Esimin ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senede bir mi görüşecez ailemizle?

Nasıl yani sofralarına buyur edilmedik? Valla hem şaşırdım hem de üzüldüm.

Ben sizin gibi dusunmuyorum ana baba yanina gidince 1 ayda kalin suresizde sorun olmaz ama bir gelin veya damat yanina gidiyorsaniz insanlar rahat edemez 1 hafta maksimum kalinmali.aksi dusuncesizlik bana gore.
Arada 1000 km var ben evime gelen insanın 1 haftada dönmesini isteyemem zaten. Daha insanlar yol yorgunluğunu atmadan..
Ben kalmasinlar demiyorum ama surekli gelip uzun kalmak insani biktiriyor.
Sürekli derken? Bu yaz sadece 2 kere gelmişler. Çocuğu olan insanlar zaten okul zamanı istese de uzun gelip kalamaz ki.

Yok yok bizde herkes çok kasıntıdır büyüklerin evinde toplanılınca hiç dert olmuyor ev büyük çalışanlar var kimse iş yapmıyor. Gençler görüşmüyor bağımsız olarak.

Bir akşam yemeğe almakla kurtulamıyordum ben keşke o kadar olsa. Gelenler kaprisli sorunlu,yemek beğenmez vs. Bir de 2-3 çocuk. Çekemiyorum inan.

Sorun gelmede degil uzun uzun kalmalarinda..ve onlarla anlasamamada..
Anladım. Sorun şu ki karşımızdakinden ailesini yok saymasını, onların gelmemesini isteyemeyiz. Adamın ailesini bile istemeyen gelin profili çizmek hoş değil;çünkü herkesin bir ailesi var.

Misafir olarak bakmayın, bebekli kadınsınız, siz bebeğinizle ilgilenirken onlar da bir şeylere el atsın. Rica edin, mesafenizi koruyun, mesela görümcenizden evi süpürgeye çekmesini rica edin, kaynanaya verin bebeğinizi eylesin. Yemek mi yendi herkes tabağını çanağını kaldırsın. Bize kaynana görümce geliyor da ayaklarına kapanıp sonsuz hizmet etmiyoruz ki, yok öyle bir dünya. Kaynanam geçen geldi, ben eve geç gittim; baktık yemek yok, yemek söyledik valla. Geçen ay da görümcem uğradı, akşam vakti geldi, makarna haşlayıp yoğurtladık. Siz kral sofrası kuracam diye kendinizi paralamayın. Kaldıkları müddetçe ne varsa beraber yapar yenilir zaten. Bebekli kadından ne bekleyecekler ki?

Senede bir yeterli evet , biz uzaktayiz iki taraftan da ama yakin olsam da gidip evlerinde kalmazdim neden kalayim evim varken ? Yer icer gece evime doner yatagimda yatarim Hem ev ev üstünde olmaz demezler mi hep ?
Zaten yakında değil insanlar. Uzaktan geliyorlarmış 10 gün ne ki.

Ayrıca senede 1 ailemi görmek yeterli diyen insanın aile bağlarında kopuktur bence.

Ben ailemden uzaktayım senede en fazla 2 kere gidebiliyorum. Ama onlar da 2 kere geliyor. Gelmeseler çok özlerdim.

Ayrıca tüm akrabalarımı da çok özlüyorum. Yazın aynı şehirde olduğumuz halde gidip arkadaşımda teyzemde kuzenlerime kalıyorum. Çünkü neden kalmayayım?

misafiri ağırlayacak bir enayi var nasılsa kusura bakma ama eşinin düşüncesi bu erkekler için misafir ağırlamak ne ki yemek bulaşık çaydı çorbaydı her şeyi kadın yapsın adam da sadece sohbet etsin ben cinnet geçirirdim çok net bir de çoluk çocuk kalabalık bir aile geliyo 10 gün kalmanın kusura bakmayında maddi bir külfeti de var sen evde oturur makarna yersin ama misafir öyle mi zaten bebek var tek maaş ile geçinen birine 10 gün gelmek te ne bileyim zaten bebeğin beziydi mamasıydı ay ben düşündükçe ruhum daraldı

Aman o sıkıntıymış. Öyle birileri olsa ben de gerilir, sıkılırdım sanırım.

Ne bileyim biz böyle büyüdük. Türkiyenin dört bir yanına yayılmış kocaman bir sülalemiz var. Her bölgede birileri var o derece küçükken de her yaz tura çıkar teyzeler halalar gezerdik ailece. Sonra onlar başlardı gelmeye teker teker. Şimdi o kadar sık görüşemiyoruz ama fırsat bulunca bir araya geliyoruz özellikle kuzenlerle. Hiç bişey yapamazsak tatil ayarlıyoruz.

Senede bir yeterli evet , biz uzaktayiz iki taraftan da ama yakin olsam da gidip evlerinde kalmazdim neden kalayim evim varken ? Yer icer gece evime doner yatagimda yatarim Hem ev ev üstünde olmaz demezler mi hep ?

Ama aynı şehirde değiller ki.
Aynı yerde otursanız 1 kez mi göreceksiniz?

Nasıl yani sofralarına buyur edilmedik? Valla hem şaşırdım hem de üzüldüm.
Edilmedik ayol üzülme valla ben gülüyordum. Ama kendileri her cuma akşamı gelirlerdi,pazar akşamı evlerine dönerlerdi. Aynı şehirde 20dakikalık mesafede oturuyorduk yani. Şimdi ben kızmayayım da kim kızsın?

Size yetiyor olabilir, demek ki ailenize bağlı değilsiniz. Ben kardeşlerimi yeğenlerimi bir sene görmesem deliririm sanırım.

Yakın olsa niye kalsın zaten, insanlar şehir dışından geliyorlar.

Bir sene orada, bir sene burada derken senede bir mi görüşecekler yani? Ayrı ev tutulur demişsiniz bir de, çok yapılan bir şeymiş gibi, kimler yapıyor bunu? Ben pek görmedim. Herkes yazlık memleketlerde yaşamıyor ya da oralara gidip kalma alışkanlığı yok ki. Parasını da geçtim.

Siz öyle yasayin, benim onceligim her zaman cekirdek ailemdir. Akraba da akreptir. Bir canim kardesim var bana yeter

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…