- Konu Sahibi marjinalfaydali
-
Ya betty'cim aslında olay aşağılamak falan değil. O kadar farklı dünyaların insanlarıyız ki, konuşacak o kadar ortak konumuz yok ki'yi anlatmak için çeşitli örnekler verdim ama ben objektif olup kendi kendime "kibirlilik mi yapıyorum " acaba diye sorunca milletin de ağzına laf vermiş olduk kaydirigubbakcemile3 O zamanlar yeniydim, ne bileyim burada halkın arasına karışan provokatörlerin bu kadar çok olduğunu ?
Evet metropol ve sehirlerden ibaret degil Turkiye ayrica
her aile, her birey 3-5 ulke gezme luksune sahip degil
ve dahasi universiteli degil her birey hatta ve hatta
okuma yazma bilmemekte! yani yasadiginiz ulkede yani Turkiyede koyluye efendi denmisti
ama hissettirilmemisti sadece asagilanmisti..
Turkiyede
tasrali insanlari, daglilari, irgatlari, iscileri var
ama Turkiyede insanlari SINIFLANDIRMAK
icin ugrasan BURJUVAyi bir halt sanan bencil dusunceli egoistler var!!
ben Avrupada dogdum buyudum
ve sizin bu yazdiklariniza o kadar uzuldumki.. tasrali olmadigim halde
kemalletin tugcu cocuk roman yazari
zengin ve ileri gelen bir ailenin bedensel ozurlu oglu.. koyluyu okuyani okumamisi
nasil bir alcakgonullulukle anlatmistir
yasar kemal buyuk usta "bastan sona memleketim" kitabinda daglilari, koyluleri,
emekcileri, irgatcilari, tasralilari, iscileri, soylulari, soysuzlari
nasil anlatmistir bir okusaniz
ALCAKGONULLULUK ne demek bilirdiniz belki..
esimin ailesi tasrali msn'de gorusuyoruz.. rahatlar canli canli bagli oldugumuzdan giyimleri yemek yemeleri herseyini goruyorum. saatlerce konusuyorum.. :) bana esimin kucuklugunu anlatirlar torunlarini anlatirlar yemek tarifi verirler
gorumce ceyiziyle ovunur
kaynana kislik hazirliklarini
kayinbaba tarla durumunu
kucuk kayinbilader ders calismanin mumkun olmadigini gurultude
ben yasadigim baskentin stresinden bahsederim.. gunlerimin nasil gectiginden.. ailemden..
insanca paylasabilecegi bir yigin sey..
mesafeyi korurken farkliliklarini yuzlerine carpmam.. gelin bizi begenmez diye dusundurmem
onlarinda ne kadar havali bencil diye dusunmelerinide istemem..
velakin onlarin egitim statü konusundaki durumlari sizden asagi oldugu icin sevmemeniz
sizin egitimsiz oldugunuzu dusunduruyor nazarimda
bildikleriniz gordukleriniz bilenle gorenle paylasildigi zaman bilgi sayilmazki!!
okuma yazma bilmemekte! yani yasadiginiz ulkede yani Turkiyede koyluye efendi denmisti
Turkiyede
zengin ve ileri gelen bir ailenin bedensel ozurlu oglu.. koyluyu okuyani okumamisi
esimin ailesi tasrali msn'de gorusuyoruz.. rahatlar canli canli bagli oldugumuzdan giyimleri yemek yemeleri herseyini goruyorum. saatlerce konusuyorum.. :) bana esimin kucuklugunu anlatirlar torunlarini anlatirlar yemek tarifi verirler
gorumce ceyiziyle ovunur
kayinbaba tarla durumunu
ben yasadigim baskentin stresinden bahsederim.. gunlerimin nasil gectiginden.. ailemden..
mesafeyi korurken farkliliklarini yuzlerine carpmam.. gelin bizi begenmez diye dusundurmem
onlarinda ne kadar havali bencil diye dusunmelerinide istemem..
velakin onlarin egitim statü konusundaki durumlari sizden asagi oldugu icin sevmemeniz
bildikleriniz gordukleriniz bilenle gorenle paylasildigi zaman bilgi sayilmazki!!
