- 11 Aralık 2018
- 41.664
- 258.958
- 598
Senede bir mi görüşecez ailemizle?Millet ne kadar merakli komün halinde yasamaya. Gorusulecekse de her sene ayni evde olmaz, bi sene orda bi sene burda gorusulur , hatta ayri ev tutulur yazlik memlekette , herkes orda bulusur.
Esiniz hepsinden suclu bence , ne demek katlanacaksin demek, kendinizi ezdirmeyin, kimsenin gözünde degeriniz olmaz
Birde yengeye sormak lazim :)Biz çok rahat ediyoruz vallahi abimin evinde. Yengem ev sizin, istediğinizi yapın diyor. Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi.
Eşimin ana babası bizi almazdı ne bileyim. Aramızın en iyi olduğu zamanlarda bile hiç sofralarına buyur edilmedik. Hep onlar bize geldi. Nasıl tesadüfse hep de bana denk gelir böyle şeyler.
Bir de bizde şöyle bir düzen var sanırım, aile büyükleri hayattaysa onların evinde toplanılıyor. Gençlerin evine kimse gitmiyor. Annemin tarafında da durum bu olunca bana misafir ağırlamak zor geliyor. Bizim bir taraf güneydoğulu olduğu için orada misafir ağırlamak çok zor, günlük gelen adamı bile metrelerce sofra hazırlayıp karşılıyorlar,batıdaki gibi bir çay bir kahve ile görüşen yok. O yüzden toplanmalar hep aile büyüklerinde oluyor çünkü gençlerin bunları hazırlayacak vakitleri yok.
Evin dışından geliyorsa misafir derler bizdeben kendime makarna yaparım ama misal kuzenim gelse o makarnayı koyamam önüne. Ne kadar yakınım olursa olsun. Sende de abin sana geldiği kadar sen de ona gidiyorsan asla sorun olmaz. Ama bir de hep onun sana geldiğini,senin onun kapısının önünden bile geçirilmediğini düşün. Yine de sorun olmaz dersen valla çok iyi kalplisin
Dedim ama deyince sorun cikti..biraz idare etme kurumu galiba..O zaman neden konu açıp sabah sabah gerdiniz bizi de?
Eşinize ses çıkaramıyorsanız ben bundan mutlu değilim diyemiyorsanız neye yarıyor o evlilik? İdare etme kurumu mu?
Çağırayım sorun. 32 senelik evli kadın. Bir derdi olsa söylerdi sanıyorum bunca sene. Abim eşiniz gibi bir adam değil, gözünün içine bakar karısının.Birde yengeye sormak lazim :)
Arada 1000 km var ben evime gelen insanın 1 haftada dönmesini isteyemem zaten. Daha insanlar yol yorgunluğunu atmadan..Ben sizin gibi dusunmuyorum ana baba yanina gidince 1 ayda kalin suresizde sorun olmaz ama bir gelin veya damat yanina gidiyorsaniz insanlar rahat edemez 1 hafta maksimum kalinmali.aksi dusuncesizlik bana gore.
Sürekli derken? Bu yaz sadece 2 kere gelmişler. Çocuğu olan insanlar zaten okul zamanı istese de uzun gelip kalamaz ki.Ben kalmasinlar demiyorum ama surekli gelip uzun kalmak insani biktiriyor.
Yok yok bizde herkes çok kasıntıdırBiz de Güneydoğuluyuzbuna daha çok şaşırdım bak şimdi. Bizim o taraflılar misafir sever, elleri çabuktur.
Ne bileyim teyzem halam falan gelse annemlerde kalırlar ben bir akşam yemeğe alırım. Ama kuzenlerim gelse bende kalırlar, napacaklar ki annemlerde yaşlılarla? Biz kasmıyoruz o kadar kuzenim makarna da yer, hatta kendi yapar. Ama bizim ilişkilerimiz çok sıkı, birlikte büyüdük. Ağırlama beklemeyiz.
Abim ablam zaten ayrı mesele, benim evim onların evi. Ağırlama falan yok bizde.
Senede bir yeterli evet , biz uzaktayiz iki taraftan da ama yakin olsam da gidip evlerinde kalmazdim neden kalayim evim varken ? Yer icer gece evime doner yatagimda yatarim Hem ev ev üstünde olmaz demezler mi hep ?Senede bir mi görüşecez ailemizle?
Anladım. Sorun şu ki karşımızdakinden ailesini yok saymasını, onların gelmemesini isteyemeyiz. Adamın ailesini bile istemeyen gelin profili çizmek hoş değil;çünkü herkesin bir ailesi var.Sorun gelmede degil uzun uzun kalmalarinda..ve onlarla anlasamamada..
