eşimin ailesinin bebek baskısından bıktım

regarde-moi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2014
1.072
764
108
Merhaba arkadaşlar. Yazim cok uzun oldu kusura bakmayin ama okuyup derdimi paylasirsaniz eger mutlu olurum.
Ben iki yıllık evliyim. Evlendigimiz zaman özelde çalışıyordum. Sonra işten ayrılıp kpss ye hazırladım. Simdi bi taraftan ingilizce çalışıyorum bi taraftan da atama bekliyorum. Eşim çalışıyor ve alti yedi ay sonra işyerinde önemli bir sınavı var. Ona hazırlanıyor. Açıkçası hayatımiz bu düzlemde devam ediyor.

Benim sıkıntım eşimin ailesi. Iki ay önce eşimin kızkardeşi aradı beni. Bir saat çocuk için nasihat verdi. Yasitiz o evli ve bes yaşında çocuğu var. Ben de henüz düşünmüyoruz benim atamam var kim bilir nereye gideceğim dedim. Olsun olsun izin alırsın dedi. Sonra eşimin sınavı var dedim. O mu doguracak cocugu dedi. Ne dediysem puskurttu. Kayinvalidem sor demis kizina. Gorumcemin ikinci cocuguyla bizim cocugumuz aynı döneme denk gelmesinmis annesi nasil bakarmis cocuga.

Neyse o konuşma geçti bitti. Bayramda bizim oldugumuz sehre geldiler. Kayinvalidemle maesef ayni sehirdeyiz. Gorumcem sehirdisinda yasiyor. Arkadaşlar bütün bayram boyunca sanki ben hamileymisim de cocuk bekliyormusum gibi muhabbetler dondu herkesin içinde. Eşimin babasi dengesiz. Gorumcem annesine diyor ki vi-vo cocuk olunca size getirmez anne. Kayinvalidem de diyor ki olsun ben giderim onlara. Ortada fol yok yumurta yok!

Gorumcem bana diyor ki annesi çocuğa bakmak için çok onemliymis cocugumuza o bakarmis. Benim annem hayatta degil. Ben de dedim ki ben çocuğuma kendim bakarım rahat rahat izin aliyim diye kamuya girmeye çalışıyorum dedim. Olmaz sen izin al istedigin kadar annem çok onemli o zaman gelsin anlarsin insan çocuğu birine bırakıp nefes almak istiyor falan filan. Ne desem puskurtuyor. Bayram boyunca gorumcem cocuguna sor bakalim dayina onların bebekleri varmiymis diyor. On kere sordurmustur. Gittiler evlerine telefonda arayip sorduruyor cocuga.

Neyse o konuda kapandı gecen gun kayinvalidemlerde oturuyoruz. Esimin babasi siz ne zaman anne baba olacaksiniz dedi. O kadar sinirlendim ki ayip yahu ayip ayip. Esim benim sinavlarim var baba sonra dedi. Olsun senin sinavin varsa sen mi doguracaksin dedi.

Onu da atlattik esimin annesi başladı. Artik bi cocuk yapin cocugunuz olsun diye. Daha genciz zamani var dedim. Tamam gencsiniz de bi cocugunuz olsun diyor. Dedim zamani var. O kullandiniz haplar rahimi tembellestiriyor istersen ac internetten oku diyor. Ya ne biliyorsun nasil korundugumuzu. Yemin ederim canıma tak etti.

Evlendigimiz ilk yıl esim istiyordu. Ama ben istemedim erteleyelim dedim. Sonra da eşim ben sinava calisirken seninle ilgilenemem ders calismam gerekecek yalniz birakamam seni dedi. Öylece bir yıl daha erteledik. Ama ben çocuk istemiyorum. Hamilelik doğum çok korkunç geliyor ki zaten bir çocuğun sorumlulugunu alabilecek yasta hissetmiyorum kendimi. Ama esimin ailesi bu israrlarina devam ederse esim çok etkilenecek ve sinavdan sonra o da isteyecek. Benim ailem hiç karışmaz bir kere bile sormadilar konusunu acmadilar. Arkadaşlar ayip değil mi bu kadar aleni ısrar edilmesi.

Kayinvalidem geçen gün esim hasta olduğunda çorba yapmış ona. Bana diyor ki anneler böyle cocuklarinin buyudugunu kabul etmiyorlar. Benim annem de yok çocuğum da. Neden bu kadar düşüncesiz. Neden canımı acitmaya çalışıyor. Ben çok bunaldim arkadaslar. Çok cok uzun yazdim kusura bakmayin.

