Eşimin ana babası bizi almazdı ne bileyim. Aramızın en iyi olduğu zamanlarda bile hiç sofralarına buyur edilmedik. Hep onlar bize geldi. Nasıl tesadüfse hep de bana denk gelir böyle şeyler.
Bir de bizde şöyle bir düzen var sanırım, aile büyükleri hayattaysa onların evinde toplanılıyor. Gençlerin evine kimse gitmiyor. Annemin tarafında da durum bu olunca bana misafir ağırlamak zor geliyor. Bizim bir taraf güneydoğulu olduğu için orada misafir ağırlamak çok zor, günlük gelen adamı bile metrelerce sofra hazırlayıp karşılıyorlar,batıdaki gibi bir çay bir kahve ile görüşen yok. O yüzden toplanmalar hep aile büyüklerinde oluyor çünkü gençlerin bunları hazırlayacak vakitleri yok.
Evin dışından geliyorsa misafir derler bizde

ben kendime makarna yaparım ama misal kuzenim gelse o makarnayı koyamam önüne. Ne kadar yakınım olursa olsun. Sende de abin sana geldiği kadar sen de ona gidiyorsan asla sorun olmaz. Ama bir de hep onun sana geldiğini,senin onun kapısının önünden bile geçirilmediğini düşün. Yine de sorun olmaz dersen valla çok iyi kalplisin