- Konu Sahibi marjinalfaydali
-
Yani aslında kaygım bana ve evliliğime müdahale etmeleri ihtimalinden daha çok benim onlarla ortak noktam olmadığını düşünmem sebebiyle görüşmek istemeyişim. Benim eğitim düzeyim, maddi düzeyim ve kişisel olarak olaylara bakışım onlardan çok farklı . onlar bana çok yaklaşamıyor benim resmiyetimden dolayı, ben de onlarla paylaşacak birşey bulamadıkça resmiyetimi sürdürüyorum( Bilmiyorum, belki de zorlamamalıyım, kafalarımız farklıysa farklı, yapacak birşey yok. Sohbet etmekten hoşlanmıyorum onlarla, paylaşacak bir şey bulamıyorum, napalım, bu da benim hayatımın farklı insanlarla çakışması diyip kabullenmeliyim. Ama işte annesi babasının tarafını sevmediği için baba tarafıyla kaynaşamayan, babaannesini sevmediğini, halasına amcasına zorla gittiğini bildiği bi annesi olmasını da istemiyorum müstakbel çocuklarımın (
Çok mu burnu büyüklük ediyorum, kibir mi bu ne?
dayımın eşi, yani yengem de böyle yapmakta....kayınvalidesi ve biz küçük bir ilçede oturuyoruz. onlar ise izmirde oturuyorlar ve bayramdan bayrama geliyorlar. kayınvalidesini hiçbir şekilde sevmiyor ve sürekli eleştiriyor. beğenmediğini bariz belli ediyor belki de istemeden.
görümcesine (yani annem) ve çocuklarına da (yani ben ve kardeşim) aynı tutum içerisinde soğuk duruyor. evimizi beğenmez, konuşmalarımızı beğenmez vs. Hatta bir keeresinde benim için Dove gezmekten giyinmekten vs. ne anlar tarzında birşeyler söylediğini bile duydum. :))))
Kısacası, eşinizin ailesi size göre daha az tahsilli olabilir, şiveyle konuşuyor olabilir. ama bu demek değil ki onlar kültürsüz, bilgisiz.... Eşiniz gibi birini yetiştirmişler öyle düşünsenize yerimseniben
asla çocuklarınızı da bu önyargıyla yetiştirmeyin. babaanneleri dedelerine karşı soğuk dururlar. ve anneannemin üzüldüğü gibi üzülür eşinizin ailesi de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?