- 11 Aralık 2018
- 41.664
- 258.958
- 598
Geçen hafta ablam bendeydi. Beş yetişkin iki bebekle. 11 gün kaldılar. Daha az kalsalar üzülürdüm, hatta ısrar ettim kalın diye ama döndüler mecburen. Senede 2-3 kez ancak görüşebiliyoruz çünkü, çok özlüyoruz. Ben gidince de bi hafta 10 gün kalıyorum en az.Ay benim ailem uzakta kimse bana 1 haftalığına çocuklarla o yolu çektiremez-zorunlu hal yoksa-. Gidiyorsam uzun kalırım. Ha ben annemin babamın yanına geliyorum ama onlar bana gelince de öyledir kardeşlerim gelince de öyledir.
Önceden ne yaşanmışlığınız var bilemem ama uzak yerden gelmişken 10 gün kalması çok değil.
Burada sıkıntılı olan eşinin tavrı bence. Ben istiyorum çekeceksin demek sizi yok saymak demek. Siz de evliliğiniz biter diye tepkinizi gösteremiyorsunuz.
Eve gelen misafirden farklı sorunlarınız var gibi duruyor buradan.
Eşiniz katlanacaksın diyemez , biraz sert olun ve sınırlarınızı çizin , ailesi de rahatsız olduğunuzu hissetmeli...Esimin ailesi baska sehirdeler.surekli esimi arar evimizin ozelini bence konusurlar cunku okadar uzun sure insan ne konusur.neyse.birde bebegim var.gelmeyi bende gunlerce kalmayi cok severler her yaz.bir yazda iki kez geldiklerini bilirim kaynanamlarla gorumcemin.neyse.gorumcem yine geliyor cocuklariyla ve 10 gun kalacakmis.esimde surekli cagiriyordu zaten.ben bu kalmali misafirlik olayindan yoruldum esim katlanacaksin kafasinda..ne yapmali?
Kadının tarafından gelen misafir sorun olmuyor çünkü zaten en çok kadın ilgili ya ev işiyle. Erkekler nasıl olsa sabah çıkıp akşam geliyorlar. Ben biraz da buna bağlıyorum. Eşimin akrabaları eşimden çok beni görürler çünkü hafta sonu çalışmıyorum ama eşim pazar dahil çalışıyor. Sizde kalış gidiş geliş işi karşılıklıymış. Çoğu insan kimseyi evine almıyor ama kendisi gidince de 10 gün kalıyor o sıkıntı sanırımGeçen hafta ablam bendeydi. Beş yetişkin iki bebekle. 11 gün kaldılar. Daha az kalsalar üzülürdüm, hatta ısrar ettim kalın diye ama döndüler mecburen. Senede 2-3 kez ancak görüşebiliyoruz çünkü, çok özlüyoruz. Ben gidince de bi hafta 10 gün kalıyorum en az.
Eşim bu konuda sorun çıkarsa çok rahatsız olurdum. Huyum da pistir muhtemelen misilleme yapardım
Anne baba çocuğunu mu almayacak evine dark? Vardır öylesi de belki ama binde bir falan. Ben hiç denk gelmedim.Kadının tarafından gelen misafir sorun olmuyor çünkü zaten en çok kadın ilgili ya ev işiyle. Erkekler nasıl olsa sabah çıkıp akşam geliyorlar. Ben biraz da buna bağlıyorum. Eşimin akrabaları eşimden çok beni görürler çünkü hafta sonu çalışmıyorum ama eşim pazar dahil çalışıyor. Sizde kalış gidiş geliş işi karşılıklıymış. Çoğu insan kimseyi evine almıyor ama kendisi gidince de 10 gün kalıyor o sıkıntı sanırım
Valla ben, beni anlamaları için onlar söylemeden arar size 10 günlüğüne geliyorum derim. Gider 10 gün paşalar gibi yaşarım bebeğim var zaten hiçbir şeye karışmam anlarlar umarım. Eşinin ailesi tamam kalıya gelsinler tabikide ama 10 gün nedir bide senede 2 kez geliyorlarmış. 3-5 gün idare edilir ama 10 gün fazla zaten onlar gittikten sonra birde evin hali kalmadığından temizlik derdi ile uğraş bebekle zor yani.Gelsin ama ornegin 5 gun kalsin donsun.10 gun nedir bebekli evde..ayrica girumcelerinde rutine baglamis gibi heryil gelmesine gerek yok.biri hic evine sokmaz otekinde en fazla 1 gece kalirim ben gitmek zorunda kalinca.
Yani ben çok anlayamıyorum bu konuları empati yapamıyorum sanırım. Çünkü iç içe bir aileyiz öyle büyüdük herkes birbirine gider gelir. Ben yapı olarak da misafiri severim.Geçen hafta ablam bendeydi. Beş yetişkin iki bebekle. 11 gün kaldılar. Daha az kalsalar üzülürdüm, hatta ısrar ettim kalın diye ama döndüler mecburen. Senede 2-3 kez ancak görüşebiliyoruz çünkü, çok özlüyoruz. Ben gidince de bi hafta 10 gün kalıyorum en az.
