eşimin ailesinden nefret ediyorum

Ya arkadaşım ben mi yanlış okuyorum anlamadım eşin kardeşinin dedikodusunu yapsaymış daha mı iyiymiş anlamadım yani zaten onlar hatalarını anlamışlar ve bu ilişkiden vazgeçmişler şimdi bir de senin duymanın ne alemi varmış bence ailesi de iyi insanlarmışki bak bu olayın dedikodusunu felan yapmamışlar ki sen hiç bir yerden bu olayı duymamışsın, onlara o kadar laf ettiğin halde bile " senin bacın benim oğlumla birlikteydi zaten" gibi bir laf etmemişler ben bu olayda seni hatalı gördüm bence bencilce bir bakış açışsıyla yalaşıyosun olaylara tamam erkek aileleri pes dedirtiyor ama hep nalıncı keseri gibi kendimize yontmakta insanlığa sığmaz

1. Eşinin ailesi olayı kapatmaya çalışmış olabilir.
2. Kızkardeşin daha çok genç, duygularına hakim olmaması çok normal.
3. Erkekler (eşin için söylüyorum) bu tür konuları bizim gibi derin düşünmezler, karışmazlar. Kızkardeşin ve erkek kardeşi evlenebilirdi.
4. Eşin seni önemsediği ve üzüleceğini bildiği için saklı tutmuş olabilir.
5. Geri kalanları takma derim, gelinin kıskanması da normal :) empati kur bakalım, çıldırırdık :)
6. Kızkardeşine biraz daha ilgi göster, doğruyu yanlışı ayırabilsin.

kız kardeşiniz ne kadar siz zorlasanız da, eskiden böyle bir durumun yaşandığı insanın evine ya da annesinin evinde kalmaya gitmemeliydi. o zaman 18 yaşındaymış şimdi 20 falandır sanırım.

eltiniz ne kadar çirkef olursa olsun, bu konudaki haklılığını değiştirmez. zamanında kocasının bir şekilde görüştüğü kız gelecek, kayınvalidesinin evinde kalacak... olacak iş değil... kocanız da sizi üzmemek için yapmış. ortalığı ayağa kaldırmak istememiş. bi suçunu göremedim ben.

kaç zaman gecti arkadaslar aradan hala bu konular kapanmadı... hatta kardesimin bana gözümün içine baka baka yalan söylediğini ben eşim sayesinde öğrendim allah razı olsun eşimden ona sözüm bu konuda yok cünkü çok yıprandı evliliğimiz ..birde dedikodusunu yapmıyorlarmıs vs. diye birsey yok eşimin ailesi maraşta biz istanbulda tabi duymuyorum ben herseyi konusmadığım için ama ben üstüne gitmeseydim onların bu konuda neler konustukları ortaya cıkmayacaktı ben afedersiniz it çocuğu oldum daha neler neler ki o kadın bana bunları söylerken bile ben anne neler diyorsun sen diye sadece biraz sesim yükselttim daha da allahım şahit ağzımdan kötü bir laf bile cıkmadı konusmak istemiyorum dedim kapattım.. sonrasında eşimi hemen arayıp senin karın şöyle yaptı böyle cırladı bize diye hemen onu fitnelemeye baslamıslarki eşimde üvey annesinin nasıl biris olduğunu bildiği için çok üstüme gelmedi ama 3 kere onlar yüzünden tokatını da yedim onuda allah ahavale ettim ....daha ben artık onların asıl yüzlerini yaptıklarını öğrendikten sonra elimi ayağımı çektim konusmuyorum cünkü seviyemde insanlar değiller...benki haklarında kimseye birsey dememe rağmen daha hala demediğim laflar ortada dolasıyormus arkamızdan terbiyesizce konusuyorlar hala da senin karın böyle diye eşimi fiteneliyorlarmıs daha bunları yeni öğrendim gectiğimiz hafta içinde... kayınpederim bile benim yanımda baska kadına bakıp laf atacak kadar seviyesiz bir insan kaldıki 2. karısı yani eşimin üvey annesinden olan cocukları da beş para etmiyor o yüzden hepsi aynı... bazen nasıl bir ailenin içine düştüm ben allahım diye soruyorum ... eşimle kişisel hiçbir problemim yok ama ailesi yani üvey kaynanam bizim huzurumuzu kacırmak için elinden geleni yapıyor.. ben daha da birsey demiyorum allah a havale ettim

kız kardeşinizin olanları size anlatıp memlekete gelmeseydi bu olanların hiçbiri yaşanmayacaktı. Kızacaksanız ona kızın.

