Eşimin ailesine ne demeliyiz?

Eşimle birlikte yürütüyorduk şimdi doğumdan sonra evdeyim. Şu anlık çalışmam gibi bir durum söz konusu değil. Asıl sizin dediğiniz gibi olursa yıkılırım eşime o konuda güveniyorum ama neler neler okuduk oladabilir...

Zor duruma girmicekler ozaman ayaklarini yorganlarina gore uzatacaklar istenen paralarda az degil bizde bi tek esim calisir 1000 lira kredi geriye kaliyo 1500 faturalar oglumun mama bez masraflari ee hastalik oluyo o oluyo bu oluyo ki her ay muhakkak yetmiyo icerden maasindan once para aliyo maas alirken o 500 de kesiliyo geriye kaliyo 1000 lira iste onunlada faturalar ve yeme icmeye gidiyo bayramdan bayrama kiyafet aliriz gezip tozmayiz yapacak bisey yok esimin gucu buna yetiyo ki cok sukur basimizda evimiz var karnimiz tok fazlasini yapip borca girip neden insanlardan para dilenelimki ki bizim ac kaldigimiz gunlerde oldu kimseden bisey istemedik ailesi bilmesine ragmen bi ekmek getirmediler bizde istemedik gerci onlar bizden istiyolar hayir demeyi ogrenecek esinizde kolay kazanmiyodur o parayi

Eger esin senin yanindaysa ve ailesine hayir diyemiyorsa tez zamanda borca girin biseyler alin borcumuz var deyin

Haklısınız. Bir kredi borcumuz var ve kira veriyoruz zor durumda kalıcağımızı bilmesek bir kredi borcuna daha gireceğiz ama biraz daha peşinat biriktirelim diye bekliyoruz maalesef.

3. Cocugu yapmalarina değil ama gorumcenizin kocasina su acidan felaket seyler saymak istedim. Besik, bebek arabasi bunlar temel ihtiyaclar ne demek bir baskasindan istemek bir de üstüne kredi borcunu odetmek.

Bende onu anlamıyorum. Hatta görümcemin eşininde nasıl buna tamam dediğini anlamıyorum. Kredi borçlarını kapatıyoruz ucuz olmayan bir bebek arabası ve beşik istiyorlar... Bizde zor durumlarda kaldığımızda kimseden para istemiyoruz. Ve bizede hiçbir destekleri yok. Hayır desekte söylüyorlar sürekli bu kez de bizim huzurumuz kaçıyor.

3. Cocugu yapmalarina değil ama gorumcenizin kocasina su acidan felaket seyler saymak istedim. Besik, bebek arabasi bunlar temel ihtiyaclar ne demek bir baskasindan istemek bir de üstüne kredi borcunu odetmek.

Aynısını biraz önce burada demiştim. Bir de modellerini bulup fotoğrafları bize yollanıyor. Bizde hamileliğimin ortasına kadar para biriktirip aldık mesela. Birşeylerden arttırarak. Kolaycılık yani yaptıkları. Tamam kardeşi ama bu kadar da olmaz.

Esiniz uygun bir lisanla bu isi kökten halletmeli.

Sizin bir cocugunuz var artik paranizi tutup o bebisin gelecegini dusunmelisiniz. Esinizle guzelce konusun.

Eşiniz işlerinin iyi olmadigini söylesin. Bu yüzden onlardan borc istesin. Bakalim vereceklermi?

Onlarda anlarlar umarım.

Yalnız sorun ailesinde değil eşinde bence.
"Hamile olduğumu bildikleri halde para istiyolar" diyosun da eşin de hamile olduğunu bildiği halde, masraflarınız olacağını bildiği halde çıkarıp o parayı veriyo farkında mısın?

Bana da devamlı para isteyince verseler ben de isterim, eşin hayır demeyi bilmediği için olmuş bunlar.Eşin onlardan daha suçlu.Yanındaki adam seni düşünmüyoken kaynının görümcenin seni düşünmesini beklemek saçma değil mi.

Bu paralar borç olarak verildi ise borçlarını ödeyene kadar yeni borç verirse iyilik değil kötülük yapmış olacağını eşinize söyleyin, yok hibe durumu ise hakikaten suyunu çıkarmasınlar. Her şekilde artık para vermeyi kesmeli, yetmiyorsa iş bulmalarına vs yardımcı olmalı.

çocuğunuza birikim hesabı, bes gibi birşey açın. yüklü bir miktar oraya bağlayın. her para istediklerinde zaten ev alamıyoruz bari çocuğumuzun geleceği için birşey yapalım dedik, maalesef bizde de yok deyin. birde hakikaten kriz kapıda en çok kendi işini yapanlar etkilenecek diyorlar. kimseye para vermeyin kendiniz için birikim yapın. önümüzdeki ay eşiniz sıkıştım biriniz yardım etsin desin görsün bakalım kim yardım edecekmiş ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…