Eşimin ailesini neden sevemiyorum ? :(

onların taşralı oluşu gibi bir kelime kullanmışsın..bunu yadırgadım..ister taşralı olsun ister köylü ister şehirli...insanları bu şekilde sınıflandırmakla çok yanlış yapıyosun..

insanı, insanı vasıflarından dolayı sınıflandırmayı öğrenirsen içindeki sevgisizlikte kalkar muhtemelen....

Bende cümlelerinizde çok fazla önyargı gördüm.. o insanlar taşralı olabilir ama o insanları yetiştirdiği büyütttüğü adamla evlendiniz.. sanırım evlenmeden öncede evleneyim hele sonra zaten oğullarınıda onlardan uzak tutarım gibi bir düşünceye sahip değildiniz görerek ve bilerek evlendiniz. anladığım kadarıyla size bir zararları ve rahatsızlıkları da yok.. hal hatır sormalarına şivelerine bile katlanamıyorsunuz... ama oğullarıyla yaşıyorsunuz enteresan.. umarım ilerde kendiniz gibi bir gelininiz olmaz...

size bir soru sorabilirmiyim... ? ? ?

taşralı birinin oğluyla , taşrada yetişmiş biriyle nasıl evlendiniz ?

siz modern yerleşim yerlerinde yetişmiş biriyle evlenseniz böyle sorunlarınız olmazdı..ama orda yetişmiş biride böyle görüşlere sahip olduğunuz için sizinle evlenmezdi..

Benim anlamadığım taşralı diye küçük gördüğün ailenin oğluyla nasıl evlendin??
Onların yetiştirdiği evlatla anlaşabildiğine göre konu ne ben anlamadım??

:)) Aynı anda aynı şeyleri yazmışız

:)) Aynı anda aynı şeyleri yazmışız

Aferin size, star alliance saldırgaçlar vereliniortak Yahu neden yargılar gibi yorum yazıyosunuz, yani şurada sizinki gibi iki ters laf da ben etsem al sana polemik kavga gürültü kıyamet. Hiç aklınıza taşralı ailenin şehirde yatılı sınavları kazanarak büyümüş okumuş çocuguyla evlenmiş olma ihtimalim gelmiyor mu ?

aynen katılıyorum
fazla ön yargılısınız mesafeli olmak güzel ama bunun sınırları iyi ayarlanmalı
kaldı ki size bir zararları yoksa arada saygı varsa biraz yakın durmak sıcak davranmak insana birşey kaybettirmez benceyerimseniben

konuştukça batıyosun...isterse pariste yetişmiş olsun..anne ve babasını inkar edebilirmisin..hiçmi onlardan iz taşımıyor senin eşin..nasıl bir bakış açın var anlayamadım..ailesi köylü olsa kapından içeri sokmayacaksın demekki ? ?

senin şu davranışın ne iyi bir eş, ne iyi bir evlat , ne iyi bir gelin, nede iyi bir insan
hiç bir modele uymuyor....sen pekala taşralı bir aileyle çok iyi anlaşırsın..

ben böyle düşünüyorum..çünkü köylü dediğin taşralı dediğin o insanlar bile emin ol senden daha açık görüşlüdür..insan sınıflandırmamayı bilirler en azından..yani sen onların bile çok gerisinde bir zihniyete sahipsin...

sağol ileri zihniyetli insan. Benim kendimde tespit edip de düzeltmek için yardım istediğim şeyleri bir çok insan zaten yaşıyor ve yapıyor ama farkında değiller. Benim kahabatim yaptığın şeyin ayıp olduğunun farkında olduğum için düzeltmek amacıyla tavsiye istemekti. Ama sen Nefret kusacak yer arıyormuşsun, benim sorunumu bulmuşsun. Yazdığın yorumla ve bana ettiğin hakaretlerle sorunumun çözümüne çok faydalı oldun.

saldırgaç mı
hadi kızlar iyisiniz şu hayatta yeni bir sıfatınız oldu da ben bir saldırı göremedim işin ilginç tarafı

konu sahibi gelip yeni yeni sıfatlar üretmek yerine ona cevap yazan bu kadar kişiye birşey deseydi daha iyi olurdu gibi

Taşralı insanlar çok açık görüşlü olabililer, olmaz diye birşey yok.
Olaya arkadaşın eşinin ailesi açısından bakmak lazım, onlar değil belki.
Benim eşimin ailesi gayet modern insanlar, benim iletişimimde onlarla aynen bu tarz iletişimden ileriye gitmiyor. Bazı şeyler uymuyorsa uymuyordur.
Arada belli ki bazı farklılıklar var.
Ve bu iletişimi kısıtlıyor.
ınsan gayet doğal eşinin ailesini sevmez, sevmek zorunda da değil.
Bazı şeyler insana batar, bu tarz farklılıklar olmadan da neler batıyor insana.
Tabi ki insan yakışlaştıkça endişelenir, acaba yakın olunca iletişim nasıl olacak.
Uyum nasıl olacak.
Zor iş bunlar.
Onun dışında eşinin ailesini yok sayamaz kimse.
Sevmese de, bazı şeyleri beğenmese de, beğenmeme hakkı da var, eğer büyük zararları dokunmuyorsa, görüşmeli, kısıtlı iletişimle de görüşmeli.