kaç zaman gecti arkadaslar aradan hala bu konular kapanmadı... hatta kardesimin bana gözümün içine baka baka yalan söylediğini ben eşim sayesinde öğrendim allah razı olsun eşimden ona sözüm bu konuda yok cünkü çok yıprandı evliliğimiz ..birde dedikodusunu yapmıyorlarmıs vs. diye birsey yok eşimin ailesi maraşta biz istanbulda tabi duymuyorum ben herseyi konusmadığım için ama ben üstüne gitmeseydim onların bu konuda neler konustukları ortaya cıkmayacaktı ben afedersiniz it çocuğu oldum daha neler neler ki o kadın bana bunları söylerken bile ben anne neler diyorsun sen diye sadece biraz sesim yükselttim daha da allahım şahit ağzımdan kötü bir laf bile cıkmadı konusmak istemiyorum dedim kapattım.. sonrasında eşimi hemen arayıp senin karın şöyle yaptı böyle cırladı bize diye hemen onu fitnelemeye baslamıslarki eşimde üvey annesinin nasıl biris olduğunu bildiği için çok üstüme gelmedi ama 3 kere onlar yüzünden tokatını da yedim onuda allah ahavale ettim ....daha ben artık onların asıl yüzlerini yaptıklarını öğrendikten sonra elimi ayağımı çektim konusmuyorum cünkü seviyemde insanlar değiller...benki haklarında kimseye birsey dememe rağmen daha hala demediğim laflar ortada dolasıyormus arkamızdan terbiyesizce konusuyorlar hala da senin karın böyle diye eşimi fiteneliyorlarmıs daha bunları yeni öğrendim gectiğimiz hafta içinde... kayınpederim bile benim yanımda baska kadına bakıp laf atacak kadar seviyesiz bir insan kaldıki 2. karısı yani eşimin üvey annesinden olan cocukları da beş para etmiyor o yüzden hepsi aynı... bazen nasıl bir ailenin içine düştüm ben allahım diye soruyorum ... eşimle kişisel hiçbir problemim yok ama ailesi yani üvey kaynanam bizim huzurumuzu kacırmak için elinden geleni yapıyor.. ben daha da birsey demiyorum allah a havale ettim

eşin üzerine gelmedi sadece 3 tokadını mı yedin:53:
bide allah razı olsun eşimden diyorsun:26:

ben burda eşinize kızamıyorum. saklaması mantıklı, yani ne diyebilirdi ki, canım ben senin kız kardeşini abimle fingirdeşirken yakaladım mı? sonuçta yapması gerekeni yapmış. ikisine de çok kızmış ve olayı büyütmeden yaygara yapmadan konuyu kapatmış. başka ne yapacaktı Allah aşkına.

ayrıca kaynınızın karısına da kızamıyorum. yani ben eşiyle aralarında ne sorun var, nası bi eş, nası bi gelin, nası bi insan bilemem. ama şunu çok iyi biliyorum ki her kadın böyle bi durumda kocasını kıskanır. yani kardeşinizle kocası arasında geçen yakınlaşmayı biliyor sonuçta, sizde bilmeyerek de olsa yanlarına gitmişsiniz, dipdibe oldunuz. kadın çok haklı kıskanmakta.

burda eşinizde suçsuz, kayınınızın karısı da, sizin annenizde, siz de. ve belki bi nebze kız kardeşiniz de (yaşı itibariyle).

asıl suçlu karısından yeni ve olaylı bi şekilde boşanmışken, yengesinin 18 yaşındaki kızkardeşini ayartmaya çalışan o kaynınızda, pislik adam. uçkur düşkünü, sübyancı.. :47: hoş kardeşinizde zorla onla fingirdeşmedi ama lütfen bana kızmayın, ben kardeşinizi suçlu bulmuyorum tam olarak. çnk nede olsa 18 yaşındaymış. en çok hata yapmaya, kandırılmaya açık olduğu bi dönem. o sebepden siz de artık kendi ailenizi eşinizin ailesiyle fazla görüştürmeyin.
bu arada eşinizede sakladığı için fazla kızmayın, çnk o ztn yapabileceği herşeyi yapmış, size anlatarak olayın büyümesini, kardeşinizin de kötü duruma düşmesini istememiş. çnk bu olay ortaya çıktığında - ki çıkmış şuan-
çevrede pek çok kişi sizin kızkardeşinizi kötü bilecektir. öylede olmuş işde. malesef burası Türkiye. erkek suçlanmaz asla. kadın kuyruk salladı denir. eşiniz kardeşinizi bu duruma düşürmemek için saklamış, onlara kızarak konuyu kapatmayı seçmiş ve bence akıllılık etmiş.
neyse hepiniz adına üzüldüm, dilerim bu yüzden eşinizle kötü olmassınız daha fazla.. :19:

