- 23 Ağustos 2016
- 270
- 236
- 18
- 33
- Konu Sahibi Gunesinkalbi
-
Yalnız sorun ailesinde değil eşinde bence.
"Hamile olduğumu bildikleri halde para istiyolar" diyosun da eşin de hamile olduğunu bildiği halde, masraflarınız olacağını bildiği halde çıkarıp o parayı veriyo farkında mısın?
Bana da devamlı para isteyince verseler ben de isterim, eşin hayır demeyi bilmediği için olmuş bunlar.Eşin onlardan daha suçlu.Yanındaki adam seni düşünmüyoken kaynının görümcenin seni düşünmesini beklemek saçma değil mi.
nerde öyle abi yaaa valla etrafımda öyle kimse yok bırak 4 bini millet birbirine kahve ısmarlamaktan acizzKızlar eşimin 2 tane ablası 1 tane erkek kardesi var. Babasına da belirli aralıklarla maddi konulardayardım ediyoruz.
Görümcemin 2 kızı vardı şimdi tekrardan bebek bekliyorlar. Geçtiğimiz ay doğum yaptım bende. O da o sıralarda eşimi arayıp "4 tane kredi taksidi borcu olduğunu ödeyemediğini ve hamile olduğu için çok kafasına taktığını üzüldüğünü" söyledi. Hatta eşimin diğer ablası da 2 hafta boyunca sürekli "bak ablan hamile üzülüyor yardım et" falan dedi.
Bende "benim hamileliğime çok az kaldı neden bizim durumumuzu hiç sormadan böyle para istiyorlar" deyip bozulduğumu eşime söyledim ama yinede üzüldüm durumuna 4 bine yakın para verdik. Hatta travel sistem (modelini bile söyledi) bebek arabasını, beşiğini bile bizden istedi.
Görümcem bizden para aldığını babasına ve erkek kardeşine de söylemiş. 2 gün önce kardeşi de bizden 3 bin lira para istedi. Bizim durumumuz çok kötü değil eşim galeri işi yapıyor fakat bizde ihtiyaç kredisi ödüyoruz bizimde borçlarımız var. Birikimimiz yok ve birikimimiz hiç mi olmasın diye düşünüyorum. Babamın önceden kirada olan bir evinde oturuyoruz. Ucuz diye bir yazlık almıştık ama şimdi bir de ev almak istiyoruz. Kardeşleri de kendi evlerini aldılar krediyle de olsa.
Eşimde bana hak veriyor ama ailesi anlamıyor. Ve artık ne desek bilemiyoruz. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Eşiniz işlerinin iyi olmadigini söylesin. Bu yüzden onlardan borc istesin. Bakalim vereceklermi?
Bu paralar borç olarak verildi ise borçlarını ödeyene kadar yeni borç verirse iyilik değil kötülük yapmış olacağını eşinize söyleyin, yok hibe durumu ise hakikaten suyunu çıkarmasınlar. Her şekilde artık para vermeyi kesmeli, yetmiyorsa iş bulmalarına vs yardımcı olmalı.
çocuğunuza birikim hesabı, bes gibi birşey açın. yüklü bir miktar oraya bağlayın. her para istediklerinde zaten ev alamıyoruz bari çocuğumuzun geleceği için birşey yapalım dedik, maalesef bizde de yok deyin. birde hakikaten kriz kapıda en çok kendi işini yapanlar etkilenecek diyorlar. kimseye para vermeyin kendiniz için birikim yapın. önümüzdeki ay eşiniz sıkıştım biriniz yardım etsin desin görsün bakalım kim yardım edecekmiş ona.
nerde öyle abi yaaa valla etrafımda öyle kimse yok bırak 4 bini millet birbirine kahve ısmarlamaktan acizz
Siz daha cok ağlanın onlara.krediyle ev alın borçlanın. Borcumuz cok nasıl ödeyip geçineceğiz diyin.
Zaten borcumuz var aslında biraz daha birikim yapıp ev öyle almayı düşünüyoruz. Hali hazırda olan borçlar da olmasa o zaman nasıl bir beklenti içinde olunacaktı hiç bilemiyorum...
canım işin zor. eşinin durumunun iyi olması onların her ihtiyacını yerine getirmesi gerektiği anlamına gelmiyor. sonuçta sen de doğum yapmışsın. kendi çocuğunuzun da ihtiyaçları olacak. onlar da hiç çekinmemişler herşeylerini de istemişler. kredi kartı nedir yahu ? düşünerek yapsaymış borcunu eşine mi güvenmiş ? böylelerine de acayip sinir oluyorum. eşinizle konuşun normal değil bunlar. durum böyle devam ederse eşiniz resti çeksinKızlar eşimin 2 tane ablası 1 tane erkek kardesi var. Babasına da belirli aralıklarla maddi konulardayardım ediyoruz.
Görümcemin 2 kızı vardı şimdi tekrardan bebek bekliyorlar. Geçtiğimiz ay doğum yaptım bende. O da o sıralarda eşimi arayıp "4 tane kredi taksidi borcu olduğunu ödeyemediğini ve hamile olduğu için çok kafasına taktığını üzüldüğünü" söyledi. Hatta eşimin diğer ablası da 2 hafta boyunca sürekli "bak ablan hamile üzülüyor yardım et" falan dedi.
Bende "benim hamileliğime çok az kaldı neden bizim durumumuzu hiç sormadan böyle para istiyorlar" deyip bozulduğumu eşime söyledim ama yinede üzüldüm durumuna 4 bine yakın para verdik. Hatta travel sistem (modelini bile söyledi) bebek arabasını, beşiğini bile bizden istedi.
Görümcem bizden para aldığını babasına ve erkek kardeşine de söylemiş. 2 gün önce kardeşi de bizden 3 bin lira para istedi. Bizim durumumuz çok kötü değil eşim galeri işi yapıyor fakat bizde ihtiyaç kredisi ödüyoruz bizimde borçlarımız var. Birikimimiz yok ve birikimimiz hiç mi olmasın diye düşünüyorum. Babamın önceden kirada olan bir evinde oturuyoruz. Ucuz diye bir yazlık almıştık ama şimdi bir de ev almak istiyoruz. Kardeşleri de kendi evlerini aldılar krediyle de olsa.
Eşimde bana hak veriyor ama ailesi anlamıyor. Ve artık ne desek bilemiyoruz. Fikirlerinize ihtiyacım var.
vermiceksiniz siz verdikce yine istiyecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?