eşimin ailesini istemiyorum ve nasıl ilerleyeceğim bu süreçte bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam 3 defa dügünü ertelemis. Konu sahibi halen "bilseydik kendimiz yapardik" diyor. E göz var nizam var, hada ilkinde degil, ikinci defa ertelediginde akil neredeydi? O zaman konu sahibi niye demedi "yaslilari sikmayalim, kendimiz yapalim" diye?

Onu geçtim, eger ev kurulcaksa hem gelin hem damat elini tasinin altina zaten koymali. Yani evlenipte "kp'er bize 200 lira bile yollamiyor" demek cidden trajikomik.
adam nikah yaptırtmadı ki. düğünün içinde nikah olacak dedi. sonra biz kendimiz dayanamadık, nikah yaptık geçtik eve. en sonunda sallamadık kendisini. çünkü evlenemeyecektik. biz ailelerimiz hep olsun istedik iyisiyle kötüsüyle ama yapılan yanlışlarda bilinsin istedik.

bu gidişle zaten bunu da biz yapacağız. bu defa ailemle ben değil eşimle ben. gayette geçiniyoruz. ayrıca geçinemesekte size ne yahu? sevdiğim adamla evliyim. evlenmem için illa maddi açıdan geçinmem mi lazım?
Onun tatavasini yaptiginiz icin yorum yapiyoruz hanimefendi. Yazmayin o zaman yok esim 200 lira harclik aldi yok soyle yok boyle diye. Bi garipsiniz.

işin en başında yapamıyorum deselerdi beklerdik, paramızı toplar öyle yola çıkardık. ben yaparım dedi eşimin babası.
ben yaparım diyip yapmadıysa nikahı da kıyıp evlenedurmazdım ben olsam
kendinizi boşa doldurmayın eşiniz en kısa zamanda ailesiyle can ciğer olacak benden söylemesi

adam nikah yaptırtmadı ki. düğünün içinde nikah olacak dedi. sonra biz kendimiz dayanamadık, nikah yaptık geçtik eve. en sonunda sallamadık kendisini. çünkü evlenemeyecektik. biz ailelerimiz hep olsun istedik iyisiyle kötüsüyle ama yapılan yanlışlarda bilinsin istedik.
Artık durumu biliyorsunuz. Düğünüzü eşiniz yapsın, gördüki babasından fayda yok. Yapabiliyormu, o kısmı düşünün bu saatden sonra.

İlk mesajtan anlaşılmıyor,birkaç sayfa okuyunca anladım ben olayı. İstemeye gelindiğinde herşey yaparız , ederiz, tabi ki sizin istediğiniz gibi olur dendi. Sonradan yapmadılar. Sizin kızdığınız nokta bu. Bu konuda haklısınız keşke dürüst olsalardı. Üstüne bir de kız tarafı zaten yapıyor tarzı bir yaklaşım hoş olmamış. Bizde de nişan kıyafetini kız alır ama her yöre farklı işte.

O düğünü yapmayacaklar bence sizde bunun çok güzel farkındasınız. Benim tavsiyem düğün yapıp dünya borca gireceğinize eşinizle tatil yapın ,düğün yerine sayın. Siz yumuşarsanız anında yanınızda biter ailesi ve hiçbir şey olmamış gibi davranarak sizi daha çok gıcık ederler. Eşinize rest çekin,bana bu kadar değersiz muamelesi yapan ailenle görüşmeyecek kadar kırgınım deyin. Hep kırgın, küskün, haksızlığa uğramış taraf olarak durun. Sinirlenip ortalığı katarsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz.
şu mesajınızı paylaşsam insanlar anlayacak sanırım beni. teşekkür ederim. ben sinirli taraf kaldım. haksız duruma da düştüm hep. ama empati yapamıyorlar hala.

Eşin ailesini sevmezsin ve görüşmezsin sebep belirtmene gerek yok brn de çöpsüz üzüm isterim ama siz sürekli onu yapmadilar bunu yapmadılr kafasindasinız. Kv niye gelsin size belanizi mi arıyorsunuz ? İnsallah ilerideki es ailem sizinkiler gibi olur da ayda yilda bir görüşürüm. Babasinin maddi durumu iyi ya da kötü evlenmis koca adam babasina güvenetek mi evlendi ?

O onu alır, bu bunu alır, yok babası şunu almadı. Siz eşyalar icin mi evlendiniz? Beyaz eşyayı babası alsa nolcak eşin alsa nolcak sen alsan nolcak. Senin geçinmeye gönlün yok.

Eşimle herseyi kendimiz yaptik, sadece benim ailem destek oldu. Annesi kuş kadar aldığı emekli maaşından artırdığı bi kaç bileziği takabildi sadece. Napsin kadin parasi ona yetti. Ne onun ailesinden ne benim ailemden beklentiye girmedik. Sizede kimseden beklentiye girmemeyi tavsiye ederim böyle devam ederseniz daha cook mutsuz olursunuz.

Ayrica ailesine güvenipmi evlendiniz? Evlenmeyi biliyorsanız bir zahmet eşyalarınızı eşinizle beraber kendi biriktirdiğiniz paralarla alsaydınız.