size 3 kere vurdu mu bide :47: :47: :41: şu hale bak, bende onu savunuyodum bide, masum sanıyodum. size nasıl el kaldırır? :47: :45: bak sinir oldum şimdi ya. şu dünyanın adaletine bak. hem kaynın küçücük kızı kandırıp ayartıyor, hemde kocan sana vuruyor. bu dünyada hep mi erkekler haklı ya, hep mi erkeğin elinin kiri, kadın namussuz, ahlaksız :19:
Allah bildiği gibi yapsın. bence sen artık bu konuyu kapa, ilgilenme hiç. evet senin ailene yapılmış bi haksızlık var ortada ama boşver, söylediğin gibi Allaha havale et.
bu arada kız kardeşin de sana söyleseydi en başta, memlekete gitmeseydiniz onunla bütün bunlar olmucaktı evet :50: söyleyen arkadaşa katılıyorum..

size 3 kere vurdu mu bide :47: :47: :41: şu hale bak, bende onu savunuyodum bide, masum sanıyodum. size nasıl el kaldırır? :47: :45: bak sinir oldum şimdi ya. şu dünyanın adaletine bak. hem kaynın küçücük kızı kandırıp ayartıyor, hemde kocan sana vuruyor. bu dünyada hep mi erkekler haklı ya, hep mi erkeğin elinin kiri, kadın namussuz, ahlaksız :19:
Allah bildiği gibi yapsın. bence sen artık bu konuyu kapa, ilgilenme hiç. evet senin ailene yapılmış bi haksızlık var ortada ama boşver, söylediğin gibi Allaha havale et.
bu arada kız kardeşin de sana söyleseydi en başta, memlekete gitmeseydiniz onunla bütün bunlar olmucaktı evet :50: söyleyen arkadaşa katılıyorum..

arkadasım sanırım burada anlattıklarımı en doğru anlayan sen oldun.. vurdu evet ama artık okadar bunaldımki sinirlenince kriz geciriyorum bağırmam cağırmam kendime cok zarar verdim hala da öyle sus dedi bende tabi o anlarda susamadım üstüne cok gittim ve sonucu 3 tokat oldu.. aynen dediğin gibi kayınpederim hatta o üvey kaynanam ve o kaynım bile demiyorum o adam tam bir uçkur düşkünü... daha neler neler ben görüşmek dahi istemiyorum...öz kayınvalidemde uyardı beni sakın kızım diye onların yanına gitme maraşa geldiğinizde bende kal dedi aramak istemiyorsan da arama dedi ..çünkü tiksindim artık...çünkü hala kocamı benim üstüme saldırtıp aramızı bozmak istiyorlar amaçları belli...psikolojim altüst oldu eşimle kişişel hiç sorunumuz yok ama bunları sindiremediğim için hafta sonu artık gerekli hale geldi aile danışmanından yardım almaya karar verdik sırf ben iyi olayım iyi hissedeyim diye eşim bunuda kabul etti sağolsun

arkadasım sanırım burada anlattıklarımı en doğru anlayan sen oldun.. vurdu evet ama artık okadar bunaldımki sinirlenince kriz geciriyorum bağırmam cağırmam kendime cok zarar verdim hala da öyle sus dedi bende tabi o anlarda susamadım üstüne cok gittim ve sonucu 3 tokat oldu.. aynen dediğin gibi kayınpederim hatta o üvey kaynanam ve o kaynım bile demiyorum o adam tam bir uçkur düşkünü... daha neler neler ben görüşmek dahi istemiyorum...öz kayınvalidemde uyardı beni sakın kızım diye onların yanına gitme maraşa geldiğinizde bende kal dedi aramak istemiyorsan da arama dedi ..çünkü tiksindim artık...çünkü hala kocamı benim üstüme saldırtıp aramızı bozmak istiyorlar amaçları belli...psikolojim altüst oldu eşimle kişişel hiç sorunumuz yok ama bunları sindiremediğim için hafta sonu artık gerekli hale geldi aile danışmanından yardım almaya karar verdik sırf ben iyi olayım iyi hissedeyim diye eşim bunuda kabul etti sağolsun

