edebildim onlara çünkü yeni bi meslek üzerine eğitim gördüm bunuda biliyolardı geldiğimde kalabalıktı iyi akşamlar herkese diye gülücükle karşıladığımda onlardan bilmiyorum bi sıcaklık bekliyorum soğuk bişey veriyolar sanki yabancı bi yere gelmişim gibi sanki teyzesine gelmemişim diğer teyzeleride aynı şekilde çok soğuk davraniyolar ama hep böyleler evlendim evleneli yani insan bi der el kızı rahat etsin çünkü ben rahat edemiyorum yemek yedim ama sanki diken üstünde bi iki birşey okadar rahat edemedim hal hatır sormuyolar doğru dürüst yeni birşeye atılmışım nasıl geçtı demiyolar ya ne bilim inanın çok rahatsız olduğum için açtım bu konuyu çok kalabalık bi aile zaten bunlar ben her zaman bi güleç yapıya sahibim insanlara sıcak davranırım sevilim sayılayım isterim ama onlar o sıcaklığı vermeyincede gidesim gelmiyor açıkçası bizdede 2 gelin var ama kesinlikle bizimde ailemiz kaşabalık ama ortam içinde gülücük sacarlar bi sıcaklık verirler insanda normal olarak bi rahat eder ne düşünüyosunuz arkadaşlar bu konuda başta dedim daha yeniyimdir ondan alişirim filan ama alışılcak gibi değil ya sevmiyorum böyle karakterleri
Belki yapıları böyledir. Baştan beri böyleyse şimdi sorgulamanın anlamı yok

Esimin akrabalarina yani hala amca falan ki kendiminkilerde dahil sadece bayramda ziyaret ederiz onun disinda belki piknik falan oyle organizasyonlarda hastalikta falan gorusuruz ki hepsinide cok severim. Siz neden bukadat icli dislisiniz? Ne gerek var teyzelerle surekli vakit gecrimek falan cok sacma

Her aile farklıdır. Sizin ailenizde sıcak bir ortam var diye herkeste olmak zorunda değil, olamaz da.

Hiç eşinizin eşli gidilen iş yemeğine katıldınız mı? Kimseyi tanımazsınız ama gidip yemeğinizi yiyip dönersiniz. Asgari görgü kuralları çerçevesinde yanınızdakilere nasılsınız dersiniz. Size soran olursa nazikçe cevap verirsiniz. Afiyet olsun der kalkarsınız en sonunda da. Kimse size yeni başladığınız kursu sormaz. Geçirdiğiniz hastalığı sormaz. Ailenizi sormaz vs. Yemekten çok zevk almazsınız hatta evde TV mi izlemek izlerdin deseler evi seçerdiniz. Ama O yemeğe eşinizin yanında onu temsilen gidersiniz. Eşli gidilen ortamda eşinizin karısı olarak orada bulunursunuz.

Beklentilerinizi düşürün. Teyzeler yemeğe çağırdığında eşinizi temsil ettiğinizi düşünün. İş yemeği gibi.

İnanın mutsuzluğunuz geçecek.
Sıcaklığı da kendi aile ortamınıza saklayın.

Eşin nasıl peki oda öyle değildir inşallah . Ve haklısın cok gitme bence onlara rahat ettirsinler önce ha buz dolabı ha o teyzeleri 🤷🏻‍♀️
Eşim kesinlikle öyle bi yapıya sahip değil zaten teyzelerinin çocuklarıda sıcak kanlıdır o yönden bi sıkıntı yok ama inanın teyzelerinden ev sahiplerinden beklersin ya o sıcaklığı yok buz gibi kalasım gelmiyor

Bence bosver. Eşimin teyzesi de öyle. Annemi yanlış eşimin teyzesi bir markanın ürünleri için üye olmak istedi annemde çok uğraştı sonra anneme görüldü atmış cevap vermemis. Annemde hatır için falan üye olduysaniz uyeliginizi silebilirim zorunlu degilsiniz yazmış. Teyze kızida bi delirmis yok siz bizi kovuyonuz falan. Ben tabi ciddiyr almadim annemde 17 yaşında kız diyr. Bayramda eşimle teyzesine gittik bize el vermedi surat yaptı cayi esimle kayinvalideme koydu bana koymadı sonra eşimde kalktı gittik. Eşimi yolda görmüş selam vermemiş bizim haberimiz yok tabi suçumuz da yok. Oda öyle bi insan simdi gördüğümde bakmiyorum bile. Umrumda değil herkes yerini kendi belirler.

