eşimin ailesi

papatyagzl

Benimde bi meleğim olacak :)
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
191
82
13
36
Eşimle severek evlendik hala da çok çok seviyorum tabiki eşimle çocukluk arkadasiydik ailesini daha öncede tanıyordum da annesini hiç sevmiyorum annesi babası ablalari hepsi cahil şu anki dünyadan haberleri yok eşim üniversite okuduğu için kendini çok geliştirmiş görenler bile böyle aileden böyle çocuk diyolar kendi ailemde eşim için bu işe razı geldiler zaten ama annesi bağırarak konuşur toplum içine çıkmadığı için oturup kalkmasını bilmez küfürlü konuşur ne konuştuğunu bilmez kirli yirtik elbisele giyer yani yanimda olmasindan ben bile utaniyorum bu halinden evlendik 2. Gün sana beddua ederim dedi ve bende tartıştım eşime söyledim sinirlendi o da annesine kızdı benim yanımda Allah tan şu an çok uzaktayim sadece telefonla konuşuyoruz hatta eşim konusiyo ben sadece slm söyle diyorum ayrıca kızları da öyle terbiyesiz ben mesafemi koruyorum her türlü şimdi yazın gidicez tabi ama ben kayinvalidem de kalmiycam kendi ailemde kalacam bunu eşime de söyledim çünkü onlarla gecinemoyorum ama eşimin annesi sonuçta bişey diyemiyorum siz olsanız nasıl davranirdiniz bu insanlara karsi

Annesini sevmiyor olabilirsiniz, kimse kimseyi zorla sevemez. Ama bazı insanlara belli bir yaştan sonra görgü, terbiye öğretilemiyor. Ben bu durumda onları öyle kabul etmeyi tercih ediyorum.

Sizin yerinizde olsam eşimi yalnız bırakmazdım. Eşim nereye, ben oraya. Farzedin ki eşinizin asker arkadaşının ve eşinin ve evine gidiyorsunuz. Sevmiyorum deyip de eşinizi yalnız gönderir misiniz? Herkesi sevmeniz mümkün mü?

Eşimin de benim ailemde sevmediği kişiler vardır, ama ben eşimin yanımda olmasını isterim. Benim için yanımda olmasını isterim, benim annem babam dedem vs için değil. Beni sevdiği için, bana değer verdiği için yanımda olsun.

Sonuçta eşiniz sizin tarafınızda, bence çok büyütüyorsunuz, tatsızlık için bahane arıyorsunuz.

niye sana beddua ederim dedi onu anlamadım.ben olsam hiiç görüşmem zaten öyle yapıyorum ben:)

Konuyu. Anlayamadim.. Neden sana beddua edicek... ? Kadinin tercihi kufurlu konusmak pis gezmek vs.. Bunlar icin yargiliyamazsiniz ona gorede belki siz cok suslisuniz temizsiniz vs..size yaklasimlari sizi baglar gerisi baglamaz .. Yazinda tabi annenizin yaninda kalin ben sorunum olmasa bile ailemin yaninda kalirim .. Uzakta oldugunuz icin esinizde boyle olmasini ister zaten.

sevmeseniz bile şahsınıza yaptığı bir şey yoksa eğer saygı duymak zorundasınız eşinizin annesi olduğu için.

Tabi anlattığınız şeyler çok itici ama zaten uzaktaymış ilişkiniz minumumda yani.

Kendi annenizde kalacaksanız bile eşiniz için en azından birkaç günü orada geçirmeniz bence iyi olur.

Bu kadar katı olmaya, bir telefon bile açmayacak kadar, gerek yok bence.
Alt tarafı bir kaç gün geçireceksiniz, bu kadar mı tahammül edemiyorsunuz. Sevmek zorunda değilsiniz, ama hiçe saymak hoş değil. Çünkü eşinizin ailesi. En azından 2-3 gün kalsanız daha iyi olur bence.

Eşin arkanda,eşinin ailesi uzakta, sadece telefonda selam söylüyorsun, yazın da orada kalmayacakmışsın bu insanlara karşı nasıl davranacağını sormana gerek yok sanırım.eş ailesine karşı verilem altın öğüt: mesafedir sen mesafenin kralını koymuşsun daha ne tavsiye edilir ki bilemedim şimdi.

Sanki evlenmeden once ailesi kraliyet ailesi miydi? En basindan biliyormussunuz. Hem cozumu de bulmussunuz. Mesafe diyorsunuz. O zaman ben buraya acilacak bir baslik goremedim. Derdiniz ne?

eşimin annesi sonuçta bişey diyemiyorum
yazınızın devamında kayınvalidenizin giyiminden tutunda oturup kalkmasına kadar laf etmişsiniz eğer bi şey diyemeyen haliniz bu ise diyebileceğiniz halinizi merak ettim doğrusu bana hor görüyormuşsunuz gibi geldi.

Düğünden 2 gün sonra annemin yanına gittim diye sana beddua ederim dedi ve ben bu sözüne karşılık hala saygı gösteriyorum zaten 2 3 gun kaldıktan sonra giderim anneme ama gerçekten çok sinir bozucular evlendikten sonra daha çok gördüm hallerini buna rağmen bile yeni gelinken 1 ay yanında kaldık geçen de eşimi aradı diyoki burda milletten duydum demişsin ki ben karimi alır giderim annemgil de ne yaparsa yapsın oysa eşim böyle birşey demedi ordan o mesafeden bile huzurumuzu bozuyor

En basit olarak şunu söylüycem yemek sofrasıni öyle bir şekilde koyduki üzeri bir parmak toz kabı tabağı ekmeği silmeden yerleştirdi ayrıca bunları söyleyince de beni beğenmiyor musun diyo evini bi görseniz iç çamaşırını halinin üzerinde açıp bırakıyo ayrıca kıyafetleri katlama diye bir halı yok tepiyo nereye bulsa ben ailemde böyle görmedim ayrıca eşim bile annesine söylüyor ama ben bu saatten sonra ne yapayım tek lafı bu

Benin eşimin ailesi de aynen böyle. Ben utanmam. Neden utandım ki benim Ailem değil sonuçta. Ama ne olursa olsun seviyemi korur saygılı davranırim. Gerektiği yerde lafamida sokarim. Gittiği yerde kocami yalnız bırakmam. Misafir gibi davranırim. Bitti.

Siz cok egoist ve kibirlisiniz!
Ne demek pis giyiniyor.
Ne demek ya utaniyorum ondan.
Eminim o kavgayida siz baslatmissinizdir.
Esinizin annesi o.sizinde anneniz olabilirdi.
Kimse anne babasini secerek dogmuyor..
Biraz alcak gonullu olun ya...hos ne desek bos siz cok kulturlusunuz cunku!

küfürlü, cahil, elbiseleri ... Sizi bagalamaz ki? Yani ucu size degmiyor ki.
Beddua ederim diye tehdit etmis, iyi etmemis ama sizde asaga kalmayip agizinin payini vermissiniz.

Bu kadar kati olmayin :) mesafe her zaman iyidir ama biraz aff edici olun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…