eşimin ailesinin bebek baskısından bıktım

Çok çok teşekkür ederim. Inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebegini. Ben aslında düşünmüyor değilim. Hatta kendimi hazır hissetmeliyim ki arada yas farkı cok olmadan iki cocugumuz olsun istiyorum. Evet zor ama ablamla benim arada ikibucuk yas var ve o kadar mükemmel birsey ki arkadas gibiyiz. Bende cocuklarimin bunlari yaşamasini istiyorum. Ama kayinvalideme asla bahsetmem bunlardan. Ne kadar konusursak o kadar koz veriyormusum gibi hissediyorum. Gayet iyi niyetle paylastigim birşeyi iki gün sonra laf arasinda ignelemek icin kullaninca vazgectim. Ama bunu o kadar tatlı bir dille yapıyor ki disaridan hiç hatali gorunmuyor. Ben de mesafeyi koydum ama tekrarlandiginda daha net cevap verecegim. Çok teşekkür ederim.

Sıkmayın canınızı, su akar yolunu bulur demişler.
Belli ki eşin mantıklı bir insan ve sana - kararlarına değer veriyor.
En önemli nokta da bu.
Ailesinin gazına gelmiyorsa, kulak ardı et gitsin.
Mesafeni de koru.

Amin inşallah, hep derim Allah her isteyene nasib etsin.
Hayatta evlattan daha tatlı, daha güzel birşey yok, fakat daha zor birşey de yok.
O yüzden kendinizi hazır hissetmeniz çok önemli.
En çok manevi yönden ve maddiyatta ardından geliyor, masrafları bitmiyor çünkü.

Benim de 2 oğlum arasında aynı şekilde yaş farkı olacak.
Şimdiden tasası başladı nasıl olacak diye, ilk oğlum nasıl tepki verecek, iyi anlaşacaklar mı kaygılarındayım.
Rabbim hayırlısını versin inşallah ve senin ablan ile olan ilişkin gibi iyi bir ilişkileri olur inşallah...

Cahil insanlar, çocugu verecegi zamanı belirleyen Allah'tır.Hadi hiç çocuk olmadı, Allah nasip etmedi sizin bu kv., kp. ne yapacak, oglum boşa karınımı diyecek.Mesafe her zaman iyidir, az görüşün.

Çok istiyosanız siz yapın ana kız birer çocuk daha deseydiniz keşke,ne kadar ayıp ya.Allah sabır versin size bence aldırmayın hatta cevap dahi vermeyin.Sen doğuracaksın ne demek ayrıca sanki tek sorumluluk sizinmiş gibi çok sinirlendim gerçekten.
Kpss zaten yeterince zor bi maraton dilerim her şey hayalinizdeki gibi olur

26 yaş daha çok küçük ki:) konu sahibi ya ciddiye alma ya da bi şekilde sustur. Başka türlü işin zor. Gerçekten çok hadsizlermiş. Ben de 31 yaşındayım,daha geçen yıl düşünür oldum çocuk fikrini. Hazır değildim kafa olarak. Hem sınav dönemi hamilelik gerçekten zor olur,hayatınızda bu kadar belirsizlik varken. Ben de yazın tam hamileliğin ilk aylarında sınava hazırlanıyordum,hem bulantı hem sindirim problemleri yüzünden odaklanamadım. Bi de doktor gelişim problemi var dedi,anlamsız yere,iyice duman oldum. Sınav falan yalan oldu.
Hem hazır değilsiz hem şartlar müsait değil gibi senin için. Bana da çok yaparlardı ama cevap bile vermezdim,gülüp geçerdim. Ha şimdi hamileyim tepkiler ne bi sor. Hayırlı olsun bile demediler. Boş laf lakırtı, salla gitsin en iyisi

İyi de,sen kesitirp atacak cevaplar vermiyorsun ki.Bahane sunuyorsun onlar da bahaneni geri püskürtüyor.
Diyeceğin çok basit.Bu bizim kararımız.Henüz çocuk planımız yok bu konunun gündeme gelmesini istemiyorum.Veya eşin söylesin.Ya da çocukla ilgili bir laf açıldığında hiç birşekilde cevap verme tavır yap.

Benim eşimin ailesi de 4 yıl boyunca belirli periyotta sıkıştırmıştı beni.annesi,ablası teyzeleri vs.ben pek umursamayan,bildiğini okuyan biriyim genel olarak.
Tüp bebekle bile çocuk sahibi olma ihtimalim çok da düşüktü.bu baskılar rahatsız etse de eşimin yüzü suyu hürmeti e sustum.senede 10 gün görüyordum, telefonda da sıkıştırdıklarında ha hı hoo işn cnm ya minvalinde konuşuyordum.
En son eşimin ailesinin uzaktan biri laf söyleyince bizim yatak mevzuumuzu konuşmak ayıp gelmiyor mu size dedim.Odayı terkettim.Eşimle konuşup iyi bir ağladım,benim çocuğum olmayabilir de ayrılalım dedim ve çok ciddiydim.Eşim yanımdayken annesi ve teyzeleri yine sazı aldılar ellerine bebek bebek diye.Eşim bir şarladı öyle böyle değil.Ayıp koca koca kadınlar bizim mahremimizi mi soruyorsunuz,utanın dedi.ne biliyorsunız belki bende sorun var deyince kayınvalidem bembeyaz oldu.
Sözün özü iş eşinde bitiyor.
Şimdi 19 aylık kızım var,çocuk çocuk diye direyen kayınvalide kızımı 10 aylıkken görmeye geldi.

