• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

Kaynanalar temizlemese suç 😀 temizlese de laf edilirdi oraya karıştı buraya karıştı falan filan
Aynen öyle
Evlenecek yaşta oğlum var valla nasıl davranacağımı bilmiyorum
Henüz evlenmiyor.Kıskançlıktan değil ama bilmediğim konularda eleştirilmekten korkuyorum
Böyle konuları okudukça iyice geriliyorum
Oğlum evlenirken evini benmi temizleyecem, bana göre ben temizlemek zorunda değilim
Karışılsa suç, karışılmasa suç
Ha maddi yönden gücümün yettiğince elimden geleni yaparım
Ama
Halâ eleştiri alırsam çok incinirim
Bilmiyorum bazen düşünüyorumda
Şu hayatta gelin olmak kadar kv olmakta zor
Bunu anladım

Rabbim hepimizin gönlüne göre versin

Aynen öyle
Evlenecek yaşta oğlum var valla nasıl davranacağımı bilmiyorum
Henüz evlenmiyor.Kıskançlıktan değil ama bilmediğim konularda eleştirilmekten korkuyorum
Böyle konuları okudukça iyice geriliyorum
Oğlum evlenirken evini benmi temizleyecem, bana göre ben temizlemek zorunda değilim
Karışılsa suç, karışılmasa suç
Ha maddi yönden gücümün yettiğince elimden geleni yaparım
Ama
Halâ eleştiri alırsam çok incinirim
Bilmiyorum bazen düşünüyorumda
Şu hayatta gelin olmak kadar kv olmakta zor
Bunu anladım

Rabbim hepimizin gönlüne göre versin
Aynen öyle ama siz sorarak yapın yine. Bişeye ihtiyacın olursa gelirim falan diye darlamadan 😀

Aynen öyle ama siz sorarak yapın yine. Bişeye ihtiyacın olursa gelirim falan diye darlamadan 😀
Ay aman, valla büyük sözüme tövbe
Karışmam
Neye ihtiyacı varsa oğlumla halletsinler
Tabiki sorarım ama herşeye burnumu sokmam
Zaten yapı itibariyle ne eşime ne de oğluma karışan dırdırcı bir insan değilim
Aynı semtte bile oturmak istemem
Sırf rahatsız olmasınlar, özgür yaşasınlar diye

Ay aman, valla büyük sözüme tövbe
Karışmam
Neye ihtiyacı varsa oğlumla halletsinler
Tabiki sorarım ama herşeye burnumu sokmam
Zaten yapı itibariyle ne eşime ne de oğluma karışan dırdırcı bir insan değilim
Aynı semtte bile oturmak istemem
Sırf rahatsız olmasınlar, özgür yaşasınlar diye
Ne güzel kaynana 😍 benim kaynanadan uzağım diye şükrediyorum ben 😀

Baskasinin arayip da bulamadigi seye siz sinir oluyorsunuz. Ne guzel gelip karismamislar yuz goz olmamissiniz. Simdi sizden bir beklentileri varsa mesafenizi koruyun yeter. Esinizle evlendiniz ailesiyle degil. Sevme zorunuz yok. Saygi cercevesinde kalin olsun bitsin. Ayrica kimse evlenirken ev duzerken size manevi destek olmak zorunda degil. Evlilik bu yuzden sorumluluktur. Bu sorumlulugu ustlenirken beklentiniz kendiniz ve esinizden olmali ucuncu kisilerden degil. Aksi takdirde ucuncu kisiler evliliginizin tam orta yerine oturur daha cok uzulursunuz. Kendinize dert aramayin.

Arkadaşlar kimse tabii ki benim evimi temizlemek zorunda değil fakat bu sadece bir örnekti. Hatır diye bir şey vardır yakınım birisi bile görsem zorlanıyor gider yardım ederim. Ben baştan sona temizlesin dememiştim, yardım edeyim sana demesi bile yeterliydi.
Haksızsıniz
Temizlik beklemek ztn yanlış, ya kendiniz yapın eşiniz nerede bu süreçte o neler yaptı? Yada yaptırın.
Yerleştirme konusunda da özel alan açmış olabilirler. Ben şahsen istemedim, istemem niye benim dolabımı başkası yerleştirsin ki?