Turkiyede
gorumce ceyiziyle ovunur
kayinbaba tarla durumunu
mesafeyi korurken farkliliklarini yuzlerine carpmam.. gelin bizi begenmez diye dusundurmem onlarinda ne kadar havali bencil diye dusunmelerinide istemem..
ya şimdi ben bişeyi anlamadım. bu insanları önyargılı olduğun için sevmiyosun bacım, sev diye boğazına basmak yersiz. e peki sen bu insanların arasından çıkan biriyle nası anlaştın da evlendin? laf sokma hesap sorma falan değil amacım sadece merak. eşin bu kadar mı farklı ailesinden de senin gibi biriyle evlendi? öyle olsa gerek. e peki sen sevgiliyken nişanlıyken ailesini gördüğünde dehşete düşmedinmi, bu benim tanıdığım insanın ailesi mi diye...fisfisfis
benzer bişeyi kuzenim yaşadığı için seni biraz anladığımı söyleyebilirim. ona da aynı soruyu sormuştum, aldığım cevaplar da benziyo. ama şimdi ne bileyim, bi insanın (kocalarınızın) köklerindne bu kadar farklı olması enteresan gelmişti bana. şimdi hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye diye kardeşlik türküsü çığırmak burdan kolay, o yüzden kimseye büyük konuşmamasını salık veriyorum. insanlar çok enteresan şeylerle karşılaşabilyo. yoksa tabiki türk filmlerindeki gibi "ıyy taşralı" yapacağını sanmıyorum konu sahibinin. veyahut da kardeşlik türküsü çığıran herkesin bu toprağın her köşesindeki herkesle anlaşabileceğini sanmıyorum aynı şekilde :)[/QUOTE
hepimiz kardesiz slogani atilmadi burda :)
sadece yigenlerin siveleri var diye sevmemezlik soz konusu
3-5 ulke gezmemisler
uni. okumamislar
Allah bilir ingilizceleride yoktur :)
butun bunlar sevmemeye yeterli..
esini okutup buyuten aileyle bir araya gelmekten korkuluyor
cocuk onlara cekerse diye..
konu sahibi esinize bunlari acik acik soyledinizmi!!!!
hic sanmiyorum..
benzer bişeyi kuzenim yaşadığı için seni biraz anladığımı söyleyebilirim. ona da aynı soruyu sormuştum, aldığım cevaplar da benziyo. ama şimdi ne bileyim, bi insanın (kocalarınızın) köklerindne bu kadar farklı olması enteresan gelmişti bana. şimdi hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye diye kardeşlik türküsü çığırmak burdan kolay, o yüzden kimseye büyük konuşmamasını salık veriyorum. insanlar çok enteresan şeylerle karşılaşabilyo. yoksa tabiki türk filmlerindeki gibi "ıyy taşralı" yapacağını sanmıyorum konu sahibinin. veyahut da kardeşlik türküsü çığıran herkesin bu toprağın her köşesindeki herkesle anlaşabileceğini sanmıyorum aynı şekilde :)[/QUOTE
hepimiz kardesiz slogani atilmadi burda :)
sadece yigenlerin siveleri var diye sevmemezlik soz konusu
3-5 ulke gezmemisler
uni. okumamislar
Allah bilir ingilizceleride yoktur :)
butun bunlar sevmemeye yeterli..
esini okutup buyuten aileyle bir araya gelmekten korkuluyor
cocuk onlara cekerse diye..
konu sahibi esinize bunlari acik acik soyledinizmi!!!!
hic sanmiyorum..
Neden sanmıyosun ya? Gerçek hayatta kimseye birşey diyemeyip gelip buraya içindekileri döken, kocasına da ay kocişim aşığım sana da sülalene de edebiyatı yaptığımı mı sanıyorsun? Hiç sanmıyormuş. :mymeka:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?