eşimin ailesini istemiyorum ve nasıl ilerleyeceğim bu süreçte bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kızlar merhaba. bazı şeyleri paylaşmak istiyor ve düşüncelerinizi almak istiyorum.

27 yaşındayım. eşimle birlikte geçen sene mayıs ayında söz yaptık. daha sonra haziran ayında nişan yaptık. belirtmem gerekir ki söz ve nişan bizim yörede ayrı yapılır. istediğim nişan elbisesi ve söz elbisesini giyemedim. ve yine açıklamam gerekir ki elbiseyi erkek tarafı alır. babam düğünümün en geç ekim-kasım arasında yapılmasını istedi. eşimin ailesi cebinden beş kuruş çıkarmadı, nişanda ve sözde bir altın bile takmadılar. evet paragöz diyeceksiniz ama insan bir altın da takamayacaksa neden istemeye geldiniz? biz her şeyi yaparız dediniz? hadi maddi durumu geçtim, manevi açıdan bile ailesi ailemle bir kez olsun şu şöyle yapılır diye arayıp sormadı. kız tarafına 1 senede 2 kere geldiler. o da eşimin zoruyla. kendileri yalova'da biz istanbulda'yız. ama arada 45 dk mesafe var sadece.

1 sene içerisinde anladık ki, eşimin ailesi maddi açıdan zor durumda ama bizi kandırıyorlar belli. kaynatam zorla düğün olsun, nisan ayı olsun dedi. düğünü nisan'a çektiler. sonra coronadan düğün iptal oldu. haziran'a çektiler. düğün salonları iptal olacak derken, mayıs'ta nikah yapıp eve geçtik. yani 10 günlük evliyim sadece. şimdi babası mırın kırın yapıyor düğün yapamam diye.

biz bu bir yıllık süreçte çok çektik. en büyük sebebi hala iletişimsizlik ve eşimin babasının ben yapamıyorum diyememesi. ailelere karşı gelip nikah yapıp geçtik evimize ama bunlar yaşanmak zorunda değildi.

eşim geçen temmuz'da istanbul'da iş bulup evimizi tuttu ve çalışmaya başladı. babası ayda 200 lira harçlık gönderiyor göndermiyor, kafasına göre. çünkü eşimin maaşında 500 lira haciz var. geçinemediği için zarla zorla babasından para alıyor. mecbur kalıyor.

bu süreçte eşimin annesi eşimi görmeye toplasan 5 kere gelmiştir. gelmemeyi sürekli olarak torununa bakmakla bahane ediyor. halbuki görümcemin teki işsiz o da çocuğa bir gün olsun sensiz bakabilir. diğer görümcem bir gün çocuğunu annesine bırakmayabilir. ama bunlar hiç düşünülmüyor. ne eşime ne bana eksiğimiz dahi sorulmuyor. ama verdiğin sözler nerede?

benim ailem kız tarafı olarak; beyaz eşya, yatak odası, perdeler, yatak odası eşyaları, mutfak eşyaları aldık. onlar halı, tv ve koltuk takımı aldılar. (koltuk takımını yarısından fazlasını yine babam ödedi.) halıyı da görümcem "biz takı takmayız evinin bir eşyasını alırız diye verdi." o para da bizim istediğimiz şekilde değerlenmedi. evin bir eksiğini alırız dedik ama gelen parayı görümcem babasına verdi. durum böyleyken zarla zorla düğün olmadan evimize giriş yaptık. e hani düğün diye diretip bizi beklettirdin bu kadar?

ama ben ailesine tahammül edemeyecek durumdayım. onlarla düğün olduktan sonra kat'iyen görüşmek istemiyorum. eşim üzülüyor ama yapacak bir şey yok bana saygı da duyuyor. ailesine karşı çok öfkeli ama hemen unutacak da gibi ben affetsem.


Seni cok iyi anlıyorum canım. Biz de evlenirken nikahı önden yapıp eve geçtik. Şimdiki aklım olsa asla yapmazdım. Çünkü karşı taraf nasıl olsa evlendiler diye midir bilinmez düğünde çok özensiz hareket ettiler ve hicbir 'taki takmadılar. Beni rezil ettiler. Çok sıkıntılar yaşadım. Usulsüz ve terbiyesiz davrandılar. Boşanma noktasına kadar gelmiştim. Eş ailesiyle görüşmedim aylarca. Fakat artik gorusuyorum. Yasannalar cirkindi ve herkes boyunun ölçüsünü aldi bir sekilde. Acikcasi icim hala buruk ve ofkeli. Ama esim icin sabrediyorum. Sana da sabretmek zorundasin diyemem, ama evlenince aileyle de evleniliyor iste. Kendine su sorulari sor bu aileye ne kadar katlanabilir, ne kadarini affedebilirim, zaman her seyi cozer mi ve eşim ailesinin karsisina alip seni gercekten koruyor mu? Bunlar onemli..
 