Eş ailesinin sevildiği nerde görülmüş. En iyilerinin bile ufak tefek sinsilikleri oluyor. O yüzden hiç bir zaman neden sevmiyorum diye düşünmeyin hatta nefret ettiğiniz günler bile olacak. Siz sadece eşinizle ilişkinize odaklanın. Onun ailesine çok fazla düşkün olduğu zamanlar olacak hiç sesinizi çıkarmayın. Yaptıkları sinsilikleri çat çat eşinize anlatmayın. Uygun zamanda uygun dille rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyin geçin üzerinde durmayın. Zaten en fazla 1-2 seneye o da anlar yapılmaya çalışılan sinsilikleri. Siz de sonra keyfinize bakarsınız. Önemli olan her zaman sakin kalıp eş ailesinden akıllı davranmanız

Kızlar yeni evliyim, 2 hafta henüz.

Bu süreçte eşimin ailesi maddi manevi hiçbir destekte bulunmadı. Maddi boyutunu anlarım da manevi destek olmaması beni aşırı soğuttu onlardan. Örnek verecek olursam evimi yerleştirmeye,temizlemeye hep tek veya arkadaşlarımla gittim ellerini bile sallamadılar… vsvs gibi bir sürü örnek verebilirim.

Onları bu yüzden sevmediğimi anladıkça kendime de kızıyorum kötü bir insanmışım gibi hissediyorum. Sizce kızmakta haksız mıyım?
Ay ne güzel daha ne istiyosun?
Herşeye karışıp sinirini bozsalar daha kötü.
Sevmesende bi şekilde geçinmek zorundasın.
Sana başka zararları yoksa eşin için ara ara git gel.

Ben biraz sivri dilliyim kızlar maalesef eşime çat çat ailesini sevmediğimi söylüyorum. Sanırım bundan sorun oluyor aramızda. Yapacak bir şey yok sevmiyorum ısınamadım. Aramız buz gibi şuan hiç sohbetimiz yok.

Evllilik dışarıdan çok toz pembe görülüyormuş. Sadece eş ile değil ailesi ile de evleniyormuşuz. Çok mutsuzum eşimi çok seviyorum ama keşke evlenmeseydim diyorum.
Öncesinde sevgililik/nişanlılık dönemi yaşamadınız mı hiç?
Yani eşinizin ailesini, ortamlarını falan hiç bilmiyor muydunuz?

Ben de sakin bir insan değilim eşime her şeyi söylüyorum hatta ailenş sevmiyorum bile diyorum
Şu cumle uzun vadede basinizi agritir
2 haftalik evlilik diye esiniz susuyor olabilir ama dan dan boyle konusmak hos degil
Sevmeyebilirsiniz ama saygi duymak zorundasiniz
Siz yardima cagirdiniz mi su gun ev temizlicem vs diye mesela? Hos gelmek zorunda da degiller
Gecmis bitmis ev temizlenmis evlenilmis laf soyleyince ne olacak yani
Ailenize gitmenize kimse laf soyleyemez bir tek orada hatali buldum onlari
Diger turlu olaylar normal
Abartmayin derim

Şu cumle uzun vadede basinizi agritir
2 haftalik evlilik diye esiniz susuyor olabilir ama dan dan boyle konusmak hos degil
Sevmeyebilirsiniz ama saygi duymak zorundasiniz
Siz yardima cagirdiniz mi su gun ev temizlicem vs diye mesela? Hos gelmek zorunda da degiller
Gecmis bitmis ev temizlenmis evlenilmis laf soyleyince ne olacak yani
Ailenize gitmenize kimse laf soyleyemez bir tek orada hatali buldum onlari
Diger turlu olaylar normal
Abartmayin derim
Sadece ev temizleme değil ki mesele. Genel bir ilgisizlik.

