Eşimin ailesi :(

Jane87

Boşver görme duyma düşünme...
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2015
122
60
98
38
Biliyorum hemen hemen herkeste var bu dert ama çok doldum artık yazmam lazım. Ben eşimin ailesiyle hep iyi geçinmeye çalıştım hatta kendi ailemle çok anlaşamadığım için kayınvalidemle sıkıfıkı olmayı bile hayal etmiştim evlenmeden önce ayy ne salakmışım. Neyse konuya gireyim bunlar eşimi hiç sevmiyorlar kız kardeşleri var evli onları seviyo ve maddi olarak çok destekliyorlar. Eşim babasının dükyanında çalışıyor ama sadece zorunlu ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar sabit bir maaşımız yok kiramızı veriyor ve kıt kanaat geçindiriyorlar bizi. Bu durum tabiki herzaman zoruma gitti ama şimdiye kadar tek laf etmedim aramız bozulmasın diye sonuçta kendi ailesi sonra araları düzelir ben kötü olmayım diye. Şimdi biz dedik biraz birikmişimiz var düğünden falan peşinat verelim borca girip ev alalım kira ödemektense. Kıyamet koptu tabi ne paragözlüğüm kaldı ne kötü gelinliğim. Halbuki yüzüme karşı çok iyilerdir babası her gördüğünde zorla para sıkıştırır elime şimdi diyormuş ki sürekli geliyo benden para sızdırmaya çalışıyo falan. Allahım neler duyuyorum şoktayım tabi yine yüzüme söylemediler eşime saydırmışlar bunları o kadına ev falan vermeyiz ailesine para mı yedireceğiz diye. Ne kadar üzüldüm anlatamam benim ailem o dükyandan alışveriş yapmaz oldu da yaptılarsa parasını fazla fazla verirler duysalar kahrolurlar. Neyse çok uzattım sizce ev almaktan vazgeçmelimiyim yoksa onlara yenilmeyip evimizi almak için uğraşıyım mı? Eşim onların lafından kavga gürültüsünden bıktı bu yüzden bana bıraktı çok istiyorsan alalım ama bence gönülleri olana kadar bekleyelim dedi sizce ne yapıyım?

Babası yalnız yürütemez işleri eşim çıkmak istiyor ama elimiz mahkum vicdan yapıyor. Şimdiye kadar hep verdiler kiramızı bundan sonra da verirler diye düşündük

Babası yalnız yürütemez işleri eşim çıkmak istiyor ama elimiz mahkum vicdan yapıyor. Şimdiye kadar hep verdiler kiramızı bundan sonra da verirler diye düşündük
Ama öyle düşünmekle olmaz bu işler.Ev olayını duyunca bir sürü laf söylediler demişsiniz.Siz evi alırsanız ya inat edip para vermezlerse ne yapacaksınız? Ya da az verirlerse problem çıkartırlarsa ne olacak? Bakın bu iş böyle olmaz eşiniz çok yanlış düşünüyor.Ömür boyu onların eline mi bakacaksınız siz? Sadece zorunlu ihtiyaç karşılamakla olur mu yahu? Sizin hiç istekleriniz olmayacak mı mesela bir tatile gitmek isteseniz gidip onlardan mı para isteyeceksiniz? Eşinizle konuşun acil kendine başka iş bulsun ve bu ev işini eşiniz başka iş bulana kadar erteleyin.Onlara güvenip iş yapılmaz,mağdur ederler sizi.

Elbetteki alın. Bu sizin hayatınız . Eşiniz onları niye dinliyor. Ödeyecek sizsiniz.

Ayrıca eşiniz hem bunları onlardan duyuyor, hem size soyluyor, hem de birşey yapmıyor mu ? Neden konuşturuyor, ee madem konuşturdu neden size söylüyor.

Dükyan değil dükkan...
Kocan azıcık adam olsun başka bir işe girsin böyle doğru kelimeyi bulamıyorum ama ezik gibi hayat geçmez..ev geçinmez.