evlenmeden önce babasından para alıyordu. ya siz ne biçim insanlarsınız hakkaten ya? haklı çıkmak için elinizden geleni yapıyorsunuz?
Lutfen olan olmus artik yolunuza bakin demek ki bu insanlardan size maddi bir destek yok yapabilirseniz kendiniz yapin yapamazsaniz oturun esinizle gunlerinizi zehir etmeyin. Esinize yansitirsaniz bir daha telafisi olmayan seyler yasarsiniz yazik olur evliliginize. Bu huzursuzluklarla yasanmaz. Bir evde kavga olunca o evin bereketi kacar
 
Amaaan ne takiyorsun o öyle olmalı bu böyle olmalı diye. Eşinle aran iyi olsun haftada 1 gider az oturur,kalkarsiniz. Gorusulmeyecek durum yok kendini doldurma bu kadar. Kırgınlığın haklı ya da haksız olabilir ozaman da mesafeli olur az öz görüşürsun.
Hemen herşeye tamamen kesilip atilmaz aileler .. namusuna söz eder ,sana şiddet olur ,iftira olur Vs gibi büyük olaylarda kesilir atilir görüşme kısmı .
EşiNe para vermek zorunda değiller az da olsa veriyorlar neticede bu sizlik bir durum değil. Annesinin yanına önceden gelip gitmeme durumuda sizi bağlamaz . Anne oğul arasında ki ilişki neticede .

Sen evlenirken birsürü birseyler yapmış olabilirsin onlar yapmamis olabilir . Bu eşinin üzüleceği durum bunu dillendirmemelisin. (Ki evlatlarà can feda mesela ben yapacağım Allah ömür verir imkan ozamanlar da iyi olursa,ama mecbur değilim. Onlarda mecbur değil ..)
Sen daha şimdiden gorusmem etmem dersen eşinle sonradan sıkıntı çok yaşarsın . Mesafenı koruyup az görüşmek seni ve eşini daha memnun edecek bu durum .
Ayrıca madem öyle verilen sözlerini tutmadi lar yada isteklerin mutlaka vardı hayallerin .. saçma ya da değil o kısım da değilim. ozaman sen ona göre bu durumu yonlendirebilirdin..iş işten geçmiş artik zaman geri akmaz içinde de kalmış bazı şeyler bu daha çok senin suçun ..çünkü diretmeli ve ona göre yonlenirlerdı mecburen..kizginliğin kendine olsun yada olmasın geçmiş bitmiş deyip artık şuanda ona göre karar vermelisin.
Seni elestirmiyorum ya da desteklemiyorum onu o yapar bunu bu yapar Vs konularında herkesin kendi fikri tercihi kültürü hayali .
Diretseydin ozaman derken konuya verdiğim hakliliktan değil ,senin hayalin ve olmasini mutlaka istediğin birsey için senin yapına göre değerlendirdim.
 
bu borçlar şöyle. babasıyla şirketleri var. sonra eşim burada işe başlıyor. her ay maaşı da tam yatmayınca babasının şirkete olan borcu yüzünden haciz konmaya başladı. geçinemeyince ne yapacak? aileden başka kimden para isteyecek? anne-oğul konusu dediğiniz gibi onların arasında olan bir durum. eşim çok üzülüyor.

düğün bizim sorumluluğumuzda olan bir şey değildi. başta konuşulan sözlerin hiçbiri tutulmadı. düğünü erkek tarafı yapar. benim ailem her borcu üstüne almışken evlilik sürecinde, onun ailesi orada mangal yapıp keyif yapıyor. onu dedi bunu dedi gibi bir bahanem yok.
O zaman başka şirkette işe girsin
Ömür boyu para vermeyerek mi kocanızı çalıştıracaklar?
Aile işi hep sorunlu
 
Yani kimse evlenirken bir şey beklememeli kendi geçinebileceği kadarına bakmalı ama bu konuda ailenin tek bir şey yapmaması üzerlerine birde borç takmaları aşırı değil mi?
 
Anladığım kadarıyla gerçek sebep, baştan durumumuz iyi deyip, sonradan maddi zorluk içinde olduklarının ortaya çıkması, vaadedilen ile yapılan arasındaki fark.
Düğün yapacağız deyip yapmayarak bir miktar da kandırmışlar gibi hissediyorsunuz.
Beklentilerinizin karşılanmamış olması, söz-nişan kıyafetleri mevzusu derken çok içinize atmışsınız, evlendikten sonra da bunları söyleyemediğiniz için farklı şeyleri bahane etmek durumunda kalmışsınız.
Böyle durumlarda ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz, maalesef ortası yok.
 