eşinle aranı düzeltmene sevindim. İnşallah bidaha hiç kavga etmezsiniz. Hala fişteklemeye çalışanlarda Allahından bulsun ne diyim. Bu arada aile terapistinden yardım almaya karar vermeniz en akıllıca şey olmuş. Bazen insanlar sorunun öyle bi içinde olur ki, ne yapıcağını, nasıl bi yol izliceğini, kimin haklı kimin haksız olduğunu, bunu nasıl aşacaklarını göremezler. Aile terapistinin size ve evliliğinize çok faydası olacaktır eminim. Dilerim herşey düzelir. Sağlıcakla kalın..

Keşke eşin sana baştan anlatsaydı bu olayı
Sende ona göre davranırdın
Mesela kız kardeşini kayınvalidengile götürmezdin
Gerçi burda bir suçluda kız kardeşin
Madem bir şeyler yaşanmış ne cesaretle seninle k.validengile geliyo kaynınIN orda olacağını bile bile
Eltin kıskanma konusunda haklı ona kızma
Olan olmuş artık eşinle anneni yüzleştir
Yüz yüze konuşup halletsinler bu olayı
Sende kapat artık kız kardeşini ciddi bir şekilde uyar
Başkaları için evliliğini yıpratma canım
Hem kendi ailen hemde eşinin ailesi için:34:

Son düzenleme:
ben "şu hakılı" diyemiyorum maalesef.

eltin tamam kötü biri ama kim olsa kıskanırdı... zamanında eşime teyzesinin kızını uygun görmüşler ama eşim istememiş. bu bile o kızı görünce sinirlenmeme sebep oluyor

eşinin ailesi ile birçok sorunlar yaşamış olabilirsin ama ben bu konuda
kıskardeşine kızdım.ilk mesajında kız kardeşinin, 18 yaşındayken sevgili gibi
iki hafta kaynınla konuştuğundan bahsetmişsin. Bundan neden haberin olmadı?
önce bu konuda kızkardeşine kızmalısın senden habersiz iş yaptığı için ve bu olayı eşinden taa
ne zaman duyduğun için.hatta duymazdın belki anneni ve kardeşini maraşa götürüp olaylar patlak vermeseydi.
bence eşinden çok kızkardeşine kızmalısın.
kız kardeşinin ikinci hatası maraşa gitmesi.ne olursa olsun gitmemesi gerekirdi.istediğin kadar ısrar et.
kaynının eşi değil kim olsa rahatsız olur bu durumda.kıskanmakta çok haklı.birde düşünür ne diye annesi ile kızkardeşini
getiriyor diye.bana garip gelen bir başka konuda yanlış okumadıysam 5 aylık oğlun sefil olmasın diye ya da sen rahat ol diye annenle kardeşini bayram zamanı maraşa götürmüşsün.mantıksız gelen bir olay da bu?ne diye insanları peşine takıyorsun?
yukarda yazdıklarım için bana kızıp ters bir cevapta yazabilirsin.ama bana yanlış olan şeyleri yazdım.
belki ailesi ile anlaşamıyorsun.birikti birikti patlak verdi.bu konudada onları haksız görüyorsun.haksız taraflarıda var elbet.
onlarda seni uyarmalıydı.özellikle eşin.ama kızkardeşinde küçük değil.ne diye böyle birşeye kalkışıyor.yada ne diye seni uyarmıyor?

