Esimin ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lilakalem

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
542
202
303
Diğer
Esimin ailesi baska sehirdeler.surekli esimi arar evimizin ozelini bence konusurlar cunku okadar uzun sure insan ne konusur.neyse.birde bebegim var.gelmeyi bende gunlerce kalmayi cok severler her yaz.bir yazda iki kez geldiklerini bilirim kaynanamlarla gorumcemin.neyse.gorumcem yine geliyor cocuklariyla ve 10 gun kalacakmis.esimde surekli cagiriyordu zaten.ben bu kalmali misafirlik olayindan yoruldum esim katlanacaksin kafasinda..ne yapmali?

esine de is yaptir. zaten bebekle yetisemezsin.

Tatil beldesinde misiniz? Niye sürekli sürekli gelip kalıyorlar? Katlanacaksın kafasındaki bir eşin hatrı olmaz şahsen bende. İdare edelim hayatım bende yardımcı olurum işlere diyen bir eşin hatrı olur ancak. Görümce geldiğinde işleri ona da pay et. 3 günden sonrası misafirlik sayılmaz zira.

Eşine de iş yaptır onların yanında hayatım bunu da sen yapar mısın başka isim var tarzında ricada bulun .onada iş yaptır .ve aşırı özenme misafirde olsa kalkıp yardım etmeli senin caninda can değil mi . biri çağırsin öteki de gelip herşeyi ayağına beklesin eee sen nesin hizmetçi mi yapma yardımlarını iste.

Kocan bu kafadaysa bu olayı güzel bi şekilde çözme ihtimalin yok ne yazık ki.
Kaynana görümce falan sana nasıl davranıyor? Eşin senin ailene karşı nasıl?
Esim benim ailemle normal ben gidelim deyince eslik eder iste..kaynanam ve gorumcelerim uzerine vazife olmayan islere karisabilen,yargilayabilen insanlar yaptiklarkmi.anlasamiyorum ama idare ediyorum onlari.

Oda yardim edecek ama surekli gelin misafir edeyim kafasinda ve benim yoruldugumu isteksiz oldugumu bildigi halde boyle.benim yorulmam onemli degil onlarin eglenmesi onemli.

Esim benim ailemle normal ben gidelim deyince eslik eder iste..kaynanam ve gorumcelerim uzerine vazife olmayan islere karisabilen,yargilayabilen insanlar yaptiklarkmi.anlasamiyorum ama idare ediyorum onlari.
Gereken yerde, düzgün bi üslupla ağızlarının payını vereceksin.
Ne yapsan yaranamıyosan ekstra bi şey yapma, ayrıca iş bölümü yap, hizmetkar olma kendi evinde.

Oda yardim edecek ama surekli gelin misafir edeyim kafasinda ve benim yoruldugumu isteksiz oldugumu bildigi halde boyle.benim yorulmam onemli degil onlarin eglenmesi onemli.
O zaman eşin işteyken as suratını otur
Noldu derse tartışıyoruz dersin
Böyle yatılı misafir geleceği zaman beni hep darlıyor zaten bebek yoruyor bide evle yemekle daha çok uğraşıyorum kafa dinlemek istiyorum bunaldım artık vs de
Bozulursa da bozulsun
Böyle yaptıkça görev gibi olur
Onlar gelmeye yeltendiği zaman annenlere git kal sende naparlarsa yapsınlar
Herşeye karışan görümce kv en nefret ettiğim

İyi de farklı şehirlerde yaşıyormuşsunuz, insanlar evlatlarının, kardeşlerinin evine gelmesin mi? Ya da gelince 2 gün kalıp dönsün mü?

Misafir gelince anneme gidersem evlilik biter idare etmek zorundayim.

İyi de farklı şehirlerde yaşıyormuşsunuz, insanlar evlatlarının, kardeşlerinin evine gelmesin mi? Ya da gelince 2 gün kalıp dönsün mü?
Gelsin ama ornegin 5 gun kalsin donsun.10 gun nedir bebekli evde..ayrica girumcelerinde rutine baglamis gibi heryil gelmesine gerek yok.biri hic evine sokmaz otekinde en fazla 1 gece kalirim ben gitmek zorunda kalinca.

Ay benim ailem uzakta kimse bana 1 haftalığına çocuklarla o yolu çektiremez-zorunlu hal yoksa-. Gidiyorsam uzun kalırım. Ha ben annemin babamın yanına geliyorum ama onlar bana gelince de öyledir kardeşlerim gelince de öyledir.

Önceden ne yaşanmışlığınız var bilemem ama uzak yerden gelmişken 10 gün kalması çok değil.

Burada sıkıntılı olan eşinin tavrı bence. Ben istiyorum çekeceksin demek sizi yok saymak demek. Siz de evliliğiniz biter diye tepkinizi gösteremiyorsunuz.

Eve gelen misafirden farklı sorunlarınız var gibi duruyor buradan.

Gelsin ama ornegin 5 gun kalsin donsun.10 gun nedir bebekli evde..ayrica girumcelerinde rutine baglamis gibi heryil gelmesine gerek yok.biri hic evine sokmaz otekinde en fazla 1 gece kalirim ben gitmek zorunda kalinca.
Hani aile ya, misafir değiller. Misafir gibi ağırlarsanız tabi ki sorun olur. Görümcelerinize siz mi gitmiyorsunuz yoksa gelecez deyince onlar mı kabul etmiyorlar?

Kendi aileniz şehir dışında olsa, anne babanız, kardeşleriniz geldiğinde eşiniz sorun çıkarsa, çok kalmasınlar dese ne hissederdiniz?

Olmasi gerekeni yazfin insanlar bir kendi menfaatlerini dusunuyor.
Hele ki eş ailesinden hep kazık yiyen benim gibi bir dangalak olursanız hamileyken de ,bebeğim küçükken de ne misafirler ağırladım. Aynı şehrin içinde yatıya kalan mı istersin, okul tatil olur olmaz çoluğunu çocuğunu paketleyip bana yollayan mı istersin (tatil beldesinde yaşamıyorum)
Sonra ne oldu,ben hiç birinin evinde kalıp da rahatsızlık vermedim ama onlar yine ilk eşime totolarını döndüler. O yapılan iyilikler hep boşa gitti yani. Beslemeyin kimseyi,sonra sizden kötüsü olmuyor.

Durumu lehinize cevirebilecekken mutsuz olmaniza gerek yok. 10 günlük misafir olmaz. Ilk geldikleri gun yemeklerini yapar, yataklarını hazirlarsiniz sonrasinda bir isin ucundan tutturursunuz, yemek hazirligi, bulasik toplama, temizlik vs yardim ederler sizde rahat edersiniz. Hic bisey yapmiyolarsa verin bebegi ellerine kafanizi dinleyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…