Inşallah çok teşekkür ederim.
Eşim sınavlarim var zorlu bir yil gecirecegim eşimle yeteri kadar ilgilenemem diyor ama ailesi buna karşılık sen mi doguracaksin diyorlar. Yani farklı dilleri konuşuyoruz. Kayinvalideme diyemedim ama gorumceme dedim bizi beklemeyin siz yapin diye. Gecenlerde kayinvalidem beni yalniz bulup sikistirinca artik utandim gerçekten sinirlendim cevap vermedim mecburen konuyu degistirdi.
Ankaraya iki saat mesafede köyleri var. Baharda ağaç dikmeye gideceklermis heyecandan uyuyamiyormus ruyalarina giriyormus. Esimle ben de gidecekmisiz. Biz gelemeyiz anne eşimin sinavlari olacak o tarihlerde dedim. Olsun sen gelirsin o zaman diyor. Susturabilmenin imkani yok.

Uff ne manyaklarmis sardikca sarmislar. Belki bir saglik sorununuz var da yapmiyorsunuz kime ne? Veya cocuk sevmiyor olamaz misiniz? Kim ne karisir? Evlisiniz diye cocuk sahibi olmak zorunda degilsiniz ki. Bir cinnete bakar konu sahibi. Bir daha agizlarini acamazlar

Çok teşekkür ederim. Bence de yasim henuz çocuk için kucuk. Evlenmek icin de küçüktu 24 yasi.da evlendim esim de benden bir yas büyük ama biz evlenmek için evlenmedik ki. Birlikte yassyalim diye evlendik. Yillarca birlikteydik yani birlikte büyüdük ve böyle gelişti. Simdi de çocuk olsun diye cocuk yapamam istemiyorum yani. Su an sadece ingilizce çalışıyorum kpss surecini atlattim ama olsun illaki bi bahanem de olmak zorunda değil ki. O çocuğa eksiksiz bakabilecegim zaman yapmak istiyorum anlamadiklari ne çok şaşırıyorum.

En son susup tavır yapmayi tercih ettim bakalim inşallah ise yaramistir.

Sözün özü iş eşinde bitiyor.
Şimdi 19 aylık kızım var,çocuk çocuk diye direyen kayınvalide kızımı 10 aylıkken görmeye geldi.
Allah ımm..bunlar hep aynı model herhalde. Hep öyle olur zaten. Hoş eksik olsunlar,samimiyetsiz şeyler. bugün sinirim tepemde walla bu konuda

Evet is este bitiyor. Ben de esim etkilenecek diye korkuyorum acikcasi. Sizde kurtarici esiniz olmuş. Esim annesine o şekilde tepki vermez. Bana yükleniyor herkes. Esim ortamda olsun olmasın hep muhabbet bu. Artık daha kesin bi dille konusacagim.

Yakinda benim gibi sakin bi insani bile cileden cikartacaklar. Ben saygili davrandikca uzerime geliyorlar.

Anlatmak zorunda değilsin ki bahane ya da açıklama sunmak zorunda da değilsin. Senin hayatın,senin evliliğin,senin çocuğun neticede. Sırf çocuk olsun diye yapılan çocuklara acıyorum ben günahına giriyorlar sonra onun sorumluluğunu alamayıp. İnşallah en hayırlı zamanda nasip olur sana da:)

onlara bir kere hırrlayacaksın birdaha konuşmaya cesaret bile edemyecekler ,

sana kv sormuş o hapları benım kp sordu neyle korunuyorsunuz diye , bunları allah ıslah eylesin .

bak birde bu lafı çok seviyorum yıllarca böyle dedim

çocuk yapmıyormusunuz dediklerinde

valla yapıyoruz ama çocuk değil keyfimize yapıyoruz diyordum .

ne insanlar var yahuu? size ne? yakında annene felan bu kız evlenmeden önce regl oluyormuydu gibi sorulara başlarlarsa hiç şaşmam bu kadar nasihate ragmen dogurmuyorsan kısırsın demektir.

O kadar haklısın ki. Ama susun diyecek şekilde bir iliskimiz yok. Sert davranmiyorum hiç. Yani bugüne kadar böyle bir şey yaşamadık karsilikli ama tepeme çıktılar iyice
yazık sana şöyle tepesine çıkacağımız ne gelinimiz ne KV miz oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…