önceki mesajları okursan yorum yazan herkese teşekkür ettim canım.

evet biraz ileri zihniyetliyim..farkına varmana sevindim...ayrıca sen yaptığının ayıp olduğunun farkında olsaydın '' taşralı ailenin oğluyla nasıl evlendin ozaman'' sorumuza '' Hiç aklınıza taşralı ailenin şehirde yatılı sınavları kazanarak büyümüş okumuş çocuguyla evlenmiş olma ihtimalim gelmiyor mu ? '' diye bir cevap vermezdin.....yani demek istiyorsunki evet onların çocuğu ama terbiyesinide eğitimide onlardan uzakta aldı..ailesiyle hiçbir alakası yok...resmen bunu söylüyosun aslında..

senin yerinde eşin olsaydı ve ailen hakkında böyle bir önyargıya sahip olsaydı ne hissederdin ?

ve çoğu insan bunu yaşıyor demişsin..hayır yanılıyosun..çok nadirdir bu söylediğin...burda kayınvalidesiyle anlaşamayanlar taşralı yada köylü olduğu için değil tamamen fikir ayrılıkları kuşak farkı olduğu için....bununda senin söylediğin gibi yerleşim yeriyle değil insan olup olmamakla alakası var...

şunuda belirteyim bugün bekaret olayını bir köylü kadın normal karşılarken, şehirde oturan ve çok modern diye tabir ettiğin kişilerde ise hala tabu...

şimdi konuyla ne alakası var deme...
yani söylemem o ki, bir insanı değerlendiriken yada ortak nokta ararken başka özelliklerine yoğunlaşmayı dene...

ozaman hem sevebilirsin hemde sevilirsin..sorun kalmaz güzel arkadaşım...

Ben konuyu açarken başka bir çok sebebin de benim görüşmeme isteğime sebep olabilecegini yazmıştım ama konu nedense sadece bu taşra meselesine bağlandı.

Sakin ol bence...
sende genel bi iletişim sorunu var zannedersem :)) önce onu hallet

söylenenler gayet gerçek niye saldırı olarak algılandı ki ??
O dediğini ben baştan düşünerek yazdım zaten...burdakilerde taşralı değil nihayet anlıyor yani :))

uzak durun..zaten uzak durmakta istiyorsunuz..sizin kültür ve bakış acınıza yakın olmayan sizin kadar rahat yaşamamış insanlar size cok zarar verebilirler..sizi kendilerine benzetmek isterler olmaz bu sefer sizi koyabilecekleri en kotu yere koyarlar akıllarında..siz bile sasırırsınız..kapalı bi ortamda yasamıs okumamıs cevresiyle ilişkileri olmayan insanlar kendi içlerinde mutsuz insanlardır ve karsısındakı insanı iyi düşünmeleri cok zordur..
siz istemedikten sonrada kımse dibinize girmek istemez inşallah..

Ben konuyu açarken başka bir çok sebebin de benim görüşmeme isteğime sebep olabilecegini yazmıştım ama konu nedense sadece bu taşra meselesine bağlandı.

sen konuyu açarken onların taşralı olduğunu ve buna bağlı olarak bir çok farkların olduğunu yazmışsın.birde çok sık görüşmediğin sürekli mesafeli olduğun hatta ayrı şehirlerde yaşadığın bir aileyi ne kadar tanıma fırsatı buldunda aranızda farklar olduğu kanısına vardın..

biz değil sen bu konuya yoğunlaştınn.eşimin ailesi taşralı ama eşim şehirde büyüdü gibi bir ayrım yaptın..

hangi konularda sorunun varsa ,
ozaman bir bir bunları yazardın...bizide o şekilde yönlendirirdin...

arkadaşımın dediği gibi taşralı değiliz anlarız halden :teytey:

ben sahsen bu işin taşrayla sınırlı oldugunu sanmıyorum..benim kayınvalidem 40 yıl olmus ankaraya gelelı ama zıhnıyetı ve hayat tarzı olarak cok gerilerde..ve bende neden zıhnıyette değilim..neden arkadaslarımla gezıyorum gun yapıyorum..eşimle aksam yemegıne bi yerlere gidiyoruz..tatilimizi bes yıldızlı otellerde yapıyoruz diye cok kıskanıldım cok taşlandım..onların oğluna kalsa boyle bişi yapmaz eşimi ben yoldan cıkarıyorum oldu..
arkadas kımseyı sevmek zorunda değil kimsede onu..yakın ilişkilerde uzak ilişkilerden daha cok sorun cıkıyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…