Zaten yakında değil insanlar. Uzaktan geliyorlarmış 10 gün ne ki.Senede bir yeterli evet , biz uzaktayiz iki taraftan da ama yakin olsam da gidip evlerinde kalmazdim neden kalayim evim varken ? Yer icer gece evime doner yatagimda yatarim Hem ev ev üstünde olmaz demezler mi hep ?
misafiri ağırlayacak bir enayi var nasılsa kusura bakma ama eşinin düşüncesi bu erkekler için misafir ağırlamak ne ki yemek bulaşık çaydı çorbaydı her şeyi kadın yapsın adam da sadece sohbet etsin ben cinnet geçirirdim çok net bir de çoluk çocuk kalabalık bir aile geliyo 10 gün kalmanın kusura bakmayında maddi bir külfeti de var sen evde oturur makarna yersin ama misafir öyle mi zaten bebek var tek maaş ile geçinen birine 10 gün gelmek te ne bileyim zaten bebeğin beziydi mamasıydı ay ben düşündükçe ruhum daraldıEsimin ailesi baska sehirdeler.surekli esimi arar evimizin ozelini bence konusurlar cunku okadar uzun sure insan ne konusur.neyse.birde bebegim var.gelmeyi bende gunlerce kalmayi cok severler her yaz.bir yazda iki kez geldiklerini bilirim kaynanamlarla gorumcemin.neyse.gorumcem yine geliyor cocuklariyla ve 10 gun kalacakmis.esimde surekli cagiriyordu zaten.ben bu kalmali misafirlik olayindan yoruldum esim katlanacaksin kafasinda..ne yapmali?
Aman o sıkıntıymış. Öyle birileri olsa ben de gerilir, sıkılırdım sanırım.Yok yok bizde herkes çok kasıntıdırbüyüklerin evinde toplanılınca hiç dert olmuyor ev büyük çalışanlar var kimse iş yapmıyor. Gençler görüşmüyor bağımsız olarak.
Bir akşam yemeğe almakla kurtulamıyordum benkeşke o kadar olsa. Gelenler kaprisli sorunlu,yemek beğenmez vs. Bir de 2-3 çocuk. Çekemiyorum inan.
Senede bir yeterli evet , biz uzaktayiz iki taraftan da ama yakin olsam da gidip evlerinde kalmazdim neden kalayim evim varken ? Yer icer gece evime doner yatagimda yatarim Hem ev ev üstünde olmaz demezler mi hep ?
Edilmedik ayolNasıl yani sofralarına buyur edilmedik? Valla hem şaşırdım hem de üzüldüm.
Size yetiyor olabilir, demek ki ailenize bağlı değilsiniz. Ben kardeşlerimi yeğenlerimi bir sene görmesem deliririm sanırım.Senede bir yeterli evet , biz uzaktayiz iki taraftan da ama yakin olsam da gidip evlerinde kalmazdim neden kalayim evim varken ? Yer icer gece evime doner yatagimda yatarim Hem ev ev üstünde olmaz demezler mi hep ?
Bir sene orada, bir sene burada derken senede bir mi görüşecekler yani? Ayrı ev tutulur demişsiniz bir de, çok yapılan bir şeymiş gibi, kimler yapıyor bunu? Ben pek görmedim. Herkes yazlık memleketlerde yaşamıyor ya da oralara gidip kalma alışkanlığı yok ki. Parasını da geçtim.Millet ne kadar merakli komün halinde yasamaya. Gorusulecekse de her sene ayni evde olmaz, bi sene orda bi sene burda gorusulur , hatta ayri ev tutulur yazlik memlekette , herkes orda bulusur.
Esiniz hepsinden suclu bence , ne demek katlanacaksin demek, kendinizi ezdirmeyin, kimsenin gözünde degeriniz olmaz
ohoooo sen bu kafada olursan seni daha çooooook ezerlerMisafir gelince anneme gidersem evlilik biter idare etmek zorundayim.
Siz öyle yasayin, benim onceligim her zaman cekirdek ailemdir. Akraba da akreptir. Bir canim kardesim var bana yeterZaten yakında değil insanlar. Uzaktan geliyorlarmış 10 gün ne ki.
Ayrıca senede 1 ailemi görmek yeterli diyen insanın aile bağlarında kopuktur bence.
Ben ailemden uzaktayım senede en fazla 2 kere gidebiliyorum. Ama onlar da 2 kere geliyor. Gelmeseler çok özlerdim.
Ayrıca tüm akrabalarımı da çok özlüyorum. Yazın aynı şehirde olduğumuz halde gidip arkadaşımda teyzemde kuzenlerime kalıyorum. Çünkü neden kalmayayım?
Edilmedik ayolüzülme valla ben gülüyordum. Ama kendileri her cuma akşamı gelirlerdi,pazar akşamı evlerine dönerlerdi. Aynı şehirde 20dakikalık mesafede oturuyorduk yani. Şimdi ben kızmayayım da kim kızsın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?