Eşimin ailesini sevmesem ne olur....

henüz çocuğum yok yeni evliyim eşimin tayini gelmediği için ayrıyım,hem vajınısmusla uğraşıyorum,annem rahmetli olduğu için kendi ailemle de ilgileniyorum tek istediğim huzur
görümcem rahmetli anneme bile laf etmişti sana niye çeyiz yapmamı diye,kv.e yakın oturmak zorundayım yarın doğum yapsam bebekle kim ilgilenecek sağolsun halamlar var ama herkes önceliği kendi çocuklarına verir,Allah hidayet versin herkese ne diyeyim...

henüz çocuğum yok yeni evliyim eşimin tayini gelmediği için ayrıyım,hem vajınısmusla uğraşıyorum,annem rahmetli olduğu için kendi ailemle de ilgileniyorum tek istediğim huzur
görümcem rahmetli anneme bile laf etmişti sana niye çeyiz yapmamı diye,kv.e yakın oturmak zorundayım yarın doğum yapsam bebekle kim ilgilenecek sağolsun halamlar var ama herkes önceliği kendi çocuklarına verir,Allah hidayet versin herkese ne diyeyim...

Allah rahmet eylesin anneciğine.

Sanırım çalışıyorsun ve çocuğun olursa kayınvalidenler ilgilenecek.O zamanda diyecekmisin görümcemi sevmiyorum ve o evde görümcem var diye çocuğuma bakmalarını istemiyorum diye?

İnsan insana muhtaçtır herzaman,görümceni kafaya takmamayı öğrenmelisin.Ve hiçkimseyi söz sahibi etmeden büyükleri ara sor kuaralları kendin koy.Madem bu kadar görmek istiyorlar seni işten çıkınca hergün yemeğini orda ye evine geç ,bıkarlar senden bir süre sonra.

sevmek falan değilde sizin demek istediğiniz içli dışlı olmak .hayır ne sevmek nede saygı gösterip ziyaret etmek zorundasınız eşinizin anne babasını
onlar kendi oğullarını büyüttüler baktılar sizide kendi aileniz yani bu anlayışı anlamıyorum onlar büyütüp o yaşa getirmiş pehh
tamamda bu oğullarının sorunu o düşünecek ama gelinlerinin yada damatların sorunu değil.yani ben kendi anneme babama bakmak ilgilenmek zorundayım
evet eşimide hoş tutarlarsa oda sever sayar ama onlar saymazlarsa yapacak birşey yok.
onlar büyütmüş o yaşa getirmiş diyen arkadaslar merak ediyorum bundan dışardakilere ne yani
herkes doğuruyor ortaya atmıyor ya ; bakıyor, besliyor, büyütüyor. evet sokağa atanlarda var ama kocamı sokağa atmadılar diye ben niye minnet duyacakmışım
bunu anlamadım eğer kötü bir insan olsaydı kocalarımız evlenmezdik bukadar basit
size gelince eğer içinizden gelmiyorsa gitmeyiverin ama surat yapıp kavga etmeyin durdukyerede olay çıkartmanın alemi yok
kısıtlamayın kendinizi canınız nereye gitmek istiyyorsa saatlerinizi kimle harcamak istiyorsanız öyle yapın zira geçip giden 1 dk nın bile geriye dönüşü yok

Kayınvaliden ve kayınpederin ile aran iyiyse sırf görümcen orada diye gitmemen onlara haksızlık olur. Ama anlayabiliyorum seni sevmeyen birinin olduğu ortama girmek çok zor ama görümcenin tavırlarını 1 saatliğine görmezden gelebilirsin. Sana laf soktuğunda sende cevabını ver. Hatta baktın dayanamadığın tavırlar içinde al karşına konuş.

dün kp ısrar etti köye gidelim onu kırmadım halamları 1 saatlik mesafeden aldım geldim yanlarına gittik,bizi çok güzel karşıladılar birlikte meyve topladım onlarla,herkes beni övmeye başlayınca görümce başladı laf atmaya,ben de cevap verdim hep halam da arayı bulmaya çalışıyor,görümceme yakın davranıyor
anlayacağınız bu kadın düzelmez bana da sabretmek düşer.....

kız evlenip gidene kadar mecdur göreceksin bi süre daha...
ailesini sevmeyebilirsin bunda bi sorun yok...
ama eşinle evli kaldığın sürece görmek zorunda kalacaksın onları...
mutluluklar....

görümcem evlenmiş boşanmış 2 çocuğu ile babaevinde yani tekrar evlenmesi biraz hayal.....

hmmmmmmmmmmmm....
evet tabi yinede bi ihtimal....
yani sadece görümcen için değmez bence hem kayınvalideyle hem kayınbabayla ve dolasıyla eşinle kötü olmaya.....

