Eşimin ailesini neden sevemiyorum ? :(

bilmem insan bunu nasıl atlar ama hayatınızda çoook büyük bir ortak nokta var....sizi birleştiren....

herkes yazmış, ve özünde söylenen herşeyde herkes çok haklı size söylenecek pek birşey yok, kimsenin yardımcı olacağı destek olamayacağı çözüm öneremeyeceği "tamamen size ait ve daha da önemlisi SİZDEN KAYNAKLANAN" bir sorununz var... ortak nokta bulma konusu size kalmış siz küçük kalmış dünyanızı biraz daha büyütebilirseniz sorun kalmaz, ve merak etmeyin çocuklarınız öyle "şiveli" konuşmaz siz varsınız ya....

bu bana kuzenimin eşini hatırlattı...ukraynalı kendisi türkiyede yaşıyor ve ödü kopuyor kızı bir türk gibi yetişecek diye.....yaman çelişki...

Evet metropol ve sehirlerden ibaret degil Turkiye ayrica
her aile, her birey 3-5 ulke gezme luksune sahip degil
ve dahasi universiteli degil her birey hatta ve hatta
okuma yazma bilmemekte! yani yasadiginiz ulkede yani Turkiyede koyluye efendi denmisti
ama hissettirilmemisti sadece asagilanmisti..
Turkiyede
tasrali insanlari, daglilari, irgatlari, iscileri var
ama Turkiyede insanlari SINIFLANDIRMAK
icin ugrasan BURJUVAyi bir halt sanan bencil dusunceli egoistler var!!
ben Avrupada dogdum buyudum
ve sizin bu yazdiklariniza o kadar uzuldumki.. tasrali olmadigim halde
kemalletin tugcu cocuk roman yazari
zengin ve ileri gelen bir ailenin bedensel ozurlu oglu.. koyluyu okuyani okumamisi
nasil bir alcakgonullulukle anlatmistir
yasar kemal buyuk usta "bastan sona memleketim" kitabinda daglilari, koyluleri,
emekcileri, irgatcilari, tasralilari, iscileri, soylulari, soysuzlari
nasil anlatmistir bir okusaniz
ALCAKGONULLULUK ne demek bilirdiniz belki..
esimin ailesi tasrali msn'de gorusuyoruz.. rahatlar canli canli bagli oldugumuzdan giyimleri yemek yemeleri herseyini goruyorum. saatlerce konusuyorum.. :) bana esimin kucuklugunu anlatirlar torunlarini anlatirlar yemek tarifi verirler
gorumce ceyiziyle ovunur
kaynana kislik hazirliklarini
kayinbaba tarla durumunu
kucuk kayinbilader ders calismanin mumkun olmadigini gurultude
ben yasadigim baskentin stresinden bahsederim.. gunlerimin nasil gectiginden.. ailemden..
insanca paylasabilecegi bir yigin sey..
mesafeyi korurken farkliliklarini yuzlerine carpmam.. gelin bizi begenmez diye dusundurmem
onlarinda ne kadar havali bencil diye dusunmelerinide istemem..
velakin onlarin egitim statü konusundaki durumlari sizden asagi oldugu icin sevmemeniz
sizin egitimsiz oldugunuzu dusunduruyor nazarimda
bildikleriniz gordukleriniz bilenle gorenle paylasildigi zaman bilgi sayilmazki!!

bu başlığa verilen en güzel cevap bu olsa gerek

:lepi: alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

O insanların şimdiye kadar zararını gördünüz mü? Eşinizi sevmiyo musunuz? Siz annesiniz, evladlarınızı ne zorluklarla büyüttüyseniz, eşinizin annesi de aynı zorlukları -belki daha fazlasını- çekmemiş midir sizce? Sırf bu yüzden saygıyı haketmiyorlar mı?

Mesele "sevmek" değil bence, mesele "sevmek istememek"...
Herkesin kültürü farklı farklı. Sadece sizinle aynı kültürü paylaşanlar yada aynı kafa yapısına sahip olanlar mı üstün sanıyosunuz?

Bence en en enn büyük cahillik insanları küçük görerek kendini bu şekilde yüksekte görenlerin yaptığıdır.
Çünkü bilmezler ki, ellerinde değil dünya...
Fazla kibir hem ruha hem çevreye zarar...
YÜKSELTEN DE ALÇANTAN DA ALLAH'TIR...

daha güzel nasıl anlatılır ki...

ya şimdi ben bişeyi anlamadım. bu insanları önyargılı olduğun için sevmiyosun bacım, sev diye boğazına basmak yersiz. e peki sen bu insanların arasından çıkan biriyle nası anlaştın da evlendin? laf sokma hesap sorma falan değil amacım sadece merak. eşin bu kadar mı farklı ailesinden de senin gibi biriyle evlendi? öyle olsa gerek. e peki sen sevgiliyken nişanlıyken ailesini gördüğünde dehşete düşmedinmi, bu benim tanıdığım insanın ailesi mi diye...fisfisfis

tesekkur ederim soz konusu alcak gonullu olmak..
Bunu ogrenince insan sevgide olusuyor zaten
sevmek zorunlulugu yok tabiiki! ama kucucuk cocuklari sivelerinden oturu sevmemek,
esinin ailesini egitim durumu kendisi gibi olmadigi icin, tasrali oldugu icin sevmemek
o kadar cirkin geliyorki insan gibi dusunene..

Canım gerçekten merak ettiğini düşündüğüm için cevap vereyim. Tahmin ettiğin gibi ailesinden oldukça farklı.Çünkü ortaokuldan sonra yatılı bir okulda okumuş, sonra da üniversite zaten.Kaldı ki %100 benzemiyor değil, benzeyen yönleri var, taa arkadaşlık dönemimizde de beğenmediğim.Ama ufak tefek beğenmediğiniz şeyler için olumlu tarafları ağır basan bir insandan vazgeçmedim tabii ki ben de ..nİŞANLILIĞImız çok kısa sürdü zaten, 3 ay.Onda da görev gereği yurtdışındaydım. Bir de şöyle bir durum var, ben bu insanlara ucube gözüyle bakmıyorum ki, buradaki insanlar epey de çarpıttı aslında konuyu, neyse, o kısım uzun.

Bu konunun daha fazla uzamasını da istemiyorum, konunun kilitlenmesini yetkili kişilerden rica ediyorum.

benzer bişeyi kuzenim yaşadığı için seni biraz anladığımı söyleyebilirim. ona da aynı soruyu sormuştum, aldığım cevaplar da benziyo. ama şimdi ne bileyim, bi insanın (kocalarınızın) köklerindne bu kadar farklı olması enteresan gelmişti bana. şimdi hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye diye kardeşlik türküsü çığırmak burdan kolay, o yüzden kimseye büyük konuşmamasını salık veriyorum. insanlar çok enteresan şeylerle karşılaşabilyo. yoksa tabiki türk filmlerindeki gibi "ıyy taşralı" yapacağını sanmıyorum konu sahibinin. veyahut da kardeşlik türküsü çığıran herkesin bu toprağın her köşesindeki herkesle anlaşabileceğini sanmıyorum aynı şekilde :)

yarin bir gun bir davet verirseniz ve cevreyle beraber ailelerde gelirse
onlardan utanc duyarsiniz sanirim
cocugunuzu tasralilara yaklastirmayin sakin.. ailesinin kaka oldugunuda
esinize ogretin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…