Tabiki tartışma sırasında gereken cevabı vermiş. Bana söylemesindeki amaç benim onların gerçek yüzlerini görmem böyle söyledi benim jetonum biraz geç düşüyor da. Hala eşimi onlara götürmek için ısrar ediyorum salak gibi anneni ara ablanı ara küslük olmasın bayramda orda kalalım diyorum eşim de bu yüzden artık gözümü açmak istiyor

Dükyan değil dükkan...
Kocan azıcık adam olsun başka bir işe girsin böyle doğru kelimeyi bulamıyorum ama ezik gibi hayat geçmez..ev geçinmez.
Malesef bu hiç doğru bi kelime olmadı hanımefendi. Ayrıca insanın hiç anlaşamasa da ailesini silip atması hiç kolay birşey değil. Ben de istiyorum başka işe girsin ama herşey istediğimiz gibi olmuyor işte. Konu da bu değil ben inat edeyim mi etmeyim mi konu bu

Başka iş konusu şuan imkansız gibi bişey. Orda çalıştığı zamanı böyle değerlendirmek istedik. Çünkü çıktıktan sonra en azından bi evimiz olur ben de çalışırım yolumuzu buluruz diye düşünmüştük

Haklısınız ama bence çok riskli ev almanız.Eşinizin başka işi olsa tamam alın ama siz şuan ev alacaksınız diye kıyameti kopartan bir ailenin eline bakıyorsunuz.Nasıl olacak bilemedim.Sorun çıkartıp,az para verseler nasıl ödenecek ev borcunuz? Ben sizin yerinizde olsam cesaret edemezdim.

Ama şöyle bi durum var şuan oturduğumuz evin sahibi evi satıyor bu yüzden çıkacağız bu ayın sonunda. Şimdi kiralık bi eve taşınsak sonra ne olacak bi daha böyle bi şansımız olacak mı onu düşünüyorum. Şimdi paramız olduğunu da öğrendiler evi almazsak kuruş vermezler gibi geliyor

Eşiniz en azından sabit bir Maaş istese bu şekilde olmayacağını söylese
Dinlemezler mi

Eşiniz en azından sabit bir Maaş istese bu şekilde olmayacağını söylese
Dinlemezler mi
Malesef bu konuda çok çirkefler. Sabit maaş vermediği gibi onlardan çok harcadığımızı söyleyip duruyorlarmış. Tam bir huysuz ihtiyar modeli

Ama böyle şey olur mu eşiniz çalışıyor orda neden emeğinin karşılığını alamıyor? Gerçekten eşiniz çok yanlış yapıyor.Tamam babası olabilir ama sonuçta siz bir ailesiniz,sizi de düşünmesi lazım eşinizin.Hakkını istesin babasından vermiyorsa ben başka iş bulacağım desin.

Reactions: anu
onların parasına muhtaçsınız diye iyice ezmişler sizi. eşin orda çalışmaya devam ederken ev alırsanız yüzüstü bırakırlar sizi. önce düzgün bi iş bulsun sonra alın evinizi, vicdan falanda yapmasın eşin onlardada vicdan yok çünkü

Yani gitmeyelim mi diyor ? Bulduğu çözüm önemli..

Kendine güveniyorsa iş kursun.. Babasını yalnız bırakmamak bahane.. O zaman babası hakkını versin.
Yok başka yerde işe girerse bu kadar rahat edemez ve ya bu kadar kazanamaz diye düşünüyorsa o zaman tavrını koyacak.

Gelir az ise bu yüzden o kadar veriliyorsa birşey diyemem.

Bu arada , az az diyorsunuz ya bu az kime, neye göre ? Aylık geliriniz ortalama ne kadar ? Siz çalışıyor musunuz ?

Eşim çok duygusal sabreden derviş olayını benimsemiş bırakamıyor malesef. Eninde sonunda emeklerimi görecekler diyo garibim

Dükyan iyi kazanıyor şuan. Ben bebeğim olduğu için işi bıraktım ama bir yıl sonra falan çalışmayı düşünüyorum. Ayda bize verdiği para 750 kira arada bir canı isterse bin tl bu ayda bir de olabiliyor bir ayı geçtiği de. Asıl sorun eşim doktora mezunu ve istese başka yerde çalışabilir. Ama o zaman babasını soyup soğana çevirirler ve dükyanı da batırırlar yazık yani bunları düşünmek zorundayız

Haklısınız ama babası sonuçta kolay değil çekip gitmek

Eşine de ki, 'Gönülleri hiçbir zaman olmayacak, kendi yuvamızı kurmak istediğim için kötü gelin oluyorum. Ev almak için peşinat verirsek para falan vermeyecekler sana, lütfen bir iş bul orada çalışmaya başla, biz de evimizi alalım canım. Baban da kendine yardımcı bir eleman bulsun.'
Sakince anlat bunları, eğer babasının yanında çalışmaya devam ederse asla kendi eviniz olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…