N
nina
Ziyaretçi
- Konu Sahibi marjinalfaydali
-
uzak durun..zaten uzak durmakta istiyorsunuz..sizin kültür ve bakış acınıza yakın olmayan sizin kadar rahat yaşamamış insanlar size cok zarar verebilirler..sizi kendilerine benzetmek isterler olmaz bu sefer sizi koyabilecekleri en kotu yere koyarlar akıllarında..siz bile sasırırsınız..kapalı bi ortamda yasamıs okumamıs cevresiyle ilişkileri olmayan insanlar kendi içlerinde mutsuz insanlardır ve karsısındakı insanı iyi düşünmeleri cok zordur..
siz istemedikten sonrada kımse dibinize girmek istemez inşallah..
kapalı bi ortamda yasamıs okumamıs cevresiyle ilişkileri olmayan insanlar kendi içlerinde mutsuz insanlardır ve karsısındakı insanı iyi düşünmeleri cok zordur..
Ama yanlış anlaşıldığım noktalar var sanırım. Ben diplomadaki rütbeyle insan beğenmemezlik yapmıyorum. Bu okuma düzeyi, gezmiş görmüş geçirmişlik düzeyi sonuçta insanların sohbet kalitesini de etkileyen birşey. Ben 3-5 ülke görmüşsem şehrinden çıkmamış bir insana bunları anlatsam da keyif alamıyorum. Bu bahsettiğim kişi olan eşimin kardeşi zaten üniversite mezunu ama üniversiteyi de o küçük şehirde annesinin babasının yanında okumuş birisi.İstanbula bile gitmemiş üniversite hayatı boyunca.Bu verdiğim örnek sadece kendimi anlatabilmek için verdiğim bir örnek. Saldırmacı ruhlu arkadaşlar bu örneğimi alıp "hangi ülkeleri gezdin acaba evliya çelebi hanfendi" filan diye çamaşırcı zehranın "bana baaaak hanııımmm" üslubunda tartışmaya teşvik edici şeyler söylemesinler lütfen.:)) (Ayrıca zehalar da küsmesin kızmasın :)) Ayrıca çamaşırcılar da kızmasın onları aşağılamıyorum, sadece bi film sahnesinde vardı böyle bi kadınlar kavgası, oradan gözümde canlandı)
Sizin bahsettiğinizle az çok benzer şeyler anlatamayacak ya da tek hayatı çocukları olmuş birisiyle ne konuşabilirsiniz ki bi süre sonra?
Merhaba.Bu anlatacağım buradaki birçok insanın derdinin yanında hiçbir şey gibi görünecek biliyorum, O yüzden aslında biraz da çekinerek açıyorum konuyu. Mesele şu. Ben 3 yıllık evliyim ve görevimiz gereği eşimin de benim de ailemden uzak yaşadık bu 3 sene boyunca, ama şimdi mecburi görevimiz bitiyor ve iki ailenin de yaşadığı şehire çok yakın bir şehirde oturacagız. Evlendiğimizden beri eşimin ailesiyle hep resmi ilişkiler kurdum, çünkü burada yazan milyon tane eşimin ailesi sorunlarını yaşamamanın çözümünün bu olduğunu düşündüm. Gerçekten de belki de bu sayede hiçbir sorunumuz olmadı .Allah var, ne annesi ne babası kötü olmamızı isterler. Ama ben şunu farkettim ki ben onları sevmiyorum. Kültürel olarak uyuşmadığımızı düşünüyorum. Birlikte vakit geçirmeyi bırakın, telefonda 5 dakika "nasılsın, iyiyim, sen nasılsın, biz de iyiyiz işte"den öteye geçmeyen muahabbetlere bile dayanamıyorum. O yeğenlere filan hele hiç tahammülüm yok. En ufacık meziyetlerinin günlerce anlatılması boğuyo beni. Ve şu an yakınlarına taşınacak olması beni ürkütüyo. Dediğim gibi, burada yazılanları okuyunca ne sorunum var ki benim adamlarla diyorum ama gerçekten hiçbir paylaşım istemiyorum onlarla. Çocuklarımın onların şiveli konuşmalarından etkilenmesi ihtimali bile tüylerimi dikiyor. Çok mu burnu büyüklük ediyorum, kibir mi bu ne? Çok üzülüyorum aslında bu duruma. Çünkü hem ister istemez eşimi ailesinden uzak tutacagımı biliyorum hem de yalnızlık yaşamamıza sebebp olacak bu durum. Yani anne babasıyla ve kardeşleriyle gidip gelmeyi, toplu ve kocaman bi aile olmayı isterdim ama taşralı oluşları ve çok fazla ortak noktamız olmaması sebebiyle bunu yapamayacağımı hissediyorumBenzer hisleri olan ya da bana olumlu öğütler verebilecek kimse var mı ?
sevgili nhavent bende de aynı durum var eşimin aile yapısı ile benim aile yapım arasında dünyalar kadar fark olmasına rağmen bende de oturdum muhabbetlerine katıldım işlerini güçlerini gördüm ama onlar kıymet bilmediler...limonağacı sende de böyle bir durum varsa arada uçurumlar olmasına rağmen yapıpı ettiklerinin kıymetini bilmiyorlarsa koy mesafeni ama sana değer verip sevdikleri halde bu tavrı gösteriyorsan o zaman suç sen de arkadaşım...
keşke benimkiler azıcık kıymet bilip yaptıklarımı takdir etselerdi onları el üstünde tuttardım:2: ben de bilmedikleri için mesafe koymak durumunda kaldım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?