Çok fazla tahammül etmişsiniz.
Onlar da çok fazla üstünüze gelmişler.
Bir defa evlendin illa çocuğun olacak diye bir kaide yok!
Benim sağlıklı oldukları halde çocuk istemeyen tanıdıklarım var, 12 senelik evliler ve çocuksuzlar.
Kimsenin de kararlarına karışmaya hakları yok.

Sizin durumunuz bu değil tabii ki farkındayım, fakat bu bir istektir.
Hem sen hem de eşin belli ki buna hazır değil.
Aileler buna saygı duymak zorunda.

Eğer çocuk hakkında bu kadar baskıcı davranıyorlarsa, başka konularda nasıl davranıyorlardır Allah bilir.
Allah yardımcınız olsun...

Çok teşekkür ederim. Gerçekten bıktım. Eşim olmadığı zaman soylenenleri paylaşmiyorum esimle etkilenmesin diye. Biliyorum iki gün sonra etkilenmeye başlar.
Maalesef insanlar çocuk yapabileceklerini göstermek için yapıyorlar ve bizden istenen de bu. Benim korkularim var ama beni anne olarak dinlemek yerine baskı yapıyorlar. Daha ne konular var da takmamaya çalışıyorum.

Dedim yani kayinvalideme zamani gelsin de dedim ama susmuyor. Siz bitane yapın da diyor. Saka gibi. Gorumceme de siz bizi beklemeyin canım yapin ikinciyi dedim. Ama sanki konusmamisim gibi uzerime gelmeye devam ediyorlar. Beni ciddiye alan yok ki. Gercekten biktirdilar.

eşin biraz daha sert tepki versin senin olmadığın bir zaman.
kafaya takmışlar iyice

Nasıl tahammül ediyorsunuz gerçekten anlamıyorum.Daha ilk söylediklerinde ''siz kendi işinize bakın'' deyip ağızlarını kapatmalıydınız.Siz bir ailesiniz artık alacağınız kararlar sadece ikinizi ilgilendiriyor,onlara laf düşmez çok konuşmasınlar.

Canım konun çok uzun hepsini okuyamadım kusura bakma.

Çocuj seninbileceğin iş asla yap, yapma, bekle, hadi şimdi diyecek değilim eğer mesajında bunu soruyorsan. Benim kızım 4 aylık. Arkadaşlarım bile yapalım mı ya da istemiyıruz dediklerinde siz bilirsiniz diyorum çünkü bakmak çok büyük bir sorumluluk. Her an sana bağlı seni istiyor. Tuvalwte gittiğinde arkandan ağlatan biri oluyor :)

Ben yalnızca şunu söyleyeceğim. Elbet kendi çocuguna kendin bakıyorsun. Ven hiç yardımsız bakıyorum ama görümcen haklı insan bi kahve içecek rahatlık bi elbise bakacak zaman arıyor. Gece bebeğimi uyuytuktan sonra mutfak için market alışverişine gidiyorum bebeği eşime bırakıp o bile öyle özgür hissettiriyor ki bana :)

Diyeceğim o ki yardım etmek isteyen varsa asla yardımı geri çevirme. Uyuyan bebeğin yanında dursa yeter. Şu an kızım uyuyır ama uyanırsa diye dışa giremiyorum başında biri beklese ben de rahat yıkanırdım. Geçen gün 8 dakikada çıkmışım duştan ki saçlarım göğsüme kadar uzun.

Takmayın zaten, belli ki arsızlar.
Ben böylelerine arsız diyorum.
Kendilerine vazife olmayan şeylere burun sokuyorlar.
Ben utanırım mesela birine sormaya "neden çocuğun yok" veya "çocuk düşünüyor musun".
Ayıp yahu, onların cinsel hayatları, cinsel sorunları veya sağlıksal problemleri beni ilgilendirmez ki.
Kaldı ki, sizin durumunuz bu olmasa bile, insan böyle algılıyor...
Çünkü sorunun altında hep bir "problem mi var" mantığı yatıyor.

Sizin yaptığınız çok doğru bir davranış.
Eşinize çok fazla bu konular hakkında paylaşımda bulunmayın.
Siz kulağınızı tıkayın veya aradıklarında, imalarında vs. tersleyin.
Benim kuzenim 4 sene evliliğinden sonra hamile kalmıştı, isteyerek bebek sahibi oldular.
Ama ilk 4 sene evliliğinde kendisini hazır hissetmiyordu çocuk için.
Eşi de destekliyordu onu, hem yaşları da genç olduğu için çok takılmamışlardı.
Kayınvalidesinden kendi annesine herkes baskılamaya başlamıştı ilk zamanlar.
En sonunda öyle bir noktaya gelmişti ki mevzular kuzenim de patlamış ve herkese
cevaben: "biz beceremiyoruz kocam ile çocuk yapmayı, öğretmek isteyeniniz var mı? Ha öğretmeyecekseniz, bilenlere ben mani olmayayım, buyrun siz çocuk yapın, biz de severiz!" demiş...

