Eşimin ailesi

Siz bu iki kişiye bakmaya bakıcı ve hizmetçi olmaya gidiyorsunuz. Köy hayatı bahçe çiçek böcek sevenler için güzeldir ama işi çoktur. Üstelik siz gençsiniz ve çevreniz hep bu insanlarla olacak. Bir evde beraber yaşayacaksınız ve ömür boyu bu iki kişiye siz bakacaksınız. Sizin ailenizin size ihtiyacı olduğunda eşiniz onları eve çağırıp bakmanıza izin verecek mi? Sorun bakalım.
İki evi siz temizleyeceksiniz yemek çamaşır ütü bahçe işi hepsi sizde. Eve arkadaş çağıramazsınız babaanne karışır.Sürekli misafir çağırır sizin onlara hizmet etmenizi bekler ve rica bile etmez kızım şunu yap, bunu ver.

Hiç gitmeyin bence sonra içinden çıkılmaz bir hâl alır ve mutsuz olursunuz. İnanın sadece yemek değil bir süru şey size kalacak hele bide yaşlı bir babaanne eski kafalar herşeyi sizden beklerler herşeyi.

Anneniz sizi o yaşta evlendirebiliyorsa bu konuda çok da bir faydası olacağını sanmıyorum. Belli ki eski kafalı biri. Sizin orada iş yapmaktan kurtulmanızın tek yolu taşınmamanız. Yapmıyorum deseniz eşinizle huzurunuz bozulacak. Para için değmez böyle bir hayata.

Tamam şimdi sakince bu karardan eşinizle birlikte ortak konuşarak vazgeçin.Düzenimizi bozmayalım burada güzel geçinip gidiyoruz flan diyin.Bişeyler diyin ve gitmeyin o köye.
Bazı sebeplerden dolayı gitmek zorundayız yoksa bizde gitmek istemiyoruz ben en azından konuyu konuşup halletmek istiyorum zaten onlara söylediğimde istemiyorum diye beni zorlamazlar ama bir süre trip atarlar çokta umrumda değil ama ben güzel bi şekilde konuşmak istiyorum fakat nasıl konuşmaya gireceğimi bilemedi
zaten bir kararımızı verdikten sonra beraber yememi yeme olayı çıktı ondan önce böyle birşey yoktu

Yo ben ciddi sordum komiklik olsun diye değil . İroni yapmadım yani. Size yukariyi yapıyoruz diyerek mutfağı yapmayıp öylesine baştan salma bişi yapcak olabilirler mi
Hayır bende ciddi anladım zaten evin planı yapıldı eşimin babası anlayışsız biri değil sadece böyle şeyleri düşünemiyor evin planı herşey eşimle ikimizin istediği gibi olucak ama sadece aşağıda beraber yeriz demişler

Hayır eski kafalı değil tam tersine benim kararlarıma saygı duyan biri o evlendirmedi ben evlenmek istedim

Siz kaç yaşındasınız? 14 yaşındaki oğlum gibi bakıyorsunuz hayata , bu kadar da olmaz ki evlenmissiniz bir de üstüne anne olmuşsunuz
O eve giderseniz tüm yemek , temizlik işleri sizde olacak , eşinizin bunu size söylemesi gerekmiyor zaten sizin düşünüp anlamanız gerekiyor
Bulmuşlar sizin gibi safı, kullandıkça kullanırlar artik

Babası demiş ki artık biz yaşlandık işleri devir alın bize bakın. Manası bu. Yemek olayını ayırın en baştan. Akşamları birbirinize yemek uzatmanız farklı sürekli beraber bir evde olmanız farklı. Ama siz bilirsiniz kalabalık yaşamak istersiniz belki.

Hayır eski kafalı değil tam tersine benim kararlarıma saygı duyan biri o evlendirmedi ben evlenmek istedim
O yaştaki kızını okutmak yerine evlenmesine izin vermek kararlarına saygı duymak olmuyor ama yine de siz bilirsiniz tabii.

asla asla taşınmayın
kendi hayatınız biter. o kadar kıç kıçayken mesafe falan koyamazsınız. giderseniz geçmiş olsun

Pardon üslubunuzu düzeltin lütfen önce ben fikir vermek isteyenlerden fikir istedim sadece yazmak zorunda değilsiniz bakar geçersiniz olur biter eşimin söylediği birşey yok zaten eşimin babasının söylediği birşey var ortada benimde düşündüğüm nasıl kırmadan hayır diyebilirim ben yapmak istemesem zorla yaptıracak biri değil

Neden taşınmayı kabul ediyorsunuz esınız işsiz mi çaresiz mı

Neden taşınmayı kabul ediyorsunuz esınız işsiz mi çaresiz mı
Eşim biz evlenmeden önce köyde yaşıyordu dükkanın başındaydı sonrasında biz evlenince benim yaşadığım şehire geldi şimdi babası emekli oluyor dükkanın boş kalmaması için oraya taşınmaya karar verdik

off çok safsın canım benim çok üzerler seni

Bu düşüncelerinizi önce esiniz kabul etmeli . Anlamalı. Yoksa onun desteği olmadan diğerlerine kabule ettirmeye çalışmak ancak çatışma çıkarır aranızda. Esinix arkanızda durmazsa zorunuza gider . Onlar da iyice had asabilirler. Belki çok iyi insanlar ama iyi aileler bile oğullarından destek görünce bazen simarabiliyor. Keşke öyle bir düzene gitmeseniz ama geçim derdi iste sanirim . Eşinize anlatırken de mümkün olduğunca tatlı dille. Suclamadan yapmalısınız. Tabi en önemli şey karşıdakinin anlayışlı biri olması. Kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…