Hem aramız iyi birbirimizi seviyoruz demişsiniz hemde başka durumlardan söz etmişsiniz.Üstünede artık modası geçmek üzere olan '' biz evlenirken bize destek olmadılar'' cümlesini kuruyorsunuz.

Şimdi anlamadım ben; aranız iyi mi değil mi ? Yoksa aile derken görümceden mi söz ediyorsunuz ?

Hem aramız iyi birbirimizi seviyoruz demişsiniz hemde başka durumlardan söz etmişsiniz.Üstünede artık modası geçmek üzere olan '' biz evlenirken bize destek olmadılar'' cümlesini kuruyorsunuz.

Şimdi anlamadım ben; aranız iyi mi değil mi ? Yoksa aile derken görümceden mi söz ediyorsunuz ?

dikkatli okursanız görümceyi kasttettiğimi anlarsınız,destek olmanın da modasının geçtiğini düşünmüyorum başına gelen anlar ancak....

Sevip sevmeyeceginizi size kimse söyleyemez.
Yani öyle sev denilince sevilmez.
Ama esinizin anne- babasi olduklari icin her ne olursa olsun saygiyi hakediyorlar.
Bilioyrmusunuz, benim kayinvalidem öyle böyle idare edilecek insan degildi.
Yani en iyi oldugu gün bile en azindan ya giyimim icin yada pisirdigim icin bana bir laf sokardi.
Ve ben böyle bir ortamda onunla tartismadan, ona birak ses yükseltmeyi, karsi tepki vermeden ayni evde 5 ay yasadim.
Simdi akrabalar falan arkamdan ne der biliyormusunuz " bir kez karsima gecipte banimle laf yaristirmadi, Allah var, bir saygisizligini görmedim, evlatlaridan gülsün" der.
Yani sevgi sart degil ama saygi varya saygi.
Iste o bazen sevgiden bile daha güclü, karsinizdaki en saygisiz insan bile olsa, caresiz birakan bir davranis.

Sevmesenizde kendinize yaparsınız...
Sevsenizde kendinize yaparsınız...
Sevsenizde olur yani sevmesenizde...

Bende çok problem yaşadım ve yaşıyorum çareyi görüşmemekte buldum en iyisi bu sadece düğünde falan karşılaşınca görüşüyoruz eşimde bu konuda çok anlayışlı normal karşılıyor çünkü annesini biliyor..

dikkatli okursanız görümceyi kasttettiğimi anlarsınız,destek olmanın da modasının geçtiğini düşünmüyorum başına gelen anlar ancak....

Başıma geldi (ki bu cümleleri okumadan böyle olduğunu bile düşünmemiştim, çünkü bence zerre fark yok) ama kendimi zorlasamda anlayamıyorum.
Aylardır bu sitede okuyorum buı cümleyi bakış açımı değiştirerek bakmaya çalışıyorum yine anlayamıyorum.
Asla uzaktan konuşmam drdepresyon.
...

Dikkatli okudum ama idrak edemediğim için teğit ettirmek istedim.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.Sevgi kazanılır evet ama sevmeyi bilmeyen bir kalbede sevgi aşılanmaz.

İki tarafın kalbinde de bu dengeli bir şekilde yerleşmiş olmalıdır.
Kendinize olan saygınızdan dolayı münakaşaya girmezsiniz, mesafeyi koruyarak saygınızı korursunuz.
Bu yeterli olur bir ilişkinin yürütülmesi için.

bende sevmiyorum.Hatta saygıda göstermedim bu yüzden evlendiğim ilk yıl.
ama sonra düşündüm.Sonuçta eşimin ailesi ve ben eşimi çok seviyorum.Eşim benim ailemi sevmese dahi saygısızlık etmesini istemezdim.Bende sonra doğru yolu buldum

Sevmesine sevmiyorum ama sonuçta sevdiğim insanın ailesi.Bunu böyle kabullenmekten başka çare yok.Değiştirmeye değiştiremezsin yapcak bişi yok :50:

bu ailede entrika çok,eşimin amcası beni çok sever takdir ederdi onu doldurmuşlar şimdi adamcağıza onun arkasından konuşmuşum gibi göstermişler eşimde bundan haberi olduğu halde olay büyümesin diye susmuş yeni haberim oldu,ofki ne of...

tutumlu olma savurmada dengeyi kur sana tavsiyem acizane eşinin ailesini sev hayatının sonuna kadar muatap olacaksın

Back
X