Argo biraz, biraz absürt bir çıkış olmuş ama etkili olmuş.
Bir daha sormamış kimse...
Benim de düşüncem kişi sormaya utanmıyorsa, alacağı cevaptan da utanmayacak...

Kimseyi ilgilendirmez ne zaman çocuk sahibi olacağı.

O kadar haklısın ki. Ama susun diyecek şekilde bir iliskimiz yok. Sert davranmiyorum hiç. Yani bugüne kadar böyle bir şey yaşamadık karsilikli ama tepeme çıktılar iyice

neden bu çirkin muhabbetlere izin veriyorsunuz ki, şu anda sizinle yatak odamı konuşmak istemiyorum, bunlar fazla özel sorular değil mi, bizim seks hayatımızdan size ne gibi onları utandıracak ve ters cevaplar verin, 6 yıl yaşadım bu durumu, ama bana hiçbir zaman bir kere soran ikinci kez soramadı, ilkinde öyle cevaplar veriyordum ki yanımda bebek konusunu açmaya korkuyorlardı.
dünyanın en munasebetsiz muhabbeti bu cünkü.

eğer çocuğu sadece kamu da işe gireyim sonra diye erteliyorsanız bana göre ertelemeyin
aksine hemen yapın yaşınız geçmeden kpss ye hazırlanıp öyle atanın
atnadıktan sonra izin alabilir miyim derdi başlar ki artık kamu da düzen değişti müdür puanlama yapıyor

ama gerçekten istemiyorsanız, önemli olan annenin kendini hazır hissetmesi bu yüzden kulak arkası yapın çünkü susmazlar

O kadar haklısın ki. Ama susun diyecek şekilde bir iliskimiz yok. Sert davranmiyorum hiç. Yani bugüne kadar böyle bir şey yaşamadık karsilikli ama tepeme çıktılar iyice

O zaman bir anda sert çıkmayın.Yavaş yavaş şaka ile karışık bir şeyler söyleyin.
Aslında sizden önce eşinizin ''susun'' demesi gerekiyor.

2 yıl bende çok fena laf duyup baskı gördüm ama ben puskurttum artık onları. Benim özel hayatım cinselligim korunduğum kimseyi alakadar etmez hele ki o biz bakarız lafları hikaye baktıklarını beş ay ki zaten bebekken daha kolaymis öyle diyorum Yuruyunce arkasında kosturmaktan. .hadi calistin gündüz baktı gece yine sende. .Kendinizi hazır hissetmeden kimseyi takma. He çocuk harika bişey olabilir ama sorumlulugu sikintilari da büyük bunu göz ardı edemeyiz ve kesin dille uyarın birini sonra cesaret edemezler. Hani söylersin iyiligini düşünüp hani anne baba olun belki olmaz şu bu diye ama bukadar da abartmaya ısrar a gerek yok

Eşinize üzerinizdeki baskıyı anlatın. O da annesini ve kardeşini uyarsın. Siz de onlarla ciddi bir biçimde gecistirmeden konuşun. Zaten kendinizi hazır hissetmiyorsaniz bebek yapmamanız en doğru karar. Her şeyi araştıran kv bu durumun psikolojik yanına da baksın bi zahmet.

Kuzenine hayran kaldım gercekten. Boyle davranamadigim için uzerime geliyorlar zaten. Evlilik cocuk yapmak için değildir ki. Zamani gelince istersek o da olur insallah ama daha degil hazır değilim. Ne zaman hazır olurum bilmiyorum ama daha değil. Biz esimle hayvanları çok seviyoruz. Bir kuşumuz vardı sevgiliyken yillarca birlikte baktık. Iki ay onda kalırdı sonra bikac ay bende. Evlendik birbuçuk yil daha yasadi bizimle ama çok yaşanmıştı ve kaybettik. Esimin sınavından sonra bir kuş alacagiz. Papagan. Ikimiz de çok istiyoruz. Düşün ki onunla simdi ilgilenemem diye sinavdan sonraya erteliyor esim. Kayinvalidemin bunlardan haberi olmasinana ragmen birdaha asla hayvan almayin annemmm cocugunuz olacak sizin diye baski yapıyor. Sürekli söylüyor hem de. Biz cocugumuzun kesinlikle bir hayvanla birlikte aynı evde büyümesini istiyoruz. Bunlardan da haberi olmamasina ragmen hep bi karisma hep bi baski hep bi çok bilmislik. Biktirdi.