Bu süreçte eşimin ailesi maddi manevi hiçbir destekte bulunmadı. Maddi boyutunu anlarım da manevi destek olmaması beni aşırı soğuttu onlardan. Örnek verecek olursam evimi yerleştirmeye,temizlemeye hep tek veya arkadaşlarımla gittim ellerini bile sallamadılar… vsvs gibi bir sürü örnek verebilirim.

Onları bu yüzden sevmediğimi anladıkça kendime de kızıyorum kötü bir insanmışım gibi hissediyorum. Sizce kızmakta haksız mıyım?
Bence bosverin yaa önemli olan eşinizle mutluluğunuz

Kendi ailemizin yapmadığı zaman alınıp bilenmeyeceğimiz şeyleri sırf eş ailesi diye bilenirsek mutsuz bir evlilik kaçınılmaz olur. Ne gerek varya bu kadar beklentiye girmeye kendi evin temizle otur oh miss

Ne güzel işte eşinle iyiysen boşver onu bunu

Ev tuttum kimse yardim lazim mi demedi.
Esya baktim, umursanmadi.
Bebeğim hastalandi, nasil oldu denmedi.

Daha bi suru umursamazlik sayarim.

Sadece umursama, umursayip da esine yansitirsan suclu olursun.

Bir de şöyle bir durum var erkekler evlendikten sonra kıymete biniyor. Aynı şekilde onlar da biyolojik ailesine düşkünleşiyor. Biz evlenmeden önce ben nişanlılık döneminde ailesi yüzünden ağlarken zaten bayramdan bayrama görüşürüz her şey düzelir diyen adam ben annemi özledim diyip annesine gitmek istiyor. Aynı evde kendi odasında oturup kimsenin yüzünü görmeyen adam yine iki günde bir hatta bazen her gün annesini ve abisini arıyor.
Yani evlendikten sonra her şey düzelir yoluna girer lafı yalan. Ne yaşanıyorsa x2 oluyor. Ha ileride zamanla işler değişir de ailelerinin gerçek yüzünü görürler mi bilemem. Herkes zamanla anlayacak diyor ama o zaman geçene kadar akli dengemiz yerinde kalır mı bilmiyorum
Benim eşim günde birkaç kere ailesini ve kardeşlerini arıyor maalesef

Durun siz söylemeden tahmin edeyim. Eşiniz de ailesi için ölüp bitiyordur.

Hoşgeldin aramızaaa
Ben de 2 aylık evliyim ve aynı şeyleri yaşadım seninle. Para vermemek hadi neyse ama nasılsın diye bile aramadı kimse. Şu an onlardan tiksiniyorum ama yüzlerine gülmek zorunda kalıyorum. Yüzsüz gibi bizi arayıp araba ve para istemeye çalışıyorlar. Tek kavgamız ailesi yüzünden. Telefon çaldığında ya da mesaj geldiğinde eşime panik oluyorum. Sana tavsiyem eşine bu durum belli etmeden politik yaklaş. Yüzlerine gül ama mesafeni koru. Ben eşime yansıttım politik davranamadım bunun acısını çekiyorum. Ailesini istemeyen, havadan nem kapan, her şeyi büyüten sorunlu gelin damgası yedim resmen. Onların yaptıkları sünger altı edildi bir nevi
Bende politik davranmadım. Ama tek pişmanlığım ilk sorunda eşime değilde direk ailesinin keşke ağzına sıçaydım çok daha iyi olurdu. Ben kendime söz verdim bir daha eş ailesi yüzünden bir tane gözümden yaş gelmeyecek.... Bir kere daha eşimle kavga olmayacak. Evliliğimin 8.yılındayım sizin yüzünden psikoloğa gidiyorum diyerek herkesi ayağa kaldırdım. Çok mutluyum şu anda herkes benim karşımda süt liman duruyor....

Back
X