Benimde aynı , eltime içli dışlılar nişanlımın kuzenleri teyzeleri beni dışlama ,toplu ortamda aralarında şifreli konuşma var ben sigara kullanmadığım için yanlarında durmak istemiyorum ailede herkes kuzen teyze eşleri kullanıyor ben ortama girince susuluyo falan koskoca insanların yaptıkları bu ergen kuzenleride ayrı bi alem soğudum hepsinden kayınvalidem ve nişanlım da ben onlara mesafe koyuyorum sanıyor whatsapp ta grup açmışlar bir kere laf atarım kimse cevap vermez ama kendi kendilerine yazışıyorlar bu seferde ben yazmıyorum artık bunun hesabını soruyolarmış kayınvalideye bişey mi oldu diye yaptıkları ayıbın farkında değiller zor ya çok zor gerçekten başka ailenin içine girmek hele ki kabul etmeme pozisyonuna girince ,zamanla geçer belki ama benim üzüntüm yaşadıklarım geçmez ya ,seni de iyi anlıyorum inşaallah zamanla düzelir ben evli olmadığım için zamana bıraktım artık

Esimin akrabalarina yani hala amca falan ki kendiminkilerde dahil sadece bayramda ziyaret ederiz onun disinda belki piknik falan oyle organizasyonlarda hastalikta falan gorusuruz ki hepsinide cok severim. Siz neden bukadat icli dislisiniz? Ne gerek var teyzelerle surekli vakit gecrimek falan cok sacma
Çünkü bunlar çok içli dişli bi aile çok gidip gelirler birbirlerine aşırı bizde cağrıldımızda gidiyoruz işte ama sanki davet edilmemişiz gibi zoraki gibi

Ben de iki yillik evliyim ve esimin tarafi da ayni bahsettiginiz gibi. Bikac gun once dayisiyla yengesi kayinvalidemlere geldiler. Ben de evde biseyler yapip goturdum hem de hosgeldiniz demek icin. Resmen yabancilar, yengesi bir nasilsin ya da eline saglik bile demedi. Pes yani. Dayisi da bikac klise sorudan sonra muhabbet bitti. Ben de yarim saat icinde musade isteyip kalktim. Kendi dayimi dusundum de, biz esimle gitmis olsak ohoo cosar adamcagiz.

Boyle durumda ne yapmak lazim, ben soyle yapiyorum, bana gosterilen mesafeyi aynen iade ediyorum. Kimseyi evime davet etmiyorum. Gayet huzurluyum.

Ailenin yapisi öyle ise beklentinizi ve görüsmeleri indirin. Politikaci suratinizi kullanin. Gerektigi kadar resmi,ama oy toplayacak kadar güler yüzlü. O zaman sorun cikmaz

Sizi anliyorum ve tahmin ettigim gibi cikti. Küçük şehirlerde yaşayan ve kalabalik ailelerde durum genelde ayni. Zaten genelde dişardan birisini istemezler, ailenin erkeklerini aile içinden hiç olmadi ayni köyden evlendirmek isterler. Ha bunlar genelleme, esinizin ailesini tenzih ederim. Onlar genelde sonradan gelmenizi değil de en baştan orda olmanizi her işe koşmanizi filan bekliyorlar. Bir nevi sizin tamamen kendi taraflarina çekmek istiyorlar. Olmayinca da yabanci gibi davraniyorlar. Benzer drumu ben de yasadim. Ha burada yapilacak şey, akrabalari toplu degerlendirmeyip eleme yapmak. İllaki onlarin icerisinde de gerçekten iyi ve anlayişli insanlar oluyor. Onlari ayirip digrleriyle meraba meraba. Mesela şu pandemi döneminde kimseyle görüşm7yoruz dedik, ayip deyip cikciklayan da oldu, haklisiniz yavrum seneye inşallah diyen de oldu. Hepsini ayirdim kafamda. Seneye ona göre inşallah davranacağim. Seneye inşallah diyenlere özellikle ziyarete giderken digerlerine burn kivirip him selam diyeceğim sadece.

Çünkü bunlar çok içli dişli bi aile çok gidip gelirler birbirlerine aşırı bizde cağrıldımızda gidiyoruz işte ama sanki davet edilmemişiz gibi zoraki gibi
Olsun sen ayri bir ailesin her zaman gitmek sorunda degilsin gitme esinle konus istemedigin yere gitmek zorunda degilsinki hemde yüzüne dogru duzgun bakmayacaklar neden gidesin

Back
X