Hadi kv kp torun sahibi olmak istiyolar ondan bu kadar konusuyolar diyelim
Görümcene noluyo da bu kadar konusuyo
Bide ne demek ikimizinki ayni zamanda olmasın bari oturup hesap yapin hangi gunlerde seviseceginizi
Cocuk büyük bi sorumlulukk istiyo kimsenin degil senin kendini hazir hissetmen lazim kimseyi dinleme bosver

Sussunlar ve karismasinlar diye bahane belki de sadece. Su an gerçekten istemiyorum. hazır değilim. Bir sene sonra hazır olur muyum bilmiyorum. Kendimi yeterince büyük hissetmiyorum.

Yeminle kayınvalidenden ben bunaldım!
Sende ki de iyi sabırmış.
Bizim ailenin kızları biraz çaçarondur, tabiri caizse.
Saygısızlık etmeyiz, durduk yere laf salatalığı yapmayız, fakat damara basıldı mı da kendimizi savunuruz.
Annelerimiz sanırım yaşanmışlıklarından dolayı böyle yetiştirdiler.
Teyzelerim ve annem dahil hep kayınvalide ile yaşamışlar evliliklerinin ilk belli dönemlerini.
Sanırım bunun tecrübesi ile bizi de telkinle büyüttüler.

Benim kayınvalidem ve kayınpederim evlendikten sonra hiç bir kere bile çocuk lafı yapmadılar.
Fakat hamile olduğumu öğrenince de havalara uçtular. O ayrı konu.

Şimdi 2. bebeğimi bekliyorum, süpriz bir beklenti.
Fakat kayınvalidem şöyle bir gaf yapmış anneme "ya ne gerek vardı, ilki daha çok küçük, keşke bir sene daha bekleselerdi, şimdi böyle çok zor olacak, vıdı vıdı" bişeyler söylemiş.
Benim annem de sessiz sakin bir insandır, ben ağzından kerpetenle aldım bu lafı.
Ve kayınvalideme kızdım, eşime de söyledim.
"Senin uçkurunu annenden mi sorucaz? Sanki planlayıp çocuk sahibi olduk, ben de biliyorum oğlumun ufak olduğunu, ona kalmadı uyarmak, ne yapayım ananın gönlü olsun diye çocuğumu aldırayım?" diye öfke patlaması yaşamıştım...

Tabii bu sadece bu lafı söyledi diye değil, hamileliğime dair yapmış olduğu bir çok densiz davranışta tuz biberi olmuştu.
Neyse, diyeceğim o ki, senin kayınvaliden gibi davransaydı benimkisi bilmiyorum napardım.
Herhalde ipler kopardı.

Bu doğru birşey mi? Hayır değil. Fakat benim yapım böyle.
Sen bu şekilde mi davranmalısın? Tabii ki hayır, herkes bir değil çünkü.
Ancak çok fazla da bu şekilde üzerine gelmelerine müsade etme.
Bugün bu şekilde müdahaleleri kendinde hak gören, ilerde çocuğun olduğunda da ciddi müdahalelere kalkışacaktır,
Misal "sen anlamazsın ver ben yapayım, sen bilmezsin şimdi bana bırak" gibi burnundan getirir.

Sen ve eşin ne zaman hazır hissederseniz kendinizi zaten o zaman çocuk sahibi olursunuz.
Ve gerçekten çocuk ciddi bir sorumluluk.
Senin de dediğin gibi, bir papağan dahi sorumluluk iken, hele çocuğu düşün?
En zor büyüyen yavru, insan yavrusudur ve en zahmetlisi.

Rabbim hayırlısını versin inşallah.
Ama tavsiyem kendinize bu kadar müdahale ettirmeyin, tekrardan altını çizmek istedim...

Benim annem hayatta degil ve kayinvalidemin cocuguma bakmasini asla istemiyorum. Biraz da o yüzden tamamen hazır hissetmeyi bekliyorum. Esimle ikimiz bakabilmeliyiz. Iki yaşında krese veririm diyorum. Sirf kayinvaledeme muhtaç olmamak için bunların planini yapıyorum bazen istemeden. Esime annesi değil babannesi bakmis. Kayinvalidem çalıştığı için bütün hafta esim babannesinde kalirmis. Kayinvalidem cocuguma bakamadim torunuma bakacagim kafasinda. Ve en onemlisi de o ailenin verecegi terbiyeyi istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…