• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

katolikHLL

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2023
21
4
1
Kızlar yeni evliyim, 2 hafta henüz.

Bu süreçte eşimin ailesi maddi manevi hiçbir destekte bulunmadı. Maddi boyutunu anlarım da manevi destek olmaması beni aşırı soğuttu onlardan. Örnek verecek olursam evimi yerleştirmeye,temizlemeye hep tek veya arkadaşlarımla gittim ellerini bile sallamadılar… vsvs gibi bir sürü örnek verebilirim.

Onları bu yüzden sevmediğimi anladıkça kendime de kızıyorum kötü bir insanmışım gibi hissediyorum. Sizce kızmakta haksız mıyım?

Bu süreçte eşimin ailesi maddi manevi hiçbir destekte bulunmadı. Maddi boyutunu anlarım da manevi destek olmaması beni aşırı soğuttu onlardan. Örnek verecek olursam evimi yerleştirmeye,temizlemeye hep tek veya arkadaşlarımla gittim ellerini bile sallamadılar… vsvs gibi bir sürü örnek verebilirim.

Onları bu yüzden sevmediğimi anladıkça kendime de kızıyorum kötü bir insanmışım gibi hissediyorum. Sizce kızmakta haksız mıyım?
Evlenirken kimse evimi temizlemesin diye beklemedim, niye temizlesinler? Temizlikçi tutarım ya da kendim yaparım, sonra da kimseye söz hakkı düşmez. Fazla beklenti yorar. Tek veya arkadaşlarımla gittim demişsiniz de, eee sizin aileniz niye yardım etmedi?

Hoşgeldin aramızaaa
Ben de 2 aylık evliyim ve aynı şeyleri yaşadım seninle. Para vermemek hadi neyse ama nasılsın diye bile aramadı kimse. Şu an onlardan tiksiniyorum ama yüzlerine gülmek zorunda kalıyorum. Yüzsüz gibi bizi arayıp araba ve para istemeye çalışıyorlar. Tek kavgamız ailesi yüzünden. Telefon çaldığında ya da mesaj geldiğinde eşime panik oluyorum. Sana tavsiyem eşine bu durum belli etmeden politik yaklaş. Yüzlerine gül ama mesafeni koru. Ben eşime yansıttım politik davranamadım bunun acısını çekiyorum. Ailesini istemeyen, havadan nem kapan, her şeyi büyüten sorunlu gelin damgası yedim resmen. Onların yaptıkları sünger altı edildi bir nevi

Evlenirken kimse evimi temizlemesin diye beklemedim, niye temizlesinler? Temizlikçi tutarım ya da kendim yaparım, sonra da kimseye söz hakkı düşmez. Fazla beklenti yorar. Tek veya arkadaşlarımla gittim demişsiniz de, eee sizin aileniz niye yardım etmedi?
Benim ailem çok yardım etti. Kıyas yapmak istemedim. Beklentim yok sadece kızdım. Her konunun içindeler eve bize gelmek için can atıyorlar, aileme gitmeme tatlı tatlı laf ediyorlar. Ben de sakin bir insan değilim eşime her şeyi söylüyorum hatta ailenş sevmiyorum bile diyorum. Zaten beni mutsuz eden bu.

Hoşgeldin aramızaaa
Ben de 2 aylık evliyim ve aynı şeyleri yaşadım seninle. Para vermemek hadi neyse ama nasılsın diye bile aramadı kimse. Şu an onlardan tiksiniyorum ama yüzlerine gülmek zorunda kalıyorum. Yüzsüz gibi bizi arayıp araba ve para istemeye çalışıyorlar. Tek kavgamız ailesi yüzünden. Telefon çaldığında ya da mesaj geldiğinde eşime panik oluyorum. Sana tavsiyem eşine bu durum belli etmeden politik yaklaş. Yüzlerine gül ama mesafeni koru. Ben eşime yansıttım politik davranamadım bunun acısını çekiyorum. Ailesini istemeyen, havadan nem kapan, her şeyi büyüten sorunlu gelin damgası yedim resmen. Onların yaptıkları sünger altı edildi bir nevi
Evllilik dışarıdan çok toz pembe görülüyormuş. Sadece eş ile değil ailesi ile de evleniyormuşuz. Çok mutsuzum eşimi çok seviyorum ama keşke evlenmeseydim diyorum.

Eşinizle mutluysanız sakın eşinize ailesini şikayet etmeyin.Çok sevse sizi dahi ailesini şikayet eden birinden bir süre sonra yorulacaktır.Ailesini sevmek zorunda değilsiniz ama yüzlerine gülün geçin beklentiler sizi sadece yorar.

Evllilik dışarıdan çok toz pembe görülüyormuş. Sadece eş ile değil ailesi ile de evleniyormuşuz. Çok mutsuzum eşimi çok seviyorum ama keşke evlenmeseydim diyorum.
Bir de şöyle bir durum var erkekler evlendikten sonra kıymete biniyor. Aynı şekilde onlar da biyolojik ailesine düşkünleşiyor. Biz evlenmeden önce ben nişanlılık döneminde ailesi yüzünden ağlarken zaten bayramdan bayrama görüşürüz her şey düzelir diyen adam ben annemi özledim diyip annesine gitmek istiyor. Aynı evde kendi odasında oturup kimsenin yüzünü görmeyen adam yine iki günde bir hatta bazen her gün annesini ve abisini arıyor.
Yani evlendikten sonra her şey düzelir yoluna girer lafı yalan. Ne yaşanıyorsa x2 oluyor. Ha ileride zamanla işler değişir de ailelerinin gerçek yüzünü görürler mi bilemem. Herkes zamanla anlayacak diyor ama o zaman geçene kadar akli dengemiz yerinde kalır mı bilmiyorum

Kaynanalar temizlemese suç 😀 temizlese de laf edilirdi oraya karıştı buraya karıştı falan filan

Kız bir şeye el atmamaları daha iyi canına minnet olsun, el attıklarında kendileri de bekler yapmazsan kötü ilan ederler vs vs bak keyfine kendin için evin için yorul ama bir şey bekleme böyle devam ettir

Örnek verecek olursam evimi yerleştirmeye,temizlemeye hep tek veya arkadaşlarımla gittim ellerini bile sallamadılar… vsvs gibi bir sürü örnek verebilirim.

Aslında iyilik yapmışlar bunu uzun vadede görüp anlayacaksın 😁

Mesafe her zaman iyidir. Sana ne kadar yaklaşılıyorsa sende o kadar ilgi göster geç

Ve daha ilk zamanlardan bu konu yüzünden eşinle aranı yıpratma

2 haftada bunlari soyleyecek me yasadiniz ki,
Yok temizlige gelmemisler, yok yardima gelmemisler.
Sizin mutlulugunuz da bunlara bagliysa zaten bastan hatali.
2 haftalikken insan saf saf mutlu olur normalde.

Haksızsıniz
Temizlik beklemek ztn yanlış, ya kendiniz yapın eşiniz nerede bu süreçte o neler yaptı? Yada yaptırın.
Yerleştirme konusunda da özel alan açmış olabilirler. Ben şahsen istemedim, istemem niye benim dolabımı başkası yerleştirsin ki?

Daha neler ya, böyle yapamazsınız kendinizi biraz toplayın
Hem aynı şey size de geçerli, gidip kvnin evini temizlermisiniz mesela? Misafire yardım edermisiniz?

Back
X