Sen ailesiyle gorusmemeye bahane arıyorsun.

Son düzenleme:
bu gidişle zaten bunu da biz yapacağız. bu defa ailemle ben değil eşimle ben. gayette geçiniyoruz. ayrıca geçinemesekte size ne yahu? sevdiğim adamla evliyim. evlenmem için illa maddi açıdan geçinmem mi lazım?

Evet normalı o dur çünkü
Ozaman kp gelecek 200 lirayı beklemek zorunda kalmasınız mesela. 10 günlük evliyken böyle şeyler düşünmek zorunda da kalmazdınız
Yaşınızda küçük değil ama işte akıl yaşta değil dedikleri böyle birşey herhalde.
Nyese...
Sevdiğiniz adamla size ömür boyu mutluluklar dilerim.

nihayet aynı noktaya gelebildik. babası düğün konusunda kendi başına yürüdü. madem yapamıyordun, durumları da biliyordun, niye istemeye geldin? sürüklemecede sözden sonra başladı zaten. adını koyduk gerisi gelir dendi. biz ailecek her denileni yaptık. bir baktık evde onların sorumluluğunda olan bir eşya yok. koltuk parasını ödemediği için eşim günlerce evde aç yattı. madem alamıyordun, neden alırım dedin? kendi başına yaptın? saygısız kendisi oldu bize. bizim tek yanlışımız, eşimle eşimin babasına inanmak oldu. nisan'a kadar borç morç koyduk eşyaları. kendi babam biz mutlu olalım diye yüzdük kuyruğuna geldik diye koltuğu da ödedi, istese ödemezdi.
Siz beni biraz yanlış anladınız sanırım ya da ben yanlış anlattım. Yazdığınız sırada cevap vereyim.
*İstemeye gelmelerini ben olumlu bir adım olarak karşılardım. İlişkinizi ciddiye almışlar, adını koymak istemişler. Kimi kadınlar da istemeye bile gelmediler diye yakınıyor. Onları da görüyoruz. Sonuçta isteme olduktan sonra zamanlayıcı kurulmuyor herhalde 3 ayı aşarsa düğün iptal filan gibi. Ne zaman durumu düzeltirseniz o zaman evlenirdiniz.

*Siz ailece her denileni yaptınız çünkü aileniz yapmak istedi çünkü durumunuz vardı.

* Hadi siz eşinizin ailesiyle yeni tanıştınız, eşiniz de mi yeni tanıdı ailesini? Herkes ailesinin durumunu az çok biliyordur. Eşiniz de mutlaka haberdardır durumları var mı yok mu ya da babası öyle atıp tutan biri mi. Bence bu sadece size sürpriz olmuştur. Eşiniz biraz bile isteye bir şekilde ödenir zaten diye düşünerek aldırmış ailesine eşyaları. Mesela benim annem babam memur sana ev alacağız deseler ciddiye almam çünkü bilirim ev alamayacaklarını. Ev borcuna girip de neden ödemiyorlar demem. Giriyorsam tamamen kendi suçumdur.

* Hazır pandemi varken her şey ertelenmişken (zaten 2 kere düğünü ertelemişsiniz) biz vazgeçtik durumu düzeltip öyle evleneceğiz. Kimseden de bir şey istemiyoruz deseydiniz. Siz de biraz borçları bilerek evlenmişsiniz sonuçta. O da sizin çift olarak kararınız.

* Ama herkesin kendi seçimleri sonucunda yaşadığı sıkıntıları başkasına yüklemeye gerek yok. Sürekli almadılar söz verdiler tutmadılar demenin şu an evliliğinize bir faydası oluyor mu? Geçmiş değişmeyecek bunu kabullenin bence. Eşiniz de ailesiyle telefonda görüşecek yanlarına gidip gelecek. Çünkü o zaten biliyordu bence en baştan durumlarının olmadığını.

Sözden sonra başlamıs arada nişan var, orada da belli olmuş bazı şeyler. Siz ve eşiniz niye durumu eşya almaya kadar getiriyor peki?
Eşiniz özellikle cebinde para olmadan evlenmeye kalkıyor ve bakıyor ki babası da yapmayacak bazı şeyleri neden sizinle konuşup düğünü erteleyelim demiyor?
Evde aç yatması kendi iş bilmezliği tamamen.
Ailesi tarafından aç bırakılmış sanki.
Sizin de bu kadar dolmaniza göz yummazdı.
ekim'de nikah yapacaktık, eşyaları almaya başladık. zaten borçla alıp çalışınca ödeyecektik. bize nikah yaptırmadı nisan ayına düğünü öteledi. baba dedik, ezip geçemedik. nikahda olsa üç beş para gelecekti, borçları kapatacaktık.

Madem geciniyorsunuz veya gecinemiyorsak da size ne diyorsunuz o zaman neden kayinpederin 200 lira gonderip gondermemesini konunuzda belirttiniz. BİZE NE size gelecek 200 liradan
geçinemediği için zarla zorla babasından para alıyor.
Tutarsizlikta nirvana konu sahibi. Kp in yerden yere vurulmasini bekledi ama olmayinca işi size neye bağladi. Su uslubu insanlara da sergilediyse ellerini cekmislerdir hakli olarak.

