Eşimin Ailesi

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.811
4.468
103
31
İyi günler hanımlar eşim Egeli ben iç anadoluluyum. Kulturlerimiz farklı ben egeyi seviyorum. 4 ay önce nisanimiz oldu. Bu ay resmi nikahimiz oldu.Ben Ege'ye gittim nikah suresince buraya kadar pek sıkıntımız yoktu nikah oldu birgün sonra zam gelmeden eşyalarımızı alalım dedik eşya almaya kayınvalidem geldi babası yok eşimin benimde sadece babam geldi annem vefat etti erkek tarafından dayı yenge teyze dayının kızı toplam 8 kişi planda yokken beraber eşya almaya gittik ve eşimle plan yaptık birkaç magaza gezecektik yengenin ayağı alçıda zorla kimseyi cagirmadik ikinci mağazada girerken kızı başka yere daha girerse kavga çıkarırım diye bağırdı bende eşime kimsenin duymayacagi şekilde zorla getirmedik neden sorun cikariyo dedim sinirlenmeme erkek tarafı bozuldu dün kayınvalideyi aradım bana kızlarımıza kimse laf söyleyemez o ne dediki o şaka yaptı abisine 18 yaşında daha küçükmüş siz olsanız ne tepki verirdiniz? kayınvalidem beni Instagram ve Facebook tan silmiş

Hicbiriyle muhattap olma.. esinle konus iyi ol.. hatalilar alttan almayin tavrinizi koyun

Allah kolaylik versin. Simdiden baslamis olaylar. Ama taviz vermeyin..nasil baslarsa öyle gider. Esiniz ne diyor bu duruma? Esim ve benim basit bir kuralimiz var: Herkes kendi delisinden sorumlu. Benim ailemden biri sacmalasa ben müdahele ediyorum, o da kendi ailesine. Es cözemese o zaman digeri harekete geciyor. Hicbirimiz 4/4 lük insanlar degiliz, hatalar yapilabilir, ama kimse kendini ezdirmemeli

Eşya almada dayı, teyze ne alaka ?
Baştan neden konuşmadınız ?
Evlenen sizsiniz gidin ikiniz seçin , alın.
Pesimize takildilar hep beraber oturuyorduk biz misafirlik erkek tarafında kalabalıktı evden sabahtan çıktık misafir derken o şehirde misafirdik pansiyonda kaldık dayı yenge kayınvalide de kalmıştı teyzenin de evi yakin

ayy egelilerin bir çoğunda bu var. yaylacıklı olma ihtimalleri nedir eşya almaya aşiret gibi gidiyor bir çoğu. benim eşim de egeli. ödemişliler. Biz kimseyi karıştırmadık kendimiz kredi çektik ne anneme ne annesine yük olmadık. az öz eşya aldık. çok komik yani ben olsam keşke gelmeseydiniz size zorluk oldu derdim ya da uzatmadan döner eşimle konuşur ertesi gün başbaşa giderdim. anne babaların bile gitmesi bence saçma. fikirlerine değer verdiğiniz bi kişinin gelmesi kafi çok kafası karışık bir tipseniz. bence geri adım atmayın ve eşinizle konuşun.

eltim tam tersi mesela. elde avuçta yokken kiralık eve parke yaptırtmış. eve girince beğenmemiş değiştirtmiş bi dahaki aya sünneti var çocuğunun, evi baştan aşağı yeniledi. kıçına giymeye donu yok afedersiniz. ben o masrafı çocuğuma birikim yapardım okulu ve geleceği için. enteresan gelenek ve düşünceler....

Ben olsam tavrımı net bir şekilde koyardım ne demekmiş kızlarımıza kimse laf söyleyemez? Eee siz de abinin eşisiniz o zaman kuzen de haddini bilip yengesine veya ortama carlamayacak. Bir de instagram ve facebooktan silmek ne kadar ucuz bir davranış ya çocuk mu kayınvalideniz böyle saçmasapan hareket ediyor? Boşverin valla sınırınızı çizin eşinize de söyleyin daha yolun başındasınız.

Olayın coğrafi bölgelerle ne alakası var anlamadım? Daha ortada alınmış eşya yok niye evlendiniz hazırlık yapmadan? Nerede yaşıyorsunuz eşyasız? İki kişi çıkıp baksaydınız ya neden cümbür cemaat gitmeyi kabul ettiniz?

Fazla keskin konuşmuş gibi olucam ama, onlarin esya almaya gelme isteginden sizin haberiniz bile olmamaliydi. Akil mantik sahibi bir erkek olsa karsinizdaki, hoop noluyo delirdiniz mi sizin ne isiniz var der sizi bu durumla muhatap etmezdi. Yani kisacasi isiniz cooook zor. Hayir gelmisler siz de en bastan boyle is mi olur diyecek basirete sahip degilsiniz. Siz daha cok yasarsiniz bu sacmaliklari. Kocanizda da sizde de iş yok. Kavga gürültü bitmez boyle aileyle

Eşya bakmaya bacağı alçıda gelip bir de kapris yapmak nedir? Ayrıca sizin eşyalarınızdan kime ne? Sosyal medyadan silmeler, tepki göstermeler.. saçmalamışlar resmen. Ülkede iki kişi değil de tüm sülale dahil iki aile evleniyor ya.

O kalabalığı gördüğümde alışverişe devam etmezdim bir kere. Ne öyle cümbür cemat alışveriş
Yengenin çocuğuna karşı sizi savunmayan kv ile anlaşabileceğinize inanıyor musunuz?
Bir de nişanlınızın tavrı neydi bu olaya ?

Bu arada dayı yengenin sizle eşya almaya gelmesi kadar akıl dışı, anlamsız, mantıksız bir şey yok. Eşimin yengesi benim evime daha gelmemiştir herhalde. Kaldı ki eşya almaya gelecekler. Bu duruma müdahale etmeyen nişanlın hatalı. Yerinde olsam düğünü bir süre ertelerdim

Madem sıkılmış ayrılıp gitseymiş yanınızdan, kavga çıkarırım diye bağırmak ne alaka. Küçükse küçüklüğünü bilsin. Siz baştan konuşmadınız mı eşinizle sadece ikimiz gidelim diye… biz internetten modellere baktık fikrimiz oldu, sonra da dükkanlarda gerçeğine baktık bu kadar. Anne bu nasıl, yenge bu güzel mi muhabbeti bile yapmadık onlara ne ki… parasını onlar mı ödeyecekler, yüzden mi alışverişe geldiler??

ayy egelilerin bir çoğunda bu var. yaylacıklı olma ihtimalleri nedir eşya almaya aşiret gibi gidiyor bir çoğu. benim
Hayret, şaşırdım bunu okuyunca. Bir de ege medeniyetin beşiğiymiş gibi bir algı var nasıl başardılarsa bunu yaratmayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…