eşinin ailesi ile birçok sorunlar yaşamış olabilirsin ama ben bu konuda
kıskardeşine kızdım.ilk mesajında kız kardeşinin, 18 yaşındayken sevgili gibi
iki hafta kaynınla konuştuğundan bahsetmişsin. Bundan neden haberin olmadı?
önce bu konuda kızkardeşine kızmalısın senden habersiz iş yaptığı için ve bu olayı eşinden taa
ne zaman duyduğun için.hatta duymazdın belki anneni ve kardeşini maraşa götürüp olaylar patlak vermeseydi.
bence eşinden çok kızkardeşine kızmalısın.
kız kardeşinin ikinci hatası maraşa gitmesi.ne olursa olsun gitmemesi gerekirdi.istediğin kadar ısrar et.
kaynının eşi değil kim olsa rahatsız olur bu durumda.kıskanmakta çok haklı.birde düşünür ne diye annesi ile kızkardeşini
getiriyor diye.bana garip gelen bir başka konuda yanlış okumadıysam 5 aylık oğlun sefil olmasın diye ya da sen rahat ol diye annenle kardeşini bayram zamanı maraşa götürmüşsün.mantıksız gelen bir olay da bu?ne diye insanları peşine takıyorsun?
yukarda yazdıklarım için bana kızıp ters bir cevapta yazabilirsin.ama bana yanlış olan şeyleri yazdım.
belki ailesi ile anlaşamıyorsun.birikti birikti patlak verdi.bu konudada onları haksız görüyorsun.haksız taraflarıda var elbet.
onlarda seni uyarmalıydı.özellikle eşin.ama kızkardeşinde küçük değil.ne diye böyle birşeye kalkışıyor.yada ne diye seni uyarmıyor?

sevgili arkadasım söylediklerin tabiki sana göre haklı olduğun ve sence doğru olan seyler bense herseyi o insanlar ile birebir yasayıp gören kişiyim şu zamana kadar.... ozaman yazdığım herseyin şimdi şimdi hepsinin taşlarını yerine oturttum... daha halada o ben birsey demememe ve adlarını bile anmamama rağmen eşimi arayıp şöyle diyormus böyle diyormus diye laf türetmeleri ve benim üstüme kışkırtmaya çalışmaları asıl amaçlarının ne olduğunu ortaya koyuyor zaten... ben rahat etmek için annemi kız kardesimi yanımda sürüklemedim onların ne tür insanlar olduklarını bildiğim için cocuğumun elden ele dolasmasını istemediğim için götürdüm öyle birolay olduğunu bilseyddim zaten bırak kızkardesimi götürmeyi kendim gitmezdim ki sonrasında öyle oldu zaten... şimdi benim yaşadıklarımı sizde yaşayıp görmüş olsaydınız benim neler anlatmak istediğimi aslında bilirdiniz .....ben suanda o insanlardan tiksiniyorum, nefret ediyorum gözümde yoklar bile...daha hala arkadamdan dolu laflar ediyorlar ben az çok nasıl insanlar olduğunu artık bildiğim için tahminde ediyorum... şuanda yaptığım tek sey onlardan uzak durmak konusmamak konularını dahi açmamak....bıktım cünkü seslerini isimlerini bile duymaya tahammülüm yok çünkü psikolojim suan el vermiyor.... kaynımda o karısıda zaten baska bir alem biri baska karı kızlarda biri baska erkeklerde buda beni ilgilendirmiyor cünkü ailem olarak görmüyorum nede olsan üvey kardesi ve annesi umrumda bile değiller ama bana her defasında sorunları ile ailemin içine taşmaları rahatsız ediyor artık.... kız kardesim ben suanda hatasız demiyorum zaten onada gerekli cevapları sonrasında verdim o yüzden ona da karsı ilgim yok ....kısacası beni üzen kimse ile suanda ilgim alakam yok olmayacakta.....

Keşke eşin sana baştan anlatsaydı bu olayı
Sende ona göre davranırdın
Mesela kız kardeşini kayınvalidengile götürmezdin
Gerçi burda bir suçluda kız kardeşin
Madem bir şeyler yaşanmış ne cesaretle seninle k.validengile geliyo kaynınIN orda olacağını bile bile
Eltin kıskanma konusunda haklı ona kızma
Olan olmuş artık eşinle anneni yüzleştir
Yüz yüze konuşup halletsinler bu olayı
Sende kapat artık kız kardeşini ciddi bir şekilde uyar
Başkaları için evliliğini yıpratma canım
Hem kendi ailen hemde eşinin ailesi için:34:

eşiminde herseyden güya bu olaylar patlak verdiğinde haberi olmus... öyle birsey olduğunu ben bilseydim kardesimi düğünüme bile getirrmezdim... zaten benim için artık yoklar ... onlarla konusmadığım sürece ben cok mutluyum ..

Back
X