Ne görmediniz? Tüm masrafı kız tarafı yapmış bunların umurunda bile değil. İki tarafla aynı mesefade mi görüşülecek? O zaman nerde kaldı kıymet fedakarlık? Kim neyi hak ediyorsa o kadar olmalı.
Erkek tarafının durumu iyi değilmiş napsınlar parası yoksa bi insanın ne yapabilir herşeyi de erkek tarafı yapacak diye bişey yok kimseden bişey beklemeden yaşamayı öğrenin bence
 
Bir de dügün yapmak cok hayalinizde vardiysa, keske esinize ben dügün yapmadan beraber yasamam deseydiniz. Imkan saglayip yapmaya calisirlardi. Simdi artik sanmiyorm
 
bu gidişle zaten bunu da biz yapacağız. bu defa ailemle ben değil eşimle ben. gayette geçiniyoruz. ayrıca geçinemesekte size ne yahu? sevdiğim adamla evliyim. evlenmem için illa maddi açıdan geçinmem mi lazım?

Bu nasil bir soru? Evlilik adi üzerine. Ev. Evi geçindirmek var.

Artik fake oldugunu düşünmek istiyorum
 
hangi parayla? benim ailemde vardı veya bende vardı da mı yapmadım? biz kız tarafı olarak her şeyin borcuna girdik.
Bak güzel kardeşim, ayağını yorganına göre uzat diye bir söz var... Para yoksa ya olana kadar beklenir, ya da imkanlar dahilinde olduğu kadarına razı olunur. Ben evlenirken babam tedavi görüyordu ve erkek kardeşim 8 ay önce evlenmişti. Eşimin babası rahmetli olmuştu. Yani imkanlarımız ölçüsünde hayatımızı kurduk ama borçsuz evlendik. Nisan yapıcam vs diye borca girmeyi anlamıyorum, anlamayacağım.
 
Keşke ilk olarak eşini kendi ayakları üstünde duran, kimseye maddi olarak bağımlı olmayan biri seçseydin.
Eşinin babası oğluna harçlık yollamak zorunda değil.
Görümcen size takı takmak para vermek zorunda değil.
Babası düğün yapmak zorunda değil, siz çok üstelediğiniz için adam bence söyleyememiş durumunu.
Maddi durumunuz neyse ona göre hareket etmelisiniz. Evlenmişsiniz ama hala birilerinden medet umuyorsunz. Ne anladık yeni bi aile olmanızdan.
Bide bişeyi anlamadım. Annesi oğlunu sadece 5 kere görmeye gelmiş? 10 gün içinde mi.? Anlamadım. Ayırca çok gelse bu seferde sürekli Kocamın yanında, sütten kesilmedi diye konu açardın.
He bide sürekli bunları eşine ve ailesinin yüzüne söyleme. Yüzüne vurup, nispet yapıp başlarına kakar gibi. Herkes maddi durumu ölcüsünde yardım edebilit. Senin ailende yapmak zorunda değildi onun ailesi gibi. Ama yapmışlar sağolsunlar, sürekli ısıtılıp ısıtılıp ortaya konacak bişe değil bu.
Ve emin ol bu kafana taktığın her şey boş. Yok nişan elbisem yok sözde ki altın vsvs. Evet ilk heyecanın olduğu için önemli gibi geliyo ama biraz gerçek hayatı görünce anlayacaksın asıl önemli olan neymiş.
 
Ne görmediniz? Tüm masrafı kız tarafı yapmış bunların umurunda bile değil. İki tarafla aynı mesefade mi görüşülecek? O zaman nerde kaldı kıymet fedakarlık? Kim neyi hak ediyorsa o kadar olmalı.

Ailelerle görüşmeyi maddi yatırıma göre mi belirliyorsunuz? Pes.
25 yıldır bakmışlar, büyütmüşler. Para yoksa yoktur. Napsın insanlar?
 
nişan'da veya söz'de giyilen elbisen erkek tarafına aittir ama tutulan solan veya organizasyon işleri kız tarafınındır. ayrıca kimseye sırtımı dayadığım yok. yapılması gerekilen şeyler yapılmadı.
Arkadaşım sen bu adamla sevdiğin için mi evlendin yoksa etrafa elbiselerinle, eşyalarınla gösteriş yapmak için mi? Bana 2. İhtimal daha makul geldi tavrına bakarak. Adamın durumu ortadaymış. Ayrıca kp demiş biraz erteleyelim diye. Sevseydin şuan 10 günlük gelin olarak eşinle cilveleşiyor, akşam gelecek diye heyacanlı hazırlık yapıyo olurdun. Ama sen hala nerelerde kalmışsın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X