Eşim bu konuda sorun çıkarsa çok rahatsız olurdum. Huyum da pistir muhtemelen misilleme yapardım
Ben sizin gibi dusunmuyorum ana baba yanina gidince 1 ayda kalin suresizde sorun olmaz ama bir gelin veya damat yanina gidiyorsaniz insanlar rahat edemez 1 hafta maksimum kalinmali.aksi dusuncesizlik bana gore.Ay benim ailem uzakta kimse bana 1 haftalığına çocuklarla o yolu çektiremez-zorunlu hal yoksa-. Gidiyorsam uzun kalırım. Ha ben annemin babamın yanına geliyorum ama onlar bana gelince de öyledir kardeşlerim gelince de öyledir.
Önceden ne yaşanmışlığınız var bilemem ama uzak yerden gelmişken 10 gün kalması çok değil.
Burada sıkıntılı olan eşinin tavrı bence. Ben istiyorum çekeceksin demek sizi yok saymak demek. Siz de evliliğiniz biter diye tepkinizi gösteremiyorsunuz.
Eve gelen misafirden farklı sorunlarınız var gibi duruyor buradan.
Biz çok rahat ediyoruz vallahi abimin evinde. Yengem ev sizin, istediğinizi yapın diyor. Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi.Ben sizin gibi dusunmuyorum ana baba yanina gidince 1 ayda kalin suresizde sorun olmaz ama bir gelin veya damat yanina gidiyorsaniz insanlar rahat edemez 1 hafta maksimum kalinmali.aksi dusuncesizlik bana gore.
Ben kalmasinlar demiyorum ama surekli gelip uzun kalmak insani biktiriyor.Hani aile ya, misafir değiller. Misafir gibi ağırlarsanız tabi ki sorun olur. Görümcelerinize siz mi gitmiyorsunuz yoksa gelecez deyince onlar mı kabul etmiyorlar?
Kendi aileniz şehir dışında olsa, anne babanız, kardeşleriniz geldiğinde eşiniz sorun çıkarsa, çok kalmasınlar dese ne hissederdiniz?
Eşimin ana babası bizi almazdı ne bileyim. Aramızın en iyi olduğu zamanlarda bile hiç sofralarına buyur edilmedik. Hep onlar bize geldi. Nasıl tesadüfse hep de bana denk gelir böyle şeyler.Anne baba çocuğunu mu almayacak evine dark? Vardır öylesi de belki ama binde bir falan. Ben hiç denk gelmedim.
Kadın bu kadar rahatsızsa eş ailesi ağırlamaktan -ki bence aile ağırlanmaz- derdini eşine anlatır adam o haftayı izin alır ailesiyle ilgilenir falan. Abim çalışıyor diye gidip görmeyeyim mi yani?
İnsanlar senede 1-2 geliyormuş yahu. Sanki ayda bir gelip ayın yarısını sizde geçiriyorlar.Ben kalmasinlar demiyorum ama surekli gelip uzun kalmak insani biktiriyor.
Görümce ve kvnin evliliğinize verdiği zararları yazın istersenizBen sizin gibi dusunmuyorum ana baba yanina gidince 1 ayda kalin suresizde sorun olmaz ama bir gelin veya damat yanina gidiyorsaniz insanlar rahat edemez 1 hafta maksimum kalinmali.aksi dusuncesizlik bana gore.
Esim sinirli yapiya sahip diklesince konu ayriliga gelir.Eşiniz katlanacaksın diyemez , biraz sert olun ve sınırlarınızı çizin , ailesi de rahatsız olduğunuzu hissetmeli...
Aynı şehirde olsalar zaten kalmazlar, farklı şehirde senede bir kere geliyorlar zaten; insanlar oğlunda kardeşinde kalamayacak mı? Niye, el kızı istemiyor diye. Eşiniz de zaten yardım ediyormuş, size kalsa tabii ömürlük gelmesinler; ama o ev eşinizin de evi doğal olarak bari senede bir iki
Biz de GüneydoğuluyuzEşimin ana babası bizi almazdı ne bileyim. Aramızın en iyi olduğu zamanlarda bile hiç sofralarına buyur edilmedik. Hep onlar bize geldi. Nasıl tesadüfse hep de bana denk gelir böyle şeyler.
Bir de bizde şöyle bir düzen var sanırım, aile büyükleri hayattaysa onların evinde toplanılıyor. Gençlerin evine kimse gitmiyor. Annemin tarafında da durum bu olunca bana misafir ağırlamak zor geliyor. Bizim bir taraf güneydoğulu olduğu için orada misafir ağırlamak çok zor, günlük gelen adamı bile metrelerce sofra hazırlayıp karşılıyorlar,batıdaki gibi bir çay bir kahve ile görüşen yok. O yüzden toplanmalar hep aile büyüklerinde oluyor çünkü gençlerin bunları hazırlayacak vakitleri yok.
Evin dışından geliyorsa misafir derler bizdeben kendime makarna yaparım ama misal kuzenim gelse o makarnayı koyamam önüne. Ne kadar yakınım olursa olsun. Sende de abin sana geldiği kadar sen de ona gidiyorsan asla sorun olmaz. Ama bir de hep onun sana geldiğini,senin onun kapısının önünden bile geçirilmediğini düşün. Yine de sorun olmaz dersen valla çok iyi kalplisin
O zaman neden konu açıp sabah sabah gerdiniz bizi de?Esim sinirli yapiya sahip diklesince konu ayriliga gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?