Tutarsizlikta nirvana konu sahibi. Kp in yerden yere vurulmasini bekledi ama olmayinca işi size neye bağladi. Su uslubu insanlara da sergilediyse ellerini cekmislerdir hakli olarak.
evlenmeden önce babasından para alıyordu. ya siz ne biçim insanlarsınız hakkaten ya? haklı çıkmak için elinizden geleni yapıyorsunuz?

Başta yapacağım denilen hiçbir şey yapılmamış sanırım derdiniz bu az biraz okudum.

Şimdi şöyle bir şey var 27 yaşında bir birey olarak evlilik sürecine girdiğiniz zaman aklınızın köşesinde şu olmalıydı anne babadan önce, biz bu süreçte ne yapabiliriz?
Hesaplar kitaplar yapılırdı, ha kayınpederiniz ben her şeyi yaparım dedi diye rahat bir nefes alıp hazıra konmayı beklemez köşede mevcutta iki insanın evlenebileceği kadar tutarınız varsa onu acil durumlar için kullanırdınız.

şimdi isterseniz görüşmeyin, görüştürmeyin. Kendi babanızın üzerine yıkmakta başlı başına sizin suçunuz baktınız karşı taraf bir şey yapmıyor alırdınız nişanlınızı karşınıza paranız yoksa da evlendikten sonra ortak ödeyeceğiz her şeyi, benim ailemde yapmayacak hiçbir şey derdiniz en mantıklısı bu olurdu.

Çok değişik, adam bekarken ekmek elden su gölden ken hacizlik oluyo ailesi ödemiyo zar zor 200 tl gönderiyorlar falan diyo onu almadılar bunu almadılar diyo sonra maddiyatta değilim diyo yok nişan elbisesi içimde kaldı istediğimi giyemedim diyo ama kendi ailesi almış neden istediğini almamış, yani ayrıca bütün ev dizili olmak zorunda da değil,benim eşimin maaşı çok iyidi işe başladıktan 5-6 ay sonra evlendik kp kredi kartı çevreden borç yada elinde olanlarla yaptı eşimde zamanla bi çoğunu geri ödedi. Maaşımız o kadar iyi olmasına rağmen ben herşeyi bi anda alıp dizmedim zamanla yavaş yavaş yani benim evime gelen de oturma odasında otursun salonum eksik kalsın işinize gelince fazla adetlere odaklanıyorsunuz işinize gelmeyince maddi faydaları olmadı onlarda olmasın diyorsun. Sen çatlasan da patlasan da eşin de 3-4 ay tavır alır zamanla unutur artı herkesin söylediği gibi bunlar eşine süpriz değil biliyodu ailesini tanıyodu ne olacağı belliydi bence de. Eşin zamanla unutup Normale döndüğünde sen sürekli bu hıncını sıcak tutmaya çalışıp eşini doldurmaya çalışacaksın o zaman da bi susacak iki susacak üçüncüsünde eşinle kavga etmeye başlayacaksın evliliğin için yanlış yoldasın bu kadar insan söylüyor ben haklıyıma odaklanıp bu kadar kişinin söylediğini boşa atma pişman olursun ilerde herkes aynı şeyi söylüyorsa vardır bi bildikleri de

herkes imkanı el verdikçe yapıyorsa sorun etmeyin. belli ki çok varlıklı bir aile değil ama yapmaya çalışıyorlar birşeyler. bir de şu var bazen kimseye gebe kalmamak da güzeldir. sonra herkes kolayca burnunu sokma hakkı buluyor kendinde. görüşmek istememe durumuna katılmıyorum çünkü ortada hakaret kavga vs olmadığı sürece gelmediler etmediler diye görüşmeme olmaz. eşinizi zorda bırakmayın bu konuda. ayrıca bebeğiniz olur ilerde biraz da gelmeseler keşke dersiniz. benim öyle oldu. düğüne kadar arayıp sormayan erkek tarafı , düğün sonrası aralıklı görüşmeler oldu arada ama doğum sonrası valla benden çıkmıyorlardı. eski halimizi özledim sen düşün :KK45:

Konu sahibi şu an ah kocişkom can kocişkom günlerinde olduğun için, sevdiğim adamla evlendim, gene olsa gene evlenirim tribi ile millete tersleniyorsun ama ben bu evlilik sürecinde yaşananları unutan gelin görmedim daha . Ablam 7 yıllık evli daha dün gibi hırsla anlatır ki seninkinin onda biridir yaşadığı 😁 Hazır evlenmişsin bırak artık dedi de yapmadıyı, aile bir hatalıysa siz iki hatalisiniz , yan çizdiklerini fark ettiğiniz anda aileleri devreden çıkarıp kendiniz hareket etmediğiniz için. Buradakilere had bildirdiğiniz gibi eşinizin ailesine de bildirirseniz( kızdığınız durumları söylemek şeklinde ) ,yediginizi soracak kadar aramazlar sizi . En azından kendi tarafınızdan mesafe koymuş olursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X